Aktuálně: 2 746 inzerátů261 831 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

Třetí víčko

Sardullah
Sardullah 07.06.2025, 11:51:05 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.06.2025, 11:39:53

Tak u nás je deštík každou chvíli…třeba dneska ráno vypustím psy, šla jsem si domů pro kafe, že si s nima chvilku sednu na zahradě, než pofrčím do práce a vylezu a leje jak z konve, tak jsem je rovnou zase nahnala domů.

Na jednu stranu jsem ráda, že prší…na druhou stranu mě to trochu sejří, protože potřebuju pokračovat v likvidaci džungle v zadu na zahradě a vždycky když už se na to chystám, tak začne lejt…což samozřejmě způsobuje to, že ta vegetace bují o to víc a bude s tím víc práce…

Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:34:09 xxx:xxx.3ce5:20a
lesnizinka:

Coudas, co ta fixka, ještě to drží? I koupání?

Nedrží. Koupání jestě nevím, ale dopoledne jsem měla na ruce neoprenový návlek  a myslím, že večer po sprše bude finito. Ono je to taky pro normální lidi že, ne do extremu jako já.

Obrázek
Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:46:57 xxx:xxx.3ce5:20a

Ne úplně to tu čtu, protože sem radši nechodím, nebudu prudit tím, že nemám moc problémů a vlastně ani moc co na práci, tak vlastně ani co psát, ale postřehla jsem zahradničení, tak pár fotek z našeho snažení. Pěstitel je spíše manžel, já jsem na to technické zázemí - truhlíky, postavila jsem mu skleník, záhonky a pod, a on pěstuje, rozsazuje, zalévá, já pleji a používám k vaření. Takže máme česnek (dneska jsem olamovala květy), cibuli, mrkev, okurky, cukety, hrášek, fazole (napočtvrté, třikrát zmrzly), brambory testujeme ve slámě, ale jsou i v zemi (dnes jedna mandelinka). Ve skleníku má manžel papriky, rajčata, okurky, saláty, porek a kedlubny, ředkvicky jsme už sežrali. Taky mák tam je a kytička pro okrasu. A pak máme jestě políčko s těma bramborama a dalším, co se nevešlo u baráku, mrkev, hrášek, rukola, cibule, saláty, zelí, kedlubny, kukuřice… jo a jahody.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Coudas
Coudas 07.06.2025, 16:58:38 xxx.xxx.126.20

Zvířena se má fajn, sem tam nějaký neduh, ale nic podstatného. Oslo-poní gang se celkem sžil, ale stále tvoří skupinky, Pražák, teda ponik z Prahy, si na venkov zvyká hodně špatně 😁. Velký koně neustále děsí kolemjedoucí svým poleháváním tak, že se to řeší až na internetech 🤭. Psíci sice sotva dolezou do schodů, ale je potřeba se válet doma. Byli jsme se podívat na Mistrovství republiky psovodů služebních psů Celní správy ve vyhledávání drog, protože si půjčovali naši louku.  Bodejť ne, za kým jiným jít, než za bývalým kolegou. No a tak se prostě máme i my fajn. Vysvědčení ze školy už mám, bo teď dělám závěrečné zkoušky, písemná a praktická za mnou, ještě ústní. Snad to dopadne. Stavba stojí, bo furt prší, je potřeba vykopat díru na barák. Tak se mějte také všichni fajn. Káťa

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bobca
Bobca 07.06.2025, 18:19:53 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 07.06.2025, 16:46:57

teda záhonky perfektně vymyšlené-ty čtverce i ve skleníku…moc pěkná úroda👌Jezdím tady kousek-teda už dýl jsem nejela,ale kolem koňského výběhu..ale nikdy jsem neviděla koně takhle ležet..Vím,že Canka sem dávala kdysi ty její čtyřnožce včetně koz,jak leží..ale tohle je fakt zvláštnost…i ty masky na hlavě…

Ohledně zkoušek-jsem se chtěla zeptat,jestli už máš po,a jak jsi dopadla…tak ať ti ty poslední dobře dopadnou..👍Fajn,žes dala o sobě vědět🤗

Sarah01
Sarah01 07.06.2025, 20:42:47 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Bobčo, když nemůžu spát, pomohou mi audioknihy, kdy ji namluví jeden příjemný hlas. Preferuju Martina Stránského-s tím jsem se jednou potkala někde na dovče tady při prohlídce památky a měla jsem možnost mu povědět, že jeho audio je nepřekonatelné. Poděkoval, usmál se a tvářil se, že ho to potěšilo. Psk zbožňuju Viktora Preisse, některé ženy taky mám ráda, ale usnu jen u kvalitního audia 😃

Jo, tak teď si vzpomínám, že u jednu audioknihu jsem doposlouchala asi až na potřetí. Byla to Vánoční koleda od Dickense. 😊

Vahine
Vahine 07.06.2025, 20:45:00 xxx.xxx.191.9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.06.2025, 20:42:47

Takhle pěkně uspávala, hmm 😜👍

Coudas
Coudas 07.06.2025, 22:25:13 xxx.xxx.126.20
Bobca:

jo,a co je to za housenka??

Škůdce na stromech, drvopleň obecná.

lesnizinka
lesnizinka 07.06.2025, 23:25:15 xxx.xxx.80.210

Taky jednoho mám😉Káťo, krásná spolupráce, parádní výpěstky, všechno opečovávané, pošli muže k nám na to pletí plís😘👍Já jsem od tchýně dostala ještě sazenice dýní, že už to nemá kam strčit a přísadu salátu(taktéž) Tak jsem to do 21h sadila, protože hlásili déšť. Jasně lilo, 1,2mm🙄Ještě, že jsme to i zalila. Mezitím jsem si sbírala slimejše v bramborách, že salát můžu zalít i skoro potmě, slimejše bych potmě neviděla. A pak mi to došlo: mám na starosti to sousedky zvířectvo. Tak nechám slimejše slimejšema a letím tam, abych vůbec ještě viděla je. Slepičky v kurníku, čumím za všech úhlů a kurník se mi zdálo, že je ještě otevřený a to už bylo 21h. Přepočítala jsem ovečky, že má třeba to zavírání zpoždění. Za pár minut a dvířka pořád nic. Volám sousedce, že teda fakt nerada otravuju na dovče, ale nemůžu si vzpomenout, jestli nemám dvířka snad zavírat-otevírat? Protože jsou ještě otevřená, bylo zamračeno a už dost šero. Prý v klidu, zavírají až 40 minut po setmění😲Probůh proč? Že aby nějaká pipka nezůstala venku. Jsem jí teda vysvětlovala, že pipiny chodí spát jen zajde slunko, ale tak jejich věc. \já se jen bála, aby nezůstaly otevřené🙄

No já jsem taky zvonila u jedněch sousedů, že mají něco s koněm, protože tam v ohradě leží a nereaguje. Řekli, že on tak normálně polehává. Já to taky od koní neznala😊Přesně…na zkoušky jsem se chtěla, ale bála zeptat😇

Obrázek
Bobca
Bobca 08.06.2025, 08:05:10 xxx.xxx.20.192

tak to je teda megahousenka😲..Já si vybavuju větší jen ponravy v řepě,když jsem chodila jednotit a okopávat v mládí…Nepočítám malé zelené,myslím v zelí..Jinak u nás je deštivo,zamračeno..18 stupňů..vevnitř vlhkost nepřekročila 60% dolů…a větrat se musí…

jinak nic nového..😕hezkou neděli všem🌺

Coudas
Coudas 08.06.2025, 09:58:34 xxx.xxx.126.20

Raduš proč muže, když to dělám já 😀 ale já vím, já jsem nedostačující. O zkouškách napíšu, až bude po, a to je za 14 dní. Zatím jen nadávám a v pondělí se dozvím, jestli jsem vůbec písemku napsala. Ono se dost blbě píše test, když nevíte polovinu věcí, které tam můžou bejt, jak se na to pak mám připravit, tak jsem zvědavá, jak to teoretici vyhodnotí, ten pohled praktika. 

Ležící koně jako v pohodě, když se někdo zastaví a řekne, leží vám tam kůň. Zvláštní, že se nikdo nezastaví, když jich tam takhle leží deset. Asi to není tak vidět 😂 Akorát že když už pak volaj policajtům a ti to chudáci musí řešit, nebo na internetu píšou “V Dětřichově na pastvině leží mrtvý hříbě, snad se to majitelům donese”, když máme terasový okno jako kráva přímo na pastvinu a z toho auta to musí být vidět, jsem asi já slepá, že to nevidím, tak už mě to po dvou měsících vytáčí. Chytrý koňáci mi poradili, že mám dát cedulku 😂, no nebudu to komentovat, jsem si vědoma, že já to mám všechno úplně obráceně, než koňský vševědi (cedulku už tam mám přes rok právě od těch policajtů). Tudle koukám na ty chcípáky s vyvaleným pupkem, jo, maj tak velký přežraný břicha, že to vypadá, že jsou posmrtně nafouklí, a po hlavní vidím Buggyru jedoucí s koněma na závody, tak jsem těm našim ksichtům říkala, koukejte, jak to maj jinde koně nalajnovaný. Vy se tu válíte, nic nemusíte, prachy stojíte, všude kolem koně makaj, důchod nedůchod, bolest nebolest, mládí nemládí. Ona vedle nájemkyně je taky věčně s koněma na jízdárně a honí je jak nadmutou kozu. Ale bylo mi řečeno, že to holt má jinak než já (jako všichni), že chce na rozdíl ode mě jezdit, tak to musím respektovat 🤫. Takže chápu, že lidi, kteří to neznají to šokuje.

Vysvědčením se musím pochlubit, protože takovéto jsem měla naposledy v první třídě 🙂

Neděle by byla fajn, kdyby furt nepršelo… ano voda je potřeba, ale taky je potřeba něco dělat…

Obrázek
Sardullah
Sardullah 08.06.2025, 10:13:42 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 08.06.2025, 09:58:34

Ono s těmi koníky vyvalenými na pastvě …upřímně, kdo to vidí z laiků poprvé, tak ho opravdu napadne jediné…kůň to má za sebou…a ten vyvalený pupek tomu opravdu nepřidá. 😄Navíc se v televizi občas objeví reportáže o týrání koní…jak nemají jídlo, vodu, někde se tam může válet i koňská mrtvola….no tak to oznámí. 

Ono to není asi jen u koní…minule na mě na FB vyskočila fotka, kde byly lamy…taky vypadalo, že už to mají za sebou…a taky tam bylo info pro lidi, že pokud je takhle uvidí, tak ať se nebojí, že nejsou po smrti…

Když se jich na pastvě válí deset, tak si spíš lidi řeknou, že koníci spinkaj, protože je nepravděpodobné, že by tam leželo deset koňských mrtvol.

Výzo super 👍

lesnizinka
lesnizinka 08.06.2025, 11:09:35 xxx.xxx.80.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.06.2025, 10:13:42

Tak zrovna minulý týden byla fotka, jak v Itálii na pastvině zabil blesk třicet koní😢A vypadalo to zrovinka takto jen…nespinkali😢

Coudas já vím, že jsi psala, že jsi všechno zrobila sama, že tu chlapskou práci vlastně uděláš ty. To, že jsi děsně, ale děsně šíííkovnááá👍víme, to je no coment. Já ale potřebuju toho odplevelovače a opečovávače záhonků😉Letos je mi zelenina ještě vidět, ale je to na úkor zbytku zahrady, kde už ty kytky vidět mnohdy nejsou🙄No a co po babě😏že je chlap ještě k tomu fešák…je bonus😜

Áno Bobi, i ponravy máme😉 jsou v hnoji a kompostu, tenhle škodič byl na rozpadlé vrbě(zřejmě na tom má i podíl👎) Tak ale je to hezký kus🙂Včera mělo pršet. No tak pršelo, jen ten milimetr nestál ani za řeč🤔Dneska má pršet až do odpoledne. Já jsem na obchůzce sice zmokla, ale už neprší a na srážkoměru jsou 2,4mm🙄

Coudas (neregistrovaný) 08.06.2025, 11:10:45 xxx.xxx.126.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.06.2025, 10:13:42

Ono to může být i po bouřce, kdy se stává, že to zvířata nějak zasáhne, také jsou takové zprávy. Dokonce i že krávy zabil elektrický proud z vysokého napêtí, také bohužel máme na pastvině a modlím se, aby se to nikdy nestalo. Já se nezlobím, když někdo zazvoní, vadí mi ty “zaručené zprávy” na netu. S tyráním koní máte pravdu, jen mi přijde nelogické umřít hlady na rozlehlé pastvině s trávou po kolena 🤭  Ale vše je samozrejmě možné. Naši spíš chcípnou přežráním, že.  Oni  jsou neutýranější ve střední Evropě, proroze je vlastním já 🙂 , to už mnoho let víme. Budu už zase radši mlčet.

Coudas (neregistrovaný) 08.06.2025, 11:13:00 xxx.xxx.126.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 08.06.2025, 11:09:35

Já ale psala, že plevelím já 🤫 bo mám houno co na práci. Manzel pěstuje a sází.

Doron
Doron 08.06.2025, 11:23:47 xxx.xxx.166.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 07.06.2025, 16:46:57

Teda Coudas, ten skleník 😲 a ty truhlíky jsou naprosto bombastický !

Já mám skleník nízkej a ani venku vyvýšený záhony nemám a přitom bych je užila, přece jen už starší osoba, záda bolí a psi by zeleninu neničili a hlavně neochcávali. Teď jsem získala zdroj materiálu u kluků co dělaj pro film, stavějí dekorace, teďka zrovna postavili celej srub , jupí 🙂 a to dřevo pak bude za lidové ceny k mání, tak třeba příští rok.

Prosím Vás pěkně, co to tam máte v těch železných koších? Cukety? Pěstujete ve slámě ? Nebo jen tak zakrýváte ?

Brambory jsem letos zkusila dát do listí, že to prej taky jde, tak jsem zvědavá, nať vypadá pěkně🤣

lesnizinka
lesnizinka 08.06.2025, 16:33:33 xxx.xxx.80.210

Jé Káťo, tak to se omlouvám, jsem to nějak pitomě přečetla😊 Takže to bude nakonec ještě lepší, vzhledem k tomu, že chlapa jako nepotřebuju, toho mám. A můžu mít plečku s vedlejšákem ,,stavby". Jééé, já bych ti toho našlááá! Potřebuju: kurník u kompostéru a momentálně je v plánu molo, které musí být do poloviny července hotové. Už jsem třikrát změnila plány…nevím z čeho ho vyrobit(nechat vyrobit, aby bylo jasno😉) protože je částečně (zespod)zaplavené vodou a dřevo už třikrát shnilo(za těch 20let, co ho máme) První bylo modřínové, pak dvakrát dub. Řešení je snížit hladinu jezera, ale to se mi nechce, i tak voda chybí, když se intenzivně zavlažuje(když je ještě čím) 

U nás pršelo! 😀Fakt, opravdicky pršelo, normálně velké kapky, bylo hlášeno 7mm, nikdo tomu nevěřil a nakonec napršelo 12mm!👍

Coudas (neregistrovaný) 08.06.2025, 17:39:42 xxx.xxx.126.20

Doron - ano cukety. Jsou ale na kousku v hlíne na slámě. V druhém kruhu jsou ještě okurky. Jsem zvědavá, co z těch brambor bude, zatím nelezou. Asi je ten kruh moc velký, jsou to krmelce na seno. Prostě zkoušime. Jednou dal manžel bramboru do balíku senaže, staré. Bramory hezké, čisté, ale málo 🙂

Raduš jo stavbičky, to je moje. Na praxi ve škole měli super králikárnu, až se mi chce začít chovat králíky, abych ji mohla postavit 🫣. Ale králiky nežeru, nechutnaj mi, tak nic. Nad molem jsem taky jednu dobu přemýšlela, že bych na rybníku udělala, takovou rybářskou baštu, ať má manžel místečko na chytání ryb. Měla jsem to vymyšlený, ale pak tchanovci řekli, že to je dobrý nápad, a tak jsem to zahodila 🤫.  

Bobca
Bobca 09.06.2025, 07:07:08 xxx.xxx.20.192

ale pak tchanovci řekli, že to je dobrý nápad, a tak jsem to zahodila 🤫.

Proč?? Najust bych to postavila..a vymakané..máš se čím chlubit,né?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.