Aktuálně: 2 751 inzerátů262 192 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 16.06.2025, 21:46:02 xxx.xxx.86.71
Skeeve:

Vzduchování - když nemáte možnost zvětšit výrazně objem vody, se stoupající teplotou klesá objem kyslíku rozpuštěného ve vodě, nucený oběh, jakékoliv vhodné čerpadlo, situaci zlepší, spotřeba proudu nebývá vysoká 

Děkuju, tento týden jsem to probírala se závlahářem, co tu byl na servis právě. Bohužel, on je plný až do podzimu, spíš mi zásahy neslíbil. Snad to všichni přežijem. 

lesnizinka
lesnizinka 16.06.2025, 22:02:42 xxx.xxx.86.71

Fatio děkuju. Ne, nádrž zakopanou nemáme, protože tehdy, když jsme začali stavět(2002) se o ničem podobném nemluvilo, nedělalo se. Barák ano, je velký a bohužel obkroužený dlažbama, kanalizací, plynem, tepleným čerpadlem(vrty)…takže není kam už zabudovat nádrž. A svodů je tam také hodně, prostě je to teď už moc složité😟A ne, že bych o tom neuvažovala, nehledala řešení. Už mi to kdosi před těma pár lety, kdy potok vyschnul podruhé psal. Bohužel, když vám půl roku takřka nekapne, jsou vám nádrže k ničemu. Mám tu tisícovku a menší u zahradního domku a několik lét po sobě, jsem je plnila z potoka (dokud tekla voda a mohla se brát) protože se prostě deštěm nenaplnily. Jak se říká: kde nic není, ani smrt nebere. 

Čekala jsem, jak to dopadne, abych mohla napsat: omlouvám se meteorologům, nakonec z původních 14mm, změněných na 2mm, napršelo 15mm👍Zalité, sice jen krátkodobé řešení, ale zalité máme👍Snad i brambory, to zjistím až zítra strčím prstíček😏

Buggyra
Buggyra 17.06.2025, 06:06:33 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.06.2025, 09:56:14

No, toho bych se mohla dožít. A tyjo, přemýšlím, jestli bych se i netěšila… Protože já už žádný důchodce vysávající systém nebudu. Mě odhrnou rovnou od pásu do kompostéru… tak ta eutanazie nezní tak marně.

Buggyra
Buggyra 17.06.2025, 06:11:10 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.06.2025, 10:10:03

Na tyhle vážné vleklé nemoci pojišťují jen do určitého věku… Mívala jsem tu pojistku, ale pak jsem to musela kvůli financím skrouhnout, tak mám jen úrazovou část. A na ty vážné nemoci mě už nepojistí… 

Bobca
Bobca 17.06.2025, 06:13:26 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 16.06.2025, 18:04:20

Vysvětlím…Radce přes pozemek teče  maximálně minimální “potůček bublavý”🤭.. tak kačeně po kolena..místy voda není ani vidět v rákosí..Má zahradu obrovskou-NÁDHERNOU…Ale dokopečka..nechtěla bych každý den chodit nahoru do domečku a vedle má kompost,kam nosí zbytky zeleniny a tak…je to dost daleko..

A jinak-jsem včera Radce volala,vysvětlily jsme si to a jsme vpohodě.👍.asi tak,hm? Není nic horšího,jak nevysvětlené nedorozumění(mnění?)

Buggyra
Buggyra 17.06.2025, 06:14:11 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.06.2025, 10:19:06

K hypotéce vám jistě banka nabídne i pojištění, dost možná u rizikových lidí je pojištění povinné a solidní bankovní dům vám tu půjčku jinak nedá? Já nevím, beru si automaticky pojištění schopnosti splácet na každou půjčku… A to pojištění kryje úmrtí takovým způsobem, že se dlužná částka (do výše dle pojistných podmínek) splatí z pojišťovny. Je dobré koukat na ty podmínky a spoluúčast, jako u všeho…

Buggyra
Buggyra 17.06.2025, 06:52:43 xxx.xxx.198.226

lž: Chytat vodu z deště do velkých nádrží mohu doporučit, to funguje super. Můžete mít stejný objem vody pod zemí jako v jezeře…

Sarah01
Sarah01 17.06.2025, 06:59:13 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

K hypotéce vám jistě banka nabídne i pojištění, dost možná u rizikových lidí je pojištění povinné a solidní bankovní dům vám tu půjčku jinak nedá? Já nevím, beru si automaticky pojištění schopnosti splácet na každou půjčku… A to pojištění kryje úmrtí takovým způsobem, že se dlužná částka (do výše dle pojistných podmínek) splatí z pojišťovny. Je dobré koukat na ty podmínky a spoluúčast, jako u všeho…

V pátek mám v bance schůzku, tak uvidíme. A ještě si skočím do Kooperativy.

Buggyra
Buggyra 17.06.2025, 07:31:39 xxx.xxx.198.226
Buggyra:

lž: Chytat vodu z deště do velkých nádrží mohu doporučit, to funguje super. Můžete mít stejný objem vody pod zemí jako v jezeře…

Už vidím, že jste na to odpovídala, takže voda pod zem ne, ok, ale nad zemí vám to déšť stopro ze střech naplní. Já bych ze střechy domu v každém případě udělala svod rovnou do jezera, jakože natvrdo, natrvalo. Minimálně to by se mělo dát udělat celkem snadno.

lesnizinka
lesnizinka 17.06.2025, 07:35:22 xxx.xxx.89.5

Sarah to, že obejít víc pojišťoven jsem chtěla napsat, ale pak jsem si řekla, že to je snad samozřejmé, že vy víte. Takže jo🙂Jsem si vzpomněla, že brácha má nějakou velkou pojistku, jen netuším, jestli ji musí mít v rámci profese, nebo kvůli té hypotéce. Musela bych se zeptat, má ji už hodně let, ale nikdy jsme to nějak neřešili. No…a před dvěma lety mu zjistili cukrovku. Není tlustý, možná má navíc jen nějaké kilo, sportuje hodně. Je po taťkovi, takový svalnatý. Bohužel po taťkovi má i tu cukrovku😕Tedy zátěž. Jo zapomněla jsem, letos má padesát, mám dojem, že pojišťoval se někdy kolem 40. 

Buggyra
Buggyra 17.06.2025, 07:44:42 xxx.xxx.198.226

Cukrovku hádám vidí pojišťovny jako menší problém než věk. S věkem prostě riziko těchto vážných dlouhodobých chorob stoupá (jedná se o choroby jako rakovina, alzheimer, roztroušená skleroza, různé další degenerativní plíživé nemoci). A koukám, že i infarkt a mrtvice, no ale to je ve věku kolem 40 ještě pořád zanedbatelné riziko. V 50 by ho už nově určitě nepojistili…

Sarah01
Sarah01 17.06.2025, 07:49:21 xxx.xxx.11.197
lesnizinka:

Sarah to, že obejít víc pojišťoven jsem chtěla napsat, ale pak jsem si řekla, že to je snad samozřejmé, že vy víte. Takže jo🙂Jsem si vzpomněla, že brácha má nějakou velkou pojistku, jen netuším, jestli ji musí mít v rámci profese, nebo kvůli té hypotéce. Musela bych se zeptat, má ji už hodně let, ale nikdy jsme to nějak neřešili. No…a před dvěma lety mu zjistili cukrovku. Není tlustý, možná má navíc jen nějaké kilo, sportuje hodně. Je po taťkovi, takový svalnatý. Bohužel po taťkovi má i tu cukrovku😕Tedy zátěž. Jo zapomněla jsem, letos má padesát, mám dojem, že pojišťoval se někdy kolem 40. 

Já jsem právě měla pojistku u ČPP a tam jsem spokojená nebyla, a to jsem platila docela hodně. Tam je problém, že oni pojistí všechno možný, ale dost je toho ve výlukách. Ona má každá pojišťovna na webových stránkách lákavou reklamu, že pojistí všechno a se slevou, ale v reálu je to jinak. Člověk pak zjistí, že kdyby si tu splátku posílal na spořící účet, tak za ten rok to bude docela slušná částka. Takže asi fakt pojistit jen ten úraz, jak píše Buggyra.

Buggyra
Buggyra 17.06.2025, 08:01:43 xxx.xxx.198.226

Jako nesmíte si zakládat pojistku jako spoření. To je blbost. Ony ty pojišťovny tu životku tak jako nabízejí, ale výnos je z toho nulový, máte garanci zachování vkladů, a to je tak všechno. To není dobrý investiční produkt, to je snad jasné. 

Pokud chcete spořit, musíte zvolit spořící produkt.

Pokud se chcete pojistit, a mít jistotu, že budete mít za zadkem pár set tisíc už od podpisu smlouvy (po nějaké té karenční době nebo jak se tomu nadává samozřejmě), tak pak si musíte důkladně projít nejen smlouvu, ale i pojistné podmínky, dodatky, výluky, aktualizace, specifika vašeho produktu, a tak dále (nebo mít poradce, který to má v malíku a nemá potřebu vás odrbat). Nelze spoléhat na to, že to bude fungovat jen tak na blind. Musíte vybrat podle těch sáhodlouhých dokumentů psaných drobným písmem produkt, který odpovídá vašim potřebám.

Asi bych řekla, že optimální kombinace bude sjednat si slušný spořící produkt, který můžete v řádu týdnů ukončit a vybrat (tj. nikoli třeba termínovaný vklad apod.), a k tomu, dokud na tom spořícím nebude nastřádaná nějaká smysluplná částka, platit ještě nějakou účinnou pojistku pokrývající to, co potřebujete pokrýt.

Bobca
Bobca 17.06.2025, 08:31:13 xxx.xxx.20.192

U Radky-květen 2021..potůček je jak sedí Gucci na lávce..a pak ten mosteček se zábradlím přes…Se svolením autora-pro ty co ji neviděli…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Daja
Daja 17.06.2025, 08:35:37 xxx:xxx.79a7:ae51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.06.2025, 08:31:13

No je to krása a vím, že tohle nikdy nebudu mít páč síly ubývají.

Sarah01
Sarah01 17.06.2025, 08:40:58 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Jako nesmíte si zakládat pojistku jako spoření. To je blbost. Ony ty pojišťovny tu životku tak jako nabízejí, ale výnos je z toho nulový, máte garanci zachování vkladů, a to je tak všechno. To není dobrý investiční produkt, to je snad jasné. 

Pokud chcete spořit, musíte zvolit spořící produkt.

Pokud se chcete pojistit, a mít jistotu, že budete mít za zadkem pár set tisíc už od podpisu smlouvy (po nějaké té karenční době nebo jak se tomu nadává samozřejmě), tak pak si musíte důkladně projít nejen smlouvu, ale i pojistné podmínky, dodatky, výluky, aktualizace, specifika vašeho produktu, a tak dále (nebo mít poradce, který to má v malíku a nemá potřebu vás odrbat). Nelze spoléhat na to, že to bude fungovat jen tak na blind. Musíte vybrat podle těch sáhodlouhých dokumentů psaných drobným písmem produkt, který odpovídá vašim potřebám.

Asi bych řekla, že optimální kombinace bude sjednat si slušný spořící produkt, který můžete v řádu týdnů ukončit a vybrat (tj. nikoli třeba termínovaný vklad apod.), a k tomu, dokud na tom spořícím nebude nastřádaná nějaká smysluplná částka, platit ještě nějakou účinnou pojistku pokrývající to, co potřebujete pokrýt.

To ne, já jsem neměla pojistku se spořením. Měla jsem tam třeba plnění v případě pracovní neschopnosti, ale až od 29. dne zpětně od 1. dne, což se ukázalo jako blbost, protože třeba s chřipkou tak dlouho marodit nebudu a pokud to byla PN po operaci, což bývá delší doba, tak to ale zase bylo ve výlukách. Prostě člověk to opravdu musí prostudovat hodně podrobně, to máte pravdu, oni vás často tlačí k podpisu co nejdříve a to už vím, že na to nesmím kývnout. Já jsem nejdřív nechala tu pojistku upravit, ale pořád to bylo špatně a hlavně se ta splátka vzhledem k té úpravě příliš nesnížila, takže mi kdosi poradil, že zrušit a zřídit si úplně novou, že nabídnou lepší podmínky. Což se tedy ukázalo, že není taky až tak pravda. Nějaké investiční produkty právě mám a tou pojistkou jsem chtěla pokrýt, kdyby se nečekaně něco stalo, kdybych třeba náhle onemocněla. 

Sardullah
Sardullah 17.06.2025, 08:49:18 xxx.xxx.221.216

Raduš má zahradu nádhernou… já jí to teda nezávidím, protože vím kolik práce tam udělá a to já bych nedala…mě zahradničení fakt nebaví. Co jí teda závidim je ta velikost… u mě by to asi byla louka s nějakými stromy a pokud by bylo v mých silách, tak možná nějaký 3 ovce nebo nějaký mini kozénky pro Ginuš a na sekání a nebo bych se projela na sekačce … ono stačí sekat po částech….no a líbilo by se mi koupací jezírko…

Ten prostor je super…

Fatia
Fatia 17.06.2025, 09:28:46 xxx.xxx.34.117
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.06.2025, 08:40:58

Obávám se, že zrušit pojistku byla chyba. Protože stejné podmínky, jako jste vy te pojistce uzavírané “za mlada” měla, teď už asi nedostanete. Partner má takhle mizerné životko. Není to v dnešním světle dobrý produkt, ale lastně na lepší smlouvu teď stejně nedosáhne. Jen jsme uzavřeli ještě jedno pojištění, které kryje to, co ve staré pojistce je hodně špatně. Že pojišťovny nehradí krátké nemoci je běžné. Je to spíš na případy dlouhodobé nemoci. Při chřipce se předpokládá , že snížení příjmu vyrovná každý z úspor.

Bobca
Bobca 17.06.2025, 09:42:26 xxx.xxx.20.192
Daja:

Jojo já to vím, ale i tam mají špičkovou neurochirurgii a nebo do Ostravy -Poruby na fakultku. Odvoz určitě sanitkou a nebo obrátit se na tvoje město a požádat o pomoc. Já bych to takhle určitě udělala a když jím vysvětlíš svojí  situací tak určitě město něco pomůže, vyhledá. No já fakt bych telefonovala o sto šest.

Dajo…i ostatní!! dobrá zpráva!!skenuju ostošest dokumentaci..dovolala jsem se…Je tam prý ještě jedna nemocnice “Raj”..možná tam dělá ten strýc toho mého doktora..ale neva..Sestra byla velice ochotná..poptala se kolem-bo nevěděla nic..A tak to mám poslat všechno mejlem a ona to předá primářovi na konzultaci..na tu bych musela stejně osobně..zkusím Zdenku s Miloškem..Konzultace by prý mohla být i do prázdnin!!!!!! No a pak by se vidělo…🤗🙏

Buggyra
Buggyra 17.06.2025, 09:48:33 xxx.xxx.198.226

Přesně, ke staré pojistce, která třeba nepokrývá, co potřebujete, je lepší sjednat novou, která to dorovná, než tu starou ukončovat a snažit se na svou situaci napasovat nějakou jinou - ta bude samozřejmě s vyšším rizikem pro pojišťovnu, takže s horšími podmínkami.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.