Aktuálně: 2 749 inzerátů262 329 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 24.08.2025, 17:36:30 xxx.xxx.29.95
acher:

Tak to buďte ráda. My měli na starosti 10 let moje rodiče oba.Chodící jen s chodítkem,dialýza,doprovody k lékařům,sanitkou na půl dne, jelikož nikam jinam se nanaložili,do práce a když se k tomu přidalo třeba 3x-4x v noci vstát a jít něco pomoci,jejich domácnost,naše domácnost,zahrada,zvířata ,vnoučata a i moje nemalé problémy, co by epi pacienta, tak už se to nedalo.

On takovýto pacoš na plný úvazek stačí jeden, aby to pečovatele položilo - viz naše babča s mamkou. Naprosto chápu. Taky jsme si to idealizovali, že babču doopatrujem, vůbec jsme o tom nepochybovali, nakonec to byl očistec. Já v její kůži bych to vzdala, šla by někam do LDNky. A ji předem upozorňuju, že pokud bude stejná jak ona - půjde😉Toho smajla jsem tam dala, ale faktem je, že bych si zdraví stejně tak jako ona, zničit nenechala. Celou dobu jsem byla u toho a viděla v přímém přenosu, jak ji to málem zabilo.  

Sardullah
Sardullah 24.08.2025, 18:15:19 xxx.xxx.221.216

Mě teda hodně limituje finanční stránka…do práce chodit musím, protože ten příjem potřebuju. Pokud by mamka potřebovala péči 24/7 tak bychom bohužel musely zvážit přesun do domova důchodců. 

No a další limit je moje zdraví…dokud budu moct, tak pojedu jak parní lokomotia, abych jí obstarala, ale kdyby přišly nějaké limitující zdravotní potíže….

hmn
hmn 25.08.2025, 07:46:39 xxx.xxx.248.108

upřímnost jde mnohdy ruku v ruce s neomaleností…
umí ublížit
zbytečně

není od věci se na tu svou upřímnost podívat i z druhé strany a domyslet důsledky…..

třeba…

Vahine
Vahine 25.08.2025, 07:49:26 xxx:xxx.4b55:b201
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 25.08.2025, 07:46:39

To máte pravdu…chce to jistou dávku empatie..a vybalancovat.

Coudas (neregistrovaný) 25.08.2025, 08:04:01 xxx:xxx.c375:b5c7

Ano, negativních vlastností se společností neslučitelných mám mnoho.

Buggyra
Buggyra 25.08.2025, 08:10:31 xxx.xxx.198.226

Taky mají lidi v mém okolí zřejmě s mou “upřímností” problém. Sem tam se něco doslechnu. Ale já si nějak nevšímám, že by mě proto lidi neměli rádi, mohu tedy jen doufat, že se mi daří to trochu vybalancovat. Ačkoli s empatií jsem tedy skutečně na štíru.

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 08:19:40 xxx.xxx.162.253
hmn:

upřímnost jde mnohdy ruku v ruce s neomaleností…
umí ublížit
zbytečně

není od věci se na tu svou upřímnost podívat i z druhé strany a domyslet důsledky…..

třeba…

To máte pravdu, možná, že kdyby ten dotyčnej víc přemýšlel o tom, co vypustí z pusy, tak by nedocházelo k takovým nedorozuměním. Jenže u starých lidí už je to těžší, asi si už nějak neuvědomují, co můžou způsobit. Dám příklad, je to sice dost soukromé, ale budiž….moje mamka řekla mýmu synovi a snaše, že je jejich dcera zaostalá. A neřekla to jenom jim. Dovedete si asi představit, jak z toho byli oba rozladění, zvlášť když to vůbec není pravda. 

eva (neregistrovaný) 25.08.2025, 09:13:13 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.08.2025, 08:19:40

Tohle je velmi citlivé téma, člověk musí být velmi opatrný co říká a komu..( i když ve vašem případě to pravda nebyla,  naštěstí, ale věřím, že i tak způsobila hodně mrzutosti )…No, ale někdy je to těžké….byla jsem jednou hodně unavená ze všeho už a něco jsem plácla v tom smyslu, že když si vnuka tak naučili, tak spát nebude ( nechtěl spát nebo co, už si nepamatuju )…já to brala jen jako takové plácnutí, navíc z únavy…snacha si to pamatuje dodnes, nedávno mi to řekla…tak teď už hodně zvažuji, co řeknu…je to blbý, ale musím..🤔

Sarah01
Sarah01 25.08.2025, 09:39:35 xxx.xxx.162.253
eva:

Tohle je velmi citlivé téma, člověk musí být velmi opatrný co říká a komu..( i když ve vašem případě to pravda nebyla,  naštěstí, ale věřím, že i tak způsobila hodně mrzutosti )…No, ale někdy je to těžké….byla jsem jednou hodně unavená ze všeho už a něco jsem plácla v tom smyslu, že když si vnuka tak naučili, tak spát nebude ( nechtěl spát nebo co, už si nepamatuju )…já to brala jen jako takové plácnutí, navíc z únavy…snacha si to pamatuje dodnes, nedávno mi to řekla…tak teď už hodně zvažuji, co řeknu…je to blbý, ale musím..🤔

Ono hodně záleží na tom, jak to člověk řekne. A kdyby pak řekl, že to tak nemyslel nebo že to přehnal, tak by to situaci asi uklidnilo. Já třeba nemám problém se omluvit, když se spletu. Vnučka je vychovávaná dvojjazyčně a už ve svých dvou letech plynule a srozumitelně mluví ve větách. Proto jsem psala, že to babča přehnala. Možná to myslela jinak, ony jsou mezi dětmi stejného věku velké rozdíly, ale to jsme se už nedozvěděli.

Coudas (neregistrovaný) 25.08.2025, 11:01:34 xxx:xxx.c375:b5c7

Také přidám z pohledu “toho co plácne”, společensky nepochopitelné, ale někdy prostě člověk už neví, jak se bránit. Tchyně má svou zahrádku, my svou. Ja jí tam nelezu, ona k nám neustále, ale co už, za ty roky teď už mlčím, protoże nic jineho, než vnitrně zabublat a navenek se jen mlčky usmát nezbývá. Jednou  jsem cosi sadila, a tchyně jako vzdy přišla s větou “co nám to tady poroste”, na což jsem já odpověděla “Vám nic”.

eva (neregistrovaný) 25.08.2025, 11:10:12 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 25.08.2025, 11:01:34

Tak to jste odpověděla celkem správně, na tom nevidím nic tak špatného…

Jinak mám taky v rodině jednoho velmi upřímného a upovídaného…ten co neví, to nepoví a upřímný je taky dost…někdy tím ovšem dokáže až ublížit, on si to ovšem asi neuvědomuje, syn nedávno prohlásil, že mu chybí asi cítění…ikdyž on o sobě tvrdí, že je hodně empatický,no, nevim…takže povídá všude o všem, upřímně a druhý den si “drbe hlavu”, co komu zase řekl..😲

Bobca
Bobca 25.08.2025, 12:16:55 xxx.xxx.20.192

mě jen uklidňuje,že i když se mnou některé děti nemluví,mají práci,střechu nad hlavou,a nikdo jim aspoň do ničeho nekecá-nedělám všudypřítomnou tchýni…..Já si zažila tchýni(jak jsem psala o 40let starší-ze staré školy) v jedné kuchyni20let+ pak nevl,dceru,když se vdala a staraly jsme se o vnuka,kterému ve 3 týdnech zdělali vývod,a až v roku a půl,mu střívko dávali zpátky dovnitř..Tak tam byly třenice v názorech.Kluk nekadil,i když měl Sunar-dcera sama nasadila,bo Feminar byl přece nahouby babička"no a co,však to vyčurá"..nedala si poradit,že Sunar dělá zbytky..než byste ho pochovaly,když plače..Kluk měl břicho už jak černoušek v Africe,já do toho nesměla kecat..Pak se jelo rychlou do Olomouce a za 5 minut 12 klukovi udělali vývod…Kdo to viděl,dokáže si představit,jak se o “tu věc” stará..gáza na čtverečky,v jedné otvor,ten se nasune na ty střívka nahoře na břiše překryje se druhým..namaže se bříško dermazulénem(toho jsme sháněly po kyblíkách)aby se neodpařoval,kakal n abříško-tenkrát nebyly navlékací pytlíky.. plínka přes to kolem břicha,další dolů na čurání a trojúhelník přec to..Někdy byly i 3 pračky za den-po35 plínkách,zkraje jsme vyvařovaly na kotli denně asi 2-3 měsíce.....pak měla babi zvlášť v domě “byteček”ale až v 80..kdy si ještě něco zvládla udělat sama,ale já jsem tam stejně běhala do jejích 90..některé tu víte…Prostě jsem tam byla to 5.dítě…žádné slovo,nebo práva jsem neměla..Dělat a držet hubu..Je to pryč..a ta “dcera” se mnou už 4 roky nemluví.celý otec..všechno se zapomene..A vl.syn? ten je pod pantoflem snachy..dřív jsem se s ní normálně bavila,než jsem poprosila o půjčku asi 2000,když jsem byla na dně-jak jsem se stěhovala a měla platit nájem v novém,a ještě jsem měla ve starém bytě....Barák jsem jim nechala přepsat,když byl na tom manžel už špatně,a já tam měla ½ jednoho bytu..aby odpadly případné tahanice.chtěla jsem se vrátit,ale nikdo se mě neptal,tak jsem to pustila-nelituju,budovali jsme to stejně pro ně..Bydlí tam teď trojí-2 vlastní a nevl. vnuk..…a já pendluju po těch pronájmech od 2009…Stejně tam nejsou dobré vztahy-nechtěla bych tam bydlet s nima ani za nic..ano,umřu sama..nečekám pomoc..podám si znova žádost někam,ať mi běží doba..I po té operaci chci jít na LDNku-si to tam chci domluvit v tom sanatoriu.

hmn
hmn 25.08.2025, 12:37:35 xxx.xxx.248.108

“Tak to jste odpověděla celkem správně, na tom nevidím nic tak špatného…”

byla to konfliktní ne/odpověď

pokud to nejsou dvě kamarádky se stejným smyslem pro humor a specifickou komunikací

Canka
Canka 25.08.2025, 16:09:07 xxx:xxx.fefb:13b8

Ahoj holky,

Omlouvám se,že nestíhám vše číst🙄Ale furt někde lítám a něco dělám..a teď pátek,sobota a neděle jsem byla na autotripu s kamarádkou v Rakousku a nádhera!!Ta příroda!!A všude zeleno..a hlavně všude zvířata a zemědělství!!Úplně mě to nadchnulo..všude ohrady s koněma,krávama,ovcema,kozama…já byla jak v jiříkově vidění…ty vzdušné otevřené kravíny,ta péče o zvířata..ty napůl dřevěné domky všude..normálně jsem byla celou dobu z toho dojatá a představovala si tam život v dřevěným domku se svými zvířátky,na velké pastvině i s lesem…nechtělo se mi domu..opravdu ne..tohle by bylo přesně to,co chci…ach jooo… koho zajímá,přidám pár foteček..

A a tou upřímností,co jsem tak zběžně četla..já jsem upřímná hodně a málo kdo to zkousne..takže v tomhle jsem velmi neoblíbená😂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Ronja s motejlem (neregistrovaný) 25.08.2025, 16:15:00 xxx.xxx.119.6

Canko, měla jsem z Rakouska úplně stejný pocity, když budete mít možnost, jeďte znovu🙂. Jsem ráda, že jste si to užila, člověku dají tyhle chvíle moc dobrýho.

Coudas (neregistrovaný) 25.08.2025, 16:20:49 xxx.xxx.126.250

Já se s tímto dojmem vracela ze Švýcarska 🙂

lesnizinka
lesnizinka 25.08.2025, 20:14:02 xxx.xxx.29.95
Coudas:

Já se s tímto dojmem vracela ze Švýcarska 🙂

Tam to asi bude podobné, ale nebyla jsem. 

Niki, nepotkala jsi tam někde moji sestřenku?😜Taky tam tento víkend byli s rodinou. Ale přiznám se, že kam míří jsem se nezeptala, něčím jsme to zakecaly😏Krásné fotky až na tu na krajíčku(kecám, ta je úpně super nádherná👍)ale Uďo si nomání? Víš kolik lidí se zabije kvůli blbému selfíčku?!?🤔Dobře víš, tak to nedělej, nechcem tě mít placatou😲

Budu se opakovat, ale zdá se mi, že jsi čím dál tím hezčí. Nevím, čím to je, jestli jsi něco zhubnula, nebo jsi tak spokojená a odráží se ti to v obličeji, ale moc ti to sluší, že jo holky, všimnuly jste si taky?

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 25.08.2025, 20:55:18 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.08.2025, 20:14:02

Je to prostě krásná “ čechiše ženštine"🙂.

lesnizinka
lesnizinka 25.08.2025, 22:17:49 xxx.xxx.29.95

Musím se ,,pochválit"🙄Dneska jsme měli hodně zvláštní den. Mě se celou noc zdálo o sršních. Dokonce jsme spolu mluvili(už mi z nich hrabe😏) byla jsem vzhůru asi 4x👎Pak jsem v zahradě udělala celkem dost práce, posekala většinu v zelenině křoviňákem, protože všude obří plevel. Bohužel, když zasadíte dýně a melouny, nejde pak mezi nima plet a takto to dopadne. Ale byl už fakt všude, i v cibuli, zelenině…Ta se plela, nepomohlo. Tak jsem to tak jako ,,vyplela" křoviňákem alespoň kolem a tam, kde už sklizeno. S pocitem dobře vykonané práce jsem přišla v 17.30 domů na tenis. Sednu si a něco mi šmrdolí kolem ucha, myslela jsem, že klasicky mravenec. Chtěla jsem ho smést dolů, ale nepovedlo se mi to a šup mi do ucha😲Doprčic, snad za chvilku vyleze. A v tu chvíli mi došlo, že to, jak nešel shodit a před tím mě něco kouslo do týlu - doprdele klošák určitě😠 No tak musím vydržet, nakonec vyleze. Pět minut, furt tam šmejdí, lechtá to jak kráva, to se nedá. Jdu se kouknout nějak do zrcadla, třeba uvidím, co to teda je. Vidím houby, sakra, že bych ho vyšťourla uchošťourem? Ale nemá se to, ještě ho tam umáčknu a pak ho nevytáhnu vůbec. Další minuty, vezmu zvětšovací zrcadlo, tyčinku a opatrně ho jako že vymetnu. A už ho vidím, rychtyk, je to pitomý klošák. Lapla jsem ho a šup s ním do WC. Uf, jdu na ten tenis. Tom byl v práci, měl porady a měl jet něco i do Přerova, měl se hlásit, samozřejmě ticho po pěšině, tak jsem mu SMSkou vybrblala. Tak napsal, že ještě nakoupí a už jede domů. Přijel, choval se divně. Pak, že mi jde něco říct, ať si k němu sednu na gauč. Rozplakal se, že se mu stalo něco hrozného, že už tu nemusel být😲Bojím se vždycky, když jede po dálnici sám, třeba do Prahy. Proto teď, když už můžu z domu, raděj jezdím s ním. Nějak mě nenapadlo, že do Přerova je dálnice a měla bych se bát taky🙄Jel v levém pruhu, no jasně, nějak kolem 150. Před ním auto, najednou uhnulo doprava. Bylo to trochu za horizontem, nebylo před to auto vidět. Jak uhnulo, najednou před nám stojí octávka, nechaná v tom levém pruhu a u svoditel vyděšená matka s dítětem v náručí. Vpravo kamion. Brzdy, bylo jasné, že ubrzdit se to nedá, tak to raděj namířil do kamionu. Prý netuší co a jak se stalo, snad nějaká černá díra, ale protáhnul se mezi stojícím autem a kamionem, kde nebylo žádné místo, jen bacil zrcátkem někde do kamionu. Najednou byl za a neví vůbec jak. Je pořád v šoku ještě a myslím si, že nebude minimálně pár dní spávat, protože mu pořád vyskakuje ta ,,Sofiina volba" - matka s dítětem/kamion - kam to narvat. Nebudu zřejmě spát ani já, protože mi teď pořád šrotuje v hlavě, že jsem si tak mohla sekat, spokojená, že mi to tak jde a Tom už nemusel být😔

eva (neregistrovaný) 25.08.2025, 22:42:41 xxx.xxx.162.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 25.08.2025, 22:17:49

No tak to je síla…😲, hlavně že to dopadlo dobře….ale nespala bych určitě taky, to se vám vůbec nedivím..a je vidět, že asi ta 150tka není až tak ideální rychlost a možná se neměla vůbec u nás povolovat, když vidím některé řidiče, co na dálnici vyvádějí. To ovšem nebyl váš případ, ale stejně je lepší asi jezdit trochu pomaleji. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.