Bylo to průhledné jak slivovice, a jak to cakla po celé vaně, tak to zbelalo ta voda..
Mi to něco připomíná….🤔Jo už vím, ty mycí oleje třeba od Saloos tak fungujou. Jak se to sejde s vodou, tak to takhle zbělá…si vzpomínám. Možná mají i řadu do vany, já se v ní nekoupu, tak jsem nikdy nepátrala. Před pár lety jsem ty mycí oleje hodně používala. Ne, že by ti kecala, spíš možná ani sama úplně neví? Nebo si dělala srandu, že to je finish, jako u auta😜
Holky zahradnice, můžu hortenzii přesadit z květináče na záhon a nechat ji tam i přes zimu? Koukala jsem dnes do jedné zahrady, tam jich měli víc a už hodně velkých, tak si myslím, že by snad zmrznout neměla. 🤔
jasně že hortenzie nepotřebuje květináč, zimu přečká. Ale pozor - hned první mrazík jí spálí - je z ní rázem “ošklivka” se spálenými černými listy. Nestříhat až u země - kvete na starém stonku… Na jaře obrazí
jasně že hortenzie nepotřebuje květináč, zimu přečká. Ale pozor - hned první mrazík jí spálí - je z ní rázem “ošklivka” se spálenými černými listy. Nestříhat až u země - kvete na starém stonku… Na jaře obrazí
No, to se mně právě s ní stalo v tom květináči, takže to nevadí? Už ji mám asi 3 roky a pořád se bojím dát ji ven do země. Nejsem žádná zahradnice, většinou pěstuju jenom skalničky nebo letničky v truhlíku. 😊 Ale chtěla bych si založit aspoň jeden květinový záhon, ať nemám všude jenom trávník.
No, to se mně právě s ní stalo v tom květináči, takže to nevadí? Už ji mám asi 3 roky a pořád se bojím dát ji ven do země. Nejsem žádná zahradnice, většinou pěstuju jenom skalničky nebo letničky v truhlíku. 😊 Ale chtěla bych si založit aspoň jeden květinový záhon, ať nemám všude jenom trávník.
U nás teda zmrzne. Měla jsem několik, žádná to nedala. Teď mluvím o velkokvěté. Jiné druhy jsou odolnější. Stačí pár vesnic víc na jih a mají je tam krásné.
Holky, musím se podělit o zážitek. Byla jsem dneska na hradě na Schakespearovských slavnostech, dávali Othella.
Celý představení se schylovalo k bouřce, blýskalo se a netopýři lítali nízko🙂. Když už Desdemona tušila, že jí moc času nezbývá a zpívala přesmutnou píseň, zdvihnul se vítr, rozevlál jí šaty a pak přišla bouřka a liják a ještě do toho zvonily zvony🙂.
Nevím teda, jak to udělali, ale bylo to dost působivý, přitom recenze říkaly, že výprava nic moc…🤣
A Praha byla dneska úplně prázdná, jak za starejch časů nebo za kovidu.
Jinak u nás jestě pořád leje, máme trochu vyplavenou garáž.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.08.2025, 21:46:08
..dostala jsem na začátku léta tři v květináči cca 10 let staré, krásně se ujaly a mají už listy a nové jvěty, řezat až na jaře a klidně dost razantně, nechávat zhruba jednu třetinu po řezu co se výšky týče, ale mamca nechává růst do výšky s minimálním řezem a také jsou krásné a bohaté na květ
..dostala jsem na začátku léta tři v květináči cca 10 let staré, krásně se ujaly a mají už listy a nové jvěty, řezat až na jaře a klidně dost razantně, nechávat zhruba jednu třetinu po řezu co se výšky týče, ale mamca nechává růst do výšky s minimálním řezem a také jsou krásné a bohaté na květ
..mamca to zakrývá, ale jen na zemi kořeny, že tam něco přihrne
Hortenzii mám venku už dost let - ani nevím kolik. Je v trochu chráněném rohu. Na zimu jí nasypu kýblík hrabanky opadlé z tůjí. Chce kyselou půdu a dost vody. Také mám jednu v květináči, dávala jsem ji do chodby, letos zůstala venku jen zakrytá - omrzla, ale obrazila, ale kvete jen málo - fotka je starší. Ve vsi mají obrovské bílé koule v předzahrádce. Myslím, že s nimi žádná kouzla nedělají a jsou nádherné.
Tak už to jede… krájejte 3 dny staré housky 🤦… no, mě to trvalo jen jeden celej film, skoukla jsem u toho Bílou paní 🙂 Povařit, přepasírovat, a zas na rok zásoba.
By mě zajímalo, v čem byl rozpuštěný. Toluen nebo chloroform to asi nebyl.😉
Parafín s levandulovým olejem a ještě s čímsi. Jsem se dnes ptala a polovinu toho zapomněla..že to byla antirevmaticka koupel.. Dnes jsem ležela v eukalyptove, bylo to zelené a že i na dýchací cesty dobré.. A teď jdu číst dál 🙂
A co ty, už pozoruješ nějakou úlevu? Když nic jiného, tak takové rozmazlování dělá dobře na duši, ne?
Jaja, je tu fajn. Nesmím chodit v předklonu, takže překonávám bolest a snažím se rovně, jako jen po pokoji, na záchod. Bolesti pod zadeli jsou dosti velké. Hodně chodím, ráno je to hodně bolavé, ale pak možná zabere i ten Panadol.. Odpol chodim po večeři ven.. Dneska cvičení dopol..zitra volno. Chystám se spočítat kroky do té centrální jidelny.. Tam chodim 3 krat za den, no a pak. na procedury, ty jsou taky rozsázene po budově..