Rajčata s paprikou na protlak 🙂 pustila jsem si k tomu Zdendu, navozuju si atmosferu venkovní kuchyně… strašně bych si jí chtěla postavit, ale to asi až na novým baraku… jen vařit neumim jako on 🙂 a nikdy umět nebudu.
Třetí víčko
orionka-2:Hortenzii mám venku už dost let - ani nevím kolik. Je v trochu chráněném rohu. Na zimu jí nasypu kýblík hrabanky opadlé z tůjí. Chce kyselou půdu a dost vody. Také mám jednu v květináči, dávala jsem ji do chodby, letos zůstala venku jen zakrytá - omrzla, ale obrazila, ale kvete jen málo - fotka je starší. Ve vsi mají obrovské bílé koule v předzahrádce. Myslím, že s nimi žádná kouzla nedělají a jsou nádherné.
Jestě jsem vyfotila ve vsi bílou, taky dost let venku.
Ta moje je myslím růžová, letos vůbec nekvetla a právě si myslím, že je to tím, že se tísní v květináči. Tak ji dám na záhon. Díky všem. 🌼
Tak jsem vám nafotila park.. A to jsem byla jen pred barákem. Je ještě dovnitř kus. Jak je ta socha,tam sedavam, luštim krizovky, nebo kecám s Jarus.. A za ni to prvni okno v přízemí mám pokoj. Teraska je po celé delce těch 4 pokojů, a jsou tam sušáky.. A ta venku je v každém patře, jsou tam stolky, dnes je tam nahoře rachot.. Dá se sedět venku. Já jsem byla už ušla, tak jsem supla do dupacek a cucim na telku.. Na veceri byla bilkova pomazanka a celozrny chleba..
A do té jidelny je to 100 kroků. Takže 600 jen jidelna.. A to je ještě ve 2 hodiny svacinka.. Vánočka s bílou kávou.. Byla jsem jen jednou.. To bych se uz fakt neunesla.. Po neděli změřím ostatní.
..nádhera
orionka-2:Jestě jsem vyfotila ve vsi bílou, taky dost let venku.
Ta ve vsi je jiný druh, to je stromečková(arborescens) ta se stříhá hodně, klidně výhony na jaře na polovic. Velkokvětá, to jsou ty vaše(jestli vidím dobře) ty se stříhají malinko, jen staré květy po první pupeny, až pozděj na jaře, kdy nehrozí mrazíky a jsou rašící pupny i dobře vidět.
Sarah01:No, to se mně právě s ní stalo v tom květináči, takže to nevadí? Už ji mám asi 3 roky a pořád se bojím dát ji ven do země. Nejsem žádná zahradnice, většinou pěstuju jenom skalničky nebo letničky v truhlíku. 😊 Ale chtěla bych si založit aspoň jeden květinový záhon, ať nemám všude jenom trávník.
Jo, jestli jste ji omrzlou pak ostříhala, tak to nepokvete, ustříhnula jste si i pupny. Nestříhat, raděj vůbec, než blbě😉
Coudas, taky jsme vůbec nepochopila a nepoznala co to klohníš.
Venkovní kuchyně…to jde naprosto kolem mě. Sedánku s kámošema máme jednou ročně, jinak návštěvy žádné, takže nic takového nepotřebuju. Když je horko, jsem ráda, že jsem zalezlá doma, když teplo není, kdo by vysedával venku?😉A poslední léta je to právě extrém na extrém. A v neposlední řadě mě štve náš bordel doma v kuchyni, v pracovně mám fakticky linku druhou(jen dřez) a nepotřebuju ještě uklízet linku třetí😏
lesnizinka:Jo, jestli jste ji omrzlou pak ostříhala, tak to nepokvete, ustříhnula jste si i pupny. Nestříhat, raděj vůbec, než blbě😉
Já ji ostříhala už dávno, před 3 lety, to už teď vím, že to byla blbost, od té doby ji nestříhám vůbec. Loni měla dva květy, letos zatím nic, ale už se dost rozkošatěla.
Ahoj holkyyyy….
Coudas to Švýcarsko je taky nádherné…my máme v plánu teď s kamarádkou v druhé půlce září jet k moři někam…zase budeme kupovat něco na poslední chvíli,tak uvidíme,co to bude tentokrát..ale už se moc těším..jsem fakt nějaká unavená..v práci je toho hodně,u zvířátek furt něco dělám..no prostě potřebuji vypnout..no ale pak bych zase každý měsíc chtěla někam na alespoň 1 víkend letět nebo jet..jen na sobotu a neděli jednou v měsíci..teda když budu mít hlídaní pro zvířátka..je to fakt něco,co jsem zjistila,že mě dělá šťastnou..hned po zvířatkách,jídle a ….to až po desátý hodině🤣
Vím,že se opakuji a stále tu skuhrám,ale holky,já bych fakt akutně potřebovala alespoň 4 denní déšť v kuse..byla tu jedna přeháňka,jinak nic..čerpám vodu z tisícilitrovky..naštěstí je tam stále tak třičtvrtě vody,takže zásobu zatím mám..a na velký vedra už to naštěstí taky nevypadá..tak snad vydržím,než přijde to klasický podzimní počasí a bude pršet…a snad se obnoví ten pramen🤔
S kobčou jsem dneska byla venku,jeli jsme k rybníku,protože u nás bylo teplo a překvapilo mě,že z druhé strany rybníka někdo byl..většinou jsem tam fakt sama,je to takový zelený brčál..ale nic jinýho v okolí,kde bych kobču mohla smočit,nemám..no a byl tam chlápek se psem a vysloveně ho cpal a nutil do vody..pejsek vůbec nechtěl,kňučel a ten blbec na něj furt cákal vodu,i na hlavu..a když ho pak ve vodě držel nohou tak,že mu prostě stál nohou na zádech,tak jsem bouchla,objela s kobčou rybník a začala na něj ječet,ať toho psa nechá..takže jsme tam na sebe chvíli řvali(samozřejmě mě posílal do prdele a že je to jeho pes a bude si s ním dělat,co chce),ale když jsem mu řekla,že na něj zavolám policajty,tak se sebral a šel..psa mi bylo fakt líto..proč takový lidi ty psi mají?Fakt mě to dneska vytočilo..
Coudas:Rajčata s paprikou na protlak 🙂 pustila jsem si k tomu Zdendu, navozuju si atmosferu venkovní kuchyně… strašně bych si jí chtěla postavit, ale to asi až na novým baraku… jen vařit neumim jako on 🙂 a nikdy umět nebudu.
A na co ty 3 dny staré housky? Mně se to zdálo jako protlak, ale toto mě dokonale zmátlo. 😀
Ahá Bobi, tak už se ta emulze vysvětlila👍Budem chytřejší😉Jinak pěkné, všechno okolí, ty terasy a park ani nemluvím…👍Chození ti prospěje, potřebuješ se rozhýbat😉
Sarah01:A na co ty 3 dny staré housky? Mně se to zdálo jako protlak, ale toto mě dokonale zmátlo. 😀
To je z jedné scénky od Holzmanna…
„Já nerad vařím podle kuchařky. Psali tam krájejte tři dny starý housky. Já nekrájel ještě ani den a už jsem jich měl plnou vanu...“
Tak bych řekla, že to byla metafora k tomu nakrájenýmu množství…😉
To ovšem vypadá velmi pěkně 🙂!
Ano, je to “vtip”, jak psala Sardullah. Člověk krájí jak blázen, a ani 15 litrovy hrnec nestačí 🙂
Nepotřebuju návštěvy, nevaříla bych pro cizí, vařila bych si pro nás, prostě místo doma, tak venku. Líbí se mi to od doby “pipity papity” S Italem v kuchyni, pak vařil (a teď to opakujou) Pohlreich u nich. Od té doby si ji stavím, ale tady už to jsou vyhozený penize. Máme taky dvě kuchyně, protože jsem se potrebovala přestěhovat z jedné strany baráku na druhou. Starou jsem zanechala, udělala jsem si novou 😁 Úklid? Co to je…
Bobi VAU, krásny park, krásna socha, jen ty pokoje mi připadají jak zamrznuté v daleké době, ale jinak okolí moc hezké takové to pohlazení na duši.
Čtu tady jak pak se ti daří a asi zatím nic moc🤔já nevím, ale podle mně pokud je už diagnóza taková jaká je a postižení, že je to na operaci tak já si myslím, že už nic nepomůže a neuleví od bolesti, jen to prostě dobře spravit. Já se tak dlouho trápila s vadným kolenem, že každý krok byl v slzách, naštěstí pomáhala ortéza a po operaci nevím o bolesti. Jasně bolí cvičení, bolí po ránu než se rozejdu, ale spíš jeto zatuhnutí, není to ta klasická bolest. Dokonce byla semnou jedna paní na operaci jak já a jí během 8 měsíců vyměnily obě kolena, no a blíží se jí, že bude rok na nemocenské a buď ji povolí prodloužení o 3 měsíce nebo musí do práce a ona dělá skladnici v obrovském skladě. No a já na ní, že jak tohle chce vydržet a jestli neuvažovaly s doktorem ( má toho samého jak já), že třeba jen částečný důchod a bylo ji odpovězeno, že tohle není na důchod, že by ho prostě nedostala. No já si fakt neumím představit, že stojím 12 hodin na těch dvou nohách, to nedá. Dokonce má s tím prvním kolenem stále problémy, ono se říká, že jedna operace dopadne dobře a ta druhá, že je s problémy.
Uf zase jsem toho nasmolila🙃.
Bobčo za mě vůbec nezávidím, i když prostředí pěkné. Já už pobyt v ciz prostředí vůbec nedávám. Drž se.
Canko plán na cestování fajn, ať vyjde. My se taky hodně ráchali v rybníce, když jsme jej měli za barákem. Před lety jsme jeli ve více lidech na výpravu na závidy a cestou zpět jsme se zastavili vykoupat. Můj žlutý vtipálek se pohodlně usadil ve vodě, ještě fajfka mu chyběla 🤭. K pánovi lze napsat jen chudák pes. Ale takova je dnešní spolecnost. Já mám právo. No jo.
31.08.2025, 07:35:40 xxx.xxx.147.163
Úklid? Co to je…
😄
31.08.2025, 07:37:29 xxx.xxx.147.163
potřebuješ se rozhýbat
Hlavně potřebuje vyřešit problém. Tohle je pořád odkládání.