Teda to byla noc..Pučmelda sežral takovýho toho smradlavýho brouka..teda ne celého..jen část..zbytek sem mu stihla vyrvat z pusy..samozřejmě mu to neudělalo dobře a půlku noci jsem řešila,že se mu furt chtělo zvracet,ale nic z něj nešlo..prostě podle mě měl tu hnusnou pachuť brouka v puse a dělalo se mu z toho zle..teď už se zdá být vše ok,najedl se,napil a šel si lehnout..tak si jdu taky ještě na chvilku lehnout,za hoďku vstávám do práce🙄
To je trdlín😏No snad poučen, tak jak kdysi Viktík s ropuchou. Na žáby už jen kouká a nepřibližuje se😛Včera večer táhly do hotelu kufry takové 4 slečny cca tvého věku a jsem si říkala, že to je asi tak, když někam vyráží s kámoškama Nikča, i jsem se koukala, jestli tě v té partě nepoznám😜
Už jsem vymazala další věci, zítra snad bude aitak. Nedá se vůbec psát, nevím proč to pořád naskakuje.. Bolesti stejné lepší to nebude.. Ve vykrmne cim dal vic jídla.. Papa a dobrou noc.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.09.2025, 19:30:57
Aha já vlastně zapomněla, že máš problém s tabletem. To se fakt psát nedá. Chlapy tam nejsou? Nějaký mladší co vypadá, že by mohl být i chytřejší, aby na ten tablet koukl a poradil co a jak. Pokoukej v jídelně a na drzovku se optej.
Tatínek je nějaký pokročilý instruktor taoistického Tai-Chi, sjíždí celou střední Evropu a dělá kurzy pro běžné instruktory, ale jezdím k němu vždy jen na pár dní, říkal, že abych ty cviky prováděla správně, musel by mě k tomu pár týdnů trénovat, a že v city máme dobrou “buňku” toho jejich Tai-Chi, kam bych mohla chodit, že mi to domluví, ale city je daleko (navíc by stál peníze i kurz i doprava), takže lenost a výhovorky vítězí… Je to se mnou bída. Ale ta jóga je ve vsi a zadáčo, tak to jo, to by mi šlo 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 04.09.2025, 19:48:17
Ještě přidám trik-cvik mě zpevňování pozadí starý “jak lidstvo samo” Sedněte si na zem,natáhnete nohy dopředu a kráčíte. V zádech rovně, nikam se nehroutíte. Dejte konzultaci s fizioter.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 05.09.2025, 09:14:29
Sedněte si? Na zem? 😢Už se mi chce kvílet. Bolí usednutí na polštář, ze země nevím jak bych vstala. Z kostrče do kyčlí, jako by mi střílel trojklanný nerv. Mám pocit, že jsem na tom podobně jako Bobča, nevím jak, zda, kdy se z toho vyhrabu. Jasně, vím, že musím sama, je to peklo. Není to k životu . Všem vzkazuju, hejbejte se !!! dokud to jde.
My jsme teď měli taky období…fyzicky dost náročný, tahací, jsem blbka - myslela jsem si, že když jsem utahaná, začnu zase cvičit, až se budu cítit líp. Mno, záda jsem si rozhasila, snažím se opatrně rozvičovat, už je to lepší, ale stejně…
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 05.09.2025, 10:50:06
DÍKY. Pustili mě dom, řekli, že mám jít na rehabilitaci. Ptala jsem se kam, řekli mi, kam chci. 😄 Nikam jsem se nedovolala (dovolený?) Pak se to 1x povedlo, paní řekla: listopad. Ptala se o co jde. Přeházela, co šlo a začnu příští týden. Jediný, kdo si nechal popsat problém byl dr. na příjmu na urgentu a teď ta paní z rehabky. Té jsem to nepopisovala, ani bych to neuměla jako ona. Z každé věty, z každého slova bylo vidět, že ví přesně o čem mluví. Jsem jí vděčná, že mě vzala, uvidím, jak to půjde. Zkusím i ty cviky = zdejší nabídku. 🐈⬛
No právě že ne. City je myšleno jako velké město. To mám od "Matky čtyřech kousků". Je mi líto, ale prosbě nevyhovím, snad mi odpustíte.
Co nadělám. Nemám ráda míchání cizích slov do češtiny. Však čeština si vystačí a je mnohem květnatější než třeba angličtina. Městečko x městu. Ále třeba v generaci 3., 5., přijde nové Národní obrození a já se ráda z obláčku podívám. P.S. Jen se zeptám, jaký výraz má angličtina pro město malé 🙃
Moc děkuji za podporu , to posunovani nohou na zemi nemůžu, dělala jsem to vleže, nesmim.. A Rapotacce bych doporučovala necvicit sama od sebe nic, co ji nedovolí terapeut.. Já jeden den že na rotopedu dám 5 minut, měla jsem dovoleno, celkem to slo, na druhý den 10,a jsem si to tak hrozně rozhasila… Myslela jsem že se to právě rozcviči, ale opak je pravdou.. Nechat to prostě na té terapeutce, co člověk může.. Ona to vidí v papírech co tam mam, a řekla mi rovnou, že berle neodlozim, až po operaci, a ty bolesti jsou od tech kanálků, a toho, co tam mám pokazene, ty upony budou prostě bolet, že ty se nerozcvici.. Můžu jezdit tady na tom slapadle v jidelne, co se sedí na židli a takové malé slapatko pred sebou..a tak obden chvilku Na tom sedle jsem si podráždila tu kostrč a ty kostky. Jsem prostě blbá.. To se může az po operaci rozcvicovat.. Očekávala jsem asi víc.. Ze se mi uleví.. Zatím je to spíš horší.. Hodně chození, překonáváni bolesti. A dojít se tam musí.. Sinu se do jidelny jak mrzak. Uklidňuje mě, že tak chodí skoro všichni.. Samá babička a dědeček.. Jidelna asi pro 100 lidí. Dnes byla omáčka s knedlíkem a pleckem.. Holky, takovou jsem ještě nejedla, fakt…. I polivky… Vaří tu úžasně, všechno, pecivo čerstvé, pomazánky pestré.. Píšu to asi 2 hodiny, jsem na palici…úplně tu šílim. Prostě asi je po něm, i to se prý může stát..
Já děkuji za odpověd. Když jste líčila ty Vaše bolesti, nedovedla jsem si představit , jakým cvičením to budou řešit, snad jen ty koupele? 🤸Já polykám ibalginy, pak jakž takž…. Jak dolezu na rehab. nevím. Odvoz si nezajistím, není to daleko, nechci otravovat, spíš otrávím sebe těma práškama, budu si muset přidat a začít víc trénovat. Prvně jdu ve čt. Žít sama, nezvládnu to, myslím ten život … Stravování zde v nemocnici je vysoký nadstandard. Nezažila jsem to ani v lázních. Mějte se hezky a snad se dočkáme zlepšení, což Vám ze srdce přeji. 🍀
Teda já mám za sebou noc😔Včera jsem jako vždy šla odpoledne ke zvířátkům..všechno jako vždy..holky baštily trávu,já kydala výběh..viděla jsem periferně Ričí(malá zrzavá ponička),jak se jde napít…a tak dál kydám a najednou slyším,jak začne kašlat..ještě si říkám,tak jí asi zaskočilo(taky to znám,když se rychle napiju)…ale kašlala víc a víc a najednou z ní šli hrozné hleny..pusou,nozdrama..vůbec jsem to nechápala🙄Najednou si lehla a prostě nemohla dýchat přes ty hleny..v životě jsem za celou dobu,co se pohybuji u koní,takový stav koně neviděla..metelila jsem pro houbičku,vodu,ubrousky..poničku postavila na nohy a začala z ní vytahovat ty hleny z bozder a ousy tou houbičkou a ubrouskama..chrčelo to v ní a bylo vidět,že to potřebuje vychrchlat..vzpomněla jsem si na kamarádky kobylku,která je hodně zahleněná,má s tím problémy a tý bylo doporučeno chodit a chodit ,aby to ze sebe kůn vykašlal..takže jsem malý nasadila ohlávku a pomaličku jí donutila se rozejít a šli jsme chodit..už byla tma jak v pytli,ale cca po hodince,když jsme se vrátili kolem desátý večer,tak ze sebe vychrchlala většinu hlenů..doma jsem jí pak zase omyla nozdry a pusinku a nechala jí odpočívat..stále v ní ale chrčelo a tekly z nozder..běžela jsem jen domů pro nějaké oblečení,ubrousky,baterku a deku,protože jsem věděla,že mě čeká těžká noc..když jsem jí pak zkusila dát napít vody,bylo vidět,že se chce hrozně napít,ale když se napila,začala se dusit..to už jsem se snažila vytáčet veterináře,ale nikdo mi to nezvedal ve 2 hodiny ráno…tak jsem si prostě pomohla chatem GPT,který mi poradil masírovat krk zespodu pomalými pohyby..to asi naštěstí pomohlo(asi prostě měla v puse tu nerozkousanou trávu a jak se napila,tak jí to vlítlo prostě někam..nevím)a vypadá to,že to byl asi ucpaný jícen..kolem 5 hodiny ráno už bylo vše ok,otřela jsem jí poslední zbyteček nudle zelené a pak se dlooooouze napila(takže jícen už byl průchozí) a začala jíst seno..do skoro 7 hodin jsem tam ještě vydržela,abych.se ujistila,že je vše ok a pak jela do práce a domluvila se sousedem,že jí půjde Ričí ještě zkontrolovat,když budu v práci..ale vše už naštěstí ok..i když jsem pak přišla z práce,tak už byla v pořádku..bože já měla takový strach..