Aktuálně: 2 493 inzerátů • 292 923 diskuzních příspěvků • 21 476 uživatelů

Štěně kouše a dělá loužičky

⋮
Sardullah
Sardullah 07.10.2026, 14:00:24 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.10.2026, 12:49:47

Po dvou letech…řekla bych přesně ve dvou letech a třech měsících, to už si pak snad nepamatuju žádný extempóre…

Ale teda musíš brát v potaz, že Gina  nemá 100% přivolání a prostě za sebou tahá šňůru…i když kolikrát si říkám, že dneska už by to šlo, že bychom to daly, že možná by nepřišla, ale že velmi dobře reaguje na povel čekej…to si vlastně nepamatuju, že by na tenhle povel nezastavila, ale riskovat to nebudu.

No řeknu to asi tak…Gině je 6,5 roku, už je opravdu dlouho… nechci říct…" vychovaná psí holka", ale klidně jí označím jako “velmi velmi příjemná společnice”…nicméně z toho jejího bouřlivého mládí mám furt tik. Pořád ještě, když se dostanu do situace, kde dřív býval problém nebo rovnou udělala divadlo, tak ve mně hrne a až pak naskočím zpět do režimu “myslím” a vím, že už žádnej problém není, že to zvládneme jako dámy v klidu i s prstem v nose…jsem ráda, že Gina není takovej empatik jako bývala Sára, ta by to moje “hrknutí” brala jakože je problém a je potřeba mě začít bránit…s Ginou si můžu dovolit nebýt v mé mysli bohyně a vládkyně všehomíra, protože Gině je jedno, jestli ve mně hrklo, ta si situaci vyhodnocuje dle svého uvážení a ne dle toho, jestli se panička lekla, jestli se bojí a nebo jestli je naopak bijec, který zatroubil do útoku…

Koukám na tvoje fotky, jak Alan dělá štěňatům strejdu…tak pro Ginu by to bylo otravný, ta absolutně nemá zájem o hru se psy…naposled to provozoval s Jessinkou, to jí byly necelé 2 roky…

To by se toho spíš ujal Máťa.

Mě tak celkově přijde, že psí kluci mají s psí drobotinou větší trpělivost a víc chuti si s nima hrát, ale možná je to tím, že všechny moje psí holky byly takový kakabusice, co se psů týče…

⋮
acher (neregistrovaný) 07.10.2026, 14:16:39 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.10.2026, 14:00:24

U nás si ani žádný pes takto se štěňaty nehrál jako Alan. Jen tibeťák s Beníkem, ale ten byl oproti Beníkovi starší o pár měsíců, takže takový dorostenec. Myslím si, že až začne být Goro dospívající puberťák, tak přijde okamžik, kdy mu Alan jasně vymezí pravidla.Zatím to je zlobivý štěník.

⋮
sutrik
sutrik 07.10.2026, 14:16:52 xxx:xxx.cb54:4bdc

Tak už jsem rozhodnutá, přibereme k nám Clyda.

Fenka má potvrzenou březost, očekává se 5, 6 štěňat. Zahraniční krytí (cesta přes 800 km), pes se věnuje mimo jiné stopování. Spojení původních starších českých a německých linií. Chovatel dbá na genetickou rozmanitost, nepříbuznost i povahu, standard plemene.

Bohužel to u mnoha chovatelů  trpasličích pinčů v ČR není samozřejmé, standard nestandard. Kryjí bez dalších ohledů psem, který je blízko nebo má tisíce titulů.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
efe
efe 07.10.2026, 14:41:40 xxx.xxx.212.193
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 07.10.2026, 14:16:52

🍀

⋮
Zrzavci
Zrzavci 07.10.2026, 14:53:07 xxx.xxx.226.6
»

Šutříku - to vypadá jako super spojení. Gratuluju. Já myslím, že to zvládnete. A… se těšim, až se od ní naučí to pližmonění 😀 😀 Připravte se jen na to, že začnete šilhat, ano? Jeden tryská vlevo, druhej vpravo, to bulvy dlouho nevydržej. 

⋮
janaa
janaa 07.10.2026, 15:24:13 xxx.xxx.120.191
DafiŽeryková:

Děkuju,jste moc hodná,tohle je taková tryskomyš,že já už nějakou dobu v duchu přemýšlím nad tím-jak unavit štěně???-když se nemůže přetížit ani fyzicky,ani psychicky….

jako jasně-u dospělýho psa je mi to jasný-vycházky,proběhám s hračkou/obíhání stromů,-hlavu zabavím cvičením triků,poslušnosti,stopováním…

ale co s tímto stvořením,co tady už hodinu po jídle líce v tryskacím záchvatu z místnosti do místnosti…to nevím….🙂

-chápu,že je pro Vás a vaši práci aport důležitý

-no já zas právě aport hodně používala pro unavení psa,když jsem neměla sílu na dlouhý vycházky-šla jsem za zahradu mezi pole,a dala jsem revír-aportky-hledání aportů házením v nepřehledným terénu-3krát-cvik na zkouškách malých plemen-pes při hledání zabavil hlavu i nožky🙂

-pak moje oblíbený hledání ztraceného předmětu-vodítko,obojek,hračku…

-když jsem měla velkou cvičící lenoru-tak jsem našlápla stpu,nebo čtverečky čmuchací…

takže u mě aport je jako alternativa jak pak unavit psa různým jeho hledáním,v různým terénu,nejen házením dokola….

ale,když se to nenaučí,tak to přežiju🙂

Malou tryskomyš, a nepleťte se,moje štěnda jsou taky tryskomyšky, unavím prací hlavičkou. Většina cvičení,co děláme,jede právě v módu -mysli a vymysli,co po tobě chci,a co se ti vyplatí, takže přes nabízené chování a jeho zachycení. Štendo se musí soustředit,koncentrovat,přemýšlet,a a to je to,co ho nejvíc unaví. A samozřejmě to prokládám tahačkama,pranicema, teď už i ten tenisák párkrát hodím,schovám. A samozřejmě,že já mám tu obr výhodu,že tu mám bandu ostatních,takže  se někdo vždycky od štěkanátka nechá ukecat na nějaký to poblbnutí. A nebojte, dvakrát denně magortryskokolečka taky proběhnou.

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.10.2026, 16:13:34 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.10.2026, 15:24:13

Děkuju za odpověd!!

Bože ted jsem došla z práce,ruce urvaný jak veverka celý den jsem zaučovala jednu dívčinu-co se se mnou bavila jak s odpadkovým košem…a,

no nic-muž měl dovču,malá sama nebyla-furt doted ty směny vycházely,že hodně protisměny,a v týdnu volno,o víkendu v práci a takže malá nemá to,že bybyla denně 5 dni 8-9 hodin sama-to jsou různý směny a práce o víkendech dobrá,…

no-Jani-máte výhodu smečky,Dafi a Gerošek byly fakt ždibec klidnější štěnata-pocházely od paní Drožové,ona měla spíš výstaváky…

-ani Gerošek,ani Dafinka nebyly náruživý aportéři,ani tůristi🙂

-doted si pamatuju,když jsem Duxíka s Geroškem vzala do ZOO v Brně-Duxíček,štastný,fakt si to užíval,nuchal si,ocáskem vrtěl,a o rok a půl mladší Gerošek po hodině vypadal-dejte mě k pavilonu někde a pak mě vyzvedněte-je to dlouhý,do kopce a nebaví mě toooo-su chudák na výletě🙂

ale i Gerošek i Dafinka k sobě měly ke všemu tomu starání-vycházky,výlety,cvičení,hraní-tak měly oba hracího kámoše

Gerošek Duxíčka

a Dafinka Žeryka-a dost si spolu vyhrály…

jenže Jessynka je fakt akční-a hrát si nemá chudál malej bílej s kým☹️

a taky je blbý,že hrát si s ní umím vlastně jen já,stejně jako u Dafi-že u nich musí být člověk takový veselý,akční-a to zbytek rodiny dělat nechce…

-jinak Dux měl v 10měsících ZOP-zkoušku poslušnosti,Gero v roce a něco…

-škoda že jsem si nepsalaa kdy jsem co učila…

a na zabavení mozečku přidám hlavolamy trošku-granulky zamotaný v utěrce atd.

⋮
bambule
bambule 07.10.2026, 16:13:48 xxx.xxx.148.198
»

Držím pěsti, ať se tak naše šteňátkovská základna rozroste 🍀.

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.10.2026, 16:18:46 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 07.10.2026, 14:00:24

Sardullah-noo,já si nemyslím,že moje mrně nic neumí-náhodou-hele co vymyslela!!!

Budeš zírat!!!:-()

-mám chodbu,u dveří rohožku,a věšák,kde je psí sukně s pamlsky,

a bundu s psími pamlsky…

malá se jde vyčurat,doběhne-a já vrazím ruku do kapsy a dám pamlsek…

a víš co se naučila??😀

Dolítne dom,sedne na rohožku a nakrucuje se,že bude kokinko-z rohožky si udělala target na sedni a pamlsek,mám štěně,co cvičí moderně s targetem-jen já to nějak nestíhám😀

štěně myslí za mě😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.