U nás si ani žádný pes takto se štěňaty nehrál jako Alan. Jen tibeťák s Beníkem, ale ten byl oproti Beníkovi starší o pár měsíců, takže takový dorostenec. Myslím si, že až začne být Goro dospívající puberťák, tak přijde okamžik, kdy mu Alan jasně vymezí pravidla.Zatím to je zlobivý štěník.
Po dvou letech…řekla bych přesně ve dvou letech a třech měsících, to už si pak snad nepamatuju žádný extempóre…
Ale teda musíš brát v potaz, že Gina nemá 100% přivolání a prostě za sebou tahá šňůru…i když kolikrát si říkám, že dneska už by to šlo, že bychom to daly, že možná by nepřišla, ale že velmi dobře reaguje na povel čekej…to si vlastně nepamatuju, že by na tenhle povel nezastavila, ale riskovat to nebudu.
No řeknu to asi tak…Gině je 6,5 roku, už je opravdu dlouho… nechci říct…" vychovaná psí holka", ale klidně jí označím jako “velmi velmi příjemná společnice”…nicméně z toho jejího bouřlivého mládí mám furt tik. Pořád ještě, když se dostanu do situace, kde dřív býval problém nebo rovnou udělala divadlo, tak ve mně hrne a až pak naskočím zpět do režimu “myslím” a vím, že už žádnej problém není, že to zvládneme jako dámy v klidu i s prstem v nose…jsem ráda, že Gina není takovej empatik jako bývala Sára, ta by to moje “hrknutí” brala jakože je problém a je potřeba mě začít bránit…s Ginou si můžu dovolit nebýt v mé mysli bohyně a vládkyně všehomíra, protože Gině je jedno, jestli ve mně hrklo, ta si situaci vyhodnocuje dle svého uvážení a ne dle toho, jestli se panička lekla, jestli se bojí a nebo jestli je naopak bijec, který zatroubil do útoku…
Koukám na tvoje fotky, jak Alan dělá štěňatům strejdu…tak pro Ginu by to bylo otravný, ta absolutně nemá zájem o hru se psy…naposled to provozoval s Jessinkou, to jí byly necelé 2 roky…
To by se toho spíš ujal Máťa.
Mě tak celkově přijde, že psí kluci mají s psí drobotinou větší trpělivost a víc chuti si s nima hrát, ale možná je to tím, že všechny moje psí holky byly takový kakabusice, co se psů týče…