Aktuálně: 2 747 inzerátů261 838 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 09.06.2025, 20:42:40 xxx.xxx.234.4

Ked som bola mala, rodicia mi nechceli dovolit mat psa. Vlastne, okrem rybiciek ziadne zviera.

Az raz matke niekto v praci vnutil dve maciatka, zrejme pod tvrdou hrozbou ich utopenia.

A tak sa u nas ocitla Miňa a Mica. 

Pes to nebol, no. Ale boli fajn. No odkedy som zistila, ze existuje aj macka diva, tak som snivala, ze ju raz stretnem a ona nebude placha a bude moja kamoska a tak.

Nuz, trvalo to sice skoro 40 rokov, ale macka je tu 🤗

Horsana
Horsana 09.06.2025, 21:16:56 xxx.xxx.234.4

Hmmm, mam akesi ciste poniky. Take ciste rozhodne neboli, ked som vcera odchadzala.

Neha aj Gustav su doslova snehobieli.

Je mozne, ze stravili vela casu v dzungli, kde som im za cenu upalu a noh doskrabanych na dva zivoty dopredu posunula pasku o hodny kus, ale tu vcera neprsalo a Neha by v horucave do dzungle nikdy nesla. 

🤔

Daja
Daja 10.06.2025, 04:12:42 xxx:xxx.8753:4fa
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.06.2025, 20:42:40

A co kočička, žije ještě? Vidíte ji? Jak pak se tváří? Nakrmte moje zvědavé oko🤭.

Saga
Saga 10.06.2025, 11:02:14 xxx.xxx.167.183

Tak holky hlásím, že mordování a šikana flekatých zvířat stále pokračuje! Sice nám do toho ten totál pro*caný víkend hodil trochu vidle, ale my se toho nezalekly a pěkně na to zaklekly už v pátek. Pěkná vyjížďka s lesní kulturní vložkou (tam slézám, je to krpál jak z Muže od Sněžné řeky a já už jsem moc stará na kovbojku), kdy zvíře tváříce se napřed, že umře, se záhy změnilo v satana a v tom krpálu začlo kozlit. Naštěstí jsme všichni včetně vybavení přežili, a kompletně zpocený (to zvíře, já ne) dorazily domů😉. A ani jsme nezmokly! V sobotu a v neděli bylo hotovo, pršelo prostě furt, přestalo až v neděli v podvečer, což vyhnalo místního zemědělce, tže do toho vlít a všechny louky položil, tže už mám zase jízdárnu😄. Včera jsem jí byla prubnout, jakože lonžovat, ta almara tam málem zdechla, ale já si z toho prd dělala. V mezičase jsme oslavily její 6 narozeniny! Tže už je to velká holka, dětství v pérdeli a do důchodu daleko😄. Jako dárek dostala lupeny z květáku, co jsme měli  v sobotu k obědu. Jinak akorát tak kulový, bylo jí vysvětleno, že teď už jí čeká jenom pracovní dospělácký život, koukala jak sůva z nudlí, mám obavy, že to pochopila…Malá dáma šlape už lépe, pomalu už chodí i po šutrech, z kopce to ještě nejde, ale do kopce už přestává mít tendenci se jim vyhýbat. Ve stájí na cihlách už to mastí pěkně, tak jí možná taky zase prubnu venku, protože díky tomu dobrodinci, co posekl, už se přes asfaltku a louku do lesa dostanu. Nicméně stále vypadá jako jelito🙄

efe
efe 10.06.2025, 11:21:40 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 10.06.2025, 11:02:14

Vidím zásadní pozitivní posun, a to především ve Tvém náhledu na věc, což je prostě půlka úspěchu 👍🍀

Buggyra
Buggyra 10.06.2025, 11:28:13 xxx.xxx.198.226

Také mě těší, Sago, že jste plná energie! To je skvělé! 

Já se též snažím, aby poňátka tak nějak aspoň jednou za tři dny (víkendy nedáváme) pracovala… Včera teda nedělali nic, anébrž já jsem dělala, krouhala jsem jim nožičky, kdo ví, jestli ještě někdy budou chodit… mno… dneska okrouhám zase něco velkých koní, ať si nezávidí. Ale když to stihnem, tak dneska poňátka půjdou na jízdárnu, holčičky si musí zkusit úlohu, kterou pojedou o víkendu.

Min. týden se nám povedlo poníky vyvětrat snad dokonce 4x!

efe
efe 10.06.2025, 11:32:22 xxx.xxx.64.15

Já si dala předsevzetí, že už konečně začne morgáně pořádně makat a místo toho budu mít sádru ještě další dva týdny (doktor chtěl ještě tři). A potom to, předpokládám, stejně ještě pár týdnů nepůjde…😟

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 10.06.2025, 11:33:33 xxx.xxx.10.68

U nás ten karp zase nateklý už třetí týden. Sice malinko a ve výběhu v kroku nekulhá a i si popoklusne, když jí vypustim, ale ohyb ne 100% a pořád si dává bacha, když jí na to makám. Mylsím, že se sonu nevyhneme.

Efe, jak pokračuje rekonvalescence?

Horsana
Horsana 10.06.2025, 11:46:25 xxx.xxx.234.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 10.06.2025, 04:12:42

Kocicka zije, vzpruzena L minus mliekom vcera zdrhla ked ma videla a doteraz neprisla, hoci tu nieco susti, ale to mozu byt aj jasterice.

Nechala tak aj jedlo, myslim, ze sem proste chodi na oblubene miesto oddychovat.

Macky, no🙄

Buggyra
Buggyra 10.06.2025, 11:47:25 xxx.xxx.198.226

No, já si malovala, jak budu pracovat s černým, o víkendu kulové, včera kulové, dneska to lepší nebude. Tak holt zase středa. Ale možná pojede s námi o víkendu na okukávačku na závody, ať se nenudí 🙂 A sekat budu nevímkdy. Včera jsem se odhodlávala mezi sedmou a osmou večer, nakonec zvítězily sazenice rajčat a paprik, co potřebovaly zasadit… tak možná dneska večer…

Abyste v těch bolístkách se všemi tlapičkami nebyly/i samy/i, tak hlásím, že už 14 dní nemůžu pořádně spát, protože mě bolí záda. Mám něco s hrudní páteří, že když si lehnu, tak jakmile se uvolní svaly a já zůstanu déle v jedné poloze, začnou mě bolet pravá žebra od půlky koše dolů. No a zbytek noci se nevyspím, vždy tak na půl hodiny hodinu si najdu nějakou úlevovou, kde dokážu usnout, a pak se zase probudím bolestí, protože tělo se pohne… Tak jsem na pátek objednaná k fyzio (tentokrát ne dornovka), která mi sestavovala cvičení na bederku - bederní zaplaťpánbůh zatím drží - a jednak mě možná trochu opraví, ale hlavně jsem ji požádala, aby mi poradila i cvičení na tu hrudní. Tak snad něco efektivního naplánuje 🙂 To nespaní je fakt na budku. No samozřejmě ve stresu zrovna nehubnu, a sice si pěstuju mladé silné koně, aby mě mohli nosit, ale sama se sebou bych ráda ještě chvíli kondičně vydržela, takže… doufám v lepší zítřky 😇

Saga
Saga 10.06.2025, 12:38:53 xxx.xxx.167.183

Holky, to vy jste mi tady hodně pomohly změnit názor a koukat na věc jinak! To, že to sem člověk může napsat, že i po 20ti letech, co mám koně doma, se pořád učím, a dělám voloviny, a spoustu věcí neumím, to, že mě tady za to hned všichni nevyhejtí, ale snaží se jakkoliv poradit, je prostě obří přínos👍! Protože doma mi to sice říkali taky, že už nejsem koňoslužka, ale koňootrok, a vlastně z toho chovu, tak jak ho provozuju léta prd mám, ale…posloucháte někdy ty, co to v vámi myslí dobře? Vždycky vám to musí říct někdo jiný, nezaangažovaný, nebo se musí něco pos*at, aby to pak zase mohlo začít fungovat! Asi jsem tohle všechno potřebovala! I když mě velmi mrzí, že to odnesly zrovna koníci takhle s bolavejma kopejtkama, ale co už teď? Tenhle rok je asi nějaký čistící, či co? Sama cítím, že se spousty věcí potřebuju zbavit a mezi ně patří i hospodaření, protože tak jak jsme to leta provozovali, už přestalo být funkční a dávat smysl. A cítím potřebu se jezdecky posunout. A míň sloužit těm dvěma čúzám. Víc odpočívat. Spoustu věcí letos (co se týče hospodářství) děláme naposledy a jen ta myšlenka je velmi osvobozující. Do příštího roku chceme změnit podobu výběhu a nebýt myšlenky od Buggyry, tak nás by to snad ani nenapadlo. Prostě člověk je někdy tak zacyklený, že nevidí ven.

Doufám, že velká koby už bude OK. Malá Dáma má pořád ještě ten sarkoid, co se nám ho na jaře nepodařilo zlikvidovat, a pak se schvátila, a teď to pořád ještě nejde řešit, min. tou Stelfontou ne, tže tohle je ještě prostě otazník do budoucna. Nevidím to ráda, ale asi ten sarkoid odložím až na podzim, prostě ještě přes aspoň jedno strouhání, až uvidím, co kopejtka a hlavně takhle překleneme hmyzí sezonu a hice, kdy tu fakt nechci mít koně s otevřenou ránou🙄. Tže ona ta cesta bude ještě dlouhá, ale snad už jsem aspoň trochu chytla jiný směr. Lepší směr.

Všem marodům moc moc přeju uzdravení nožiček i ručiček.

Jani, jestli to sono bude, a bude se vám chtít zveřejnit výsledek, ráda se poučím, i když bych vám přála, abyste to nepotřebovala, ale takhle aspoň něco budete vědět!

Efe, hlavně to neuchvátej, ať je pacička zase funkčí! Chápu, že to musí být děsná pruda😏! 

efe
efe 10.06.2025, 12:50:57 xxx.xxx.64.15

Mno, o tom zlomeným prstu moc nevim, ten je cajk. Ten vykloubenej imrvére nateklej, ruku nemůžu dát dolů ani na chvilku. Otejkat to prej bude min. půl roku… 🙄

No ale od pátku mám téměř neustálý pocit, že mě to vevnitř tý sádry dře na kloubech prstů - na tom zlomeným a na tom vykloubeným. Je to nepříjemný. Nebo je to nějaká fáze hojení, bůhví… Jak je trochu teplo, děsně se v tom potím, prsty přilepený potem a špínou k sobě, smrádek, prostě fakt humus…

Počítám po sundání ještě s nějakou ortézou a samozřejmě rehabilitací. Hlavně, ať už mi to sundaj a já se budu moct UMEJT! 🤩

Saga
Saga 10.06.2025, 13:32:49 xxx.xxx.167.183

Efe, tak nemoct se umejt, je pro mě něco jako antická tragedie🤮. Nesnáším to. Nebýt čistá. Tže z tohodle bych se asi taky rozskočila. Snad ti to sundají než začnou echt hice. Když už se to stalo, takhle blbě, tak aspoň že letos je zatím to počasí takový studený (zase jsme zapli po týdnu kotel🙄). Moje drahá tříčtvrtka ti vzkazuje, že se to stejně stalo proto, že urozené dámě s VON vepředu i vzádu, říkáš Knedličko. To je prostě Knedličí vendeta🤣🤣!

efe
efe 10.06.2025, 13:56:41 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 10.06.2025, 13:32:49

Ale já to nevymyslela, já za to nemůžuuuuu 🤣

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 10.06.2025, 14:01:25 xxx.xxx.10.68
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 10.06.2025, 12:38:53

No mám teď kobylu na pedoku, vetka řekla box, ale to by kůň fakt nedal takhel dlouho. Řízeně pouštím na travnatou jízdárnu, včera tam prý dělala bordel, jelikož jí rozproudili koně vedle ve výběhu. Dnes se celé dopoledne poklidně pásla, ale když si chtěla lehnout, tak to nedala ☹️maximálně ohebnost kloubu viz obrázek. Sono určitě zavolám, to se do konce týdne nezlepší, když to řeším už třetí týden. O výsledek se určitě podělím!

Obrázek Obrázek
Saga
Saga 10.06.2025, 14:30:00 xxx.xxx.167.183

Jani, děkuji za informaci. Já jsem řešila jen jednou nateklou šlachu a naštěstí tenkrát celkem krátce, jinak tímto směrem nic, tže laicky řečeno v nespecifických otocích se vůbec nevyznám a vůbec nevím, co si o tom myslet? Jako, z čeho to vzniklo, a proč to drží tak dlouho, a jestli je lepší pohyb, nebo ne? Z věty “zavřít na box” mám taky totální osypky, ne kvůli sobě, ale právě kvůli tomu zvířeti, o kterým vím, že mu tam dřív nebo později hrábne, proto bych to řešila asi stejně, vyrobila bych mobilní paddock a nechala jí tam. Naraženina, pohmožděnina bolí jako prase, ale že ani ten otok neslejzá…

Děkuji za sdílení, hlavně ať se na něco přijde!

Horsana
Horsana 10.06.2025, 15:15:05 xxx.xxx.17.230

Deti, deti, pocuvajte vetov, ak povedia na box, asi na to maju dovod. A ten kon to zvladne lepsie, nez by vam kedy napadlo, vidam to dnes a denne.

Iba dva kone si pamatam, co mali prvych par dni-tyzdnov fakt zlych a aj to boli psychiny uz predtym.

A jedna kobyla sa prave dorazila “nemoze byt zavreta” a bol to prave karpus, zmeny uz boli take, ze operacia nemala zmysel, pritom to zacalo chipom, ktory ak by bol v klude, tak by sa vybral a ok.

Ak si kon nevie lahnut, nuz, to uz znie velmi vazne, neodkladala by som nic a sejvla si skor RTG, nez sono. 

Horsana
Horsana 10.06.2025, 15:24:12 xxx.xxx.17.230

Saga- blahozelam k uspechom a rozhodnutiam 🤗

Ak Garonik ma sarkoid a tiez to zacnem mazat na jesen, teraz iba natieram repelentom.

Ako je u nas sucho, tak kone zas spekuluju nad kazdym krokom, lebo kamene. Krpaly ako v Muzovi od Sneznej rieky (😂😂😂) vlastnim, takze koniky tvrdo posiluju bez toho, aby som ich musela niekam tahat. A ja s nimi, hehe.

Voda v nadrzi dosla, takze ma caka nosenie z pramena, co mi nevadi fyzicky, skor v tom, ze sa obavam, ze ma tam nieco zozerie, pripadne ze z toho domca vyjde nejaka kreatura a la tvorba Jozefa Kariku. 

Pripadne smirak, ktoreho susedia volaju Rysavec, ktory tam chodi zakrmovat.

Ani neviem, co je horsie.

efe- jj, sadra moze nepekne tlacit, aj by som sa mozno domahala novej.

Buggyra- omg, to znie celkom vazne, taka bolest a nevyspanie chapem ako nikto na svete, je to hnus nad hnus, dufam, ze to coskoro zmizne!

Horsana
Horsana 10.06.2025, 16:25:11 xxx.xxx.17.230
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 10.06.2025, 15:33:30

Drzim palce velmi velmi! 💪

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.