Holky, to vy jste mi tady hodně pomohly změnit názor a koukat na věc jinak! To, že to sem člověk může napsat, že i po 20ti letech, co mám koně doma, se pořád učím, a dělám voloviny, a spoustu věcí neumím, to, že mě tady za to hned všichni nevyhejtí, ale snaží se jakkoliv poradit, je prostě obří přínos👍! Protože doma mi to sice říkali taky, že už nejsem koňoslužka, ale koňootrok, a vlastně z toho chovu, tak jak ho provozuju léta prd mám, ale…posloucháte někdy ty, co to v vámi myslí dobře? Vždycky vám to musí říct někdo jiný, nezaangažovaný, nebo se musí něco pos*at, aby to pak zase mohlo začít fungovat! Asi jsem tohle všechno potřebovala! I když mě velmi mrzí, že to odnesly zrovna koníci takhle s bolavejma kopejtkama, ale co už teď? Tenhle rok je asi nějaký čistící, či co? Sama cítím, že se spousty věcí potřebuju zbavit a mezi ně patří i hospodaření, protože tak jak jsme to leta provozovali, už přestalo být funkční a dávat smysl. A cítím potřebu se jezdecky posunout. A míň sloužit těm dvěma čúzám. Víc odpočívat. Spoustu věcí letos (co se týče hospodářství) děláme naposledy a jen ta myšlenka je velmi osvobozující. Do příštího roku chceme změnit podobu výběhu a nebýt myšlenky od Buggyry, tak nás by to snad ani nenapadlo. Prostě člověk je někdy tak zacyklený, že nevidí ven.
Doufám, že velká koby už bude OK. Malá Dáma má pořád ještě ten sarkoid, co se nám ho na jaře nepodařilo zlikvidovat, a pak se schvátila, a teď to pořád ještě nejde řešit, min. tou Stelfontou ne, tže tohle je ještě prostě otazník do budoucna. Nevidím to ráda, ale asi ten sarkoid odložím až na podzim, prostě ještě přes aspoň jedno strouhání, až uvidím, co kopejtka a hlavně takhle překleneme hmyzí sezonu a hice, kdy tu fakt nechci mít koně s otevřenou ránou🙄. Tže ona ta cesta bude ještě dlouhá, ale snad už jsem aspoň trochu chytla jiný směr. Lepší směr.
Všem marodům moc moc přeju uzdravení nožiček i ručiček.
Jani, jestli to sono bude, a bude se vám chtít zveřejnit výsledek, ráda se poučím, i když bych vám přála, abyste to nepotřebovala, ale takhle aspoň něco budete vědět!
Efe, hlavně to neuchvátej, ať je pacička zase funkčí! Chápu, že to musí být děsná pruda😏!