Aktuálně: 2 768 inzerátů261 488 diskuzních příspěvků19 166 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 15.06.2025, 11:05:42 xxx.xxx.51.17

Tak ja som ho brala  kvôli endometrióze, ktorá ma fakt dosť trápila.

Akurát že som otehotnela, no a vôbec som to netušila, normálne som mala cyklus a únavu som sa snažila rozchodiť…A po jednom peknom kongrese, kedy som jeden deň vybehla sa pozrieť na Macochu a bola som bez auta, takže pekne pešo od hotela až do hotela, 20+ km, som skončila v nemocnici a operácia úplne nedopadla, no.

Odvtedy počúvam svoje telo. Keď chce spať, spím. Po práci, samozrejme, heh.

V spánku si dobijem baterky úplne najviac. A tak mám často jeden deň za nejaké obdobie tzv. spací, kedy ma už aj bolia kĺby z postele. Ale potom zas môžem fungovať.

Horsana
Horsana 15.06.2025, 11:47:59 xxx.xxx.234.65

Je horuco na skapanie.

Voda, ktora steka z planiny dole v udoli vytvara mokrade a su tam aj rybniky. Myslim, ze viem, kde stravim toto leto😉

Pokusim sa nejak naondiat hadicu na tu ruru, co z nej dole tryska voda, to by veeela veci ulahcilo.

Liska a Garon, stoja v kopci, ale iste rozdiely v proporciach su, no 😂

Z Muculy je vazny sportovec 💪

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 15.06.2025, 15:05:46 xxx.xxx.16.252

Nuz, sla som ubobemu plnokrvnickovi osprchovat nozicku, dufajuc, ze tam snad dojde, je to max 10 metrov.

Dosiel.

A tak reku, zmyjem z neho prach a tak, takze som ho v prijemne vlaznej vodicke umyla celeho, ze ved chudatko vonku na travicke obschne, nech sa len na ten cas trosku napasie, tutununu.

Vonku ale ubohy konicek predviedol take rodeo, ze som radsej pustila vazak a sledovala, ako to monstrum kluse  ( no, tak po capovsky kluse) domov, lebo kobyla, kvoli ktorej bezne od zurivosti vylamuje mreze tam smutne erdzala a druha ma ruju! 

V boxe sa dva krat vyvalal a pokusil sa vyhodit zadkom a postavit sa na zadne. Po osloveni hanlivymi slovami ale uz len roztomilo a nevinne pozeral, ze o kom to hovorim!

Zlatucky konysek, fakt ze hej.

A velmi vdacny  😂

P.S. mozno budem mat kozu. Vola sa Aneta a museli jej amputovat vemeno. Tak mozno nakoniec predsa pojdem na Planinu s nejakym kopytnikom 😂

Obrázek Obrázek
Varaxi
Varaxi 15.06.2025, 17:03:50 xxx.xxx.168.223

Aneta, chudák, nedostala pořádně nažrat. Ale to Vy napravíte.

Je na Slovensku taky zákon, že koza nesmí být chována sama? Budete jí pořizovat kamarádku?

Buggyra
Buggyra 16.06.2025, 06:47:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 13.06.2025, 09:05:37

Děkuji moc, zase jsem chytřejší - já to měla určitě z těch internetových diskusí, to stopro, protože nemám jiný zdroj repro informací o zvířatech, o repro jsem se nikdy nezajímala (nemusela jsem, chválabohu)… 

https://www.equichannel.cz/clanky/zdravi-a-veterinarni-pece/ovarialni-cysty-aneb-evergreen-internetovych-diskuzi

Jedinou kobylu, co jsme úspěšně připustili v našem majetku, jsme dali na závěrečnou fázi březosti a porod a do odstavu do ustájení ke zkušené chovatelce… A dobře jsme učinili.

Buggyra
Buggyra 16.06.2025, 07:02:19 xxx.xxx.198.226

Cap je pěknej kus koně! Já vím, je to momentka, ale vypadá pěkně nažraně. Neprospělo by mu být na ty nohy spíš hubenější? I když třeba těch 30-50 kilo už neudělá rozdíl… Ale snad je mu líp, i když teda ten výraz ve tváři je dost útrpný. Aspoň ale chodí a “běhá”, a to se  počítá!

Horsana
Horsana 16.06.2025, 07:46:59 xxx.xxx.16.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.06.2025, 07:02:19

Uf, nazrane? 

To nie, stale mu vidiet rebra a stratil hornu liniu, lebo ryzovky samozrejme nezerie. Seno len zdibka, zuby budu asi na hovno. Enormne osvalenie ale stale ma.

Chcela som ho vyfotit normalne, ale vybil sa mi telefon….vyraz ma utrpny, isto sa chystal vrieskat po konoch, kopyto ma cele podminovane, to je na dlllho, ale aspon ma chut robit rodoe. 

Podla mna je chudy, tocila som v boxe aj video, tak to je hroza.

Ale vzhladom na vcerajsie predstavenie mu asi uberiem z granul. Hojenie je energeticky narocny proces.

Horsana
Horsana 16.06.2025, 07:51:17 xxx.xxx.16.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 15.06.2025, 17:03:50

Tak Aneta, mno….to radsej no comment…

Zakon neviem, ona chodi normalne sama na voditku von, ako, nejakeho zdochliaka k nej dat mozem, ak by jej kone nestacili, alebo ju kone neznasali.

Ten proces este potrva, takze casu na rozmyslanie dost.

Buggyra
Buggyra 16.06.2025, 07:51:25 xxx.xxx.198.226

Mno jo, momentky zkreslují. Tak aspoň že ta váha mu nepřitěžuje na ty nohy - na všem zlém je něco dobré, hm.

bassrock
bassrock 16.06.2025, 09:41:49 xxx.xxx.251.2

Liška je parádní 🥰 

a Dara bych určitě ještě nechala v kulích, šmiknout se dá vždy, ale vypadá moc fešácky a pokud je i v povaze fajn, proč to nezkusit.

Horsana
Horsana 16.06.2025, 14:41:58 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.06.2025, 07:51:25

Je to vychrtlina. 

Obrázek
Horsana
Horsana 16.06.2025, 14:46:44 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 16.06.2025, 09:41:49

Liska je super 🥰

Milan Dara celkom ofrflal, ale videl iba fotky, na jednej foto ma akoby vybocenu sponku a ja neviem, ci to je fotkou, stali sme vo svahu. Ze by som si to nevsimla, no, moze byt, cas na neho teraz nemam.

Tak ak ma krive hnaty, tak na jesen gule von a bude klud.

Ako sa ma Mys?

efe
efe 16.06.2025, 15:35:13 xxx.xxx.30.165
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 16.06.2025, 14:41:58

Jako jo, ale kejty má jak quarter 👍

Horsana
Horsana 16.06.2025, 19:06:39 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.06.2025, 15:35:13

To fakt ma, aj preto sa stale drzi na nohach, po tom vsetkom, keby nebol tak osvaleny, podla mna by uz nebol. 

Po vcerajsich eskapadach teda dnes ziadne neboli, ale nechala som ho chodit po stajni, kde je sice tvrdo, ale rovno a bez kamienkov. A suchtal sa tam, nestal, cuchal kobylky a zobronil ocami mrkvu.

Zrzavci
Zrzavci 16.06.2025, 22:44:08 xxx.xxx.98.97

a zobronil ocami mrkvu.

ach!! Tak ať ti to čím dál tím líp cape, milý Cape.

Horsana
Horsana 18.06.2025, 12:33:07 xxx.xxx.51.17

U mňa je sucho. 

Strašné sucho, vyschla už aj ílová jama, spodnýprameň nie, ten je stále rovnako hojný, ale ten workout s tým spojený je brutálny. Skúsim tam dať hadicu, možno by to šlo, niekto pokosil okolie, takže už to tam vyzerá kultúrnejšie, ale stále rovnako hrôzostrašne, ešte som sa neprinútila to tam prešmejdiť.

Keď už človek pracne ponapĺňa bandasky a nádoby a vyleje tam tým chujom tú vodu, tak si v nej každý jeden vypláchne po raňajkách hubu, plnú senných peliet a voda je náhle zelená, chjo….To potom Garon chytí do huby a vyleje. Z toho prosperuje broskyňa, aspoň niečo, no, ale Líška, ktorá je botanickou preferenciou skôr koza ju už dnes načala, musím posunúť pásky, lebo o tie broskyne a hrušky nechcem prísť. A vody vychlípe ako pára ťažných koní. Všetko ju zaujíma a úplne rozbila staré pravidlá, napríklad že nikto nesmie ležať v Garoníkovom ležovisku. Dnes tam chrápala aká dlhá, taká široká a kým bola ešte v sterne, tak si driemajúci Garon o jej hlavu oprel svoju hlavu. No, dva hucule, to už je team 😀

Neviem, čo v tej džungli celú noc robia, ale ráno vždy vyzerajú ako po fláme a chrápu a chrápu. Včera ich niečo vydesilo, Garon klusal ako drezurák. Celkovo s príchodom Líšky všetci zázračne chodia lepšie. Líškine kopytá sú hrozné, ale ešte riadnu chvíľu počkám s korektúrami, nech si kopytá zvyknú na kamene a tvrdosť jablonovskej zeme.

V práci už polievame výbehy, aby niečo vôbec narástlo, i tak to potrvá dva týždne. Akurát pri prekladaní trysiek vždy dostanem úpal, tfuj.

V jednej zabudnutej nádobe s vodou som včera našla utopenú jaštericu, to bola rana, milujem jašterice a to bola samica, nah, to ma celkom mrzelo, zvlášť keď som z tohto dôvodu, kým ešte bola voda, do takýchto nádob vždy dala dosku, alebo konár, aj utopené malé hlodavce zamrzia, ale jašterica, to doslova bolí 😢

Akurát by ju človek nečakal v kuríne, no, akosi automaticky som predpokladala, že slepačia voda je slepačia voda.

Tak som šla všetko pootáčať hore dnom, dažďová voda aj tak nie je a nebude a v jednej suchej  nádobe som našla malú jaštericu múrovú a v druhom rohu bola malá vretenička, takže môžem pred Arborou smelo prehlásiť, že vretenice tam sú. 

Tak iba drobný apel, ak môžete, občas nakuknite do rôznych takýchto nádob, aj napájacích, či sa tam netopí, alebo odtiaľ nevie vyliezť  nejaký živočích 🦎🐍

Zrzavci
Zrzavci 18.06.2025, 13:04:54 xxx.xxx.226.62

Horsano - nedalo by se použít něco takovýho?

https://www.google.com/search?q=aku+kompresor+na+vodu&rlz=1C1GCEV_enCZ974CZ974&oq=kompresor+na+vodu&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCAgCEAAYFhgeMgkIABBFGDkYgAQyCAgBEAAYFhgeMggIAhAAGBYYHjIKCAMQABgKGBYYHjIICAQQABgWGB4yCggFEAAYogQYiQUyCggGEAAYgAQYogQyBwgHEAAY7wUyBwgIEAAY7wXSAQkxMzMzNWowajmoAgOwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8

baterii si nabijete doma, tedy nepotřebujete elektřinu a vodu - podle toho, jak dlouhá může být hadice, pošlete nahoru. buď najednou, když to utáhne potřebnou dýlku hadice a nebo s mezistanicema přečerpávacíma. Ale nebudete muset tahat tu váhu.

Anonymní (neregistrovaný) 18.06.2025, 13:22:38 xxx.xxx.51.17

Horsana neprihlásená hlási, že je neprihlásená 😀

Hm, no, zobrazilo mi to asi všetky kompresory sveta, v tom odkaze.

Na kompresor ale musí byť nejaký “bazén” vody, nie, odkiaľ to ťahá a čerpá, či?

Váhu ťahám ako silové cvičenie, moje telo zvláda veci, ktoré by ma ešte pred rokom položili na tri dni do postele, heh. 

A inak normálne naberám vodu do bandasiek na inom prameni, kam pohodlne dojdem autom, alebo v práci, len mi tak napadlo, že hadica by mi mohla uľahčiť život, keby som ju tam vedela pripevniť, aby držala. Keď už je dole taký silný prúd a ako im budem posúvať výbeh v džungli, tak by vodu mohli mať aj tam, to by nebolo tak ďaleko, ale je to do kopca, no. A možno sú nad rúrou nejaké priesaky, nebola som tam snoriť, lebo je tam terén o hubu a nerada by som žuchla do nejakej diery, jaskyne, či šachty.

Zrzavci
Zrzavci 18.06.2025, 13:31:20 xxx.xxx.226.62

chytat to tam do sudu a z něj to posílat výš? Já si takhle čerpadýlkem - to je teda na elektriku - přesouvám vodu ze sudu pod okapem do sudů u záhonků, když je vyčerpám.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.