U mňa je sucho.
Strašné sucho, vyschla už aj ílová jama, spodnýprameň nie, ten je stále rovnako hojný, ale ten workout s tým spojený je brutálny. Skúsim tam dať hadicu, možno by to šlo, niekto pokosil okolie, takže už to tam vyzerá kultúrnejšie, ale stále rovnako hrôzostrašne, ešte som sa neprinútila to tam prešmejdiť.
Keď už človek pracne ponapĺňa bandasky a nádoby a vyleje tam tým chujom tú vodu, tak si v nej každý jeden vypláchne po raňajkách hubu, plnú senných peliet a voda je náhle zelená, chjo….To potom Garon chytí do huby a vyleje. Z toho prosperuje broskyňa, aspoň niečo, no, ale Líška, ktorá je botanickou preferenciou skôr koza ju už dnes načala, musím posunúť pásky, lebo o tie broskyne a hrušky nechcem prísť. A vody vychlípe ako pára ťažných koní. Všetko ju zaujíma a úplne rozbila staré pravidlá, napríklad že nikto nesmie ležať v Garoníkovom ležovisku. Dnes tam chrápala aká dlhá, taká široká a kým bola ešte v sterne, tak si driemajúci Garon o jej hlavu oprel svoju hlavu. No, dva hucule, to už je team 😀
Neviem, čo v tej džungli celú noc robia, ale ráno vždy vyzerajú ako po fláme a chrápu a chrápu. Včera ich niečo vydesilo, Garon klusal ako drezurák. Celkovo s príchodom Líšky všetci zázračne chodia lepšie. Líškine kopytá sú hrozné, ale ešte riadnu chvíľu počkám s korektúrami, nech si kopytá zvyknú na kamene a tvrdosť jablonovskej zeme.
V práci už polievame výbehy, aby niečo vôbec narástlo, i tak to potrvá dva týždne. Akurát pri prekladaní trysiek vždy dostanem úpal, tfuj.
V jednej zabudnutej nádobe s vodou som včera našla utopenú jaštericu, to bola rana, milujem jašterice a to bola samica, nah, to ma celkom mrzelo, zvlášť keď som z tohto dôvodu, kým ešte bola voda, do takýchto nádob vždy dala dosku, alebo konár, aj utopené malé hlodavce zamrzia, ale jašterica, to doslova bolí 😢
Akurát by ju človek nečakal v kuríne, no, akosi automaticky som predpokladala, že slepačia voda je slepačia voda.
Tak som šla všetko pootáčať hore dnom, dažďová voda aj tak nie je a nebude a v jednej suchej nádobe som našla malú jaštericu múrovú a v druhom rohu bola malá vretenička, takže môžem pred Arborou smelo prehlásiť, že vretenice tam sú.
Tak iba drobný apel, ak môžete, občas nakuknite do rôznych takýchto nádob, aj napájacích, či sa tam netopí, alebo odtiaľ nevie vyliezť nejaký živočích 🦎🐍