Milan Dara celkom ofrflal, ale videl iba fotky, na jednej foto ma akoby vybocenu sponku a ja neviem, ci to je fotkou, stali sme vo svahu. Ze by som si to nevsimla, no, moze byt, cas na neho teraz nemam.
Tak ak ma krive hnaty, tak na jesen gule von a bude klud.
Ako sa ma Mys?
Tak jestli má hnáty křivé, tak je to jasné, ale foto občas zkresluje.
Myš pravidelně na fotkách vypadá jako retardovaná, a přitom je to celkem normální hucul 😀
U ní se teď rozjel každoroční kolotoč mazání a tvorby nových svědivých ložisek - mám to jak bojovku, každý den hledám nová nedobytá území 🙃 ale po těch letech už je to zaběhnuté, jen mi letos vybouchl dodavatel Killitche … kdyby někdo znal, tak moc prosím kontakt 🙏 mám poslední láhev a šetřím jak můžu.
Bez Killitche by Myš léto asi nepřežila, chjo.
Jinak momentálně mají ve stádě novou kobylu, takže se abnormálně pohybuje ve výběhu, ale asi na vyváženou více žere, pač že by zrovna byla šlank, to se říci nedá. 🙄
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 18.06.2025, 13:56:58
Moji su muchari vsetci, okrem Lisky, cista radost a ani nemam vytunene patlamo zatial.
Dostanu kortikoid ked to bude zle, ulavi asi viac, nez patlamo. Deky Liska otrha, takze to nehrozi.
Mno, ja dokrmujem senom a teda este aj ta Liska pribrala, hoci nie je trava, okrem dzungle, to seno je podla mna fruktanova bomba, ale to vychodia v kopci, dufam. Alebo vyskusam namacat, mam celorocne dodavatela na male baliky, tak mozem hyrit 😂
Garonik uz celkom vladze a dnes rano uz ani nemal svoje slank brucho, nah🙄
Kloub úplně čistý, v kostech nic není, čili podezření na měkké tkáni se potvrdilo. Neví kde, ale je to vlastně jedno, sono na karpus prý umí udělat dobře málokdo a stejně by se to řešilo klidem, klidem a jen a pouze klidem. Má podezření na torzi kloubu. Každopádně - 2 - 6 měsíců klidový režim, na boxu by jej je*lo, zmenšili jsme jí pedok, ale co bude dál, ví Bůh.
Ptala jsem se na nějakou podpůrnou léčbu kloubu, řekla mi, že to je většinově spíě pro můj pocit, že jí přilepšuju, ale prostě to chce čas. Maximálně doporučila nějakou ponožku od Vetoflexu. No…myslím, že opráším své staré dobré konopí. CBD do žrádla a hulimast na kloub. Rozhodně tím nic nezkazím a výsledky bývají víc než dobré.
Horsana - existují čerpadla pro průmyslovou výrobu, určená k vyčerpávání nádob, sudů atd skoro do sucha a nejsou rozměrná, průměr pár cm, aby se s nimi snadno manipulovalo, případně zkusím najít
Jen by bylo nutné ideálně zabezpečit proti nasátí zeminy, písku..
Normálně bych v tom prameni nebo toku dole vykopala jámu, do ní vložila kýbl, aby tam byla určitá hladina vody, dovnitř ponořila nějaký koš obalený textilií, aby bylo jakékoli zahradní čerpadlo chráněno před pískem a bahnem a do koše šoupla to čerpadlo. Bude se muset hlídat, jestli je v kýbli voda a po deštích asi vybrat bahno atd., ale je to takové “netahací” řešení 🙂 Jen teda ta elektrika, ta se někde musí vzít. Druhá možnost je ruční pumpa umístěná u koní a hadice vedoucí do kýblu v potoce.
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 19.06.2025, 08:30:29
🙂
no ale ty aku věcičky - to by mohlo fungovat? Co myslíte? jasně nemůže člověk počítat s tím, že to dá nějakej extrabuřt výkon (třeba to překvapí), ale něco by to zvládnout mohlo, ne?
Co nějaká stará UPSka? Nám to při výpadku proudu utáhne na 6 hodin kotel, lednici, mrazák a ještě si můžem pustit TV 🙂 To čerpadýlko bude brát minimum, to by mohlo vydržet dlouho. Jen je ku*evsky těžká na přenášení no.
Záleží samozřejmě na spotřebě, ta věcička z odkazu má 370 w, ale taky má brát 6 tis l za hodinu, stačilo by i něco slabšího, to ani v tom rezervoaru nebude 🤔