Aktuálně: 2 609 inzerátů244 209 diskuzních příspěvků18 786 uživatelů

O všem a o ničem :)

Verun
Verun 20.06.2025, 11:12:19 xxx:xxx.271e:c9e0

Na slimáky jedině modrý granulky…a to i ve volném prostoru…spolehlivě ochraní jak zeleninu tak kvítka…na slepice to nefunguje☝️.

Nebo funguje .ale je to konečné řešení.

Verun
Verun 20.06.2025, 11:20:49 xxx:xxx.271e:c9e0
Buggyra:

No to byla pochopitelně nadsázka.

Já si myslím, že si efe bude s kobylou muset nejdříve něco ujasnit, a až pak začít jezdit.   

Ona to není ostuda…že nás kobyly někdy odignorujou…kobyla je kobyla…ja si taky myslela.ze máme po 11letech soužití už jasno..a ono to někdy taky ješte zaskřípe. Takže jsme se daly na  trénink s Nikol čejdovou a ejhle ono to pomáhá. Spoustu věcí znám.ale s dozorem je to o mnoho mnoho lepší.

Zrzavci
Zrzavci 20.06.2025, 11:28:49 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 20.06.2025, 11:20:49

Já si myslím, že si efe bude s kobylou muset nejdříve něco ujasnit, a až pak začít jezdit.

Můžu se zeptat jako lajka proč? Jako že po té přestávce, kdy je Knédl v jiných rukou? Však jinak to maj spolu dobrý jsem tak nějak vnímala.

Horsana
Horsana 20.06.2025, 11:33:49 xxx.xxx.234.244

Nah, hrabava hydina moze hrabat kde chce, nemusi v hokaide…kundy hnusne…aspon, ze znasaju. 

Slimaky nemam, teda, asi tri tu su, ale urodu nenicia.

Vretenice su v pohode, oni ked si ich nevsimnete a velmi sa priblizite sycia a aj sa tak nejak napriamia, daju o sebe vediet. Raz som zbierala cucoriedky a na jednu skoro siahla, ale akurat ulovila mysku, este jej trcal chvostik z papule, mala ma na haku, aj bolo pod mrakom. Na Spiskej Magure je ich strasne vela, ale do lesa nosim vysoke topanky a dlhe nohavice. 

efe- ruka vyzera strasne, uf. Ale Knedlicka nadhera❤️

Ad kobyly- mno, ked tak pozorujem Liskin zivotny postoj a ako sa z Garona stal podpapucak, velmi sa tesim, heh. 

Ja si rozumiem s valachmi, kobyly su kobyly, no.

Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 11:34:39 xxx.xxx.198.226

Modrý granulky by slepicím ublížit neměly, četla jsem si příbalák. Jinak bych je nepoužívala…

Jinak ano, mít člověka na zemi, to je fantastické. Jednou se k tomu taky dostanu. Ale nechtějí na mě kouknout ani kamarádky… 

Já s kobylama nevycházím, kobyly kamarádky by mohly vyprávět, raději si jdeme z cesty 😀 S huculou ještě na pohodu, prakoně chápu, ale ta teplokrevná, to je jiný kafe, tam nemám šanci se nějak zavděčit.

kometa
kometa správce
20.06.2025, 11:57:09 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 20.06.2025, 11:33:49

efe- ruka vyzera strasne, uf.

Strašně? To jste neviděla moje chodidlo po operaci haluxu, když mi sundali obvazy. Oteklé, modré, jako když se chystá upadnout. Ale pan doktor měl pravdu - všechno se spravilo.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.06.2025, 12:00:56 xxx.xxx.220.213

Já mám teďka nějakej Vitrol na slimáky. Použitelný i v ekologickém zemědělství a neškodí to psům, kočkám a ježkům, takže peřdpokládám, že i hydina je uchráněna? Uvidíme, ještě jsem to nepoužila, ale po těch květnovejch deštích nemám se slimoně slitování, jakože vůbec.
2x se mi na táboře ve stanech s podsadou stalo, že jsem se za deštivých dní probudila, prohrábla jsem si v polospánku vlasy a tam byl!!! Chápete ten šok? Jsme myslela, že mě trefí, fakt jsem měla srdeční zááástavu!!! Zvracím ještě teď, a že je to drahně let.

efe
efe 20.06.2025, 12:22:21 xxx:xxx.dcdc:a10f

A to mě právě kobyly baví, každej den máte jinýho koně 😃

Zrzavci
Zrzavci 20.06.2025, 12:23:24 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 20.06.2025, 12:22:21

No! To dybych bejvala tehdy věděla, nechala bych vám tam tu naši grošovanou poncli! 😀

bassrock
bassrock 20.06.2025, 12:48:01 xxx.xxx.251.2

Přesně, efe … s kobylama není nuda! 😀 A že mají někdy PMS? Však já taky 😂

bassrock
bassrock 20.06.2025, 12:49:01 xxx.xxx.251.2
JanaJanaJanaJana:

Já mám teďka nějakej Vitrol na slimáky. Použitelný i v ekologickém zemědělství a neškodí to psům, kočkám a ježkům, takže peřdpokládám, že i hydina je uchráněna? Uvidíme, ještě jsem to nepoužila, ale po těch květnovejch deštích nemám se slimoně slitování, jakože vůbec.
2x se mi na táboře ve stanech s podsadou stalo, že jsem se za deštivých dní probudila, prohrábla jsem si v polospánku vlasy a tam byl!!! Chápete ten šok? Jsme myslela, že mě trefí, fakt jsem měla srdeční zááástavu!!! Zvracím ještě teď, a že je to drahně let.

Pardon, ale fuuuj, ta představa mít slimáka ve vlasech … brrr, blee …

Buggyra
Buggyra 20.06.2025, 14:11:13 xxx.xxx.198.226

Vidíte, mně slimáci nevadí 🙂 Ve vlasech už jsem měla kde co, myslím, že naposled švába 😄

Verun
Verun 20.06.2025, 16:27:01 xxx:xxx.271e:c9e0

Se říká :hřebce požádej . Valachovi nařiď. S kobylou se domluv a u poníka pomodli.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.06.2025, 18:13:22 xxx.xxx.7.7
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 20.06.2025, 16:27:01

Ja to teda znam, ze kobyle se posila kolkovana zadost 😀

Saga
Saga 20.06.2025, 21:09:32 xxx.xxx.245.41

Teda holky, vy to tady rozjíždíte, že já to sotva stíhám číst!😜 Jenom podávám raport, že žiju a mám do konce června dovču😉. Dovolenou trávím viz. foto. Ale jde to pěkně! Počasí hraje do karet a máme toho už kus hotový!

Koukám, že tady je to samý marod! Přeju Efe i Janči kobyle, ať co nejdřív splasknou!

Moje holky jsou teda boží a nevymněnila bych je za žádnýho valacha, ani kdyby kadil zlatý bobky! Kobyly GO! Ale u mě je to asi pracovní deformace, 15 let v pracovním mužském kolektivu člověka zocelí, dalšího vocasa už fakt nepotřebuju😄ani v podobě koně😀! Jinak holky já byla na fyzio a paní mi dělala Reiky, tak jsem jí požádala, ať udělá i koním, a hele super, jsou to kouzelný bobišky, upe vyměněný, hodňoučký! Mám je celé odpoledne u sebe doma, jako ve stáji, ne v obýváku😀 a je to upe super, jsou pěkně v chládku, odpočívají a furt na mě do obýváku mluví😊. Tak si užíváme volníčko.

Obrázek
Verun
Verun 20.06.2025, 23:17:59 xxx.xxx.220.9
Zrzavci:

Můžu se zeptat jako lajka proč? Jako že po té přestávce, kdy je Knédl v jiných rukou? Však jinak to maj spolu dobrý jsem tak nějak vnímala.

kopíruju z “horsemansip s lenkou"

jakýkoliv kůň se vás čas od času zeptá, zda by mu neprošla nějaká drobná bejkárnička ,třeba vás při chůzi předběhnout, nebo se loudat, nebo se vytrhávat na trávu, narušit vám osobní prostor atd. atd. atd….. vždy je nutné DŮSLEDNĚ trvat na svém, a dobře provedeném chování.

Pak si získáte RESPEKT svého zvířete a tudíž také následnou důvěru .Protože jedno bez druhého je nefunkční. Respekt bez důvěry = strach

Důvěra bez respektu = rozmazlenost 

Nechcete mít přece ustrašeného koně co se s vámi bojí kdejaké prkotinky a zároveň drzého rozmazlánka co s vámi na vodítku vláčí kam se mu zlíbí a má z vás srandu…”

Horsana
Horsana 21.06.2025, 09:11:37 xxx.xxx.17.14
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.06.2025, 11:57:09

Operacia haluxu vo mne spusta PTSD, kedy matka sla k primarovi v jednej prestiznej nemocnici a nedala si ho vyhovorit.

Lenze ten psychopat k nam chodil operovat experimentalne zvierata, vzdy vyfeteny, uplne mimo a vsetky uhynuli, alebo sa museli utratit.

Ale nie, pan primar je naj.

Mno, bola som mimo Ke, volam mame, ze ako a ona ze super, ale ze berie Augmentin, co je teda zvlastne, lebo uviedla rezistenciu na PNC, ale ze inak ok.

Reku, matka, preboha, potrebujes klindamycin, nie tu sracku, ved sekal do kosti, napisem ti ho! Ale matka ze nie, ze pan primar bla bla…

Nuz, dopadlo to tak, ze jej kvoli infekcii museli amputovat prst a chvilu to vyzeralo este horsie. Matku nemali kam dat, lebo sa ratalo, ze tam bude kratko, tak ju dali s amputovanym prstom na ORL na chodbu, kym niekde najdu miesto!!!!!

Nuz, ja som pokojny clovek, ale vtedy som tam vrazila a urobila strasny cirkus. Akoze strasne strasny. Moja mama pracovala v zdravotnictve cez 40 rokov a toto si nezasluzila. Poobede tam vrazila moja sestra, ako ju poznam, musel si pan primar potom urcite menit spodky, heh.

Ale vo vysledku teda dali matke ten klindamycin a nasli pre nu izbu mimo ORL. 

Psychopatovi som odmietla uspavat experimentalne zvierata a vzdy, ked sa u nas zjavil, veru som ho nesetrila, takze sa stale len tak zakradal po chodbach a prechadzal radsej cez zachody, heh.

Och, az ma trasie, ked na to spominam….

anekapace
anekapace 23.06.2025, 19:54:43 xxx.xxx.49.20

Ahojky, prosím o názor - speciálně Horsanu.

Mladý norik, kterého jsem zde už představovala, má uražený hrbol na kyčelním kloubu. Je to staré zranění, nevěděla bych o něm, kdyby se nenasvaloval asymetricky a nenosil ocas na stranu. 

No, pozvala jsem pana doktora Šterce a nechala valacha vyšetřit, komplet rtg. Bohužel záď jsme neprosvítili, ale od kolen dolů je kůň zdravý jako rybička. 

Pan doktor zná koně, co se stejnou diagnózou běhali vytrvalosti, ale ohledně tahu a práce v lese byl skeptický…

A já valacha taky nechci zlikvidovat. 

Nemáte někdo zkušenosti, jetli koně zkusit nebo rovnou prodat? 

Zátěž má malou, zatím rozhodně nepřetěžuji. 

Dostává kvalitní minerálku a začal se z něho dělat kůň, tak mu dávám čas. Dojel jako hříbě, nikde nic, teď to dohání. 

Děkuju za případné postřehy. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 24.06.2025, 10:00:38 xxx.xxx.17.14

Ahoj, na take RTG sa kon musi uspat a dat do chrbtovej polohy, je to prekerka.

A kedze nikto nevie, ako to tam vyzera, tak tazko radit, poznam kone s takym zranenim, v rekre zatazi, aj mensie skoky ok, tah neviem, to musite skusit, zalezi aj od sklonu terenu.

Kazdy takyto kon mal viditelne asymetricky osvalenu panvu, ale to je logicke, vzhladom na to, ze svaly odstupuju na tom odrazenom hrboli.

Konik vyzera pekne.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.