Aktuálně: 2 622 inzerátů244 407 diskuzních příspěvků18 787 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 25.06.2025, 07:46:33 xxx.xxx.234.120

Vecery a rana su chladne, ale ked spoza kopca vykukne slnko, zacina hic. 

Rano som zbabelo zaklapla budik, nastaveny na 3:30 a vstala som o pol siestej.

Ako som isla konikom servirovat ranne sienko, videla som, ze hucule su za paskou. Tvarili sa, ze je to uplne v poriadku, tak reku pockam, ako sa vy dvaja vratite.

Nuz, preskocili to naspat, Garon prvy, toho som nevidela, Liska uplne bez stylu. Aj to urobili len preto, ze Neha sa pohla z pastviny do zakladneho tabora. 

Chuje. Ale skok domov kvitujem, vidno, ze neznama sila presuvajuca hucule opat posobi. Oboma smermi, to je dobre.

Kym som nachystala ranajky, uz bola v ryzovkach rysavka family. Tiez sa tvarili, ze je to v poriadku.

Rysavky su super, s kvalitnym prikrmom sa im tu dari. Sudiac podla trusu, lisky(neviem pocet, vidam uz iba jeden par svietiacich oci) ziju na ceresniach, trus, ktoreho je vsade naokolo hojne (moj pozemok je neposkvrneny) je plny kostok a supiek z ceresni.

Davam im sice granule, ale uplne ich neohurili, tak bola vcera kuracinka.

Kone sa mi podarila nastriekat repelentom a natriet replentnym gelom, teda, hucule. Lisku nejake striekanie vobec nerozhodilo, repelentujem ju na volno. To je sen, ta kobylka. Gustav odmietol, Neha milostivo chvilu postala.

Cakaju nas tropy, skusim to dnes spravit tak, aby som nedostala upal…heh…

Obrázek
Buggyra
Buggyra 25.06.2025, 08:03:52 xxx.xxx.198.226

Já mám rysavka family, resp. rysavka megaklan momentálně po celé stáji, plnokrevník je statečně krmí ovsem a slepice různými zbytky, co vyhrabou z misek… Tuhle jsem našla nějakou asi zašlápnutou nebo odhozenou kočkou… hodila jsem ji slepicím, a to byl hukot. Kéž by se to slepice naučily lovit, to by bylo perfektní 🙂 Živochytka se mi nějak neosvědčila, asi moc podezřele vysoký kyblík, nechodí tam. Budu asi muset stražit mrtvochytky, nějak se mi do toho nechce, pak tahat rozplizlé hlodavce zpod drátu (a občas si nechat přiskřípnout pár prstů, při mojí šikovnosti…). Ale zase nebudu je muset slepicím zabíjet… Jen vyklepnu pastičky. Jů, teď mě napadlo, třeba by se slépky naučily ty pastičky vybírat samy! Musím dát pozor a nastražené pasti dát někam, kam slípka nestrčí hlavu, aby nebylo zaděláno na polívku…

Horsana
Horsana 25.06.2025, 08:11:26 xxx.xxx.234.120

Nuz, ja ich prikrmujem cely rok, kdeze zabijanie.

Ale jedna taka rodinka sa mi utopila v kybli s vodou, co som zabudla v dzungli, boli uz dost naboptnale a smrdeli, takze uz kyble s vodou nemam nikde.

Mne nevadia, krmivo mam v sudoch. Akurat ze chodia vyberat vtakom krmitka, ale to az za sumraku.

Tato mladez tam naskakala cez den, no, su to este deti. Neverim, ze vyskocia von, budem ich musiet vyslobodit.

Buggyra
Buggyra 25.06.2025, 08:13:19 xxx.xxx.198.226

Kdyby mi pak rysavka megaklan nedělal hnízda s dětma v dekách na koně a podsedlovkách a podložkách pod sedlo, nerozebíral helmy, nedělal díry do sedel, tak prosím, ať tam bydlí. Díry v pytlích nějak přežiju, beztak mám všechno už pouklízené v barelech. Ale ty deky nějak není úplně kam zabednit, aby se k nim rysavka gang nedostal… a to je potíž.

Horsana
Horsana 25.06.2025, 08:15:12 xxx.xxx.234.120

Vcera som odcervila kone, hucule ok, poncle to pluli von, chjo, ale asi dostali dost, lebo v truse ponikov je uplny mordor.

Takze mozem cely den hrabat hovna.

Ale aspon sa pri tom opalim. A to se vyplati 😂

Buggyra
Buggyra 25.06.2025, 08:20:35 xxx.xxx.198.226

Já včera konečně hodinu strávila na sekačce a dneska je v plánu hodina s hráběma. Nebo se pokusím rozchodit obraceč sena, to bude zase operace… Ale tak před dvěma lety se dával nový motor, loni to běhalo pěkně, na zimu jsem vypustila PHM, jak se to má správně udělat, tak snad to pojede… to by bylo fajn, místo hodiny s hráběma čtvrt hodiny s obracákem. A taky nám zemědělec, až to teda domluvím, poseká traktorem postupně zase ten náš hektar, takže pak bude obracák nutnost (nebo zdechnem). Tak jo, odpoledne se pustím do rozjezdu techniky, přemluvili jste mě 😀

Jinak jsme se o víkendu opalovali v Semicích, fakt tam bylo teplíčko, ale chlapci nám udělali radost, z pěti představovaných koní WPBr. se posuzovatelce jevili jako druhý a třetí nejlepší. Takže potvrdili výsledky z minulé výstavy, to máme radost 🙂 Posuzovatelka u zrzavého prohlásila, že má “velmi lehký pohyb”, to naprosto chápu, protože se v podstatě po polovinu doby předvedení doslova vznášel (a kopýtka kladl různě do prostoru, přední, zadní, jak to zrovna přišlo…). Vyhrál to ovšem hřebeček, který předváděl ještě lepší kreace, a na závěr si ještě při finálním seřazení účastníků pro jistotu stáhnul uzdečku, takže i chvilka napětí byla.

Obrázek
Horsana
Horsana 25.06.2025, 08:27:27 xxx.xxx.234.120
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.06.2025, 08:20:35

😂

Nuz, ja techniku nemam, workout mi nevadi.

Problem s vodou som vyriesila nakupom dalsej 50 litrovej nadoby, takze vcera som si doviezla cez 200 litrov z vyvieracky v Hrusove.

A nakupila napajacie nadoby s uskami, kedze drahy Garonik vylieva vodu, musim vsetky nadoby nejako niekam pripevnit.

A casom priviezt vanu, ktoru som nechcela, lebo som videla skarede poranenie na nej. Ale nebudem sa mordovat s vodou, aby ju milostivy pan vylieval!

Buggyra
Buggyra 25.06.2025, 08:29:41 xxx.xxx.198.226

ještě jsem přidala update…

Workout by mi taky nevadil (dneska jsem od 4:30 do 6:30 vypouštěla duši v trávě vysoké po prsa, když jsme vyháněli srnky před senosečí), ale nemám na něj úplně čas… Potřebuji posekat další dvě plochy, loňskou a letošní pohnojenou hnojem, a tam rostou různé plevele, takže je třeba, aby se to nevysemenilo (pozdě….), no a nějak mi to nejde. Zítra přijede sedlář, pak kamarádka s mladým strakatým huculem potrénovat, pak snad budu mít čas věnovat se té obracečce. Ve hře byl ještě odpolední výjezd za srnkama s koněm, ale naštěstí ty louky budou posekané (nebo naneštěstí, podle toho, jestli seknou nějakou srnku nebo ne…), takže zase až zítra před svítáním… Už jsem si sundavala ze zad klíště… No a normálně přijdu z práce rovnou ke koním a od 3 do 6-7 se věnuji oddílovým holkám, ty udělají takové ty denní rutinní činnosti, ale musím je dozorovat na koni, mezitím stihnu koním připravit krmení na další den, obstarat slípky, v sedm odcházejí holky, já pak ještě tu hodinu stihnu něco lehce podělat (pozavírat koně na noční výběhy, nasíťovat seno, zalít kytky…)a pálím na osmou domů. Mám milion kytek k přesazení, stojí to tam v těch kořenáčích, jak jsem to koupila. Potřebovala bych vyprázdnit nádrže s vodou a nalít tam novou vodu, pořád čekám na nějaké delší sucho, abych to nevyplácala zbůhdarma, ale zalila s tím aspoň užitečně brambory… no.

Horsana
Horsana 25.06.2025, 08:34:24 xxx.xxx.234.120
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.06.2025, 08:29:41

Chlapci su fesaci a velki frajeri, ze chodia takto po vystavach, samozrejme, cely tim ste frajeri 👌

Ten tmavy je nadherny ❤️

Buggyra
Buggyra 25.06.2025, 08:41:16 xxx.xxx.198.226

Děkuji! 🥰 Hlavně mě úplně dostává, jak profesionálně oni jezdí v přepravníku, to čumim. Jako že oni si tam prostě během cesty různě pospávají, žerou si tam, naprosto no stress, ještě mají čas se různě okusovat a hrát si… Z přepraváku vystupují pozorně a klidně, do přepraváku zrzavej málem skáče s rozběhem, jak se těší na žvanec, co tam mají vždy připravený. Černý už pochopil, že přepravák taky znamená práci, takže ten už se tam tak radostně nehrne, jako v začátcích, ale stačí pobídnout, jsou to borci.

Horsana
Horsana 25.06.2025, 08:47:38 xxx.xxx.234.120
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.06.2025, 08:41:16

To je super, to zavidim.

Ja na jesen vezmem Garonika na kliniku na zuby a Liske vybrat aterom, co ma v slepej nozdre, uz teraz z toho grciam, neznasam prepravovat kone….

Hm, zda sa, ze pojdem dnes na seno a po ceste kupim prepelice, vyuzijem tu radu s pletivom v kurine 🥰

efe
efe 25.06.2025, 11:02:05 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 25.06.2025, 10:53:55

Mno… ten vykloubenej prostředníček je špatnej… kloub stále velmi zbytnělý, se zánětem a hlavně absolutně ztuhlý, nenarovnám ho ani silou s dopomocí druhé ruky 😢Zároveň nejsem schopna úchopu, téměř vůbec. Zlomený kloub na prsteníčku už zůstane rigidní s mírnou rotací posledního článku prstu. Takže je ta ruka skoro stejně k ničemu, jako v tý sádře. Byla jsem u svojí skvělý fyzio, cvičím x-krát denně - zatím jen pasivně, masíruju, přebírám fazole, dlachním ježka, nahřívám, mažu… bolí mě zápěstí, svaly na předloktí za ty 4 týdny úplně zmizely, takže teď i při tý mini námaze jsou namožený.

No taková blbost a takový trápení s tím…

Na foto maximální možná flexe a pokus o zatnutí v pěst - víc ani ťuk.

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 25.06.2025, 11:31:47 xxx.xxx.198.226

Jop, pamatuju po dvou týdnech nohy v ortéze se zákazem jakéhokoli zatížení, že jsem se pak málem učila chodit. Noha absolutně nespolehlivá, jsem se pak párkrát na schodech slušně přizabila díky tomu… radši bejt zdravej, fakt…

efe
efe 25.06.2025, 11:44:43 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.06.2025, 11:31:47

Zdravej, mladej a bohatej 👍

Arbora
Arbora 25.06.2025, 12:37:17 xxx.xxx.131.15

Efe, nestrácajte nádej, po zlomenom metacarpe( ja viem, nedá sa zrovnávať, ale…) som tiež nebola schopná zatnúť ruku v päsť, už som sa na to chcela vyprdnúť, že asi to už viac nikdy nepôjde… ale poddalo sa to časom. 

Zrzavci
Zrzavci 25.06.2025, 12:57:50 xxx.xxx.226.62

Efe Arbora má pravdu. Tělo má slušný schopnosti samoléčení a regenerace. 

Nedá se to srovnat, s tím co máte Vy, bylo to  moje prt, ale…. jak jsem si tehdy řízla blbě ten prst o konzervu a udělaly se mi tam ty “granule” o kterých psala Bodlinka a který zabraňovaly pořádný hybnosti a tak vůbec, tak já se snažila to rozcvičovat, masírovat, aby šly granule do kšá. Nedařilo se to, říkala jsem si, že měla Bodlinka teda pravdu a co už s tim….. no a před časem…… koukám, že vlastně jsem si toho vůbec nevšimla, neuvědomila sei to, ale …….granule sou skorem fuč, palec už nebolí a ohýbám ho. 

Však  máte tu sádru dole teprve chvilku, vona si ruka vzpomene. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
  • +
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.