Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 07.07.2025, 11:41:41
Vdaka ❤️
No, aspon mu tu nohu cvakneme, to som zvedava, co tam bude.
Raz k nam dosla plnokrvna kobyla, tiez z drahy, dalsi lacny plnas, majitelka na nu tazko srala. Mala absces v kopyte, nelieceny a strasne zhnity zub, alebo zuby. Dievcina nemala peniaze, ustajnovatelka kona ziskala darom, priviezla na kliniku a kolega prstom zo zhniteho, uplne rozlozeneho kopytneho klbu vytiahol nejaku kost….
Tak to ma mata po nociach…no, uvidime.
On ma Capo taketo rychle zmeny stavu, lebo to je proste Capo.
Uzdečky se svlíkají na běžícím pásu, ta paní, co sundala uzdečku hřebci na výstavě (měla ho na ruce…), ta měla také podhrdelník - no ale teď pravda koukám, že takový ve stylu “princezna Koloběžka”…
Při běžných situacích se to nestane… No a v nejhorším (kdyby se stávalo nějak pravidelně) se dá podhrdelník dodat. Buď provléknout klasicky čelenkou jako dřív nánosník (u těhle uzdeček mi vadí, že se nedá sundat nánosník, já jezdím bez něj, pravidelně mi dozor na oprácku u drezur připomíná, abych si ho došla vzít…) a nebo nějak přicvaknout na ty přezky od zapínání za ušima (a to se mi na té uzdečce také nelíbí, že je za ušima přezka… inu, každý má jiná měřítka 🙂).
Já nevím, kůň se v nestřeženém okamžiku podrbe a uzdečka bude dole.
Ale osobní zkušenost nemám. A kamarádka kdysi dávno sundala při pádu uzdečku plně vybavenou, takže…
Asi je jedno jestli je tam podhrdelnik.pokud stejně není dotažený..jako třeba u jiných anatom. uzdeček.kde dotažený je. Micklem např.Ale co na fotkách je na zdvižený prst je, aby nezasahovala uzdečka na čelistni kloub.
Tak ještě další dotaz k uzdečkám - našla jsem fakt pěknou v Krämeru, ale nemá podhrdelník - nějaká zkušenost?
To bych mohla rovnou jezdit na nákrčáku 😂 Mně kobyla sundá uzdečku ve vteřině. I s podhrdelníkem. Přes muší sezónu, když má čabraku nebo masku, jsem zlá a utahuju podhrdelník míň než na pěst. Stejně se z toho umí svléknout, ale jenom ve specifických situacích, který předvídám.