😥je mi to moc líto 😥
a dprd…..
je mi to líto………
a dprd…..
je mi to líto………
😥je mi to moc líto 😥
horsano, zas máte o kus vylepšenou karmu.
snad netrpěl dlouho
No, nemam, praveze…ale vieme ako to chodi…tipujem tak na jesen najneskor zas nieco nad hrobom priberiem do stavu, njn.
Aspon uz viem, ze dva boxy s padokom je must have…
Zvysnym darmozrutom sa nastastie dari dobre, tuk-tuk, hoci sa strasne uzieram Liskinim kondicnym stavom, je slabo osvalena, ale je to vyhuknuta dvojrocka, tucik akolo rebier hmatam, rebra nevidno, ale vedla Garona vyzera ako chudobna pribuzna.
Mineralku znesu iba v polovicnej davke, inak hadzu vedrami po vinohrade, to su milacci proste…
Ako sa dari vasej kobyle?
A vdaka kazdemu za myslienku na Kepkeho.
Potom napisem o tom treku viac. Boli to Volovske vrchy, uplne mi to miesto ucarovalo.
Na to se u huculů zaplétala hříva nad nátylníkem. Vzal se pramen před nátylníkem a pramen za nátylníkem a spletl se z toho cop nad nátylníkem. Malé uši a huňatá hříva, no…
“držíc” 🙂
My jsme plavili vždy v helmách, ale s koňmi (osly) jsme toho moc nenaplavali, spíš jsme tak brouzdali vodou, do hloubky se koním (oslům) nechtělo a my jsme je tam moc nenutili.
Edit: Gustav ma vred na rohovke 🙄
Ach jo!
Horsana:Edit: Gustav ma vred na rohovke 🙄
Zhodnoceno fluor.testem nebo je to vidět,což je hlubší rána….já měla.letos u kobyly taky nateklé oko.mazala jsem jen septonexem a kapala viz. foto…vím oko,vet by to měl vidět, moc to neteklo(hnis) ,tak jsem zkusila prostě promazat desinfekcí a něco na bolest.aby si to nedrápala…vypadalo to spíš.ze ji něco štíplo do okolí.
Kdyby to byl hucul nebo jiné hřivnaté plemeno, tak by to šlo. Praltikovala jsem na haflingovi. Ale tady těch pár chlupů nezapletu 😂
.já měla.letos u kobyly taky nateklé oko
Jako, že srovnáváte konjunktivitidu s rohovkovým vředem? Horsana o fluoresceinovém testu určitě ví.
Ty vado nene! proč takhle všechno naráz? Jo já vím, vím, co máte za materiál, ale prostě chvíli klid může být. Si ty palce umačkám asi.
Je to velka plosna lezia, vidiet ju, aj sa pekne ofarbila.
No, ono je to mrzute skor preto, ze je to Gustavos, ktory je bojim bojim. Ale tak ma previcox a kdeco a veeeela mrkvy, lebo neviem tolko krat mu kvapnut.
kometa:.já měla.letos u kobyly taky nateklé oko
Jako, že srovnáváte konjunktivitidu s rohovkovým vředem? Horsana o fluoresceinovém testu určitě ví.
🙈Rohovkový vřed může vypadat jako konjuktivitida,(prostě oko je rudé.bolestivé. přivřené. teče hnisem) ten test to odliší…
Chápu že horsana zná f. test, jen když už je to vidět bez testu, je léze na rohovce hluboká….tak to bylo myšleno.
Když jsem nemohla kapat pravidelně ATB kapky do oka,a na noc mast, vet mi odsouhlasil jen mast, ráno večer . lépe i třikrát.
Ten váš předchozí příspěvek byl trochu zavádějící - jako, že stačí Septonex a problém vyřešen. Aspoň na mě to tak působilo.
Vidiet aj plosne lezie, dokonca vidiet aj skrabance, to s hlbkou nema nic. Farbime aj aby sme videli pokrok v liecbe.
Gustavovi sa kilo mrkvy na den pozdava, mast ale netoleruje dobre, som rada ked dostane 3 x denne Aptus a Atb, vyzobrala som od nasich vedatorov kmenove bunky a to je gamechanger. No a previcox.
Hoji sa to.
Pravda, hojilo by sa lepsie, keby tie chuje nezacali rozoberat ohradnik a utekat.
Ochladilo sa, tak su veseli, aj teraz som musela narychlo vziat dovolenku, lebo usli, rozobrali 5 radov pasky, sice bez elektriny, ale je to nie pretrhane, rozobrali to kde som to viazala k betonovemu stlpu.
Hlasia dazd a burky, ale myslim, ze im doprajem turu k Jablonovskej priepasti, ked maju need for walk.
Prave mi nicia urodu sliviek, ja pijem kavu, pozeram na mraky a po 3 dnoch velmi, velmi zlych sluzieb si hovorim, ze nevadi, aspon ze su zivi.
Garon si sice z dobrodruzstva priniesol zaslzene oko a Liska koprivku, ale nemaju narok na nic.
Podotykam, ze senom a vodou boli chudatka zasobene prehojne, otvorila som im aj pol hektara, kde dorastla trosinku trava, aj tam maju seno a odtial zdrhaju.
No, tak budu zit v Alcatraze a budeme chodit na tury, co sa da robit, nech im tie kopyta aj odpadnu!
…
Přes moji dovolenku se podle všeho poníci pásli celé dny na tom vyhlodaném plácku, kam byli dříve pouštění jen přes den. Těšila jsem se, že přes noc to vyhlodají trochu velcí koně, když se nudí, no teď hlodají poníci celodenně tu vystreslou zelenou hlínu. Nečekám, že by za ten týden, co jsem pryč, zhubli.
Samozřejmě když tam nejsem, tak jim nikdo seno nemáčí. Protože to je pracné, představte si to (u nás prší, takže ani vodu by nebylo potřeba odnikud nikam tahat).
Zároveň se rozhodlo, že po závodech jsou chuděry unavení, takže celý týden neviděli sedlo ani vozík.
Takže spíš čekám, že z toho, co vypadal jako jitrnice, bude už souvislý válec bez sebemenšího náznaku slabin, no a ten, co vypadal jako sportovní pony, bude vypadat jako jitrnice.
Já nevím, proč se snažím 😕. Místo, abych si vozila zadek na svém hodném koni, na kterého jen hodím sedlo a jedu, se rvu aspoň jednou do týdne s protivnými poníky do postrojů, hlídám, aby na vyjížďkách nekousli víc než třikrát do louky, vláčím je po cestách, kde nemají co žrát, otravuju se s kibicováním dětí s poníkama, aby poníci makali, i když se nedá jezdit, třeba že počasí, tak aspoň na lonž nebo na ruku…
Že já se na to nevy… achjo. Nebude pro mě žádné překvapení, když majitelka prohlásí, že na zimu mohou být pohromadě s velkými (neomezený přístup k senu), protože mají přece výdej, protože je zima.
No, čekají mě v srpnu dva turnusy tábora, kde opět nebudu moci na stav ve stáji dohlížet, takže sorryjako, myju si ruce, až poník nebude chodit, řeknu dětem, ať si najdou ježdění jinde. A máti může na závody jezdit třeba s psím spřežením.
Nuz, ano, je to pracne, veruze a este aj divne, namacat seno a mat pone na diete…
Ech, ludia su divni, co sa da robit.
Ja som kvoli Liske zdvihla mnozstvo sena, ale tak sa zda, ze pri dnesnom dobrodruzstve spalila dost kalorii. Garon vyzera ako maly tazny kon, Gustav je tucny, ale beha ako strela a Nega ma svoju Cushingovu kondiciu.
Ale vsetci chodia, cele okolie az po zeleznicu je osrate, ti museli byt vonku velmi skoro.
A to nehovorim, ze ked som sem isla v sobotu o polnoci, stretla som celu vypravu pod vrchnymi susedmi, to som len zakricala z auta nieco velmi skarede a cvalom sa vratili na pozemok, ku#vy.
Takze, ano. Vzdy som bola na svoje kone makka, no ale teraz ma fakt dozrali. Ked maju v tejto strmine este energiu snorit po okoli, mozu chodit aj hore, smer Planina.
Keby som mala co, hned to zacnem vesat na Lisku a na toho maleho tazneho konika budem sadat.
Nech nosi mojich 90 kg, hoci len par metrov. Ked ma zrakvi, pojdu do ustajka a budem mat pokoj. Win-win 😂
Su to chuje. No, ale aspon su zivi. To zas nie je uplne malo.
Teraz su velmi unaveni a demonstrativne zaspavaju na nohach, ale tura ich neminie!