01.09.2025, 09:27:20 xxx.xxx.224.101
ta pravá výzva je zavádět kanylu křečkovi.
To si nedokážu představit. Ani to, že existuje takhle prťavá kanyla.
ta pravá výzva je zavádět kanylu křečkovi.
To si nedokážu představit. Ani to, že existuje takhle prťavá kanyla.
Verun:Si taky postežuju…tak dneska to zase po dlouhé době přišlo…pád z koně…naštěstí do písku.prdel chladím rameno rozhejbu…snad. Pata mě přestala bolet.prdel bolí víc.a hlavně do prdele ty bezpecnostní třmeny jsou k čemu? Jsem ležela na zemi s mohou ve třmenu a až pak to ruplo,bohužel na obou koncích.nahoře to prasknout nemělo…jsem zvědavá jak se k tomu Equiservis postaví.
UUUUFF
teda, to by jeden nečakal, že sa tokto ulomí, čo je to za značku? Ešte by vás mohli obviniť z nevhodnej obuvi, ale tak snáď sa k tomu výroba postaví čelom, možno prehodnotí materiál…
Každopádne, zlaté strmene zaldi s košíkmi, prešla som na ne zo šprengerov. Viem, že nepôsobia úplne nenápadne, ale noha tam nezostane… Podobný pád mi totiž spôsobil fakt veľmú traumu, zostala som s nohou v strmeni ( to eštelen začínalo čokoľvek bezpečné na trhu) a niekoľko sto metrov som si za vytrvale kopajúcou kobylou pocválala. Ble. O mesiac už som objednávala tie sprengre, našťastie tie som už nikdy podobne neotestovala.
Bugyrro, co je ta jako za psycho? Já vím, že o dítěti rozhoduje především rodiče, ale tady má někdo bolest páteře (!!!) po pádu z koně a vy ho nesmíte odvést do nemocnice? To jako vážně lze? Dítěte bych se neptala a matku nakopla s rozběhem do víte kam 😀
Na vyjádření EQS jsme teda taky zvědavá, taktéž jsem po nich pokukovala….
… že bych si na stará kolena pořídila košíky na třmeny?
Ještě se mi nestalo, že by mi zůstala noha ve třmeni. Máme kovové těžké třmeny, otevřené zámky a přísně na koně do třmenů jedině jezdecká obuv. Doufám, že je to tak nějak dostatečná paranoia. Ale jestli se vám dějou tyhle nehody i při této kombinaci…?
Mám třmeny s gumičkou na sedle (dostihovém), kde nejsou bezpečnostní zámky. Jistota je jistota.
Bugyrro, co je ta jako za psycho?
Tak, dítě jeden den spadlo, ještě na koni dojelo do stáje, druhý den bolavé, tak jsme si říkali, oukej, je to naraženina, to bolí, ale pak začalo chodit s různými dalšími potížemi, tak jsem pravila, že bych jela do nemo, volalo se rodiči, rodič vše věděl samozřejmě už ten den předtím, ale dohoda zněla, že když je dítě jinak v pohodě (chodí, jí, vylučuje, je při smyslech), tak ještě počkáme, no a další den jelo domů, tj. už není můj problém. Co si s ním pak provedli doma, nevím.
efe:…nedržím se rukama ani nedržím otěže, což je samozřejmě špatně…
To je právě dobře, protože ty úrazy z držení otěží jsou taky nic moc, můžu vyprávět, že…
A jinak ty bezp. třmeny mě teda šokovaly, já totiž zrovna vážně uvažuji o jejich pořízení. Dáte prosím vědět, co vám prodejce odpoví? A jaká je tohle přímo značka?
Flex on třmeny. Volala jsem si do equiservisu.mam situaci popsat a s foto dokumentaci poslat na reklamace….
Kostrč to tentokráte nebyla,spíš sedací kost. A bok.chlazeni velmi pomáhá.mám prakticky jednu půlku furt u ledu….jelikož držím otěže.mam po pádech vždy ruce vytahany z ramen jako opice. V práci se mi to docela všechno rozcvicilo i když jsem občas myslela , že … i na slzy došlo,kdyz jsem uklouzla na mokru…a pěkně si procvičila stabilitu.velmi zajímavé je.ze bolest paty je minimální a to jsem v sobotu myslela,že si nakonec budu muset ten obstřik nechat dát.😱
Buggyra:… že bych si na stará kolena pořídila košíky na třmeny?
Ještě se mi nestalo, že by mi zůstala noha ve třmeni. Máme kovové těžké třmeny, otevřené zámky a přísně na koně do třmenů jedině jezdecká obuv. Doufám, že je to tak nějak dostatečná paranoia. Ale jestli se vám dějou tyhle nehody i při této kombinaci…?
Mám třmeny s gumičkou na sedle (dostihovém), kde nejsou bezpečnostní zámky. Jistota je jistota.
Myslím že tam byly problém ty hroty .prostě tam ta noha držela jako přibitá.boty jsem měla vysoké jezdecké…dosud jsem měla třmeny sprengry… z důvodu lepší podpory pod chodidlem (aby mě nebolela ta pata-fascie na chodidle)jsem podlehla reklamě. takže za mě širší nášlapná plocha ano.hroty nevím nevím…
Arbora:UUUUFF
teda, to by jeden nečakal, že sa tokto ulomí, čo je to za značku? Ešte by vás mohli obviniť z nevhodnej obuvi, ale tak snáď sa k tomu výroba postaví čelom, možno prehodnotí materiál…
Každopádne, zlaté strmene zaldi s košíkmi, prešla som na ne zo šprengerov. Viem, že nepôsobia úplne nenápadne, ale noha tam nezostane… Podobný pád mi totiž spôsobil fakt veľmú traumu, zostala som s nohou v strmeni ( to eštelen začínalo čokoľvek bezpečné na trhu) a niekoľko sto metrov som si za vytrvale kopajúcou kobylou pocválala. Ble. O mesiac už som objednávala tie sprengre, našťastie tie som už nikdy podobne neotestovala.
Je to velmi blbej pocit.drzite otěže noha nahoře.prosite v duchu koně ať se nehejbe a přemýšlíte proč to “nevyplo”. Kůň se hnul otěže z ruky fuč a naštěstí to povolilo…i tam kde to nemělo.
týjo, těch jsem si nevšimla, tak to určitě za mě ne… Asi v tom noha drží jak helvétská víra, ale právě asi drží a drží… Tak jsem se trochu uklidnila. Já jsem jezdila drahnou dobu bez bezpečnostních prvků, ale měli jsme hliníkové dostihové třmeny bez vložky, ty klouzaly z holinky jak namazané 😀 Teď mám v kloubových ocelových třmenech širokou zkosenou gumu kvůli kotníkům a kolenům, a to je dobrá kombinace pro mě, nerada bych měnila…
Tak vyjádření z Equiservis je takové.ze třmeny fungovaly dobře.coz nerozporuju.ješte že to ruplo.sila pádu působila víc na horní část ramene.což způsobilo zlomeni.rameno slouží jako bezpecnostní pojistka a jsou považována za součást podléhající opotřebení a tak nejsou krytá zárukou.no tak jsem zase chytrejší. Asi si spíš rovnou přikoupím nášlapnou plochu bez hrotů…náhradní ramena a magnetky jsem koupila hned. 😂
Tak předevčírem jsem s dítětem na černém zaklusala a včera jsem se vozila po výběhu sama v doprovodu člověka na zemi 🙂 Černej se s ježděním smířil, a že když u toho bude hodně pamlsků a pasení, tak dobrý 🙂 Sedlo na mě dělá dojem, že by mu mohlo rámcově sedět, a po zimě začnu zvažovat, co mu pořídit trvalého. Dítě z černého tréninkově seskakuje, ale já si ho vždycky na slézání přistavím ke schůdkům a soukám se z něj pěkně ke kloubům (svým) jemně 😀
O víkendu jedem na výstavu, zrzavej kulhá, takže nepojede (stařík ho asi nakopnul, když se po něm zrzavej sápal), takže první takhle dlouhá cesta pro černého bez parťáka - uvidíme, jak to zvládne. Kdyby byla krize, dostane do vozejku nějakého poníka (poníci jedou na soutěže s dětma).
Ja som po skoro desiatich rokoch presťahovala koňa. Chvíľu to vyzeralo dobrodružne, že to hádam ani nedopadne (trvalo to skoro mesiac), ale uff, dali si dôchodcovia dohovoriť a už snáď bude kľud. Ale samozrejme, uvidíme po zime, ako sa aklimatizoval.
Knedlička morgáně objektivem Sagy 🥰
Moc Vám to spolu sluší 🥰
A copa to? A jak to paní koňová zvládá?
Neviem, ako sa to stalo, ale je jesen, sj lelene uz rucia.
S Fifou je to tak, ze vzdy, ked sa s nou lucime, tak sa jej polepsi, hoci samozrejme nechodi, ale nejaky pokrok urobila. Zajtra vysetrenie. Uvidime…
Vzdy, ked sa mozem ist potulovat do Volovskych, celkom konkretne rozmyslam, ako by sa tam asi dalo zit, kde, za co a ako. Myslim tym aj s konmi.
A hlavne, ako zacat, nikoho tam nepoznam, okrem par chaluparov dolu pri jazere, pozemok, ktory by som chcela patri SR a je to chranene vtacie uzemie, hoci sa tam poluje z druhej strany a tak vobec. Nie ze by tam nebolo inych miest, ale na tom pozemku stoji koliba, museli tam pradavno byt ovce, ci kone a je tam studna. A je to v uplnej perdeli a pritom nie uplne daleko od znaceneho chodnika, max 2 km.
Podla cmarancov na doskach tam boli ludia naposledy v roku 2013…Koliba je tak zarastena zelenou, ze som si ju najprv nevsimla, hoci som stala vedla nej, vynorila sa tam ako prizrak a odvtedy mi niet pomoci.
Vcera sa mi na inzerat (predavam fotopasce, nic zaujimave som neulovila) prihlasil typek z obce pred Kojsovom, stretli sme sa, robi pre Lesy, sympatak, ukecany a ze tam otec ma revir, tam chodim to, tam ono, tam hento a este mame zdruzenie a ruja slubna a zdruzenie s kamaratom takym a ontym a aj tam a potom vyslovil meno zapadnutej obce, pod ktorej chotar moj dream pozemok patri a ktora je poriadne vzdialena obci, kde sme sa stretli.
Ked sa mi v hlave spojili synapsy, typek si musel mysliet, ze mi hrabe 😛 Ale prejavil sucinnost.
Vypasanie? No problem, bacik tam kdesi v prdeli sezonne pasie nejake kravky, cez vikend ich uz hnal dolu (rovno po cervenej, stupala som po tom, heh).
Vybavime, vyriesime. Horske plemeno koni? Zaujimave, u nas sa im teda musi pacit. Posli kde to je na mape. Po ruji sa tomu mozme venovat.
Odpadla som. Normalne sa mi podlomili kolena.
Pravdepodobne dnes ani nezaspim.
No mozem mat taketo stastie????
No mozem mat taketo stastie????
Tož držím všechny palce👍, aby se zadařilo.
To se karta obrací po všech těch srabech a zase se to zhoupává k lepšímu - to je život 🙂 A vždy když přijde takové štěstí do života mně, jsem jak ten Diogenes, hned si říkám “sakra, to je podezřelé, brzo přijde nějaká jobovka”…
Och, mne sa veci plnia.
Ale potom si s tym clovek musi poradit 😜
Ale zase, tuzim po tom velmi dlho. A taketo veci treba realizovat, kym clovek vladze. No a zit 4 mesiace v horach zas nie je nejako vela. Potom mozem ist zas pracovat. Jedno leto v horach nie je vela, ale moze cloveku vela dat.
Tak strasne sa mi nechce Dara kastrovat, chjo…ten hnedy valach je jediny, koho sa boji obskocit 😀
Tucny je ako prasa, v Jablonove zisti, co su kopce a skaly pod kopytami, chudak maly…
Dakujem, urcite sa zadari, pricom budem ronit krvave slzy 🤪