Aktuálně: 2 743 inzerátů261 975 diskuzních příspěvků19 171 uživatelů

O všem a o ničem :)

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 10.09.2025, 19:24:17 xxx:xxx.f139:4e42

Horsano a kde bydlíte teď, v Košicích?

Tenhle odchod z velkýho města do prrr je těžkej, ale očistnej. Já teda jako nebydlím na samotě. Ale cestu k lidem jsem si musela nechat, no právě mi zůstala a řeším ji alternativně. Když člověk nemá děti, lze mnoho věci, jen sebrat koule do hrsti.

Jinak já letos měla jít po Volovských,ale vyhráli Strážovské. Snad příští rok.

Daja
Daja 11.09.2025, 05:13:56 xxx:xxx.5896:c4d3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 10.09.2025, 09:25:29

Já to mám jak vy, potřebují nutně k životu panenskou přírodu a ano musím mít cestu i k lidem, ale potřebují už asi na staré roky klid, ticho a kochat se a to jsem člověk celoživotně panelákový😉. Já když za den nevidím divoké zvíře tak ten den není pro mně fajn, stačí mi i Orel😉( tady je hodně ptáku dravců a já než zjistím co to je tak pro mně je to v ten moment Orel)

Horsana
Horsana 11.09.2025, 09:39:16 xxx.xxx.17.105

V horach je dost ludi, na moj vkus 😀

Ja rada pokecam, chodia tam ludia cestu SNP, lesaci, turisti obcas, v podstate s mojou konstantnou zasobou liekov mozem byt trail angel 🙃

Ale potom uz chcem pokoj svaty. A clovek ma mobil, ze ano. Aj auto 😀

Mozno sa navratu do civilizacie potesim, mozno nie.

Jana- Volovske su uzasne. Su to vlcie hory ❤️

O Strazovskych neviem vobec nic, kade ste sli a ako bolo?

Horsana
Horsana 11.09.2025, 09:41:07 xxx.xxx.17.105

Inak ak by ste sa niekedy v zivote mylili a citili sa kvoli tomu blbo, spomente si na mna.

Fifa nie je ochrnuta, ma anaplazmozu. Vobec nemam sil opisovat vcerajsi den, je po transfuzii, bojujeme, drzte nam prosim palce 💪

kometa
kometa správce
11.09.2025, 09:48:32 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 11.09.2025, 05:13:56

Já když za den nevidím divoké zvíře tak ten den není pro mně fajn, stačí mi i Orel😉

Tak to mi stačí podívat se z okna na pasoucí se krávy. Ale vlastně - na smrku před balkónem sedává zpívající konopka nebo stehlík, na obloze krouží káně nebo luňák, odněkud je slyšet krkavec, minulý týden se mi před autem motala liška… To je taky divočina, ne?

Buggyra
Buggyra 11.09.2025, 10:04:20 xxx.xxx.198.226

A nebo se jděte navečír projít po Máji, máte divočinu za 3..2..1…

My tam chodili s meči. Kolem nás se vždycky pod lampami tak nějak projasnilo 😄

efe
efe 11.09.2025, 10:08:35 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.09.2025, 09:41:07

Je toho poslední dobou nějak moc. Statková bordera, rok a půl stará, má taky anaplazmu, jen tedy ne s tak bouřlivými projevy. Byla prostě nějakou dobu “divná”, tak se po pár měsících udělaly krve a hele jí… Už je měsíc na atb a změna v krevním obrazu žádná :/ Držím Fífě moc palce, jaká je prognóza?

kometa
kometa správce
11.09.2025, 10:43:20 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.09.2025, 10:04:20

A nebo se jděte navečír projít po Máji,

Myslíte sídliště Máj? Tam je veselo i přes den. Pamatuji si, jak tam před léty nastoupily zásahové jednotky, i na koních. A bus jel oklikou. Kdo tam potřeboval vystoupit, měl smůlu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.09.2025, 12:34:50 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.09.2025, 09:39:16

Horsano, Strážovské vrchy jsou CHKO mezi řekněme Trenčínem a Prievidzou. Šla jsem kus Cesty hrdinů s kamarádkou z Bratislavy, která to šla vlastně celé sama, akorát že od Bratislavy na Duklu, což skoro všichni chodí obráceně. Ušly jsme za 5 dní asi 100 km s plnou polní 😀 Ty Strážovské vrchy jsou právě zajímavé tím, že jsou to krasové kopce se vzácnou faunou a flórou, která se na tyto biotopy váže, no asi jako naše Pálava, ale tady to prostě ohraničuje doliny a nejvyšší vrchol má přes 1000…a tisícových vrcholů je tam celkem dost. Když v této části člověk dělá přechod, tak je to velice zajímavé, jelikož kromě panenské přírody a míst, kde lišky dávají dobrou noc, je tu i několik kulturních velezajímavostí….my jsme třeba strávily noc v Turčianských Teplicích, kde byl v 19.století na popud romantismu vystaven turecký hammám…fakt to vypadá jako staré turecké lázně! Jsou tam horké prameny, které léčí pohybový aparát a už za 15 euro si člověk může dopřát proceduru, kdy se nahřívá 20 minut v bazénu s horkým pramenem a pak je zabalený do prostěradla a odpočívá v kóji té “novoturecké” stavby. Jako fakt wow 🙂) v zimě to vůbec musí být skvělé. No a pak jsme šly přes vesnickou rezervaci Čičmany, to je také velmi zajímavé místo, kde (mimo jiné) sebral inspiraci architekt Jurkovič a pak postavil řadu krásných staveb u nás a dokonce se i částečně podílel na záchraně této vesnice. Ta vesnice jsou prastaré roubené dřevěnice namořené na tmavo, ale na nich jsou  dle vzoru tamního kraje bílou barvou nakresleny různé ornamenty různých významů.
O trenčínském hradu a hradu Bojnice ani nemluvím, ty jsou asi známé, o toho prvního mě fakt překvapila rozlehlost.
Jinak kámoška už skoro došla na Duklu a medvěda za celých těch 770 km viděla jednoho jediného a byl neškodný. A bylo to zrovna den po našem rozchodu, já to štěstí neměla!

Anonymní (neregistrovaný) 14.09.2025, 10:14:42 xxx.xxx.295.105

Jako laik,.v čem je to výjimečné? Však nic nebrání tomu zapřáhnout klidně 50 koní???

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zpravy-pardubicky-kraj-padl-cesky-rekord-vozataj-zaprahl-najednou-ctyriadvacet-koni-40538765#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest290_novy_boxik_streamu_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

kometa
kometa správce
14.09.2025, 10:45:21 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.09.2025, 10:14:42

Víte, ono se to musí umět. Zkuste si “odřídit” vůz jenom s jedním párem a pak pochopíte.

Za mě je vozatajství mnohem těžší než jízda v sedle. Tam mám přece jenom víc možností, jak zvládnout eventuální krizové situace. Navíc ovládám jenom jednoho koně, že jo.

V Kladrubech jsem jednou viděla splašenou kvadrigu. Nic moc. Naštěstí to dobře dopadlo. Spolujezdkyně v jedné zatáčce vypadla. Nebo možná se cíleně vykutálela. A mládenci se podařilo komoně nakonec zastavit.

Horsana
Horsana 14.09.2025, 15:39:43 xxx.xxx.17.105
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.09.2025, 10:08:35

☹️

Nuz, Fifa prestala chodit po tom, co skocila z postele.

Nikdy by mi nenapadlo, ze to je nahoda, ze je proste tak anemicka, ze nevladze. Takze sa stratil nejaky cas, kym sa na to prislo, dostala transfuziu, ale mala reakciu, chjo, takze berie doxy, dame k nemu este prednisolon. Stale nevladze ani stat, ale mentalne je lepsie, aj dobre zerie uz. 

Ale ci z toho nieco bude, to neviem…

Obrázek
Horsana
Horsana 14.09.2025, 20:41:49 xxx.xxx.17.105
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.09.2025, 12:34:50

Uhm, no, krasove miesta maju velmi zvlastnu energiu, vacsinou dobru. 

A k tomu trombikuly, hehehe.

Tak kedze sme mala krajina, bola som v Turcianskych, aj Cicmanoch, ale ohrnula som nos, lebo urban tripy nie su pre mna a nie je to vychod, zeano 😛

Jop, toho roku som stretla vela SNPckarov, medvede nikde, ale koluje historka, ze raz niekomu niekde liska ukradla spred stanu pohorky 😂

Arbora
Arbora 18.09.2025, 11:19:35 xxx:xxx.2a0a:ac91

No, dajme tomu, že kôň skolaboval - aj keď stať sa mohlo čokoľvek, mohol sa šmyknúť, padnúť a z toho kočiara sa už teda nepostaví, nemá ako, je vidieť, že je tam šprajcnutý... Ale že tam tých 5 ľudí sedí a nič… To je teda ozaj wtf. 

Buggyra
Buggyra 29.09.2025, 09:03:51 xxx.xxx.198.226

Taky je u vás teď taková síla střečků? Já je teda neviděla, ale koně jsou obalení vajíčky, to je úplná apokalypsa. Trochu jsem toho otrhala, ale to jsou takové koberce, že jsem došla k názoru, že vezmu do ruky strojek a prostě to ostříhám (když už ho mám, že…). Jsou to stovky vajíček na koně… i na místech, kde bych je nečekala, jako na lopatce, vysoko na slabinách…

Buggyra
Buggyra 30.09.2025, 07:15:44 xxx.xxx.198.226

To bych toho repelentu musela denně vylít na to stádo litry a litry. To se nevyplatí (a když zmoknou nebo se vyválí, tak účinnost jde dolů, stejně by na ně naletěli v nestřežené chvíli). Prostě jeden měsíc v roce obírám vajíčka, to se snese 🙂 Jen mě překvapila letos ta převaha…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.