To malý černý je morgáně!!! A neříkejte, že ne!! Jako fakt, ouplný dokonalý morgáně!
To malý černý je morgáně!!! A neříkejte, že ne!! Jako fakt, ouplný dokonalý morgáně!
Jako mladá Adélka? 😆 To není morgáně, to je malá černá ježibaba z maminky pony a tatínka hucula, Pietros Nelsona.
Nevím jestli ji nepřekřtím na Wednesday. 😅
Ale je miláček, na pastvině za mnou doběhne od stáda, řehtá když mě vidí nebo slyší na dálku. Dělá si to zlobení dobré…. 😆
Je nádherná a vypadá přesně jako moje Knedla, když už byla trochu odrostlejší hříbo.
S časem je potíž, zvláště přes zimu jsme marní - zázemí nemáme. Vše podmáčené, já od dětí chytnu každý bacil - oni kýchnou, já týden ležím…
Nestojí to za nic. Ale po Vánocích už to bývá veselejší, aspoň co se světla týče.
Ačkoliv beganka udělala zkoušky v tahu , neumím si představit, jak to budu zapřahat. Přijde mi, že se bojí všeho, co se kolem zadní části těla děje. No bude to delší trať. Až na ní bude trocha masa, začnu obsednutím a uvidíme dál.
Ale je to almara a já jsem posergaťa, to je kombinace….
Taky čekám na vánoce a překlopení minut do plusu jako na smilování. Včera jsem trápila holčičky na jízdárně prací ze země, než jsme popracovaly a vysvětlila jsem, co třeba, byla půlhodina posledních paprsků pryč, tak jsem je poslala na procházku tmou a šla chystat krmení. Ale sem tam si na koně sednu a nebo něco zapřáhnu. Ten náš černej bude možná teď na roveň vaší almaře, má 510 kilo, to ta vaše žebřiňačka může mít klidně taky 🙂 A taky plašan. Naštěstí, co se s ním začalo pravidelně pracovat, tak se otrkává víc a víc, na ty zadky ale bude taky šašit. Myslím si, že zrovna on bude u oje spokojenější, než jen s postraňky, že bude mít oporu. To zrzavec, ten pokud přijde na to, že se dá zlobit, ten si nás bude dávat se vším… Nemáme nic velkého a zkušeného, k čemu je připřáhnout, ale v nouzi nejvyšší je nedaleko farma Bulovka (teda blíž Jítrava, ale to bychom se nedoplatili, a taky nevím, zda by “plyš” k něčemu takovému zaprodali). Ještě že obě hříbata nemají problém chodit ze špice, tam očekávám malé problémy na opratích 🙂 Co se posergatí týče, můžeme si ruky podat 😂 Mně jde navíc všechno tragicky pomalu. Jako plán je dostat černého letos (26) do vozatajského parkuru na soutěžích NPS, ale kdo ten plán uskuteční, to těžko říct. My jsme nic tak velkého nikdá sami nezapřahali, jestli to dokážu, budu se bít v prs, že mi budou muset dát silikon. Na vlastní triko jsem zatahala jen ty SHP, a to je sranda, proti tomuhle tanku na pružinách. A to ani nemluvím o tom, že z těch WPB jako někdy v daleké budoucnosti (a asi o pár šroubů v kostech) chceme udělat velmi nepěknou páru 😀 (nemáme nic jiného, budou muset spolu…)
Hlavně nesejčkovat. 😅
Mladého Gase jsem měla od pána, který řekl - normálně ho zapřáhni do páru a jeď. Bude to ok. A tak se stalo. Do jednušky pak šel stylem - “vidíš tam toho mustanga na kopci? Pozítří je tu kupec a kůň má chodit sám, jdeme na to? 😆 ”
No a problém nenastal, ale to byl tak hodný kůň!
Obsedla jsem ho tak, že dostal sedlo a na laně šel vedle koně do terénu, v lese jsem přesedla a dojela s druhým na laně až do baráku.
Jenže to nebyla kobyla, že ano 😂
K téhle hvězdě mám instrukce, že se dělo něco né úplně ok, zkoušky sice dala na pána, ale prý byl cvičitel rapl… jenže dojem je jedna věc a reálné chování kobyly věc druhá. Třeba, snad????byl základ ok a najdu ho.
Moc vám fandím, nebýt na druhé straně republiky, nabídnu pomoc.
Možná mi pomůže se virtuálně štengrovat a něco ještě do Vánoc vyvedu. 😅😂
To já jsem černého obsedala přes pytel na zádech pěkně, postupně, polehoučku, a i teď když mu zvedáme sedlo na hřbet, tak se celý chudák strachy scvrkne, že ho sníme… Je teda fakt, že ho sedláme jednou za 14 dní… No a s postrojem ještě veselejší, dostává francouzský chomoutek, takže navléct něco tak strašlivého a velikého na hlavu, to je vždycky velké dívadlo. Ale nezlobí, prostě se bojí, nevím čeho, na uši citlivý není, uzdečku si nechá dát už i od dětí (a ty nejsou zrovna top koordinované a navíc na něj sotva dosáhnou), tak prostě tohle musíme opakovat a opakovat, až se otrká, no…
Zrzavej ne, na toho si odkládám sedlo, když si potřebuji něco přerovnat při sedlání jiného koně, a on s tím stojí jak trubka. Když před něj dám chomout, tak do něj strčí hlavu, jako že co se podává chutného.
A černý je wpbr?
Já jak něco začíná na W tak couvu. 😆
Znám jenom jednoho normálního Welshe, a to je spíš takový autista, co si nedovolí pustit nervy na špacír - rozhodně to ale neznamená, že by je neměl.