Odpověď na příspěvek uživatele assil z 12.05.2025, 08:51:01
problém je v té metodice. korelace není kauzalita. pokud zkoumám populaci zvířat, kterým je dávána librela, je to populace zvířat s těžkým postižením kloubů, protože z logiky věci je to lék proti bolestem způsobeným artrózou a vzhledem k ceně a jiným věcem to budou zvířata, co žrala nsaids a už jim to nepomáhalo.
takže taková populace bude mít chlupavky, šlachy, dosaďte si, v nejhorším stavu ve srovnáním s jinými skupinami psů.
Z logiky věci,aby mohly nějaké výsledky na něco ukazovat, museli by mít studii, kde by dávali preparát (jedno jaký) zdravým zvířatům bez předchozí medikace. Pak by to mělo nějakou validitu. Takhle viz bodlinka (a samozřejmě na to může mít obrovský vliv, že čoklíci,co už před librelou sotva lezli a mají klouby v háji začali lítat jak paka)
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.04.2024, 20:45:09
Dobrý den, a volila by jste použití Librely u jorka 15 let, spondylka krční páteře diagnostikovná před 5 lety, zhoršené od loňska ledviny - dieta - ale ne úplně striktně - mám smečku na mase a pokud smečce dám kuřecí křídlo,on mi odmítne nějakou konzervu - ale to křídlo si ožužle . Ipaktine a Pronefra - výsledky jsou cca stále stejné, nezhoršují se. Bohužel mi občas bolestí ječí ( je trochu histerka) - začala jsem dávat CBD 5%, postupně navyšujeme. TeĎ jsme 2x denně 2 kapky. Ale je stále žravý, procházky šlape jak hodinky, pamlsky - moc nevidí, zájem o dobroty a čuchací hry enormní. A co teď, jak mu ulevit od bolesti?
Dobrý deň, chcem sa vás spýtať na názor, máme psíka, mladého, má 2 roky, má dyspláziu laktových kĺbov, operovaný, bohužial krívanie a bolesti nezmizli, tak som sa chcela spýtať, či aj takýto mladý pes by mohol dostať Librelu. Ďakujem za vaše odpovede.
Dobrý deň, chcem sa vás spýtať na názor, máme psíka, mladého, má 2 roky, má dyspláziu laktových kĺbov, operovaný, bohužial krívanie a bolesti nezmizli, tak som sa chcela spýtať, či aj takýto mladý pes by mohol dostať Librelu. Ďakujem za vaše odpovede.
to by mohl vědět doktor, který vašeho psa operoval.