Aktuálně: 2 750 inzerátů262 024 diskuzních příspěvků19 174 uživatelů

iFauna nová tvář

biaca
biaca 10.05.2025, 08:53:13 xxx:xxx.6d5f:baf2

Slečna Šárka se asi nechce smířit s tím, že co mělo hodnotu vyhodila svým přístupem do koše. Nikdo se nebude chtít vracet ze dvou důvodů. 

Za prvé Zbyněk a Raven odvedli neuvěřitelný kus práce, a opravdu si zaslouží obdiv, když ze dne na den jim přibylo neuvěřitelné množství uživatelů. 

A za druhé, sama slečna Šárka, psala, že novému zaměření ifauny věří a jaké to bude mít přínosy pro uživatele, když poskytne web prodávající štěnata. 

Takže za každým stojí kus práce, zde jako forum pro chovatele poskytující užitečné rady a za slečnou Šarkou web prodávající štěňata jako zboží a může v tom pokračovat. Ifauna totiž nebyla založena na jméně, ale na uživatelích, a to se fakticky v současnosti ukázalo. Vtipné, že se tedy ifauna zachovala ke svým inzerentům stejně jako tehdy ke svým diskutujícím. 

Jinak klukům za všechno dík, a myslím, že nemluvím pouze za sebe.  

Tap
Tap 10.05.2025, 08:53:17 xxx:xxx.262e:b9cc

Největším problémem není Švéd, ale Šárka.

Kdybyste tu už dávno zakázali anonymy, tak je iF bez šance.

raven_kix
raven_kix autor webu
10.05.2025, 08:57:40 xxx.xxx.230.164

Rád bych se zde k celé situaci také vyjádřil. O zablokování diskuzí na ifauně jsem se dozvěděl od Zbyňka, ihned jsem šel k nám na web a zjistil, že už u nás řada uživatelů ifauny nově diskutuje, rozhlíží se a píše požadavky, co by u nás uvítali za nové funkce. Na nic jsem nečekal a hned jsem na úpravách začal pracovat. Na ifaunu jsem nikdy nic nepsal, nikoho jsem nikdy nikam nelákal (už to ani nešlo, přišel jsem až po zablokování), ale situaci jsem tam samozřejmě sledoval. Takže jsem viděl tu beznaděj uživatelů, kteří se snažili rychle dohodnout, co budou po smazání diskuze dělat a jak se k tomu administrátorka postavila. Zároveň jsem viděl ty deaktivace účtů, které postupně ubíraly na kontextu diskuze. Dále si velice dobře pamatuji vyjádření přímo od zástupců ifauny, že diskuze není třeba, protože se tam vlastně jen plká o ničem a jejím smazáním o nic nepřijdou. Budou se zaměřovat na ochranu kupujících v inzerci atd. atd. První co mě v té době napadlo bylo, že to je pěkná kravina. Ale samozřejmě jsem si říkal, že je partička ze Švédska asi hodně napřed a moje myšlení hodně pozadu.

Protože jejich nový web (ta švédská verze), to byla po technické stránce dokonale odvedená práce. Jak co se týče vzhledu, tak technických řešení. Bohužel byl dost drasticky naroubován do zajeté ifauny. Kdyby v té době zachovali všechny rubriky a samozřejmě diskuze, tak měli na příštích 15 let vystaráno a úspěch zaručen. Naštěstí pro nás odpovědné osoby rozhodly špatně.

A toto jejich špatné rozhodnutí nám na web přineslo řadu nových uživatelů a dodalo našemu webu zase nový náboj. I pro mě to byl nový impuls provést úpravy, které jsem před tím už několik let odkládal a které tento web už opravdu nutně potřeboval. Jsem za to rád a chtěl bych poděkovat všem, kteří k nám přišli. A zároveň bych chtěl poděkovat za reakce, které píšete i dnes. Před časem se nám tu někteří posmívali, jak naše uživatele posloucháme a skáčeme, jak oni pískají, nemáme koncepci webu, atd. atd. Dobře si na to pamatuju. Je pravda, že to asi nebyl nikdo z ifauny, ale od jiné konkurence. Ale měl pravdu v tom, že to děláme. Děláme to dodnes, i když je to někomu k smíchu. A je to právě ta vaše zpětná vazba, která nám už v nejrůznějších situacích potvrdila, že to děláme dobře. Opravdu nás to těší a je to pro nás ta největší odměna za práci, kterou na tomto webu odvádíme.

K dnešní verzi ifauny se zatím vyjádřím pouze jednou větou... Čeká je na webu ještě hodně práce, pak uvidíme :). Co ale zase nevzali správci ifauny za správný konec je zase jejich jednání s chovatelskou komunitou. Myslím si, že není zase tak složité prokouknout, že pod hlavičkou ifauny jsou příspěvky psány hodně kontrolovaně a jakoby nad věcí, ale pak je tu řada nových anonymů, kteří ukazují opět stejné jednání, jako před dvěma lety u nich na ifauně. Jako, že tady budeme z lidí dělat blbce? Rád bych navrhnul jednu věc, pojďme se trochu tolerovat. Když sem budete psát, nepište jako anonymní, ale normálně se podepište jako Šárka - ifauna.cz, to stejné uděláme my u vás. Myslím si, že pro čtenáře to bude férovější jednání.

No a poslední věc je archiv. Vypadá to, že kompletní archiv ifauny tedy nemá už ani sama ifauna. To je dost smutná věc. Kouknul jsem letmo do naší zálohy a vypadá to, že máme 574 218 fotek ze staré diskuze ifauny. I z toho si myslím, že je dost dobře vidět, jak komu na těchto informacích o chovu záleží... Bohužel snahy o odkoupení archivu ve mně zanechaly jedinou vzpomínku, a to byly hrozby právními kroky, když ho použijeme... Další smutná věc.

Ph (neregistrovaný) 10.05.2025, 09:11:29 xxx.xxx.60.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 10.05.2025, 08:57:40

Diky za info kolem archivu.

To je tak, kdyz se s rodinnym stribrem neumi zachazet. Tak ted nemaji nic poradneho, jen paskvil. Z toho uz slepici, co snasi zlata vejce - nevzkrisi. Budou si muset vymyslet vlastni byznys plan   a jak pisete - nezacali dobre.

Tap
Tap 10.05.2025, 09:25:04 xxx:xxx.262e:b9cc

Kdyby to Šárka s chovateli myslela dobře,
okamžitě by při náznaku možnosti koupě kontaktovala Chovzvirat.cz
a nabídla by spolupráci. Nikdo nepotřebuje dvě menší diskuse.
Stačí jedna velká, stálá a s budoucností.
Jenže ona raději seskupila další nechovatelské nuly,
sídlo Salvátorská 8 mluví za vše.

raven_kix
raven_kix autor webu
10.05.2025, 09:30:29 xxx.xxx.230.164
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tap z 10.05.2025, 09:25:04

Souhlas a mohli jsme ifaunu zachránit společně.

kometa
kometa správce
10.05.2025, 13:19:35 xxx.xxx.147.163
acher:

Jak výstižné

Obrázek Obrázek

Zajímavé.

Nevydržela jsem a po ránu koukla na IF, sekce kozy ovce. Tam se zubo ptá, kdy se vrátíme. Byla tam reakce (nick si nepamatuji, ale na tom nezáleží), že už dva roky diskutujeme na chovu. A ejhle, příspěvek je pryč! Náhoda? Začínám být paranoidní.

Bodlinka
Bodlinka 10.05.2025, 13:20:57 xxx.xxx.85.238
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.05.2025, 13:19:35

proto ani nenakukujeme a netvoříme nejen content, ale ani traffic.

Fikovnice
Fikovnice 10.05.2025, 13:32:22 xxx.xxx.34.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 10.05.2025, 08:57:40

Ravene a Zbyňku…

Jste oba moc fajn, přeji vašemu/našemu webu jen to dobré, a myslím, že jakákoli obava, že by někdo odtud se vrátil na IF, je lichá. Vím, jak moc na webu makáte a jak vám na něm záleží. Jste prostě srdcaři!👍

impact
impact 10.05.2025, 16:21:19 xxx.xxx.122.72
kometa:

Zajímavé.

Nevydržela jsem a po ránu koukla na IF, sekce kozy ovce. Tam se zubo ptá, kdy se vrátíme. Byla tam reakce (nick si nepamatuji, ale na tom nezáleží), že už dva roky diskutujeme na chovu. A ejhle, příspěvek je pryč! Náhoda? Začínám být paranoidní.

Já ten druhý komentář četla taky. 🤣

Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 17:30:23 xxx:xxx.1a6e:b6d3
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 10.05.2025, 16:21:19

já taky, já taky  😄

Anonymní (neregistrovaný) 11.05.2025, 20:00:10 xxx:xxx.5ec4:76da

Leithian napsala do vlákna ifauně že chovzvirat má fotky které potřebují k oživení vláken. Ifauna se vyjadřovala že ji mrzí že jsou fotky ztracené a že se je pokusí získat focením z časopisů a po e-mailech. Třeba se to povede. 

Zrzavci
Zrzavci 11.05.2025, 21:08:40 xxx.xxx.2.188
Bodlinka:

proto ani nenakukujeme a netvoříme nejen content, ale ani traffic.

Přesně tak, protože nakukováním pomáháme. A jsou věci, kde já pomáhat nebudu.

Sarah01
Sarah01 11.05.2025, 21:26:33 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Leithian napsala do vlákna ifauně že chovzvirat má fotky které potřebují k oživení vláken. Ifauna se vyjadřovala že ji mrzí že jsou fotky ztracené a že se je pokusí získat focením z časopisů a po e-mailech. Třeba se to povede. 

No, já doufám, že Chovzvířat žádné fotky poskytovat nebude, a taky bych se velice divila, kdyby je někdo poslal e-mailem. Tak blbej snad nikdo není. Všechno si zničili, tak ať zase začínají od píky.

mastnacek
mastnacek 12.05.2025, 06:42:57 xxx.xxx.80.12

CR - SK, na co si chcete hrat? Vedomosti jsou na ifaune. Jestli jim admini poskytnou zalohy, udelaji gesto a dobry skutek pro vsechny. Svuj nazor a tip jsem ifaune po osloveni mejlem poslal. Verejne to davat nebudu, jestli go udelaji, spadne vsem brada. Stejny dostal ode me admin programator. Ja svoje neuplne zalohy smazal. Nepotrebuju rady a uz nemam potrebu radit jinym. Kdo nesleduje Ai trendy tak nevi, ale internet umira. 

biaca
biaca 12.05.2025, 06:51:27 xxx:xxx.f55a:56db
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.05.2025, 20:00:10

Bez fotek máte pouze tzv. plkaní, jak diskuzi tenkrát nazvali. A to, že jste nevytvořili zálohu dokazuje Vaše vnímání diskuzního fóra a jakou hodnotou, jste připisovali svým diskutujícím.  

A to jak, že jste se nyní zachovali úplně stejně ke svým inzerentům jako tehdy se svým diskutující - bere Ifauně veškerou důvěryhodnost. Zrušit stránky bez jakéhokoliv upozornění a poskytnutí uživatelům možnost nalézt jinou alternativu. Až se to zase majitel rozhodne změnit zaměření ifauny, nebude pro Vás problém se například věnovat prodeji krmiv, protože to bude lépe vynášet. 

Věnujte se dále prodeji štěňat, neboť diskuzní fórum zaniklo v roce 2023, tedy pokud ještě inzerenti budou mít zájem o Vaše služby nabízení štěňat poté, co jste s nimi nyní jednali tak, jako tehdy s diskutujícími. 

trojAAAcko
trojAAAcko 12.05.2025, 07:01:13 xxx:xxx.758:a89d
»
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 12.05.2025, 06:42:57

Kdo nesleduje Ai trendy tak nevi, ale internet umira.

AI trendy jsou zajímavé a naštěstí to ještě není ono a dá se s tím pracovat / poznat. Je mi přijde smutné, že hodně lidí tomu “AI” tak propadla, že to co netvrdí “AI” tak to není pravda a z ostatních dělají “blbce”. Já osobně jsem si nedávno říkal, že bych si nějaké informace “ověřil” přes ChatGPT a “potřeboval” jsem jak fungují lambda sondy u jednoho typu motoru. U čtyřválcového motoru mi to napsalo, že první lambda sonda měří výstup od prvního až do třetího válce a druhá lambda od čtvrtého až do šestého válce.

Už jsem četl názor spousta chovatelů, že AI v chovatelství (rady do chovu) ještě není ono a je lepší si ještě počkat. Na zjišťování legislativních záležitostí, zformulování odborních textů, překlady slangů je to už v pohodě.

Paradoxně internet nebude umírat, protože to “AI” pracuje s informacemi na internetu. Pokud by internet umíral tak by umíralo i AI. Je tam hodně úzká vazba. Diskuze jako takové asi “umřou”, to je pravděpodobné.

Anonymní (neregistrovaný) 12.05.2025, 07:03:26 xxx:xxx.5ec4:76da
Anonymní:

Tak už jí odpověděli, je velká šance že se to obnoví. 👍

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.