Zasmál jsem se
Četli jste to? 😄😂 Pardon, ale musím.
Četli jste to? 😄😂 Pardon, ale musím.
No to je hodně smutný… chudáci slušní romové, které pak všichni házejí do stejného pytle s takovými…co jim to kazí…
No co, jen se projevila běžná romská mentalita.
No, oni kradou i bílí, že jo.
Já mám za sousedku už druhou Romku. Obě slušné, poctivě pracující a v případě potřeby s přístupem ke mně do bytu. I syn jedné z nich - občas pomůže s drobnou prací nebo vynese pytel brambor do 2. poschodí.
Uznávám, že to jsou asi spíš výjimky než pravidlo.
Jak píšete, výjimky.
😊
Zasmál jsem se
Tohle je dost nechutný tvrzení 👎
list:Tohle je dost nechutný tvrzení 👎
Ale pravdivý 👍👍
Nechutný je tvrdit opak
list:Tohle je dost nechutný tvrzení 👎
Jenže asi pravdivé.
Ty “mé” 2 Romky si cíleně za partnera vybraly bílého muže, protože znaly slabé stránky svého etnika. Ani ne tak sklon ke krádežím, spíše neschopnost udržet peníze.
I když to se opět netýká jenom jich. Měli jsme u koní ošetřovatele, bílého, který z výplaty hned utratil 8 000 za zlatý řetízek pro partnerku. A pak ho vyšetřovala policie za krádež jízdních kol.
Nicméně statisticky je asi kriminalita mezi Romy vyšší. Píšu asi, nemám relevantní zdroje. Ale mám kolegy a známé, kteří bydlí (bydleli) na, u nás profláklém, sídlišti Máj. Nebo pracují na sociální správě.
Je to prostě složitý. Tzv. nepřizpůsobiví jsou na obou stranách.
Švagr učí na ZŠ, kde Romové převládají. A vidí ten začarovaný kruh. Děti by se i snažily a učily - ale ve 2 +1 se sedmi členy domácnosti je to těžké. Obzvlášt, když ani rodiče nepovažují vzdělání za prioritu. Ale zase ne všichni.
Pomohly by významně internátní školy britského typu….ale to je jen takový výkřik do tmy v ČR.👎
Stejně jsme OT…..tak pardon😉
Repta-A-Repta:Pomohly by významně internátní školy britského typu….ale to je jen takový výkřik do tmy v ČR.👎
Stejně jsme OT…..tak pardon😉
přesně tohle mi říkala moje maminka tak před padesáti lety. Že by byla potřeba internátních škol s režimem… Byla celý život učitelka na prvním stupni na škole, kde bylo hodně cikáňat (tenkrát to snad ještě ani nebyli Romové). Nedělala rozdíly, milovala všechny děti a bylo jí líto, jak ti šikovní se na druhém stupni víc a víc propadají do vlivu rodiny, prostředí (jasně že je to i vliv genů) a špatně končí. A přitom byli tak šikovní…