Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.07.2026, 08:38:54
přišly mi nějaké “rady
Jenom moje úvaha - cukr v játrech - jaký? Glykogen je v pořádku. Cukr v buňkách - jaký? Glukózu buňky přece potřebují, ty mozkové obzvlášť - nedokážou využít jiný zdroj energie.
Jenom moje úvaha - cukr v játrech - jaký? Glykogen je v pořádku. Cukr v buňkách - jaký? Glukózu buňky přece potřebují, ty mozkové obzvlášť - nedokážou využít jiný zdroj energie.
jsem se nad tím nějak nezamýšlela…jen jsem to přeposlala,ať si z toho někdo něco vybere…Taky nevěřím všemu🙂🙂
Cukr v játrech je ve skutečnosti tuk, protože moc žerete, ale všici ví, co je tím myšleno, nic se přece nestalo, je to prostě cukr. Velký příjem = část uloženo v játrech jako tuk, ztučnělá játra posílají cukru do krve moc = si uženete cukrovku. Je potřeba přemýšlet a informace ověřovat.
Učitelka: „Pepíčku, kolik je 7 krát 8?" Pepíček: „56!" Učitelka: „Správně! A kolik je 8 krát 7?" Pepíček: „To je přece jiná otázka, paní učitelko."
Učitelka: „Pepíčku, kdybys měl 20 korun a požádal bys tátu o dalších 20, kolik bys měl?" Pepíček: „20 korun." Učitelka: „Ty neumíš sčítat!" Pepíček: „Umím. Ale táta neumí půjčovat."
Učitelka: „Pepíčku, napiš číslo 11." Pepíček napíše: „11" Učitelka: „A teď číslo 111." Pepíček napíše: „111" Učitelka: „Výborně! A teď číslo 1111." Pepíček: „Paní učitelko, nemám dost místa na tabuli."
Učitelka: „Pepíčku, kolik je odmocnina ze 144?" Pepíček: „12!" Učitelka: „Výborně! A odmocnina z 169?" Pepíček: „13!" Učitelka: „Skvěle! Vidíš, matematika není tak těžká!" Pepíček: „Není, když člověk umí používat kalkulačku v mobilu."
Učitelka: „Pepíčku, kdybys měl 5 jablek a dal bys Mařence 2, kolik by ti zbylo?" Pepíček: „5." Učitelka: „Proč 5?" Pepíček: „Protože Mařence nic nedám."