Zase si říkám, proč by o tom měl přemýšlet, když mu to neukládá nějaká povinnost? Těžko pro vás si to představit, ale nezvířecí lidi prostě o zvířatech NIC nevědí. Ani že to má čtyry nohy, natož že na to existuje nějaký zákon, dvakrát natož že prodej psů bez PP by mohl být nějaký průšvih. Jeho zvířata vůbec nemusejí zajímat, kde by pak teda vzal informaci, že by si měl hlídat obsah inzerce… A vlastně neměl, žádný zákon mu to neukládá. Někteří lidi jsou rádi, že s jazykem na vestě dodrží legislativu, která je drží pod krkem, a na nějaké pičičinky a kudrlinky navíc si ani nevzdechnou. Celkem se umím vžít do jejich myšlení.
Asi bych odpovědnost za to, co se prodává, úplně neházela na majitele inzertního plátku. To bychom po něm pak taky mohli chtít, že kde není deklarované ověření ujetých kilometrů u auta, tam by měl taky zasáhnout. Kde to pak skončí.
Ne já to na něj neházím, to ne. Jen dneska už se o tom hrozně všude mluví, tak není možný na to nenarazit. A když bych byla člověk, který dělá věci s čistým štítem, chtěla bych mít pošéfovaný , že se nepodílím na něčem, co je hnus. Děti taky inzerovat nelze, že jo. A myslím, že dneska už by s umělotinou šlo nastavit nějaký síto, který ten základ vyfiltruje? No a nebo právě ten půlčík. ale to je prostě teorie, to se nestane.Nicméně přes inzeráty by k určitýmu omezení těch šmejdů došlo.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.03.2026, 14:45:12
Jenže tyhlety bazos a spol. neprodávají jen zvířata a ty podvody jsou u všeho, u aut, nábytku, prostě všeho a těch inzerátů jsou denně tisíce, musel by zaměstnat minimálně 10 lidí, kdyby to měli všechno číst. A další problém je ten, že laik ten podvod nepozná. My tady poznáme podvody u psů, protože se v tom vyznáme, ale poznala bys podobný podvod třeba u hadů nebo motýlů nebo nějakých brouků?Takže na každou rubriku by musel mít odborníka. To je prostě nereálný a kdybys ty měla nějaký inzertní portál, dopadla bys úplně stejně, je to prostě úplně nereálný to na velkém inzertním serveru zprocesovat.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.03.2026, 19:48:58
Jo, jako jo, máš pravdu. Na druhou stranu o psech a kočkách se tolik mluví… já nevim, no. jsem prostě idealista. Páč mám ráda zvířata, snažila bych se tohle aspoň nějak v základu si ošéfovat, už sama před sebou, tím spíš, že bych na to měla money, money.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.03.2026, 09:43:30
Ty podvody jsou ale u všech zvířat, co já třeba četla o morčatech a křečcích, je to uplně to samý co u psů a koček, bezpapoši, množky a tak, a i ty podvody, ale nevyznám se v tom, takže podvod a možná i množku bych asi nepoznala. My to vidíme u psů a tak možná koček, ale je to všude. Musela bys na každý zvířecí druh mít odborníka. Prostě nereálný.
vnučka si teď vzala z útulku králičici (ke stávajícímu králíkovi). Je z množírny velkého počtu králíků živořícím a množícím se v malém prostoru… žádné hygienické návyky, bázlivka, špatný pohyb (není zvyklá). Dělá obří pokroky - už se nechá pohladit. Zatím se s králíkem vídají jen na dálku - i když je přes útulek (kastrovaná a očkovaná a trošku vykrmená) mají dodržet karanténu.
Takže jeden v chovky, s průkazem původu, od malička rozcapovaný (už pětiletý) a teď samička (odhad pět let) z úplně jiné startovací pozice… Takže množírny jsou - a co jsem slyšela, není jich málo
Ano, tak v tom případě musí mít králík v uších tetování a čísla přidělaná ČSCH.
hele - nezkoumala jsem mu ušiska (je to beran) - ale asi tetovaný je. Prostě vím, že tenkrát k tomu přistupovali dost zodpovědně. Ta nová je s ušima nahoru, žíhaná a má srandovní číro - dlouhou ofinku mezi ušisky… prý asi mix všech mixů. Králíky neumím - jak jsem koupila, tak prodávám…
a raději tu končím - jsme v inzerci psů, ať nás Kometa nevymete
Podvody se dělají i u králíků, stejně jako u dalších zvířat a psů. A lidi jsou nepoučitelní, nehledají si informace, tak jako u psů.Už to, že se píše z chovky s průkazem původu je podvod, jelikož chovatelé čistokrevných králíků žádné chovky nemají. Za to schovávají ty množky a VP s předraženými, vymazlenými kříženci, hlavně aby měli zajímavou barvu. Často je prodávají 4-5 týdnech,jen aby byli maličcí a dělali dojem zakrslíka.A on zakrslík vyroste a má 2,3,i více kg a pak jim je řečeno,že ho překrmili atd. Znám z výstav.
Odpověď na jeden nalezený dotaz na teddy s rodokmenem
Teddy kralici jsou tetovani s pp. Jako jakékoliv uznané plemeno. Většina chovatelů je v klubu teddy králíků. Pokud nekdo píše ze je CHS tak to je s VP. Teddy jako i jiná "normalni " plemena CHS nemají. Klubové členky mají vystaveny certifikát na jméno svých webovek. Ptejte se zda je králíček tetováný......
jsem teď složitě hledala odkud pochází Františky králík - v dávné komunikaci s vnučkou. Našla. Našla jsem i web, kde si králíka vybírala - dodnes existuje a malí králíčci se od této chovatelky prodávají tetovaní… Má i chovatelská ocenění - vypadá jako dost aktivní. Ale jak píšu - opravdu spíš králíka umím upravit na pekáči, než bych rozuměla jejich chovu a péči o ně.
No tak určitě …no hlavně, že mají štěňata zodpovědné odchovatele…už jen to, že merle barva u čivavy není přípustná, takže merlatej čivaví tatínek je kříženec bůh ví čeho a o mamince si tím pádem nedělám žádné iluze. Odchovatelé se určitě zabývali genetikou takového spojení…😂
Ale nemám strach, že to lidi, co chtějí nějakou raritku koupí a ještě se tím budou chlubit…chjo…😴