Aktuálně: 1 980 inzerátů276 135 diskuzních příspěvků19 634 uživatelů

Inzerce psů

Sardullah
Sardullah 22.03.2026, 12:34:45 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 22.03.2026, 11:44:09

No to by byla ta lepší varianta…že by někdo shrábnul zálohy ..rezervační poplatky …

No a teď jsem chtěla napsat, že nikdo nepošle zálohu nějakýmu neznámýmu člověku za něco, co ani neviděl…a pak mi docvakne, že úplně s klidem…

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 17:50:25 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Hledáme pro ně milující a zodpovědné majitele

No tak určitě …no hlavně, že mají štěňata zodpovědné odchovatele…už jen to, že merle barva u čivavy není přípustná, takže merlatej čivaví tatínek je kříženec bůh ví čeho a o mamince si tím pádem nedělám žádné iluze. Odchovatelé se určitě zabývali genetikou takového spojení…😂

Ale nemám strach, že to lidi, co chtějí nějakou raritku koupí a ještě se tím budou chlubit…chjo…😴

Radši jsem to ani nekomentovala, člověku až zůstává rozum stát nad tím, co ti lidi ještě vymyslí. 🤮

kometa
kometa správce
22.03.2026, 19:46:46 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.03.2026, 12:34:45

a pak mi docvakne, že úplně s klidem…

Když někdo předá na ulici své celoživotní úspory “bankéři”, aby je zachránil před hackerem…

Sardullah
Sardullah 22.03.2026, 20:34:41 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.03.2026, 19:46:46

No to je fakt… tohle jsem do dneška nepochopila… resp. chápu, že někoho podvodník zblbne tak, že jsou jeho peníze na účtu v bance v ohrožení, dokonce i dokážu pochopit, že dotyčného zmanipulují tak, že si vezme úvěr… že ho přesvědčí, aby ty peníze vybral v hotovosti… ale kurňa, když už je držím v ruce, tak už v bezpečí jsou, už mi je žádný podvodník z toho účtu nevysosá, když tam nejsou, v téhle fázi opravdu nechápu, že ty peníze někomu cizímu na ulici předaj a nebo je nacpou do bitcoin-matu či jak se to zařízení jmenuje. 
Musím říct, že teda kluci podvodniciý to musí mít dost propracovaný, když dokážou člověka tak zblbnout, že přestane používat selskej rozum a peníze předají.

To zase pár tisíc za virtuální štěně vyjde docela lacino.

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 20:56:01 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

No to je fakt… tohle jsem do dneška nepochopila… resp. chápu, že někoho podvodník zblbne tak, že jsou jeho peníze na účtu v bance v ohrožení, dokonce i dokážu pochopit, že dotyčného zmanipulují tak, že si vezme úvěr… že ho přesvědčí, aby ty peníze vybral v hotovosti… ale kurňa, když už je držím v ruce, tak už v bezpečí jsou, už mi je žádný podvodník z toho účtu nevysosá, když tam nejsou, v téhle fázi opravdu nechápu, že ty peníze někomu cizímu na ulici předaj a nebo je nacpou do bitcoin-matu či jak se to zařízení jmenuje. 
Musím říct, že teda kluci podvodniciý to musí mít dost propracovaný, když dokážou člověka tak zblbnout, že přestane používat selskej rozum a peníze předají.

To zase pár tisíc za virtuální štěně vyjde docela lacino.

U mě by skončili hned na začátku, protože prý ty telefonáty trvají i několik hodin a tak dlouho by mě na drátě fakt neudrželi a to by mně mohli vyhrožovat třeba atomovkou. Vždycky si říkám, jak to ti lidi udělali, že s nimi tak dlouho mohli mluvit, já bych prostě nemohla. V práci prostě telefonovat nemůžu a doma kvůli psům to taky nejde. Už mně asi před dvěma lety nějací podvodníci volali, prý mně na PC musí přeinstalovat Windows. 😂 Řekla jsem jen, že nemám čas a típla jsem to.

assil
assil 22.03.2026, 23:06:29 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.03.2026, 20:56:01

Volají i o víkendu a večer, je to víc telefonů, tak to asi není že by člověk furt visel na telefonu. Já ani nechápu to, že někoho přemluví na úvěr, jako ta logika vaše peníze jsou v nebezpečí a zachráníte je když si vezmete úvěr, ta mi přijde tak totálně blbá, že fakt nejsem s to pochopit, že na to někdo může skočit.

Sarah01
Sarah01 22.03.2026, 23:35:24 xxx.xxx.162.253
assil:

Volají i o víkendu a večer, je to víc telefonů, tak to asi není že by člověk furt visel na telefonu. Já ani nechápu to, že někoho přemluví na úvěr, jako ta logika vaše peníze jsou v nebezpečí a zachráníte je když si vezmete úvěr, ta mi přijde tak totálně blbá, že fakt nejsem s to pochopit, že na to někdo může skočit.

U mě je to celkem fuk, jestli i o víkendu nebo večer, já tak nějak všeobecně nemám ráda dlouhý telefonáty. Oni většinou ti okradení říkali, že je ti podvodníci drželi pořád v šachu a ten telefon si pořád předávali, jednou jakože falešnej policajt, pak bankéř atd., nějaká holčina tvrdila, že byla snad dvě hodiny na telefonu a byla to dokonce vysokoškolačka, to už mně hlava vůbec nebere. Všude se o tom mluví a prý je čím dál více poškozených, kámoška dělá na kriminálce a to je prý snad denně, inženýři, doktoři. 

Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 05:38:52 xxx.xxx.198.226

Oni člověka na začátku naprosto zmatou tím, že o něm mají spoustu osobních informací, člověku nedojde, že je spousta věcí dohledatelných na netu nebo že se leccos dá odhadnout. A když domnělý policista řekne “nesmíte to položit, jde o vaše peníze” a kdoví co ještě, ono nejde často jen o “vaše” peníze, ale řeknou, že vám někdo zcizil doklady a teď si na ně chce vzít úvěr a ve výsledku vám může hrozit exekuce na barák a pak kde budete bydlet? Tak to člověku v tom presu začne v hlavě házet vykřičníky. Samozřejmě že na jeden úspěšný telefonát, kdy se někdo fakt chytí a oni ho zmanipulují do fáze, že ty prachy fakt předá, je třeba stovka neúspěšných telefonátů, nebo tisíc, no ale ono jim to za to stojí, že. Ono dokud o tom nikdo nevěděl, že tenhle podvod je, jste si jistí, že byste na to neskočili? Já si sebou tedy jistá nejsem, a to se považuji za celkem odolnou. Kdo má vědět, že policisté fotku služebního průkazu neposílají whatsappem (u mě by podvodníci narazili možná na to, že můj telefon nemá internet, takže ani whatsapp a možnost posílat videa a podobně - proto asi nemají tolik napálených důchodců tihle falešní bankéři a falešní kriminalisté).

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.03.2026, 07:02:35 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.03.2026, 23:35:24

Prostě nebrat cizí čísla. Kdo chce něco důležitýho pošle sms. Taky je dobrý takový číslo napsat do googlu a prověřit si ho.

kometa
kometa správce
23.03.2026, 08:27:02 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 23.03.2026, 07:02:35

Prostě nebrat cizí čísla.

To u rodičů dětí úplně nejde. Takže zvedám. Ale filtruji.

Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 08:49:05 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 23.03.2026, 07:02:35

Tohle asi praktikují lidé, kteří si u nás ve firmě objednají dřevo. Já mám ale jen pevnou linku a SMS jim nenapíšu. A tak se mi stává, že ti lidé mi prostě telefon neberou, protože proč by si ukládali naše firemní číslo, přece stačí, že si uložím já jejich, a pak jim přece budu volat. A když je nezastihnu, můžu jim přece napsat SMS. No nemůžu. A ze soukromého telefonu nikomu zprávy posílat nebudu. Takže to pak mají takoví těžké… A to dřív jsme měli z nějakého mně neznámého důvodu dokonce nastavené skryté číslo, takže se všichni báli, že jim volají policajti, takže to už nebral vůbec nikdo. Jsme ty lidi pak sháněli po známých, protože to už byl docela průšvih, my prodáváme odpadní dřevo, a když neprodáme, musíme draho likvidovat… cha chá.

Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 08:51:15 xxx.xxx.198.226

Já zvedám vše, ale holt musím nasadit určitý stupeň opatrnosti. Navíc trendy v telefonických podvodech celkem sleduji. Nicméně neříkám, že bych nikdy na něco nemohla naletět, jsem jen člověk a podvodníci často cílí na emoce, až začne podvod “zemřela vaše maminka, tatínek, sestra ***”, tak budu asi riziková.

kometa
kometa správce
23.03.2026, 09:01:56 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.03.2026, 08:51:15

Tatínek ani maminka už nežijí. Ohledně sestry předpokládám, že by nejdřív volal švagr nebo synovec. Takže se za ohroženou kategorii nepovažuji.

Fatia
Fatia 23.03.2026, 09:19:06 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.03.2026, 08:51:15

V USA prý frčí teď podvod, kdy volá dítě (ai vygenerovaný hlas) mamince, babičce: “unesli mě, pošli výkupné, hlavně to nikomu neříkej, žádní policajti, jinak mě zabijou”. Dítě je přitom normálně ve škole/v práci v případě dospělého potomka. 

Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 09:23:10 xxx.xxx.198.226

Tohle asi v CZ fungovat nebude, jinak o tomhle podvodu jsem také už zaslechla. Tady riziková skupina nebudu nikdy 😄

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 09:35:01 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Prostě nebrat cizí čísla. Kdo chce něco důležitýho pošle sms. Taky je dobrý takový číslo napsat do googlu a prověřit si ho.

To právě úplně nejde. Můžou vám třeba volat z nemocnice, že se něco stalo rodinnýmu příslušníkovi a pod. Nezvedám jenom čísla s předvolbou z cizího státu, ale dnes jsou ty podvody už vymakanější.

Fatia
Fatia 23.03.2026, 09:54:18 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.03.2026, 09:23:10

A to já si umím představit, že na moje příbuzné důchodce by přesně tohle platilo. Tchýně je velmi obezřetná, ta nevěří ani bankéři na přepážce v bance, furt si u nás ověřuje, jestli něco není náhodou podvod. Kdyby jí ale zavolal "vnuk" s touhle zprávou, vyděšením by se jí vypli všechny nedůvěřivé čidla… a poslala by kamkoliv úspory, našla nejbližší bitcoinmat, vzala úvěry u všech bank v okolí…

Buggyra
Buggyra 23.03.2026, 10:07:02 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 23.03.2026, 09:54:18

ajéje… tak možná se zanedlouho dočkáme i takových zpráv, že někdo takhle naletěl na únos… no ono s tou válkou za humny by se člověk ani nedivil…

Sarah01
Sarah01 23.03.2026, 10:09:23 xxx.xxx.162.253
Fatia:

A to já si umím představit, že na moje příbuzné důchodce by přesně tohle platilo. Tchýně je velmi obezřetná, ta nevěří ani bankéři na přepážce v bance, furt si u nás ověřuje, jestli něco není náhodou podvod. Kdyby jí ale zavolal "vnuk" s touhle zprávou, vyděšením by se jí vypli všechny nedůvěřivé čidla… a poslala by kamkoliv úspory, našla nejbližší bitcoinmat, vzala úvěry u všech bank v okolí…

Moje mamka ani nikomu nedá číslo svýho účtu, takže posílat jí peníze na účet nelze, jedině hotovost. Kdyby jí zavolal jakože vnuk, tak to vůbec netuším, ale pochybuju hodně, že by si vzala půjčku, natož aby s tím někam běžela. Myslím, že by spíš řekla: Zavolej rodičům. 😀

drvodelkafialova
drvodelkafialova 23.03.2026, 10:17:33 xxx.xxx.171.147

Já prostě cizí čísla vůbec nezvedám. Klidně vypnu zvonění a ať si vyzvání. Potom se podívám přez aplikaci v internetu, kde vám prověří číslo, kdo volal. Podle toho se teprve rozhodnu, jestli zavolám zpátky nebo ne. 

Prostě to tak dělám a jde to. Jestli dnes existují firmy, odkud nejde poslat sms nebo email, který mě upozorní na cokoli, no to tak nějak neřeším - neberu to jako svůj problém. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.