A když jsou psíčata větší a já mám pocit, že by měla chodit ven
kdyz ona by mela chodit ven pres den co 2-3 hodiny😇 a kdyz se vzbudi, musi to byt do minuty 😄 z tohohle duvodu bych si zase psa jen z bytu nekoupila ja …
A proto maj bejt štěkanátka odchovávaná v klíckách,tam to neklouže😛🤣😎
jo souhlasím. A pokud je to v paneláku, nebo tak nějak, musí být sousedé velmi radostní. Protože ten debilní povrch navíc všechno v panelácích přenáší dokonale do ostatních bytů. Taky bez zahrady toho pohybu tolik nebude a jiný a jiný důležitosti. Je tam teda to, že stopro víš, že štěně je zvyklý na provozní chod domácnosti, to jako jo. Ale, to je, podle mě tak všechno. Pamatuju si fotku bytu poté, co ho opustilo 11 štěňat dalmatinů. To by nebylo nic pro mne. Ešátor třeba byl “bytový”, ale k bytu, kde byli ubytovaní patřila i zahrada. Stejně tak Rumíček - byli v domě - tedy uvyklí na provoz domácnosti, ale taky venku s ostatními psy.
Tak zase co by se nedala štěňata velkého plemene odchovat v bytě… na kluzké podlahy nastrkám koberce, na skládce mi jich dají deset za “dobrý den”.
Štěňatům daruji místnost, nakonec jak bych to udělala asi v baráku, prostě by někde byla, no. Sousedům to vadí asi stejně jako mně vadí vedle řvoucí mimino, o patro hejčmo řvoucí dupající tři ratolesti a přes zeď řvoucí idiot na manželku, na psa, na dítě… Bohužel tyhle věci, které vadí mně, nepřejdou za dva tři měsíce. Většinu si užívám roky.
A když jsou psíčata větší a já mám pocit, že by měla chodit ven, nafoukám svaly (nebo mám štěstí a výtah), vezmu ohrádku, vezmu pytel se štěňaty (=nadsázka), vyrazím ven 🙂 Děti od sousedů rády pomohou…
Kluzké podlahy jsou i na barácích…
ak zase co by se nedala štěňata velkého plemene odchovat v bytě… na kluzké podlahy nastrkám koberce
no jo, ale ty tam - min. na těch záběrech, co jsem viděla já, - právě nejsou. Kdyby tam byly, tak cajk..
ohrádku, vezmu pytel se štěňaty (=nadsázka), vyrazím ven
jo, jasný. ale ….viděla jste někdy pohromadě bandičku 10 štěňat velkýho plemene? 🙂 a taky pak po určitý době už chodíte do práce. Málokdo je celých osm týdnů doma.
A proto maj bejt štěkanátka odchovávaná v klíckách,tam to neklouže😛🤣😎
no fůůj.🙂
Jako dá se, dá se všechno, pamatuju si článek zrovna o chovatelce labrošů - měla to ovšem opravdu uzpůsobený - vč. terasy a bylo to supr, ale to, co jsem viděla já……… no bych si tam pro štěně asi nešla, když jsem viděla ty noženky, jak jim tam jezděj po tý zemi.
Na baráku se štěňata, jakmile dorostou věku zvaného demoliční četa, lifrujou co nejvíce ven, proto taky je víc štěňat na jaře než na podzim. 🙂
A když jsou psíčata větší a já mám pocit, že by měla chodit ven
kdyz ona by mela chodit ven pres den co 2-3 hodiny😇 a kdyz se vzbudi, musi to byt do minuty 😄 z tohohle duvodu bych si zase psa jen z bytu nekoupila ja …
Představa,že vezmu štěňata ven před panelák,kde se venčí ostatní psy je dost děsivá.
Jinak já si to tedy nedovedu představit vůbec, mě by hráblo. ¾ času je jen o čůránkách a hovnech😀 A demoliční četa,jak psáno výše. To je fakt na 24h dohled. A pak rekonstrukci celého bytu
Jo, ty s těma dalmatinama pak opravdu rekonstruovali. A já si prostě nedovedu představit, jak pak vypadá byt s těma vižlíkama, když odrůstají, v těch záběrech je to celkem načinčaný 😀 😀
a ano, když se to vzbudí - do minuty ven -jak těch 8,10, ba i 11 kousků háďat vyndám ven najednou? Já osobně nemám tucha.
Ph:A když jsou psíčata větší a já mám pocit, že by měla chodit ven
A když jsou venku ve výběhu, taky je nikdo co dvě hodiny nevynáší ven. A čůraji a kakají zcela “neorganizovaně”, kdy je napadne a kde je napadne. Byla jsem u toho, když přišla chovatelka z práce odpoledne domů. Šla jsem se kouknout na štěňátka. Ve výběhu bylo 6 kouliček obalených výkaly a jedno po druhém šlo pod hadici. S učením na zachování čistoty to nemělo nic společného.
Orionka:A když jsou venku ve výběhu, taky je nikdo co dvě hodiny nevynáší ven. A čůraji a kakají zcela “neorganizovaně”, kdy je napadne a kde je napadne. Byla jsem u toho, když přišla chovatelka z práce odpoledne domů. Šla jsem se kouknout na štěňátka. Ve výběhu bylo 6 kouliček obalených výkaly a jedno po druhém šlo pod hadici. S učením na zachování čistoty to nemělo nic společného.
A to byl nějakej pidi výběh? Nevím,tohle z venku neznám, je pravda, že mám výběh fakt veliký, a k tomu chodí smráďata i na celou zahradu. To,co popisujete znám právě z domácí ohrádky, a to zvládnou za hodinu i míň. Sice se snaží chodit do vyhrazeného prostoru,ale vždycky je tam nějaký čuně,čuňata, pak se to rozšlape, pak do toho někdo lehne…. jak já říkám,všechna štěńata jsou ježíšci,protože všichni reagují na moje zvolání “ježiši kriste”😂
Zrzavci:Jo, ty s těma dalmatinama pak opravdu rekonstruovali. A já si prostě nedovedu představit, jak pak vypadá byt s těma vižlíkama, když odrůstají, v těch záběrech je to celkem načinčaný 😀 😀
a ano, když se to vzbudí - do minuty ven -jak těch 8,10, ba i 11 kousků háďat vyndám ven najednou? Já osobně nemám tucha.
Najednou to nejde. V případě, že teda nemáte obrovský prádelní koš, se kterým vám pomůže ještě jedna osoba, a ani tak to takhle nejde celých 8 týdnů. Vlastně míň, protože já jsem dávala mrňouse ven cca po třetím týdnu. Zpočátku jsem nosila v košíku tři a ke konci jsem měla co dělat s jedním. 😂
Jinak s tou čistotou se to ten prcek teprve musí naučit, stejně jako dítě. Je pochopitelný, že nejdřív kakají a čurají všude, kde je napadne. Ale časem jim to dojde, že by si pak neměli kam lehnout, tak tu potřebu začnou vykonávat jenom na cca půlce výběhu. Já je měla na kusu trávníku oploceném skládací ohrádkou. Jak rostli, tak jsem výběh zvětšovala. A když odešli, tak cca třetina byla úplně bez trávy. 😄
janaa:A to byl nějakej pidi výběh? Nevím,tohle z venku neznám, je pravda, že mám výběh fakt veliký, a k tomu chodí smráďata i na celou zahradu. To,co popisujete znám právě z domácí ohrádky, a to zvládnou za hodinu i míň. Sice se snaží chodit do vyhrazeného prostoru,ale vždycky je tam nějaký čuně,čuňata, pak se to rozšlape, pak do toho někdo lehne…. jak já říkám,všechna štěńata jsou ježíšci,protože všichni reagují na moje zvolání “ježiši kriste”😂
A když to tam zůstane o trochu dýl, tak to některý gurmán začne i žrát. 😂
Najednou to nejde
no bať a máme tu problém.
Orionko - na té zahradě je ale dle mého výhoda ta, že tam to štně aspoň trošku spíš bude brát jako venek a ne stejně, jako v domě.
Zrzavci:Najednou to nejde
no bať a máme tu problém.
Orionko - na té zahradě je ale dle mého výhoda ta, že tam to štně aspoň trošku spíš bude brát jako venek a ne stejně, jako v domě.
Hlavně venku je na ty jejich tlapičky daleko lepší povrch. Já jsem teď měla jedno štěňátko se syndromem plaváčka (na youtube je kolem toho spousta videí). Takže jsem s ním musela cvičit, rehabilitovali jsme ve vodě a musím říct, že jakmile šel ven, tak se to zlepšovalo obrovskou rychlostí a dnes po půl roce věku by na něm nikdo nepoznal, že měl problém, úplně normální pes s rovnýma nohama.
Jj, nejdřív je nosím v bednách chvilku všechny, pak půlku,a tak od šesti týdnů už musí po svejch tam i zpět. Tam to jde dobře, protože se naučí,že ve výběhu bude snídaně, zpátky už hůř, záškodníkům se domů nechce a vždycky někdo zdrhá😀 takže nejlépe udělat hodinovou procházku po zahradě, a pak je spící posbírat
No to já taky ne, jako když už běhaj sami, tak to není problém (ale to pak není problém je vypustit vykonat potřebu třeba i na balkon), ale jak vynést třeba pět štěňat po probuzení najednou? Edit, už čtu, koše. No ale jak čtu, dělají to všichni stejně, i ti barákoví musejí vynášet, neuděláte nic 🙂
😲 To je taky dobrý… No ale když chodí člověk do práce, tak právě… to se dělá trochu těžko, že.
janaa:Představa,že vezmu štěňata ven před panelák,kde se venčí ostatní psy je dost děsivá.
Jinak já si to tedy nedovedu představit vůbec, mě by hráblo. ¾ času je jen o čůránkách a hovnech😀 A demoliční četa,jak psáno výše. To je fakt na 24h dohled. A pak rekonstrukci celého bytu
Odchovali jsme vrh v paneláku. Měli koberce ( bohužel ne ze sběrného), které se po odchodu štěňat vyhodily. Měli jsme celodenní dohled, v noci psíci poctivě spali. V sídlišti nikdy venku nebyli ( nadělalo nám to dost zla, protože sousedky je chtěly pomazlit a děti si s nimi pohrát - byli jsme nafoukanci, co si myslí, že……), vozili jsme je za město na louky. Tam to bylo docela jednoduché, drželi se feny a nás, fena si je hlídala. Jen jednou bláznivá ženská, která šla okolo, zvedla štěně do náruče, já jen stačila houknout “je tu fena”, protože ta už se s řevem řítila…..nic se nestalo. Vrh byl v lednu, domnívám se, že jim bylo v bytě docela dobře. Sousedí se bouřili, když byly štěňatům ty dva měsíce “to je jak tanková brigáda, když ráno vyběhnou”. Utěšilo je, že už půjdou.
Ti barákoví nemusí ze třetího patra výtahem - jsou zpravidla venku hned. A při učení venčení je ten čas takovej důležitej faktor, stačí když máte řešit jedno štěně, natož dvě a víc. Opravdu v tom rozdíl je.
A kupř, já bych nemusela pak nic nosit, máme bezbariérový vstup. Právě i kvůli psům, až budou staří. Nebo pokud bude zase štěně.
jako když už běhaj sami, tak to není problém
no to je větší, než když jsou malý, musíte je dostat ven všechny hned - nechcete, aby se počůrali hned za bytem ,ve výtahu. na schodech….