Aktuálně: 2 746 inzerátů262 360 diskuzních příspěvků19 176 uživatelů

Všeobecný pokec

Zrzavci
Zrzavci 07.02.2025, 11:24:04 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 11:16:50

🤣

najdi jeden rozdíl! 😀 😀 😀 já vím, že už jste to sem, tuším, dávala, ale stejně mě to dostalo.

No to je jasný, že respekt jako má,to jo, ale když se to klubko magorů dá do pohybu, tak oni leckdy nevidí-neslyší, tak jestli má šanci přežít. Utéct, utéct, to je otázka - ten soudek na malých nožkách -zdaliž stihne zrychliti dostatečně? 

Zrzavci
Zrzavci 07.02.2025, 11:27:24 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.02.2025, 11:20:38

Ani jedno štěně nemělo dysplazii, ale jde o plemeno, které je zdravé a nebylo náchylné k dysplazii.

to ty koberce, to je jasný. Však právě proto mě irituje ten pohled na ty moderní podlahy a lítající vižlopsy, teda vižlobudoucípsy, ty štěnda na tom bruslí. 

Jasný, člověk si doma mákne, aby to tam nebylo jak v cirkuse, a je to šichta  s šesti kouskama /zvlášť, když jste psala o tom zánětu, to vůbec musí být služba u těch štěňat/

ale jak jste psala, naložili jsme je do auta a odjelo se- tak to asi nebylo xkrát denně?

Orionka (neregistrovaný) 07.02.2025, 11:37:29 xxx:xxx.116f:cbd7
Zrzavci:

Ani jedno štěně nemělo dysplazii, ale jde o plemeno, které je zdravé a nebylo náchylné k dysplazii.

to ty koberce, to je jasný. Však právě proto mě irituje ten pohled na ty moderní podlahy a lítající vižlopsy, teda vižlobudoucípsy, ty štěnda na tom bruslí. 

Jasný, člověk si doma mákne, aby to tam nebylo jak v cirkuse, a je to šichta  s šesti kouskama /zvlášť, když jste psala o tom zánětu, to vůbec musí být služba u těch štěňat/

ale jak jste psala, naložili jsme je do auta a odjelo se- tak to asi nebylo xkrát denně?

Bylo to po škole a po práci. Když není chovatel se zahradou doma ( jakože pracuje v jakémsi zaměstnání), také si neodskočí co dvě hodiny, a nechat fenu se štěňaty venku, když není doma? To snad nikdo neudělá.

Ale určitě nebudu hájit odchov štěňat v paneláku jako jakýsi standard. V krajní možnosti a při značném nasazení, to lze. A když fena onemocní, stejně se to všechno musí nastěhovat “do postele”.

Orionka (neregistrovaný) 07.02.2025, 11:42:54 xxx:xxx.116f:cbd7

Mně to nejde na telefonu editovat, tak dodám : nikdy jsme neměli doma tak čisto, jako při štěňatech.😜. Věčně kýbl a hadr v ruce, nikde nesměl být ani prášek, co kdyby si štěně čuchlo a kýchlo.

Zrzavci
Zrzavci 07.02.2025, 12:07:10 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 07.02.2025, 11:37:29

Když není chovatel se zahradou doma

jasně, jasně, mně šlo právě o to, jak to probíhá- teda probíhalo, když jste doma byli, že  to v tom době prostě výhoda je - máte možnost je “vzít vypustit” jednodušeji. Vezmu-li to na sebe tehdy v paneláku -jen 1. patro,  a nyní v Domečku, kde to jde prostě přirozeněji. Otevřu dveře a smraďoši můžou pádit - když nestihnou, je to brnkačka už jen proto, že počůrají to naše, ne jako v paneláku. Tam si protě nedovedu představit - já osobně, jak bych to s tak početnou hordou dělala. Vzbudí se a šup s nima ven - kam? a jak? Jedenáct satanů najednou 😀

nikdy jsme neměli doma tak čisto, jako při štěňatech.

to nepochybuju, páč člověk prostě chce mít čisto, co nejvíc to jde. Teda, když není ten typ, co je mu to jedno. Ale  - když jsem viděla jak dopadl ten byt po dalmatinech - taky jich bylo deset…… všechno se v takovým počtu uhlídat nedá, když se to rozpohybuje.

janaa
janaa 07.02.2025, 12:11:30 xxx:xxx.ef39:fe9d

zrzavci, tak kevin zas takovej soudek nejni, a hlavně, je zvyklej každej den s labinama běhat, hlídat u plotu atd., takže je v kondici a utéct smradům fakt stihne🤣

Zrzavci
Zrzavci 07.02.2025, 12:42:16 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 12:11:30

bože chraň, že bych jako myslela, že je klůstej, vůbec! s tolikatě čoklema nemože být nic jinýho než atlet - já myslela obecně, že jako mopsle  tu stavbu těla mají takovou - pro mě podsaditou, statnou, nebo jak to říct, prostě ten rámec těla, dýlka nohou - že třeba právě válení sudů mu půjde dobře (jako buldokovi třebas, těm to taky jde)

A je pravda ešče jedna věc - smradi nemaj naběháno, kolikrát se cestou haxen nedopočítaj, takže jo, pravda, utéct jim može jako prt. 🙂

A já bysem moc chtěla vidět zuřícího hlídacího mopce u plotu, 😀 to musí bejt pohled!

Pomooct!!

janaa
janaa 07.02.2025, 12:49:44 xxx:xxx.ef39:fe9d

Jo,však jo,mopsle jsou válečky na nožičkách,ale když nemaj nadváhu,tak jsou to rychlý válečky😂 akorát jak jsou malý,tak pak každý kilo navrch je děs. A jak píšete,smradi jsou nekoordinovaný, zakopávaj si o haksny a hlavněěěě v tom běhu zapomenou honit mopsle a začnou se rvát mezi sebou😄

Kevin je mega hlídací pes. Blond krávy sice hlídaj,ale když nejde člověk s čoklem, tak většinou jen kousek řvou a u první brány se na to vykváknou. To náš anglickej mastif,páč za toho se Kevin považuje, pokračuje až nakonec. A je hrozivej. Proč by jinak na něj ty lidi volali,to víš,že se tě bojíme,už jdeme🤣

Zrzavci
Zrzavci 07.02.2025, 12:56:59 xxx.xxx.226.62

A je hrozivej. Proč by jinak na něj ty lidi volali,to víš,že se tě bojíme,už jdeme🤣

🤣 🤣🤣🤣🤣🤣

strašný, strašný, hrozný, konec, jdu se vysmrkat, poplakala jsem si 

chudák malej ale. Von brání celou famýlyji a,  dře jak barevnej …..a co sklízí chudera nebohej?  😀 

janaa
janaa 07.02.2025, 13:09:56 xxx:xxx.ef39:fe9d

Sklízí jen nevděk😄 přitom nebýt jeho, tak je barák dávno v troskách, všichni mrtvý, ohrožení tady číhá ze všech stran😂 a my jsme se mu odvděčili starým dědkem, kterej má narozdíl od něj koule, a ještě všude ščije,a nedostane za to na prdel,narozdíl od chudinečky mopslíčka. Má ten život hrozně těžkej😄

Sarah01
Sarah01 07.02.2025, 13:29:40 xxx.xxx.162.253
Orionka:

Mně to nejde na telefonu editovat, tak dodám : nikdy jsme neměli doma tak čisto, jako při štěňatech.😜. Věčně kýbl a hadr v ruce, nikde nesměl být ani prášek, co kdyby si štěně čuchlo a kýchlo.

Jojo, to se šůruje pořád a spotřeba vody stoupne dvakrát a imrvére se pere. 👍

Xerxova
Xerxova 07.02.2025, 13:52:04 xxx:xxx.ff0a:2eba
janaa:

Sklízí jen nevděk😄 přitom nebýt jeho, tak je barák dávno v troskách, všichni mrtvý, ohrožení tady číhá ze všech stran😂 a my jsme se mu odvděčili starým dědkem, kterej má narozdíl od něj koule, a ještě všude ščije,a nedostane za to na prdel,narozdíl od chudinečky mopslíčka. Má ten život hrozně těžkej😄

vy jste si vzali toho stařešinu z libereckého útulku Archa?? Tam byl nalezený labradorský děda někde od vás a nikdo ho nechtěl…

Zrzavci
Zrzavci 07.02.2025, 14:04:44 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 07.02.2025, 13:09:56

Máte novinku?

Nebohej pan Kevin Bejk - n!  😀 😀  Náhodou, ale Kevin Bejkn hrál dycinky drsňáky, takže jo, já si umim předstvit, že je vostrej jako žiletka 😀 😀 😀  A neřikejte, že tupá! Já vás slyšim! 

Elisak
Elisak 08.02.2025, 11:07:50 xxx.xxx.194.232

Mamka má teď “J” vrh basenji, všechno odchováno v paneláku. Do 6. týdne štěňat chodila do práce. A teď už si berou s chlapem na střídačku dovolenou. Jestli k tomu bude počasí tak příští týden půjdou poprvý ven. Má chatu se zahradou, ale 800m od bytu. Ale ono to stejně bude jen na chvíli a pak zpátky do tepla, zas takový teplo aby mohli být venku dlouho nebude. Domek se zahradou by na to byl pohodlnější, ale na vypuštění ven by to stejně bylo jen odpoledne a ještě když by k tomu bylo počasí.

Sarah01
Sarah01 08.02.2025, 15:13:51 xxx.xxx.162.253
Elisak:

Mamka má teď “J” vrh basenji, všechno odchováno v paneláku. Do 6. týdne štěňat chodila do práce. A teď už si berou s chlapem na střídačku dovolenou. Jestli k tomu bude počasí tak příští týden půjdou poprvý ven. Má chatu se zahradou, ale 800m od bytu. Ale ono to stejně bude jen na chvíli a pak zpátky do tepla, zas takový teplo aby mohli být venku dlouho nebude. Domek se zahradou by na to byl pohodlnější, ale na vypuštění ven by to stejně bylo jen odpoledne a ještě když by k tomu bylo počasí.

To jsou ty zimní vrhy, to jinak nejde, štěňata nemůžou být dlouho venku. Mně se do zimních nikdy nechce, ale kamarádka má zase jedině zimní vrhy, prý jsou pak štěňata líp osrstěná a na jaře už se může začít s výcvikem.

Elisak
Elisak 08.02.2025, 15:56:29 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.02.2025, 15:13:51

U basenji to většinou jinak nejde, drtivá většina fen hárá jen jednou do roka a to na podzim.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 09.02.2025, 14:54:08 xxx.xxx.153.254

Nejsem chovatel, takže  jak je to se štěňaty znám jen z rychlíku,  ale máme patrový dům. Kluci barzojíci bydleli od odběru s námi v patře, (je tam obývák, ložnice…), dolů vedou prudké schody a dlouhá chodba ven. Když  se učili čistotnosti, tak po probuzení   a tak musela být blesková reakce, v řádu setin vteřin 🤣, popadnout každý  štěně  pod jednu paži a klusem ven. Stejně jsem si připadala, že k pravačce mi přirostla role s papírovýma utěrkama a k levačce Sanytol.  Slušná  posilovna to byla. Naštěstí  to fakt brzy pochopili.  Problém  trochu byl, že schody máme fakt prudký a dolů jsme je nosili ještě  pár měsíců,  aby si nezlámali hnáty pošuci. A museli se nosit zaráz, druhej by byl schopen skočit šipku🙈. A barzoj i mladej je fakt vysokej, se divím,  že sem je nezmrzačila,  vlekla jsem je jak nevolníky. 

Jo a ikdyž schody, prudký, dlouhý,  kluzký, brzy je uměli nejen nahoru, ale i dolů na dva skoky a pohybový aparát  mají na jedničku 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.