Aktuálně: 2 717 inzerátů262 577 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Všeobecný pokec

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 07:07:09 xxx.xxx.162.253
Daja:

Plně souhlasím s acher. Taky doma plno pastiček různého tvaru a různé návnady, po pozemku nemám jed, ale kdyby u nás byla invaze dám a ano ten co koupím. 

U nás neskutečně mě sere krtek a to doslova, máme tak zdevastovaný pozemek , že to svět neviděl. Co my už vše vyzkoušely na krtka a nic nezabere😈.

Můj soused má jakýsi odpuzovač krtků, v určitém intervalu to pípá. Tvrdí mně, že to nepomáhá, ale já teda od té doby krtky na zahradě fakt nemám. Zato mě štvou ti potkani. Dobrých 10 mrtvolek jsem z dřevníku vyklidila, ale všude nas.áno, dřevo neskutečně smrdí, naštěstí ho tam už moc nezbylo, tak honem ztopit. 

Sardullah
Sardullah 26.10.2025, 07:18:00 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 26.10.2025, 04:45:22

Před pár lety jsme měli taky krtka… a teda i sousedi měli toho svýho… no a mně teda krtek nevadil… nemám žádný záhonky ani anglickej trávník a naopak mi tak přijde, že mi tak nějak kypřil zahradu… když jsem tu krtčí hromádku rozhrábla hráběma v trávě, tak to bylo takový kyprý…. no u souseda problém, protože jeho trávník byl samý krtinec a teda dost nadával.

BaLu
BaLu 26.10.2025, 08:01:35 xxx.xxx.230.124

Krtci u nás řádí taky.  A ne jeden. Nepomáhá nic. Sice nemáme anglický trávník, ale krtince i tak naštvou. A v záhoncích  podryté rostliny taky zrovna nepotřebujeme. Krtci mají úplné podzemní dálnice. Ale vykopnout nějakého se málokdy podaří. 

Horší byli hryzci. Ti kdysi mamince zlikvidovali sbírku amerických kosatců a kvůli nim jsme několik let nepěstovali brambory. Taky proti nim nic nepomáhalo. Snad jen, nepěstovat to, co jim chutná…

Semirah
Semirah 26.10.2025, 09:03:16 xxx.xxx.6.159

Ak sa môžem zapojiť do debaty o otravách, dávame na poľnohospodárske družstvá búdky pre plamienky (Tyto alba), lebo klesá ich populácia na Slovensku, tak aby sme im vytvorili podmienky na hniezdenie. Tie búdky sa chodia pravidelne kontrolovať a toto leto sa stalo, že na jednom družstve zahniezdili plamienky, boli mladé, mali sme veľkú radosť, pri ďalšej kontrole sme našli uhynuté mladé v búdke a dospelú uhynutú plamienku neďaleko búdky na povale. Boli otrávené, keďže ako predtým sa tu písalo, otrávený hlodavec nezahynie hneď, ale ešte sa dokáže pohybovať, len oveľa pomalšie, čím je ľahšou korisťou pre dravca. Takže dospelý ulovil takých otrávených hlodavcov, nakŕmil mladé a sám seba. Hovorili sme potom s majiteľom, čo sa stalo, bol z toho zhrozený, lebo sa tešil, že tam má plamienky, prisľúbil, že už nebude dávať jed. 

Verun
Verun 26.10.2025, 09:44:53 xxx.xxx.220.9
Daja:

Plně souhlasím s acher. Taky doma plno pastiček různého tvaru a různé návnady, po pozemku nemám jed, ale kdyby u nás byla invaze dám a ano ten co koupím. 

U nás neskutečně mě sere krtek a to doslova, máme tak zdevastovaný pozemek , že to svět neviděl. Co my už vše vyzkoušely na krtka a nic nezabere😈.

Moje babička ho doslova lovila vidlema…začala se dělat hromádka….došla pro vidle a hromádku několikrát proklála…no jo no.krteček hezký ,jenže….ale zase máte zdravou půdu,když tam řádí krtek.Ne tím že tam reje .ale on reje tam kde je zdrávo,protože tam je papu. 

Jinak v sadu mi taky řádí krtek.zapíchnu klacek nebo tyčku od rajčat,na vršek mavleču plechovku,nebo plast.lahev. musí být volně aby se mohla hýbat a dělat zvuk .ten se přenáší po tyči do země a krtka “otravuje ”.někdo dělá z plast.lahve větrník.asi znáte..ale docela to funguje.kdyz mi udělá krtince s v jednom místě .zapíchnu to tam a nové nepřibudou.pípaky máme na Lipně u chaty  …asi si už zvykly…

Verun
Verun 26.10.2025, 09:58:30 xxx.xxx.220.9
Sarah01:

Můj soused má jakýsi odpuzovač krtků, v určitém intervalu to pípá. Tvrdí mně, že to nepomáhá, ale já teda od té doby krtky na zahradě fakt nemám. Zato mě štvou ti potkani. Dobrých 10 mrtvolek jsem z dřevníku vyklidila, ale všude nas.áno, dřevo neskutečně smrdí, naštěstí ho tam už moc nezbylo, tak honem ztopit. 

10 mrtvolek ale nebude celá kolonie…někde ještě budou…pátrala bych kde bydlí opravdu….může to být i u sousedů.

Sarah01
Sarah01 26.10.2025, 10:27:50 xxx.xxx.162.253
Verun:

10 mrtvolek ale nebude celá kolonie…někde ještě budou…pátrala bych kde bydlí opravdu….může to být i u sousedů.

Jj, taky myslím, že u sousedů budou. Oba sousedi mají slepice a tady někdo psal, že kde jsou slepice, tam budou i potkani. Soused vlevo dává jed, ten vpravo nevím, to je magor, se kterým se nedá mluvit. Já mám ten dřevník u plotu s tím sousedem nalevo, tak myslím, že se tam otrávili a ke mně přišli chcípnout. Měla jsem tam uskladněný za dřevem i balík polystyrenu, to byla velká chyba, právě v něm bylo to hnízdo. Teď jsem už všechno vyklidila, není tam vůbec nic, jen palety na podlaze. Za poslední 2 roky jsem vyhodila tolik věcí, který manžel schovával s tím "že by se to třeba někdy mohlo hodit", za celých 20 let se nehodily. Plánoval postavit na zahradě ještě kůlnu na nářadí, už je na ni i hotová betonová deska. Zjistila jsem, že žádná kůlna není potřeba, ze všech těch věcí zůstala jen míchačka a ta se vešla v pohodě do garáže.

bambule
bambule 26.10.2025, 10:52:59 xxx.xxx.75.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 26.10.2025, 09:03:16

Tyto alba to je sova pálená, že. Právě my deratizaci v podniku dělat museli, zoohygiena je v chovu prasat důležitá a bez té to nejde. Teď máme někde u baráku sovy pálené a vždycky když brzo ráno slyším jejich podivné hlasové projevy tuhne mi krev v žilách. První vteřinu zkoprnim, než mi dojde, že je to hlas sovy. Máme tu početnou kolonii kalousů, ale jejich houkání je spíš úsměvné a typický “soví”. Doma netravím, chytám do pastiček. Mám pověst úspěšného lovce.

BaLu
BaLu 26.10.2025, 12:35:30 xxx:xxx.3fba:bd01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.10.2025, 09:44:53

Ty větrníky a podobné vychytávky nefungují. 

Semirah
Semirah 26.10.2025, 14:05:03 xxx.xxx.6.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 26.10.2025, 10:52:59

Neviem názov v českom jazyku. Na tom družstve chovajú kravy, vravel, že majú veľa potkanov, preto dával jed. My sme mu nijako nezakazovali jed používať, nemáme na to právo a chápeme, že potkany sú veľký problém, sám sa rozhodol prestať jed používať. On je taký milovník prírody, urobil jazero v areáli družstva na jeho okraji, teraz je tam plno divo žijúcich vodných vtákov. 

Sardullah
Sardullah 26.10.2025, 14:43:48 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Semirah z 26.10.2025, 14:05:03

Můžu se zeptat, jestli máte nějaké info, jak tedy s potkany “bojuje”…protože pokud jsou potkani na tomto místě velký problém, tak je asi nutno stavy potkanů nějak regulovat…

Semirah
Semirah 26.10.2025, 15:28:17 xxx.xxx.6.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.10.2025, 14:43:48

Neviem, budem sa ho musieť opýtať, lebo vravel, že mačky ich nechytajú, ja som mu hovorila, nech si zoženie psov, ktorí by chytali potkanov. 

Verun
Verun 26.10.2025, 21:44:45 xxx.xxx.220.9
Semirah:

Neviem, budem sa ho musieť opýtať, lebo vravel, že mačky ich nechytajú, ja som mu hovorila, nech si zoženie psov, ktorí by chytali potkanov. 

Holky kocour chytá malé potkanky…

Viděla jsem  tři kočky trápit dospělého potkana ..měly ho obklíčeného do rohu a zkoušely ho packama. Holky kocour tam byl taky.

Verun
Verun 26.10.2025, 21:46:32 xxx.xxx.220.9
BaLu:

Ty větrníky a podobné vychytávky nefungují. 

Nejlepší je roksorový drát(ocelová tyč do betonu) a na to plechovka.

Trickyvoo
Trickyvoo 26.10.2025, 22:13:36 xxx.xxx.160.128
Semirah:

První pes, kříženec NO a jezevčíka byl myšilov a nebál se lovit ani potkany a myslím, že ten pes jich je schopnej ulovit třeba 10 za den. Byla jsem s ním na návštěvě u lidí, co moc nemusí psy a když jim tam na zahradě za večer chytl asi 10 myší, měl je omotaný kolem packy. 

Daja
Daja 27.10.2025, 04:36:31 xxx:xxx.d2a7:4ad9

Holky zlaté co my už vše vyzkoušely to až hlava nebere.

Jako ani my nemáme anglický trávník a i přesto mě serou protože nemám, že rovnou zahradu, ale samé propadliny, chodby a hlavně když sekám tak sekačka nemá záběr. Nebo i já se kolikrát propadla a s tou mojí hnátou pomalu zlomila i kotník. Nenajdete kousek rovný ať postavíte židli, stůl, cokoliv vše se propadá a nebo balancuje. Rozrytá zahrada s koláči hlíny je taky pokoukání. Jako kdyby udělal si páru krtinců klidně mu je nechám, ale jednou jsem v zimě počítala kolik pak jich bylo no napočítala 110 krtinců během měsíce a to už je u mě invaze.

Na chytáni s vidlemi🤣nemám trpělivost. Větrníky jsem ještě nezkusila a takovou tyč má můj, odpoledne vyzkouším. Hryzce taky máme a taky je to zahul. Odpoledne dodám jed páč teď při psaní jsem se vztekla. Pípaky jsem včera odstranila protože kolem nich plno krtinců.

Myšky zatím nemáme jen venku, pasti prázdné, ty zatím neřeším🤣.

Sarah01
Sarah01 27.10.2025, 06:49:46 xxx.xxx.162.253
Verun:

Nejlepší je roksorový drát(ocelová tyč do betonu) a na to plechovka.

Jé, já to blbě pochopila…jakože zabetonovat. 😅 To by ta zahrada vypadala.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 27.10.2025, 08:48:43 xxx.xxx.27.179

Po hobby horsingu přichází nový bizarní sport 👀 Hobbydogging je sport, kdy lidé vedou fiktivní psy na vodítkách. Tento trend, který se stal v Německu, napodobuje obratnost psích soutěží, ale místo psů lidé přeběhnou přes překážky. Má to přinést zábavu, pocit svobody a rozhýbat lidi bez nutnosti skutečného zvířete.
https://www.youtube.com/watch?v=STI-I5jff74 

BaLu
BaLu 27.10.2025, 09:02:50 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 27.10.2025, 08:48:43

Náš svět se fakt řítí do p…  do propasti. 

Musela jsem si vygooglit, co to je hobby horsing. Neteř si takhle hrála, když jí bylo osm let… Tím chci říct, že u dětí mě to nepřekvapuje. Ale u dospělých?  

acher (neregistrovaný) 27.10.2025, 09:17:55 xxx.xxx.222.196

No pro řadu psů by bylo určitě lepší kdyby si jejich majitelé vodili jen vodítko,místo toho aby si pořídili psa.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.