Aktuálně: 2 608 inzerátů264 007 diskuzních příspěvků19 203 uživatelů

Všeobecný pokec

eva (neregistrovaný) 28.12.2025, 15:52:28 xxx.xxx.163.223

Jako malá holka jsem přišla domů ze školy a v chodbě byl obrovský černý pavouk…nespustila jsem z něj oči, hlídala jsem ho, aby někam neutekl…ale potřebovala jsem na záchod…no a potom už pavouk na svém místě nebyl😲…šla jsem tedy do kuchyně, do nejvzdálenější místnosti od chodby a čekala na rodiče, strachy celá bez sebe…navečer naši přišli domů, seděli jsme u kuch. stolu a já jim vyprávěla o pavoukovi…a nějak instinktivně jsem  si strčila nohy raději pod sebe na židli, abych je neměla na zemi…pak jsem se podívala pozorněji a u nohy mé židle ten černej obr seděl…no já vyskočila tryskem ze židle na gauč a řvala jak pominutá…prostě za fobii nemůžu a pavouků se děsně bojím ( těch velkých, malí mi tolik nevadí, ale taky je nemusím ). Ten zážitek si pamatuji dodnes..🤔

assil
assil 28.12.2025, 15:57:48 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 28.12.2025, 15:03:08

Já pavouky taky nesnáším, ale třesavky mi nevadí, však je to jen samá noha, jeden čas jsem měla tři na záchodě a bylo zajímavý je pozorovat, evidentně to byl pár a mikenka nebo milenec. 🙂

Když zmizely, bylo mi to i líto.

Pavouka nejsem schopná zabít ani odchytit do ruky, takže jedině odchytávám do hrnku a nebo volám o pomoc. 🙂

Zrzavci
Zrzavci 28.12.2025, 16:04:35 xxx:xxx.32ff:75e4

Vyprávěla mi moje drahá půle kdysi minipovídku o pavoukovi. Jmenoval se tuším Péťa a bydlel s klukem, který se jmenoval Pavel, Pája nebo to bylo obráceně, nevím. Byli kámoši.Velký kámoši. Kluk si pak našel holku, pavouk mu pro ni upletl nějaký dárek, asi punčochy, nebo co, kluk sklidil úspěch, holku přivedl domů a jak myslíte, že to skončilo?

Od tý doby pavouky nezabíjím. 

Lupus4
Lupus4 28.12.2025, 16:17:38 xxx:xxx.5d8f:5582

Tak si bez jakékoli fobie přijdu až “méněcennej” a nemoderní 😉.

Zrzavci
Zrzavci 28.12.2025, 16:36:25 xxx:xxx.3c35:d835
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 28.12.2025, 16:17:38

Tak jako vono chlap, kterej má fobii z pavouků… to je trochu divný, ne?

Sarah01
Sarah01 28.12.2025, 16:50:35 xxx.xxx.162.253

Některý fóbie se v rodině předávají od malička. Ženám z pavouků, mužům třeba ze zubaře. 😁

orionka-2
orionka-2 28.12.2025, 17:00:43 xxx:xxx.8410:b38b
assil:

Já pavouky taky nesnáším, ale třesavky mi nevadí, však je to jen samá noha, jeden čas jsem měla tři na záchodě a bylo zajímavý je pozorovat, evidentně to byl pár a mikenka nebo milenec. 🙂

Když zmizely, bylo mi to i líto.

Pavouka nejsem schopná zabít ani odchytit do ruky, takže jedině odchytávám do hrnku a nebo volám o pomoc. 🙂

Radši 10 pokoutníků, než 10 třesavek. Ty potahují zdi pavučinami a ty mi vadí víc, než pokoutník v koutě. Pavouků jsem se bála jako malá holka ve stanu. A škvorů. Pak jsem z toho vyrostla. Botou ? Radši 10 živých, než jednoho rozmázlého na zdi.

Verun
Verun 28.12.2025, 17:05:02 xxx.xxx.220.9
Sarah01:

Já zabíjím třesavky, ale přijde mně, že je to nekonečný. Je to invazivní druh a žere naše pavouky.

To je nepolapitelný duch.i před vysavačem dokáže zdrhnout a ty hnusný pavuciny dělá na počkání(pavučina od križáka je pěkná,ale ne  zase v lese  na hubě.to zase  ne)…já si kdysi myslela ze jsem si ty třesavky natáhla z lesa na ostružiní a maliní (pro strašilky) ale strašilky nejsou a třesavek je haba kuk hlavne pod postelí (pro sardullah🙈) 

Jinak z pověrčivosti, by se pavouk zabíjet neměl.nosí peníze a štestí.

Sarah01
Sarah01 28.12.2025, 17:21:00 xxx.xxx.162.253
Verun:

To je nepolapitelný duch.i před vysavačem dokáže zdrhnout a ty hnusný pavuciny dělá na počkání(pavučina od križáka je pěkná,ale ne  zase v lese  na hubě.to zase  ne)…já si kdysi myslela ze jsem si ty třesavky natáhla z lesa na ostružiní a maliní (pro strašilky) ale strašilky nejsou a třesavek je haba kuk hlavne pod postelí (pro sardullah🙈) 

Jinak z pověrčivosti, by se pavouk zabíjet neměl.nosí peníze a štestí.

Já mám pocit, že ty třesavky snad lítají vzduchem, pavučiny nestačím uklízet a ze zdí se to sundavá fakt blbě.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.