Aktuálně: 1 909 inzerátů282 840 diskuzních příspěvků20 161 uživatelů

Jak se vám venčí?

Sarah01
Sarah01 27.12.2025, 23:01:00 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Jo a na Štěpánka jsem si ulovila dvě náladofky kalendářofky:

Obrázek Obrázek

Tady ty fotky sluníčka miluju a taky je ráda fotím. Jak si to sluníčko hraje a krajina vypadá veselé. Jakmile se schová, vypadá všechno jinak.

Xerxova
Xerxova 28.12.2025, 07:13:12 xxx:xxx.f18:7b13

a my máme momentálně po venčení - večer začalo pršet !! A protože vše bylo promrzlé, máme všude kluziště. Takže už večerní procházku jsem nahradila běháním po zahradě (jde to jen po trávníku, chodníčky leda na bruslích) a ráno jsme si to zopakovali. Ale Yoda touží po jediném - dospat svátky. Dnes večer “osiříme” - takže se dospí. Včera nás doma bylo 12… nespal přes den ani minutu

Sarah01
Sarah01 28.12.2025, 07:22:32 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

a my máme momentálně po venčení - večer začalo pršet !! A protože vše bylo promrzlé, máme všude kluziště. Takže už večerní procházku jsem nahradila běháním po zahradě (jde to jen po trávníku, chodníčky leda na bruslích) a ráno jsme si to zopakovali. Ale Yoda touží po jediném - dospat svátky. Dnes večer “osiříme” - takže se dospí. Včera nás doma bylo 12… nespal přes den ani minutu

Tak to mi popřeju na dnešek krásnou dobrou noc. 🍀♥️

Ivus
Ivus 28.12.2025, 17:25:55 xxx.xxx.113.99

Tak my jsme dneska v lese (Beskydy, kousek pod vrcholem Úhorské) narazili na dva veliký vlky. Foxterieri je samozřejmě hlásili, byli fakt veliký kousíček od cesty, podle štěkotu bylo hned jasný, že se nejedná o srnky ani o vysokou. Štekali spíš jako by nás chtěli varovat, podobně štěkají třeba, když v lese mimo cestu narazí na houbaře… Tak koukám, co tam mají, a oni dva obří, šediví vlci, pochodovali rovnobezne s cestou stejným směrem jako my… 

Tak naštěstí ty psi nejsou úplně blbí a přišli, pak se celou cestu drželi poblíž, ale pořád se tam ohlizeli, jestli ještě nepotřebujeme nějak pomoc je zahnat. 

Vlci se vůbec nebáli, a to ani když jsem začala křicet “Vlci”, ani naštěstí nereagovali na ty psy, prostě si dál dělali to svoje… 

Ivus
Ivus 28.12.2025, 18:04:22 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 28.12.2025, 17:53:40

Já jsem vlka takhle naživo přírodě viděla poprvé, a po pravdě jsem se trochu bála - o psy, je to ani ne týden, co nás před nimi varovali polovníci, že se tu potulují a ať si dávám pozor i na zvířata (máme kozy, krávy, husy…) i na psy. Ani jsem si nebyla úplně jistá, jak se foxteriéři zachovají - přijdou nepřijdou…

Navíc byli u nás fakt blízko. 

Moje první myšlenka byla, že to je sousedů fenka, která se ke mně někdy na venčení připojuje, první jsem viděla hlavu, obličej, ale ihned mi došlo, že to je mnohem větší, šedivé a chlupatější a navíc jsou dva a strašně dustojní… 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 28.12.2025, 18:13:47 xxx.xxx.128.82

Oooo, setkání s divočinou,  a důstojní byli asi proto, že jsou si vědomí své síly.  Musel to být  opravdu zážitek. Ikdyž chápu, že ne úplně beze strachu. Foxteriéři   jsou frajeři, že tak krásně vyřešili situaci a vy taky. 

Sarah01
Sarah01 28.12.2025, 18:30:27 xxx.xxx.162.253

Dnes jsem měla po tom svátečním hodování zdravou večeři. 😁 Vařil syn.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 28.12.2025, 20:33:48 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 28.12.2025, 17:25:55

Tak to je hustý…to musel být zážitek…

Vůbec si neumím představit, jak by na ně reagovala moje pyrenejka… myslím, že i když to není pracovní pes, který střeží nějaká svěřená zviřátka, tak ty instinkty pastevce v sobě má… už jako malá měla v zoo reakci na vlky a medvědy… na ostatní zvířata ne..a teda brutál na divočáky…

Ona sice na volno nechodí, ale myslím, že bych měla plný ruce práce, že by určitě pokus o velké “bububu ty zlý vlku… mazej od nás” by nastalo.

I když co já vím, už to není mladé játro a situace … případné nebezpečí..vyhodnocuje s rozvahou  … tak by to možná nebylo takový divadýlko, jak si myslím.

Dafi
Dafi 28.12.2025, 21:06:21 xxx.xxx.136.20

V pátek jsme ráno jely na Roštínskou kapličku-zee 3 psama-Max rodičů,Dafi,Žeryk,.

Po vycházce u Roštínské kapličce,kousek k potoku a zpět,kde jsme potkaly pána s překrásným středákem pepřákem jsme jely na Bunč-tam cestou překrásný přenádherný stromy jako z Mrazíka a z fotek na zimní stolní kalendáře,no šly jsme kousek lesem na Bunč-a zázrak!!!!fotila jsem pejsky na-Dafi s Žerykem nad sebou nad cestou na mechu,do kterýho zářilo slunko,a Maxe jsem měla na vodítku,psi na fotce čučí do leva,já ohlídnu-a za mnou po cestě šel pán s 2 velkýma psama-něco jako pastevci-fakt telata-na vodítku!!!!

tý jo-já v ruce zrcadlovku těžkou,nad sebou 2 psy na volnoměly to zůůůstan-ale bez vodítek,a na cestě Max-na vodítku-tak jsem čapla psy za obojky a hučela zůůstan!!a do toho zkracovala vodítko Maxe….-uf vše v pohodě-juchůůůůůůůůů,juchůůůů,

pak jsem zkusila vyfotit jen mech,jak na něj sluní sluníčko,a šly jsme zpět a pak už jsme jely fotky z Mrazíka-a dom…,

pátek k večeru jsme měly na návštěvě kamarádku s mužem,s lapinou a špicem-oba z útulku ,tak jsme daly krátkou vycházku po dědině…a doma už spánek..

v sobotu ranní,

tak ze psama šel přítel dopo chvilku za zahadu a já odpo za sluníčka mezi pole-aportky,tanečnícviky,hraní s íčkem,

dnes volno-takže milovanej Bucchlov!!!

tak jsme to od Buchlova z parkoviště ve vichru,sluníčku,capkaly ke kapli sv.Barbory,od ní po schodech a křivolakéé cestičce k jelenům,pak k vyhlídce a po dalších schodech-ooo moje bolavý záda a kyčle….☹️,tak jsme šly po naučné stezce k Buchlovu,pejsci se proběly,počmuchaly si,akorát k vratům už sotva lezly..ale užily jsme si to,

ani jsem nešla večerně venčit…

akorát jsem se chytla s máti přítele kvůli střílení rachejltlí…-zase se zastávala syna,švaga,že střílení na zahradě nevadí,že ho to naučil tatínek..chjo,ještě,že tady letos na Silesta nebude,minule střílel i s malým synkem..no je splumajitel a já tady mám jen trvalé bydliště..tak jsem šla dom péct pejskům mrkvové sušenky a česat trmhrabičkama Dafču…,

holt jak jde o zvířata neumím držet pusu…

fotky jsou z Roštínské kapličky a cesty na Bunč…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 28.12.2025, 21:20:02 xxx.xxx.136.20

a fotky z dneška-od Buchlova

čekají mě 2 odpolední-tak pejsci budou odpočinek-žádný výletění ale normální vycházky…

a zbytek-válendo grando….,

přítel mě odpo poté co jsem si zdřímla,tak mě budil,at jdem vedle na kafe-k máti

a já-mě se nikam nechce-já chci dělat to co dělají ostatní lidi o Vánočkách-válet se a čučet na telku….😀

no ale šla jsem….

čas dělím mezi výlety ze psama,domácnost,čas s tatínkem a ještě chodíme za máti…,teda mezitím chodím i do práce…..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 29.12.2025, 08:32:35 xxx:xxx.fe65:ebbe

Taky jsme si včera dali Buchláky. 😃

Včera klasika start u Motorestu Samota, šup nahoru k Vlčáku, kolem něj zase dolů k Buchlovským kamenům, kde jsme si dali sváču, poté dolů po žluté do Staré Hutě, za obecním úřadem nahoru do lesa a kolem Sněženkového kopce zase zpět na Samotu. 

Bylo ohlášeno víc lidí, ale nemoce a zaspání udělalo svoje a tak jsem šla nakonec ve vybrané chlapské společnosti a celkem v deseti psech. Patnáct kiláčků jak nic. 🥾🐾

Fotek mám jen pár. Byla docela kosa a mrzly prsty. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 29.12.2025, 16:13:16 xxx:xxx.f18:7b13

já vím, že není sobota… ale fotky jsou správně. Jen počítač jsem vyndala až dneska, když je u nás návštěvová pauza. Ale psík si nemůže stěžovat - fotky jsou z lesů za humny a také štědrodenní Betlémky se najdou. Na té fotce na lávce nad hlubokou průrvou u Zdenčiny vyhlídky je vidět, že vůbec neváhá. Beta ani Night na ni nevkročili (a já je nenutila - terén není na pokusy vhodný), vždy čekali přivázáni u stromu…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 29.12.2025, 16:17:03 xxx:xxx.f18:7b13

a teď ty nepsí… Malé vánočky jsou pro sousedky, velké pro nás…  A Barborka mi vykvetla už třiadvacátého. To u nás nebývá běžné…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
orionka-2
orionka-2 29.12.2025, 17:15:47 xxx:xxx.e68c:3eda

Taky jsem se včera venčila. Ale tak hezké fotky nemám. I do jeskyně jsme vlezly, ale až na fotce jsem si všimla……

Na Štěpána bylo nejlíp tady…už kvetou.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 29.12.2025, 20:55:14 xxx:xxx.f18:7b13
orionka-2:

Taky jsem se včera venčila. Ale tak hezké fotky nemám. I do jeskyně jsme vlezly, ale až na fotce jsem si všimla……

Na Štěpána bylo nejlíp tady…už kvetou.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

to je u Cvikova?? Pískovcové varhany ??

Bobca
Bobca 29.12.2025, 21:33:27 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 29.12.2025, 16:17:03

no,ty vánočky mě zaujaly….takový jakoby chaos….nepochopila jsem to pletení….

Xerxova
Xerxova 30.12.2025, 06:38:11 xxx:xxx.bfa8:e174
Bobca:

no,ty vánočky mě zaujaly….takový jakoby chaos….nepochopila jsem to pletení….

normální třípatrové ze čtyř, tří a dvou pramenů. Jen konce těch horních nechám nezapletené a zasunu dolů pod vánočku. Chaos jednak způsobují mandle “na ježka” a druhak moc nedržely tvar a rozjely se. Ale dobré jsou… A ty maličké byly i povedené, ty udržely tvar.

Sarah01
Sarah01 30.12.2025, 07:49:22 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

normální třípatrové ze čtyř, tří a dvou pramenů. Jen konce těch horních nechám nezapletené a zasunu dolů pod vánočku. Chaos jednak způsobují mandle “na ježka” a druhak moc nedržely tvar a rozjely se. Ale dobré jsou… A ty maličké byly i povedené, ty udržely tvar.

Mně připadají zajímavý a hned bych si dala, mňam. 👍

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.