Venčíme svátečně, kluci jsou po cukroví jak kdyby byli nadopovaní🤣, ale je to hezký , jak jsou šťastní. Malej je už skoro velkej, ale společný venčení pořád hrozí ušlapáním, takže se koná jen jednou denně 😉, a náš pátý Bruno prý chce hlavně klid a něco nezdravýho dobrého, jo a hlavně netýrat focením. Co taky máme chtít kmetovi smečky. Jo a kočičáci to sledují nejraději od krbu a všichni posílají pac a pusu😊
včera ještě se venčilo ráno normálně v lese (byl velký mráz, i Yoda dostal kabát) - ale pak začal být plný dům a tak je spousta aktivit společenských… Yoda je občas na zabití (nadšením nespí, otravuje, žebrá cukroví, vyžaduje pozornost… a pak konečně odpadne.
Dneska se ven půjde poo, až mláďata budou u druhé babičky. Mezi našimi hosty je i králík - ten je nadšen lískou s jehnědy…
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 26.12.2025, 10:59:54
Tak si tak zběžně prohlížím ty fotky na telefonu ( pořádně to vždycky zkoukávám, když otevřu noťas) a říkám si.. sakra a kde je malej… no a on ten malej už je velkej… to je děs, moje oko furt hledá malé štěnítko…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.12.2025, 12:12:55
Štěnítko je pěkná potvora. Jednomu z bráchů říkám Satáně, ale přitom Santana je zlatíčko a maminčin bobánek a Kejný taky. Doby - trojka bílá, to už je raketa a zloduch, ale pořád nemá na Čtyřku Arčiho. To je převtělený ďas a satan a běs v štěněčím kožichu. A to má teprve 4 měsíce. No velebnosti, co z tohoto vyroste🙈.
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 26.12.2025, 12:32:41
No co by z něho vyrostlo…odroste štěněcím střevíčkům, projde pubertou, pak ještě nějaký ten rok a třeba v pět letech z něj bude ten nej Pan PES na světě…a teda s klukama tolik zkušeností nemám, ale u fen čím větší rošťanda, čím větší ďábel …tím víc hodná mazlinda v dospělosti.
U afgána ani nemluvím…když jsem si ho pořizovala, tak jsem věděla, co si pořizuju…měli jsme afgána v rodině…přiženěnýho, takže v době když jsem ho poznala mu bylo asi 7 let…a opravdu jsem ho nemohla nazvat jinak než PAN PES…jenže, jak jsem neznala žádnýho chrta jako štěně, tak mě vůbec nenapadlo, že to, co si já představuju, že si pořizuju, z něj bude až tak za 5 let….no to bylo překvapení, jaký jsem si koupila neskutečný játro a třeštiprdlo a tryskomyš …tak jako jasně, člověk počítá, že teda pes musí dozrát a že se uvidí až dospěje, ale ovčanda přepla do dospělosti asi ve dvou letech…to jsem tak nějak čekala a ono se to tak nějak úplně nekonalo. Je teda fakt, že jsem si musela dlouho počkat, až jakoby dozrál ….
Mě dnes bohužel čekaly návštěvy. Jinak bych to “bohužel” asi neřekla, kdyby ráno při pohledu z okna nebylo tak krásně azuro. Snad to vydrží i zítra 🙏, v plánu je celodenní jenom venčení a moc se těším.
My se pres svatky navstevujeme - v lese 😇Jsme se tak nejak shodli, ze nam pohyb prospeje vsem…. Tak misto obedu, kavickovani a vysedavani u telky uz hodne let -chodime pres tyto svatky.
Vim, ze to nejde v kazde zivotni etape - ale jsem rada, ze uz nam to ted tak vychazi.
A ja si uzivam kazdeho dne, kdy muzou takhle bez omezovani courat po venku vsichni dohromady. Pro ne je tohle pocasi ideal.
Dnes odpoledne manžel zahlasil, že si jde na hodinu sednout k vodě, zachytat ryby. A kdo chce jako s ním, ať se co nejrychleji připraví k odjezdu. Takže jsme byli s Bambulí připravené co by dup. No dopadlo to tak, že po příjezdu k přehradě manžel zjistil, že si nic nezachytá, protože je skoro celá komplet pokryta ledem. Nakonec jsme dali docela krásnou vycházku okolo s příjemným svezením domů autem.
My jsme dnes venčili s kamarády, holky teda, kolem Mořského oka u Karlovic. S Dráčkem jsem byla odpoledne s kolegyní z práce na rozhledně Sosnová, v nohách mám cca 16 km. Po tom vánočním nicnedělání už to bylo potřeba a jsem teda notně unavená. Chlupáči ne. 😁
Rozhlednu jsem si vyfotit zapomněla, ale výhledy mám, bylo vidět až na Praděd.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.12.2025, 21:18:34
Myslím, že podobný pocit zažily mnohé z nás a tak můžou upřímně napsat “ velká gratulace” protoze víme jak to je… nemusí jít o zvěř, může to být i jiné vítězství, které se nebojím pojmenovat jako vítězství ducha nad hmoto 😎
A nám se venčí taklenc. Sněhu nemaje užívám si aspoň křupání námrazy. A dneska se nám hezky pracovalo. Po ohařsku. Hledalo se a aportýrovalo se.A za zádama mi běhal zajíc. A ohaři nic. Jeden čuměl do myší díry a druhej do mých vočí. Byl nádhernej čistej vzduch.