Nevím, jestli je to možné, výsledek je stejný. Nemohlo to být tak, že kloučka přibrali mezi sebe do drsné hry? Že to nebyl útok, jen nepoměr sil. A když došlo k prvnímu zranění, tak se to zvrhlo. Tragédie veliká.
Tady se píše, že se to stalo, když šel kluk krmit nejmladšího psa (nevím překlad, vzala jsem to jen v prohlížeči) a všici ti psi byli vychováni v té chov. stanici, tedy to byli asi sourozenci. Koukám na to nevěřícně. Malamut? Jenže smečka, to bude asi u jakéhokoli plemene.
mě to přijde (jen dohad) , že se začali rvát o žrádlo a synek se tam blbě připletl a nechtěně to schytal , bohužel fatálně 👎, že by útočili cíleně na kluka nevěřím
a nezvládnutá (nedisciplinovaná) smečka AM (i GP)při žrádle - nezná bratra
Jinak seveřani nejsou jen malamuti a husky a je dost seveřanů, kteří nejsou zrovna vořezovátka.
Matka tam asi nebyla. Hrncem ? Kdybych tam měla dítě, tak třeba hrncem.
V Lb zoo si nováček (nebo učeň) blbě zavíral dvířka v šelminci, napadl ho lev (nebo tygr - nebudu to hledat) a druhá ošetřovatelka tam vlítla a dotloukla to zvíře kýblem tak, že stihli utéci oba (ona i kluk )
Dík za upřesnění, houby si pamatuju a hledat se mi to nechtělo. Taky se jim jednou “kočka” dostala ven z pavilonu, ale nevím, jestli to bylo jindy. Jak pravím - houby si pamatuju.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 13.01.2025, 07:31:59
V tom článku co dávala Megi píšou, že se snažila zasáhnout, ale když se jí podařilo psy uklidnit, kluk už byl v kritickém stavu a po příjezdu do nemocnice zemřel.
Smečka pěti psů do jednoho roku. Nevím, jestli bych poslala sedmiletého klučinu nakrmit takovou bandu puberťáků.
Jestli s nimi vyrůstal, možná ho brali jako součást smečky. A psi v pubertě neumí odhadnout sílu. Třeba ho ani zabít nechtěli. Servali se a ten chudinka si to odnesl. Psí puberťák často kousne, to se asi stálo každému majiteli psa, že se na něj pes kolem roku zkoušel vytahovat. Ve smečce to pak špatně ukočírujete. Každopádně strašný neštěstí. Chudáci rodiče.
O ukousání se v zahraničí nepíše, nebo jsem na to nenarazila…
“Okolnosti nehody, která stála život mladého chlapce, který měl život před sebou, zůstávají stále nejasné. Obžaloba zahájila vyšetřování pro zabití z nedbalosti.” “Surově napadli…”
Malé dítě je hlavou blízko psí tlamy, stačí, aby takto velké zuby zavadily o tvář dítěte a dítě vykrvácí.
Děti prostě nemohou být samy u psa. A neexistuje nic jako "nejlepší pes k dětem" a “psí chůvičky”. Pes je šelma a je na to fyzicky i psychicky vybavená.
Pět psů v Belgii ukousalo k smrti sedmiletého chlapce
Belgické noviny nič o dohryzení nepíšu, len o útoku. Predpokladám, že keby ho dohrýzli, využili by to rovnako ako novinky na klikbait.
A 7-year-old child lost his life following a violent attack by several Malamute dogs. According to our information, the little boy was accompanied by his mother during the incident.
Jestli s nimi vyrůstal, možná ho brali jako součást smečky. A psi v pubertě neumí odhadnout sílu. Třeba ho ani zabít nechtěli. Servali se a ten chudinka si to odnesl. Psí puberťák často kousne, to se asi stálo každému majiteli psa, že se na něj pes kolem roku zkoušel vytahovat. Ve smečce to pak špatně ukočírujete. Každopádně strašný neštěstí. Chudáci rodiče.
Nechci odvádět pozornost jinam…..Ale na mě se nikdy můj pes nevytahoval. Ani nezavrčel. Kousl, to ano, ale vždycky omylem, třeba když si bral ve hře předmět a neodhadl vzdálenost. Nejsem žádný cvičitel a v dřevních dobách kynologie ode mě pes schytal i nějaký ten škubanec, nebo vylágoš (bití tedy ne, leda trávou), ale nikdy se neohradil.
No děti a psy…ono pes ani nemusí zaútočit…u velkýho psa stačí, když se blbě otočí, žďuchne zadelí do děcka…nebo má otevřenou tlamajznu, protože se směje od ucha k uchu, otočí hlavou…tlamajznu na úrovni dětskýho obličeje a je vymalováno.
Děcka se prostě musí hlídat, i když mám doma hodnýho psa…no a smečka pubescentů je teda hodně jinej level…ono 10x se nic nestane a po jedenáctý…
Ze spousty plemen se teď dělají chůvičky, canisterapeuti, lidi je mají místo mimin….a bohužel tím trpí OBĚ strany. Mám teď blízko k barzojům a nějak se u nich tento nešvar začíná rozmáhat, přitom je to špatně, jsou to tvrdí rusové, velcí, silní, schopni samostatně pracovat, ale s velkým smečkovým pudem, už taky pár psů, díky tomu špatně dopadlo. Pes je šelma, smečka je úplně něco jiného než jednotlivec a dítě nemá nikdy autoritu, může být milováno, ale když je průser, tak instinkt vítězí.