lupus4:To jako teď ?….nebo loni v červnu ?
Zadejte si do googlu Liberec Archa srna Turnov a dočtete se to tam. Já kvůli tomu teď počítač pouštět nepůjdu. Nebo si odpovězte sám. Určitě to zvládnete.
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-fenka-prinesla-sve-podchlazene-mlade-k-veterinarum-40505325#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhpnative.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=6&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=nativeSbrowser
To je tak hezký ryze psí příběh…🥰
Dostala 8 měsíční podmínku s odkladem na 3 roky. Padly také dva zákazy činnosti, a to pětiletý pro právnickou osobu Domov na konci cesty, a šestiletý pro Lenku Pelinkovou jako fyzickou osobu. Znamená to, že nejenže nesmí provozovat Domov na konci cesty, ale nesmí se zapojit ani do činnosti žádného jiného spolku zabývajících se péčí o zvířata.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/804659/misto-dustojneho-doziti-zvirata-hladovela-ve-vykalech-a-harampadi-soud-potrestal-sefku-hospicu.html
Já osobně bych jí přidala ještě sto ran bičem k tomu.
Tak už se normálně veřejně škemrá o peníze i na FB: “Kamarádce se ztratil pes (jde prý o amerického pitbulteriéra Ramona), přispějte” a u toho i číslo účtu. Po mém dotazu, jestli je účet transparentní a upozornění, že veřejné sbírky nemůžou pořádat soukromé osoby, jsem byla hned zablokovaná.
pošlete odkaz? děkuju
megi-the-pes:pošlete odkaz? děkuju
Je to pes této paní https://www.facebook.com/fran.buriankova.3
Musíte rolovat hodně dolů až na 26. 1. Ten příspěvek její kamarádky, kde žádala o peníze, jsem si bohužel neuložila a když jsem bloklá, tak už ho nenajdu. Ztratil se 15. 1.
Hledá furt, vystavuje tam QR na Revolut platby.
Takhle by se dal financovat terorismus.
megi-the-pes:Hledá furt, vystavuje tam QR na Revolut platby.
Takhle by se dal financovat terorismus.
A to je takto jako v pohodě žádat o prachy? Jako já samozřejmě nemám nic proti tomu, aby jí lidi pomohli, ale vždycky jsem si myslela, že takto zveřejněná sbírka nebo žádost o peníze musí mít určité náležitosti. To je jak kdybych já napsala na FB: lidi zaplaťte mi benzín, už nemám peníze a potřebuju jezdit do práce, třeba.
Teď. když se hledala ta doga..bohužel s tragickým koncem…tak jako klobouk dolu, defakto se sháněli lidi na pomoc s hledáním, lidi, co mají drony a jsou ochotni pomoc a tak nějak se to celý koordinovalo a organizovalo, domlouvalo…, to mi přišlo smyslupný….lidi jsou v jádru hodní a když můžou, tak pomůžou a věřím tomu, že když jsou požádáni, tak se vždycky dobrovolníci zadarmo najdou….alespoň já bych se určitě takový akce zůčastnila, kdyby to bylo někde v okolí…..ale jak jde o prachy, tak mi v hlavě začne blikat varovný světýlko, když ty lidi neznám a nevím….
Veřejnost můžu požádat pouze jako právnická osoba.
Takže to udělala proti zákonu.
Vypadá to jako “vezeme psy z rumunska, pomozte nám, umřou hlady”, ale spolek je PO, takže cajk.
Musí být ale měsíc předem oznámená a účet speciálně na to, na každou sbírku zvlášť, ale transp. být nemusí.
Takže vlastně skoro všici tady porušují zákon.
Legálně by to šlo, kdyby takovou sbírku, prosbu zveřejnila v soukromé skupině, v uzavřené skupině lidí.
Nebo si udělat web a “kup mi kafe” tlačítko.
Sardullah:Teď. když se hledala ta doga..bohužel s tragickým koncem…tak jako klobouk dolu, defakto se sháněli lidi na pomoc s hledáním, lidi, co mají drony a jsou ochotni pomoc a tak nějak se to celý koordinovalo a organizovalo, domlouvalo…, to mi přišlo smyslupný….lidi jsou v jádru hodní a když můžou, tak pomůžou a věřím tomu, že když jsou požádáni, tak se vždycky dobrovolníci zadarmo najdou….alespoň já bych se určitě takový akce zůčastnila, kdyby to bylo někde v okolí…..ale jak jde o prachy, tak mi v hlavě začne blikat varovný světýlko, když ty lidi neznám a nevím….
Ano, tady mi to hledání právě přijde takové chaotické podle toho, co paní píše na svém profilu. Takhle toho psa těžko najde a odchytí. Někdo jí zavolá: Teď jsem ho viděl tam a tam, ona tam hned jede a samozřejmě pes dávno fuč. No, ale radit už nebudu, paní a její známí jsou ve stresu a tím pádem v ráži, takže to nemá cenu. A posílat někomu cizímu peníze na benzín taky nebudu.
Vahine:https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-fenka-prinesla-sve-podchlazene-mlade-k-veterinarum-40505325#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhpnative.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=6&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=nativeSbrowser
To je tak hezký ryze psí příběh…🥰
K nemocnici v Turnově přišla porodit zcela vyčerpaná srnka, z které napůl viselo mrtvé srnče. Srnu tam odrodila pracovnice Archy, po zotavení v záchranné stanici ji vypustili do přírody. Se psy to souvisí tak, že ji pravděpodobně uštvali miláčci, kteří se přece musí proběhnout, vždyť ti malí grázlíci nic nedohoní.
Pardon, asi jsem vám pokazila hezký pozitivní příběh. Připomnělo mi to zdravotnické zařízení.
Ale tak je to sice smutné, ale pro srnku samotnou to dopadlo dobře🌷no to ji asi fakt asi uhnali nějací psi navolno…🤔
Dobré je, že si přišla taky pro pomoc 🌷jako ta fenka z toho odkazu.
Pěknou dobrou noc!
orionka-2:K nemocnici v Turnově přišla porodit zcela vyčerpaná srnka, z které napůl viselo mrtvé srnče. Srnu tam odrodila pracovnice Archy, po zotavení v záchranné stanici ji vypustili do přírody. Se psy to souvisí tak, že ji pravděpodobně uštvali miláčci, kteří se přece musí proběhnout, vždyť ti malí grázlíci nic nedohoní.
Pardon, asi jsem vám pokazila hezký pozitivní příběh. Připomnělo mi to zdravotnické zařízení.
To jako teď ?….nebo loni v červnu ?
Zadejte si do googlu Liberec Archa srna Turnov a dočtete se to tam. Já kvůli tomu teď počítač pouštět nepůjdu. Nebo si odpovězte sám. Určitě to zvládnete.
jsou to příběhy ARCHY z uplynulého roku. Takže rodit měla srna v termínu… Archa myslím funguje skvěle - vždy, když jsem něco řešila, ať už to byli psi, kočky nebo volně žijící ptáci, byli pracovníci dokonale lidští a profesionální. A rychlí
Rok s pastevcem
Psi ve vězení
Hmmmm….. má to potřebu komentáře?
https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-svedska-skolacka-sest-let-vracela-zalohovane-lahve-a-koupila-si-stene-40507115#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart
Má - protože kdyby to takhle mělo každý dítě, který doma pronese, že chce psa, asi by jich výrazně ubylo. Pokud to je skutečně tak, jak píšou, tak před tou holčičkou hluboce smekám.
No ono podobně to měl můj synovec, někdy ve 4 si začal šetřit na psa s tím, že v 10 si ho smí koupit, ovšem mezitím jim umřel jejich pes a koupili štěně a on zjistil, že štěně není zrovna to co si představoval. 😀
V těch 10 měl pak docela balík.
🙂 a co si za to koupil?