No jo, máte pravdu, vidět to být nemusí, onehdá byla reportáž o zvířatech zavřených v chlívě, to se prostě taky nikdo nedozví… Nakonec někomu to asi nakonec lhostejné nebylo, když se k tomu ten tisk dostal, že.
Nejvtipnější je, že když k takovému tyranovi budete volat orgány, za potížistu budete vy a ne on.
No a abych nebyla za svatou, tady v okolí je chov koní venku, někdy jsou malá hříbata od narození na sněhu… Taky jsem nevolala. Jako nebyla jsem tam v tu dobu, neviděla jsem přímo, ale doneslo se mi. Mohla jsem udat, no.
To by som nerobila, udávať bez toho, aby som videla. Ľudia sú pri hospodárskych zvieratách poväčšine úplne mimo, považujú za týranie aj chov vonku a najradšej by videli všetko v teplej maštali.
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 16.01.2025, 18:40:32
Nevydrží. Asi by musela být třeba “hmotná” zodpovědnost. V tomto případě to samé, vet správa vždy “máme krátké prsty”, ale uvnitř hospodářství vlastně pořádně nebyli, jen na ohlášenou návštěvu, ale další dvě místa vůbec. Víc obcí naráz to řešilo 2 roky, došlo to k soudu, který přikázal snížit stavy zvířat, jiný soud to zrušil. Nějak to nechápu, stačilo, aby si člověk nepřebíral poštu, to byla taky výmluva, to už je také naštěstí zrušené. Na “běžné” útěky zvířat kašlali, až ta zvířata umřela. Umřela hlady. Kde to jsme.
Na videu z té Floridy se říká “pitbull mix breed” a animal policie, že psi už nějaké problémy měli dřív, ale nikdo to nehlásil. Psi byli zabaveni a budou utraceni.
“Florida přijala nový zákon o nebezpečných psech, který vstoupil v platnost 1. října 2023. Tento nový zákon brání místním vládám a úřadům veřejného bydlení přijímat zásady nebo nařízení, které označují psa za nebezpečného pouze na základě jeho plemene, velikosti nebo hmotnosti.”
“Následující jsou na seznamu nebezpečných psů na Floridě: Takový, který agresivně pokousal, napadl nebo ohrozil osobu na veřejném nebo soukromém pozemku Takový, který nejednou těžce zranil nebo usmrtil domácí zvíře na pozemku jeho majitele Takový, který pronásledoval nebo hrozivě oslovil osobu na veřejnosti” https://www.foryourrights.com/blog/florida-new-dangerous-dog-law/
No a pak tam jsou nějaké povinnosti, co musí ti hříšníci… což nějaký kriminálník na konci Horní Dolní dělat asi nebude. Ale s těmi psy i majitelem udělají krátký proces, pochybuji, že mu řeknou - tak, chudáčku, budeš měsíc zametat ulice.
"Takový, který agresivně pokousal, napadl nebo ohrozil osobu na veřejném nebo soukromém pozemku"
Jako i na soukromém?? To se Americe dost vymyká. By si z práva na soukromí udělali stejnou frašku jako my (myslím tím situaci vlastní pozemek a pokousaný zloděj).
Ne-e, narušitele kousnout může. Ne že by to pak pro majitele bylo zcela beztrestné, ale… “Floridský zákon 767.041 poskytuje ochranu, pokud váš pes kousne osobu, která je buď nezákonně na vašem pozemku, nebo se chovala provokativně”
Ale každý z těch států má své zákony. Tohle je docela pružné… Zajímavý údaj z článku: "Například zatímco děti do 5 let jsou nejvíce ohroženou skupinou, těsně následované poštovními doručovateli a doručovateli , za tyto incidenty je odpovědná pouze malá část psí populace. …80 % obětí pokousání psem zná majitele psa. …Je pozoruhodné, že pitbulové , kteří jsou často hlavním cílem BSL*, představují pouze 6 % populace kousavých psů. …celkové roční náklady na ošetření pokousaných osob dosahují přibližně 1,2 miliardy dolarů."
Tak zde máme výsledek - tyrání v oboře Březka v Praze není trestný čin. Pouze chlapec dostane pokutu s tím, že pochybil, že neověřil, zda kočky někomu patří prostřednictvím čipu.
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 18.01.2025, 15:42:05
Mě to ani nepřekvapuje…bodání do kočky v pasti je na pohodu, je to normální…
Naše zákony jsou proti týrání, ale vzhledem k tomu, že máme přeplněné věznice a tudíž se mají více používat alternativní tresty…u zlodějny se nám limit pěkně zvednul na 10 tisíc…za znásilnění podmínky…nevěřím, že si v téhle republice někdo někdy půjde sednout za nějaké týrání zvířete ani kdyby utýral 50 psů…záměrně uvádím psy, neboť mi přijde, že na ty je veřejnost tak nějak nejcitlivější…ve své podstatě si myslím, že ani za týrání člověka možná taky nebude trest natvrdo…
Porád říkám, že bychom se měli anonymně složit na nějaký tajný kajmaní účet a z toho platit nějaké bouchače, kteří by zařídili těmhle xichtům exemplární tresty… Na lidi, co aktivně trápí zvířata, nic jiného, než aktivní trápení jich, nebude fungovat. Až teprve strach z odhalení a vylískání vlastní zadnice dotyčné odradí od jejich rejdů.
To já jen, aby to tu nebylo tak deprézivní (vím, nejsou to psi, kočky, ale chtěla jsem jen ukázat, že ne vždy je člověk takovej šmejd, jako ten hajzl co týral kočky a soudce, který to nechal plavat)