Aktuálně: 2 730 inzerátů228 789 diskuzních příspěvků18 524 uživatelů

Psi v médiích

assil
assil 11.02.2025, 10:02:24 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 11.02.2025, 08:52:10

Dřív to bylo stejný, jen to bez internetu nebylo vidět.

Dneska, když se člověk dozví o každým prdu z celý republiky, tak to působí dojmem, že to akorát přibejvá, ale není to pravda.

Zrzavci
Zrzavci 11.02.2025, 10:07:12 xxx.xxx.226.62

A hlavně ale, nebylo tolikatě těch psů. Málokdo měl psa, teď ho má každej druhej a každej z těch druhejch je s prominutím nějakým způsobem jebnutej do makovice. Dřív měli ve městě psa opravdu jen ti, kteří měli psí srdce. Dneska je to místo dítěte, a nebo protože v reklamě je taťka, mamka , dětyšký a pejsék , ten chytrej, co umí šécko a hned. Anebo kočka.  Mít psa je standard.Bohužel, bohužel, pro ty čokle. 

Já musím říct, že ač jsem žila od dětství v Prahé, tak jsem to, co píše Doron nezažila. za svoje dětství si pamatuju pár pouličních psů, co jsem tahala domů, a s největší pravděpodobností to ale byli výletníci 😀 uteklý ze zahrady. 

Zrzavci
Zrzavci 11.02.2025, 13:40:23 xxx.xxx.226.62
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 11.02.2025, 13:21:01

neměla jsem odvahu.

assil
assil 11.02.2025, 14:32:22 xxx.xxx.206.172
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.02.2025, 13:40:23

Ta fotka tý zhroucený (kvůli ráně) rezignovaný uvázaný fenky by měla viset všude a všem se omlacet o hlavu, třeba by to pár bezmozků probudilo.

megi-the-pes
megi-the-pes 11.02.2025, 14:32:41 xxx.xxx.124.197

Odvahu netřeba, nic tam vidět není, má ránu na břiše v místě cca vemene, ale jinak
je to běžný vesnický vlčák, má takovou tu stařeckou slepotu, zakalené oči, asi ji někdo vyhodil jako dřív toho darmožrouta, myslím, že je pokousaná, teda byla, takže za veterinu přece nebudeme utrácet koruny.

Dnes je toho víc, protože každý chce psa a jsme skoro č. 1 v množení. Dřív to byl luxus, darmožrout, ale ano, máte pravdu, že se k nim často lidé chovali jak k hadru na podlahu.

A když nedáte řádný trest za týrání zvířete,
tak nám tu vyroste jeden psychopatickej sadista vedle druhýho,
budou trápit děti a babičky (víc než teď, to už snad možný není, ale jak vidíme denně, asi je)
a pak už si můžeme rovnou hrát na zombie. 
Moje teorie, proč nejsou pořádné tresty ani za nejhnusnější množírny - politici a jejich našeptávači v tom mají peníze. 

Doron
Doron 11.02.2025, 21:04:21 xxx.xxx.166.89
Zrzavci:

A hlavně ale, nebylo tolikatě těch psů. Málokdo měl psa, teď ho má každej druhej a každej z těch druhejch je s prominutím nějakým způsobem jebnutej do makovice. Dřív měli ve městě psa opravdu jen ti, kteří měli psí srdce. Dneska je to místo dítěte, a nebo protože v reklamě je taťka, mamka , dětyšký a pejsék , ten chytrej, co umí šécko a hned. Anebo kočka.  Mít psa je standard.Bohužel, bohužel, pro ty čokle. 

Já musím říct, že ač jsem žila od dětství v Prahé, tak jsem to, co píše Doron nezažila. za svoje dětství si pamatuju pár pouličních psů, co jsem tahala domů, a s největší pravděpodobností to ale byli výletníci 😀 uteklý ze zahrady. 

Myslím, že jste o hodně mladší než já🙂.

Za  můj život se toho hodně změnilo k lepšímu. Vůbec se to nedá srovnat.

Psů bylo míň, to určitě, ale lidi s nima neměli zdaleka takovej soucit jako dnes, viděla jsem fakt ošklivý věci.

U nás bylo hodně psů ztracenejch nebo vyhozenejch, ono bylo i težký najít majitele, člověk se mohl tak akorát poptat, vyvěsit ceduli v obchodě nebo dát inzerát s telefonnim číslem na pevnou linku, o kterou se dělilo několik lidí, takže věčně obsazeno.

Takových strašně vyhublých psů jsme našli ( nebo spíš oni nás) dost, něžnou boxerku, užasnýho rotvíka, strašně hodnou pitbulku ( tu jsem pak umístila do místní hospody, kde byla ozdobou podniku 🙂), ovčandu s vyraženým okem, plus různý podvraťáky  🙂. Asi půl roku u nás bydlela Pajda, ta se pak stala slavnou a hrála ve filmu Bylo nás pět. Ta měla bejt popravená za to, že zakousla slepice když ji na chvíli pustili ze řetězu. 

Z útulku v Troji jsem si vzala ovčáka, vážil 23 kilo, pak měl 38.., ten byl taky fantastickej.

Teď se k nám nepřitoulá už ani kotě, těch taky bývalo požehnaně a nikdy jsem necítila právo odepřít jim domov 🙂.

Ale zase nebyli množírny a pokojový klece..

Daja
Daja 12.02.2025, 05:14:00 xxx:xxx.1e7e:3c3a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 11.02.2025, 21:04:21

Přesně a do písmenka popsaná doba za našeho mládi👍.

assil
assil 12.02.2025, 08:26:00 xxx.xxx.206.172

A tak našel si jinou výmluvu

a přitom je na videu vidět, že po vyndání z kufru s ním něco docela dlouho dělá, tak věřím tomu jak píšou, že ten pes byl svázanej

https://cnn.iprima.cz/muz-ktery-vyhodil-stene-promluvil-nebylo-moje-zachranil-jsem-ho-pred-auty-tvrdi-465854?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1441010&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Buggyra
Buggyra 12.02.2025, 09:41:36 xxx.xxx.198.226

Koukala jsem na tu reportáž čirou náhodou, normálně zprávy nepouštím v pudu sebezáchovy. No, tak jsem to odhadla dobře, pes nebyl ani náhodou jeho a o opuštění se nejednalo, to je jasné, že pséka sousedi nafotili u nich doma půl roku předtím ještě s jedním vořechem, který dost možná taky zmizel kdovíkam, to nehraje roli 🙂 Chudák pán musel volat do redakce, aby to vysvětlil, protože jak se tu po tom volalo, někdo zveřejnil jeho SPZ, bdělí občané si ho dohledali, a teď mu chodí vulgární korespondence. Mají s rodinou strach nejmíň o život a přemýšlí, že emigrují. Nebožák, to asi nečekal, že ho načapou…

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.02.2025, 14:29:49 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.02.2025, 13:27:39

Tak zrovna v tomhle případě jsem na straně majitele slepic. Ti psi majitelce neutekli poprvé, dokonce jeden z nich pokousal dalšího souseda. Byl na jeho pozemku, útočil zabíjel zrovna jeho zvířata. Ten člověk měl plné právo toho psa   tu chvíl  vzabít . Kdyby šel a zabil ty psy z pomsty až u majitelky doma, je to jiné.  Ale takhle ten trest vůbec nechápu. Nezaplatila bych nic a odvolala bych se třeba k nejvyššímu soudu.

megi-the-pes
megi-the-pes 13.02.2025, 14:43:52 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.02.2025, 14:29:49

Měla byste stejný názor, kdyby střelil člověka?

On nevystřelil jednou, on si prostě chladil nervičky. Mohl ho nakopnout. Barvář, nebyl to středoasiat. Takový člověk nemá mít zbraň, 
protože když to projde u psa, příště… to je můj názor, věci mívají takový vývoj.

Chtěla bych mít právo, aby můj pes dokousal zloděje na mé zahradě. Nebo aby Bůček zakous toho hajxxx, co mi loni zahradu komplet doničil a slépky taky nic moc. 
Vlastně nechtěla. Zabití je u mě poslední možnost. 

Sarah01
Sarah01 13.02.2025, 15:42:04 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

Tak zrovna v tomhle případě jsem na straně majitele slepic. Ti psi majitelce neutekli poprvé, dokonce jeden z nich pokousal dalšího souseda. Byl na jeho pozemku, útočil zabíjel zrovna jeho zvířata. Ten člověk měl plné právo toho psa   tu chvíl  vzabít . Kdyby šel a zabil ty psy z pomsty až u majitelky doma, je to jiné.  Ale takhle ten trest vůbec nechápu. Nezaplatila bych nic a odvolala bych se třeba k nejvyššímu soudu.

Tak já ho samozřejmě chápu, pokud se týká těch slepic. Ale je tam právě to použití zbraně, to bylo úplně špatně, on porušil zásady bezpečného zacházení. I když to byla jen vzduchovka, ale i tak je to teď voda na mlýn různým odpůrcům zbraňového zákona. A když už teda, asi budu hnusná, ale měl toho psa úplně zastřelit a ne z něj udělat invalidu. Zaplatili by si navzájem škodu a bylo by to vyřešeno. 

Víte, moji psi taky tady sousedovi v ulici během cca posledních 3 let postupně zakousli jednu slepici, dvě zůstaly invalidní, jednu jsem v pořádku vrátila a další dvě se zatoulaly a už nenašly. Zplatila jsem a koupila nový slepice, ani jsem nemrkla. Ale ty slepice nejsou na oploceném pozemku, mají volný výběh. To je pak hodně těžký uhlídat, hlavně když je tady návštěva a i když dávám důraz na zavírání a zamykání branky i brány, tak se to prostě stalo. Sousedovi je kolem 90 let a nový plot už dělat nebude, žije tady celý život bez plotu, nikdy ho nepotřeboval. Vztahy tady chci mít dobrý, takže se snažím. A soused je tak hodnej, že mně psy nikdy zastřelit nechtěl, i když je myslivec, spíš si z toho dělal legraci. Ale věřím, že se slepicemi měl taky hodně práce a měl k nim vztah.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 13.02.2025, 17:17:08 xxx.xxx.171.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 13.02.2025, 14:43:52

Nechápu srovnání  zvířete a člověka, ale budiž.  Pokud by ten člověk na jeho pozemku na něco útočil a nechtěl přestat, ano, ať ho klidně zastřelí. Podle popisu situace na psa napřed křičel a ten dál dávil slepice.  Použil vzduchovku, možná si myslel že tím psa neohrozí, možná mu to bylo jedno.  Podle svědectví dalšího ze sousedů, ti psi utíkali opakovaně a dokonce už pokousali i člověka. Takže i chápu, že neměl chuť do něj kopat. Ano, mám velkého a silného psa, ale narozdíl od toho barváře ještě nikoho nepokousal a rozhodně mi pravidelně neutíká .  Kdyby ten pes na zahradě dávil třeba domácího psíka, všichni budete chápat, že ho majitel bránil. Proč si Meggi myslíte, že k té slepici nemá její majitel vztah, srovnatelný se vztahem k psovi? Já třeba mám doma kačera, kterého jsme si vypiplali už z líhně ,slyší na jméno a je mu teď 15let. Máte pocit, že kdyby mě ho váš pes roztrhal, zpraví to dvě stovky? Narazit na něj u nás na zahradě, bez zábran ho napíchnu vidlemi, když okamžitě neuteče a bude mi mordovat zvířata. 

megi-the-pes
megi-the-pes 13.02.2025, 18:18:12 xxx.xxx.124.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.02.2025, 17:17:08

Já si o tom vztahu nic nemyslím ani si nemyslím, že jsem něco takového psala, ani minule, když jsme se o tom tady v tomto vlákně bavili. Pro mě je každé zvíře kamarád. Dnes jsem udělala hrobeček slepičce. Nehodím ji ani psům ani na kompost, jak to lidé dělají, ani si z žádného mého zvířete neudělám polévku. Jsem si celkem jistá, že jsem vztah toho pána a jeho slepic neshazovala. 

O pokousání lidí tím barvářem jsem nic nečetla. Pracuji s informacemi z článků, minule, když to oznamovali, a teď, stále se mluví o barvářovi. To je pes po kolena a spolupracuje s lidmi. Tři rány nejsou nutná obrana ani obrana, stačilo ho trefit do nohy třeba, když už musel střílet.

Vážně si myslel, že třemi ranami - z toho jedna přímo do hlavy - psa neohrozí? Tak to mu ale zbraň (je to vzduchovka, ale poloautomat, nikoli nějaká Slavie, avšak na to není potřeba zbroják) nepatří do ruk určitě, ne?

megi-the-pes
megi-the-pes 13.02.2025, 18:22:38 xxx.xxx.124.197

Kdyby mi nějaký čokl rval slepici, seřežu ho a odnesu majiteli, rovnou s žalobou, že to je můj zdroj příjmů a psychická újma a bla bla a cestou se škrábnu o plot, nedoplatí se.
Jako chápu to, ten vztek, ale… odkdy je dovoleno střílet na zahradě v zástavbě? Proto asi ta podmínka, jinak by se na to vybodli. 

Chingis
Chingis 13.02.2025, 18:28:29 xxx:xxx.33ac:e359
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.02.2025, 17:17:08

Máte někde odkaz, kde to někdo popisuje takhle? Nebo to jsou neveřejné informace? Já si pamatuji, že jsem si četla asi tři články o tomhle případu, právě na popud toho, že to popisujete jinak, a nenašla jsem informaci, že by ten pes v době střelby na slepice útočil. Chlap viděl pozabíjené slepice, naštval se, doběhl domů pro flintu a na psa začal střílet. Chápu tu emoci, ne že ne, i když bych to sama nikdy neudělala, ale ten trest mi přijde přiměřený. Co mi přijde v hrozném nepoměru je, že lidi co se dopouští úmyslného a opakovaného týrání odejdou od soudu s podstatně nižším trestem. Tak jako bych se nikdy nemstila zvířeti, tak takovému člověku, mít tu možnost, bych dala do držky zcela bez morálních zábran. Jinak souhlasím se Sarah01, měl toho psa aspoň načisto zastřelit, ne ho takhle zmrzačit. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.