Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 13.02.2025, 18:22:38
Podmínka se dává u neoprávněného použití zbraně prakticky vždycky. No, minimálně podmínka.
Kdysi jsem tu popisovala, jak strýc zastřelil na lukách u lesa psa, který mu šel po kavalírovi. NO na volno, majitelé daleko, že ho ani neviděli, kavalír na kšandě. Bylo to jeden pes, nebo druhý, tak vystřelil.
Dostal podmínku a náhradu škody za zastřeleného psa. A to strýce znám a vím, že to bylo tak, jak popisoval, měl na to svědky a posudek a všechno.
Důvod k tomu rozsudku byl ten, že nevystřelil vyrovný výstřel. Nenaděláš nic.
Tento případ neznám, tak nesoudím. Ale podmínka se dává i v případech mnohem více černobílých.
Já to četla tak, že tu slepici ještě držel v mordě. Rozhodně neutíkal. Za mne jako majitele zvířat mám právo je bránit. A udělala bych to i za cenu podmínky.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.02.2025, 19:06:29
Když nad tím tak přemýšlím, tak kdybych byla na jeho místě, asi bych udělala totéž. On mohl mít i strach, že ten pes třeba napadne jeho a v té chvíli přemýšlet, jak se rozhodnout…je to těžké.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.02.2025, 19:15:38
Strejda se nebál o život, už jednou je ten pes napadl a strýc svého kavalíra stihl zalehnout. Ten NO šel po kavalírovi, na strejdu dorážel, ale nekousl, jen se snažil přes něj dostat na jeho psa.
Při dalším incidentu stihl kavalíra vzít do náruče a NO ho kousl do tašky, co měl přes rameno. Ale dál šel jen po kavalírovi, strejdu nekousl.
Tady šlo opravdu “jen” o toho kavalíra. Akorát prostě kdyby strejda použil varovný výstřel, tak má po kavalírovi. Měl i odborný posudek, že útočícího psa varovný výstřel nezastaví, ale soudkyně holt měla jiný názor.
Strejda se nebál o život, už jednou je ten pes napadl a strýc svého kavalíra stihl zalehnout. Ten NO šel po kavalírovi, na strejdu dorážel, ale nekousl, jen se snažil přes něj dostat na jeho psa.
Při dalším incidentu stihl kavalíra vzít do náruče a NO ho kousl do tašky, co měl přes rameno. Ale dál šel jen po kavalírovi, strejdu nekousl.
Tady šlo opravdu “jen” o toho kavalíra. Akorát prostě kdyby strejda použil varovný výstřel, tak má po kavalírovi. Měl i odborný posudek, že útočícího psa varovný výstřel nezastaví, ale soudkyně holt měla jiný názor.
Z tohoto mám dost obavy a doufám, že se mně to nikdy nestane. Nemám sice malý psy, ale jsou to takový telátka, že by se neubránili. U soudu to bohužel není o spravedlnosti.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.02.2025, 19:48:44
Já si taky myslím, že kdyby se odvolal, tak to musí vyhrát. Ale netuším, jestli by to stálo za to. Koneckonců tady na dědině je 300 lidí, vítěz u soudu může být snadno poražený u sousedů.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 13.02.2025, 20:06:52
Jo, tohle je novější článek. Já o tom četla už někdy dřív.
A teď, když jsem se trochu vychladla, jdu zamést tu flašku, co jsem před chvílí naschvál rozflákala pod oknem, ať si Buster pořeže packy, až znova přijde útočit na Balúa. Moc pyšná na sebe nejsem.
(Už mi rozbil dolní část okna, ale buší do té dřevěné desky, co jsem přes to dala tak, že nejspíš rozbije i horní část, kam ta deska přesahuje.)
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 13.02.2025, 22:20:43
Ty agáve jsou tam furt, a ano, dneska mě vytočil tak, že jsem tam třísla tou flaškou. (A pak to zas uklidila, nebylo to tam dlouho).
Ano, stydím se za to, ale on už mě tak neskutečně štve. Manžela na motorce už dvakrát kousnul, minulý týden, když už jsem byla na konci ulice se s řevem přiřítil a Balúa kousnul (většinou jen doráží), mě včera téměř sundal z kola, už rozbil část okna, a teď začal bušit i do toho horního skla tak, že je otázka času, kdy rozfláká i to. Dneska jsem měla otevřené dveře, když přišel dorážet na Balúa (a opět mlátil do toho skla), tak jsem na něj vylítla, a on, místo aby se odporoučel, tak mě ještě hryznul…
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.02.2025, 22:06:04
Sousedovic pes. Naučili ho dorážet na moje psy a útočit na kola a motorky, už porval do krve pár psů ( ne mých), ale jinak to je hodný pes, za žrádlo lehce motivovatelný. Jen má prostě majitele debily. Prý pokousal i pár dětí, ale na mě je s výjimkou dnešního rána vždycky milý.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.02.2025, 23:10:02
Ono je to většinou moc rychlý, nestihnu na něj ani vyběhnout. Párkrát už to schytal vodou z hadice, když přišel dorážet a nevšiml si, že jsem dole. Ale sousedi ho za to dorážení chválí, takže odnaučit ho to je skoro nemožný. Hlavně mám strach, aby nevysklil to okno. To spodní je malé, z toho měl Balú jen pořezané packy, ale tím horním až ke stropu by ho klidně mohl zabít.
Co mu tam natáhnout elektrický phradník? Nejlíp ten na drůbež. Většinu psů to odradíale neubĺíž jim to. Nebo si nachystejte prak a střelte směrem k němu takovou tu bouchací rachejtličku, dělá to strašné rány a taky se mu nic nestane. Nejlepší je, kdy si vás přitom nevšimne ať si tu ránu spojuje s místem, kam nechcete aby chodil. Chce to chvíli číhat a až zas bude něco provádět, zapálit a střelit. Musíte jen chvilku potrénova s prakem. Tohle funguje skvěle.