😂😂😂to me pobavilo 😀
ale staci koupit flexi jinde nez u veitnamcu a takovehle dobrodruzstvi s ni nezazijete 😂
Flexina se dá zacvaknout a tím si člověk může udělat vodítko tak dlouhý jak právě potřebuje. Za mě je to lepší než klasický vodítko.
Flexinou se myslí takové to samonavíjecí vodítko, jak máte v ruce tu umělohmotnou těžkou krávu a pes je na metru tenké kurty a pak x metrech zamotávací ultratenké šňůry na prádlo, která se časem nenavíjí, zadrhává a takové to “stop” tlačítko, které má zabránit navíjení, odchází po měsíci používání? To teda považuju za hrubě nepraktické kdykoli.
Na to žádný protokol nenastavíte, jedině, že byste platila obíhače vagonů, který by oběhl všechny dveře před výjezdem.
Holt se nedá ošetřit všechno a za svojí bezpečnost a osob a zvířat svěřeným je zodpovědný každý sám.
Přesně tak, stačilo pár věcí. Já se přiznám, že dost často trnu, když vidím, jak jde matka do silnice a…….první jde vlastně ten kočárek. ☹️ To si asi nikdo neuvědomuje. nebo málokdo. Já jsem na tohle hroznej magor. Možná od doby, kdy mi můj šéf vyprávěl, jak jeho soused přecházel na přechodu - tedy na bezpečném místě a vedl jejich malá trojčata. V jedný ruce jedno dítě, v druhé druhý a to drželo to třetí, to třetí se maličkatě opozdilo, tím, jak ho nevedl přímo ten dospělý…. a nezodpovědný hovado, co to smažilo městem ho zabilo. A ujelo.
Chce to jen dobře vybrat. 😀
Teď jsem vyhazovala flexinu po 20 letech, zacvakávací tlačítko fungovalo furt a to mi xkrát upadla, ale šňůrka už byla ne jednom místě do půlky sedřená.
A nová flexina od stejného výrobce hvízdá a nepomohlo ani namazání mejdlem a teda nemám tucha, jak dlouho to hvízdání budu dávat. 😀
Mně tam vadí ta krabice, nedává mi to dostatečnej pocit, že mám situaci opravdu v ruce . takže já do města určitě ne, ale jak říkám na určitou fázi výcviku, nebo venčení - jak píše Sardulah, kde můžu psu dát volnost, ale ne stopro, je to fajn. Ale do situací v provozu programově ani náhodou.
😂😂😂to me pobavilo 😀
ale staci koupit flexi jinde nez u veitnamcu a takovehle dobrodruzstvi s ni nezazijete 😂
To teda považuju za hrubě nepraktické kdykoli.
to úplně fakt ne, jak říkám na určitý nácvik věcí je to fajn věc a na určitý druh venčení taky. ale musíte používat mozek, psa mít - stejně mám - pořád v merku, netelefonovat u toho jak bloncka s kávičkou, nedopustit zacukávání nadoraz apod.
Mě krabice nevadí, naopak se to líp drží, ale proto schválně vybírám šňůrku a radši na míň kilo, aby to bylo malý a lehký.
Jenže s tou krabicí nezareaguješ tak, jako s normoš správným vodítkem, to zase jako ne, když na to nejsi připravená - vic třeba ten nácvik při přecházení. Takže já v městským provozu vodítko, moje oblíbený propínací /ten supr origoš po Ešínkovi mi sežrala dorota flekatá 😀/ vodítko to jistí. Tam si můžu hodit vodítko přes tělo, pes mi jde u nohy a mám šanci to ještě korigovat rukou, druhou mám volnou na potřebný věci.
edit já zase radši víc kilo - aby to nezklamalo, když dojde na tvrdý.
Tak to je fakt, že my do města moc nechodíme a když už, tak beru taky někdy propínací.
To jsme jak Máňa na Václaváku a to se i bojím, že by flexina nevydržela. 😀
Zrzavci:Mně tam vadí ta krabice, nedává mi to dostatečnej pocit, že mám situaci opravdu v ruce . takže já do města určitě ne, ale jak říkám na určitou fázi výcviku, nebo venčení - jak píše Sardulah, kde můžu psu dát volnost, ale ne stopro, je to fajn. Ale do situací v provozu programově ani náhodou.
Taky mně tam vadí ta krabice. Když člověk psa někde odloží, tak tu krabici musí dát na zem a je to pak celé odřené a upatlané. A když to psovi sundám a chci dát do kapsy nebo si to připnout přes rameno, tak to nejde. 😄
Já mám hodně velkou flexi…pro psy nad 50 kilo… https://fera24.cz/flexi-voditko-giant-l-8-m.html
Jako je to super, je to ale zároveň těžký jak kráva a držením mám jednu ruku zaneprázdněnou….asi jak mám tu flexi velikou a ještě druhého psa…já nosím přes plece vodítko, na kterém mám flexi pověšenou a do ruky beru dle potřeby nebo naopak jí můžu pustit a mám obě ruce volné. Ale prostě i tak mám i normální vodítko a psa přepnu dle potřeby.
Jinak já nejsem odpůrcem flexi…hodně psů se venčí na místech, kde je třeba zákaz volného pohybu psů, ale zároveň je prostor, aby pejsek nějakou tu volnost měl…třeba na sídlišti nebo v parku, tak pak v tom případě je flexi vlastně fajn.
Ešus měl takovou poslušnost, že jsem s ním chodila po Václaváku na volno, nebyl problém, nikde. I tak v metru, i kdyby to nebylo přikázaný, tak prostě vodítko, krátký. S další várkou psů jsem sama v sobě došla do momentu, že určitý věci nepotřebujeme - v tom smyslu, že nás to neba, že proč tam polezeme. Když jsem potřebovala, problém nebyl, ale nechtělo se mi ani sebe, ani je tomu vystavovat, páč to je prostě jeden velkej bordel 😀 a proč tam ztrácet čas. A teď už jsem to vytunila úplně, vyrobila jsem z nás spokojený buráky, který na město ani nevzdechnou. ale jako jo, chovat se tam musí umět, ale už nevidím pro sebe ani pro ně důvod to provozovat víc, než je nutno. Samotnou mě to tam neba, natož ty čokle v tom bordelu, kde se lidi motaj jeden přes druhýho, strkají do sebe apod. ble. 🙂
Přééésně, je to blbej krám. Ale…..někdy se hodí. Však je taky někde mám. Modrou pro ščenátka a červenou pro hovada zlotřilý 😀
Zrzavci:Přééésně, je to blbej krám. Ale…..někdy se hodí. Však je taky někde mám. Modrou pro ščenátka a červenou pro hovada zlotřilý 😀
Jj, jak píšete tam, kde není možný volný pohyb psů, to chápu. Nebo pro psa, kterýho nemůžu na volno pustit, tam to určitě smysl má.
Tak jen položením se to neodře a neušpiní, to se tak akorát stane když to poskakuje za běžícím psem. 😀
A my s vhodnými psami odkládáme na ocásek. 😀
A připnout přes rameno to jde, já si to teda obvykle věším kolem pasu. Jde tím i připnout psa ke kolíku, stromu.
A připnout přes rameno to jde,
jak? řekni, může se hodit. dík
assil:Tak jen položením se to neodře a neušpiní, to se tak akorát stane když to poskakuje za běžícím psem. 😀
A my s vhodnými psami odkládáme na ocásek. 😀
A připnout přes rameno to jde, já si to teda obvykle věším kolem pasu. Jde tím i připnout psa ke kolíku, stromu.
Tak já mám špinavý i normální vodítka, ale jsou pogumovaný, takže umyju a pohoda. Mám prostě retrívry. 😀 Ale možná bych jednu flexi využila…kdyby tam teda nebyla ta krabice asi…na jednu fenu používám už x let stopovačku, sice jsem si po letech pořídila z biothanu, protože látkový popruh už byl děsně zasr…., a to doslova, ale i tak se to courá pořád po zemi.
Buď konec obtočíš kolem ucha, vytahneš, zastopneš na požadované vzdálenosti a normálně karabinou zacvakneš do toho oka a nebo odlehčená varianta pokud nemáš extra těžkou flexinu, tak ji jen zastopnes, obmotas kolem sebe a zacvaknes karabinu, tak to nosim já kolem pasu.