zavírat hlavně za těžké zločiny.
premyslim o tom, ze kdyz je nekdo schopny utyrat zvire, jak daleko je to k tomu, aby ublizil i lidem?
Sardullah:No super, tak teď ve zprávách na Nově mluví o novele trestního zákona a že za některé činy bude jen peněžitý trest a mimo jiné by do toho spadalo i týrání zvířat.
No tak super, tak teď už se nikomu nic nestane a může vesele týrat zvířata jak chce…ti bohatí to zaplatí, ti nemajetní, tak z těch nikdo nic nevymůže…takže trest nula nula prd.
Nejsou místa ve vězení. Prý. Takže se budou hledat alternativní tresty i u jiných trestných činů. Radši to nekomentuju.
Ono je to těžké, ale věznění stojí strašně peněz, navíc ten člověk vyleze s dluhy, které nemá šanci splatit. Za mě už dávno mělo fungovat takové to domácí vězení s náramkem na kotníku a taky víc alternativních trestů. Do vězení by se mělo zavírat hlavně za těžké zločiny.
zavírat hlavně za těžké zločiny.
premyslim o tom, ze kdyz je nekdo schopny utyrat zvire, jak daleko je to k tomu, aby ublizil i lidem?
A pracovat a odpracovat si dluhy společnosti a odškodnění pro poškozené. Pracovní tresty tu velmi chybí. Zejména ti nemajetní by dostali hnedle práci a šli by čistit kanalizaci nebo dálniční odpočívadla či mobilní toalety. Já bych jim vymyslela práce. Na nohu klepeta a přivázat k ocelové lajně a dej vědět, až budeš mít tenhle kilometr dálnice uklizený, přijedem si pro tebe. Však dneska už je takových možností, jak si takového člověka pohlídat.
Kdysi mě před úchylem zachránil kokr. Opalovala jsem se na takovém opuštěném místě a najednou pes s řevem vyleťel a k chlapovi,o kterém jsem vůbec netušila že tam je. Chlap utekl. Ten pes nikdy na člověka nevyjel,jen asi tehdy dobře vyhodnotil situaci. Je to tolik let a já na něj pořád vzpomínám. Byl úžasný po všech stránkách. Jen ta voda ho často zlákala.😊
Blízko. Taky to tak obvykle začíná. Nicméně právě u podobných cvoků těch pár měsíců co dostanou, nepomůže. Vysoký peněžitý trest a zákaz chovu. A ten zákaz třeba tak, že v jeho domácnosti nesmí mít zvíře nikdo.
drvodelkafialova:Blízko. Taky to tak obvykle začíná. Nicméně právě u podobných cvoků těch pár měsíců co dostanou, nepomůže. Vysoký peněžitý trest a zákaz chovu. A ten zákaz třeba tak, že v jeho domácnosti nesmí mít zvíře nikdo.
No, já pochybuju o tom, že u nás trest odnětí svobody vůbec plní svoji funkci. Jedině snad tu, že eliminuje jedince, aby s ním veřejnost nepřišla do styku. Jenže na to je to většinou hodně krátká doba. Takže vlastně neplní svoji funkci skoro vůbec a my to ještě platíme. A ty zákazy se běžně překračují, protože asi (nevím) není žádná kontrola.
Zrovna Stafordi má pěkný videjko jak na volně pobíhajícího agresivního psa a prej existujou gelový pepřáky, který po výstřiku držej lajnu a nerozptylujou se po větru a tak a doporučuje to tam jako nejlepší variantu.
assil:Zrovna Stafordi má pěkný videjko jak na volně pobíhajícího agresivního psa a prej existujou gelový pepřáky, který po výstřiku držej lajnu a nerozptylujou se po větru a tak a doporučuje to tam jako nejlepší variantu.
Mám ho ve výbavě, na doporučení majitele eshopu se zbraněmi. Spíš teda kvůli vlkům. Je to jako gelová pěna na holení. Letí gel a po dopadu začne pěnit.
Jako kdyby pokuty fungovaly. Socky nemaj nic, prachatý zaplatí a je jim to buřt a vychcánci se tomu vyhnou.
Kazdy velky pes dokaze zabit/tezce zranit cloveka. Ale je rozdil jestli to udela bez duvodu nebo ten duvod ma. Nebo to byla nehoda. Tohle je potreba rozlisovat. Jinak nam za chvili povoli jen psy do 35cm 😏 Bych byla opratrna na takovehle vyroky…
jsem si sla dohledat, ktery vycvikar vam tak vadi, ze zahazuje pamlsky - a on tam vystupuje Zlocha 😄 si o tom neco poctete, proc to dela…
Nikdy jsem nedovolila,ani doma, aby cokoliv ze země vzali,i když mi třeba něco upadlo
a kdo by mi doma uklizel ? i kdyz vlastne - u nas to ani na tu zem nedopadne 😀 neblaznete -zradlo na zemi zadne tabu neni a nicemu nezabrani, pokud u toho nejste.
Buggyra:A pracovat a odpracovat si dluhy společnosti a odškodnění pro poškozené. Pracovní tresty tu velmi chybí. Zejména ti nemajetní by dostali hnedle práci a šli by čistit kanalizaci nebo dálniční odpočívadla či mobilní toalety. Já bych jim vymyslela práce. Na nohu klepeta a přivázat k ocelové lajně a dej vědět, až budeš mít tenhle kilometr dálnice uklizený, přijedem si pro tebe. Však dneska už je takových možností, jak si takového člověka pohlídat.
Frajer Luke jim může být návodem.
Žádné peněžité tresty. ( Bohatých by se to netklo a za nemajetné by to zaplatila maminka, nebo manželka s dětmi). Pracovní tresty. Klidně si spi a jez doma, ale ráno si tě odvezeme a budeš makat - chudý nebo bohatý, všichni stejně. A žádné hlídat na hřišti, jako ten alternativní pro politika - Novák se myslím jmenoval. Těžkou práci, je jí všude dost.
To je takové teoretizování. Nepamatuju, že by pes zabil člověka, když bránil svého pána před nebezpečím nebo by ho zabil náhodou.
Jestli lidi nedostanou trochu rozumu a budou k těmhle psychicky narušeným psům přistupovat s naprostosto neadekvátním a takovým sebemrskačským soucitem , opravdu se toho zákazu dočkáme.
Tak pravda je, že třeba i ten pastevec dává přednost zahnání vetřelce. Ale kdyby s ním někdo začal chodit na klasický cvičák na obranu - já teda asi myslím tu svazarmovskou klasiku, snadno by se přeučil . Pak by byl opravdu hodně nebezpečný.
Takže i ta obrana psem, má být přiměřená.
Prostě majitel by měl vědět, co má doma.
Obrana je naopak dobrá. Naše fena šla po krku. Automaticky. Bez obrany kde se naučila na rukáv by to v případnym střetu bylo hodně zlý.
obrana je dobrá x obrana je nebezpečná…..tohle vůbec nelze paušalizovat, rozdíly mezi plemeny jsou velké, rozdíly mezi jednotlivými psy jsou velké, rozdíly mezi figuranty jsou velké…….
“Tak pravda je, že třeba i ten pastevec dává přednost zahnání vetřelce.”
ne třeba i ten, ale zejména pastevec (samozřejmě i zdejsou rozdíly mezi plemeny), jsou to hlídači v prvé řadě preventivní
“ Ale kdyby s ním někdo začal chodit na klasický cvičák na obranu - já teda asi myslím tu svazarmovskou klasiku, snadno by se přeučil .”
anebo taky ne
a ano, je to o tom vědět co mám doma, ale také by to měl vidět, vědět a respektovat figurant…
Tak nastesti - naprosta vetsina psu ma respekt pred tim, zakousnout se do holeho tela. Zastrasuji, ale kousat se jim nechce. A i kdyz kousnou - tak je u toho vetsinou nekdo je, kdo to zastavi. Takze to nekonci uplne spatne. Pokud teda tech psu neni vice najednou.
A tohle prave u tech krizencu zmizelo, ta zabrana. A fyzicky na to taky maji - ublizit, i fatalne. To neni jezevcik nebo kokr. A pak ano, naprosto souhlasim - jsou pripady, kdy ten pes ma byt utracen naprosto bez pochyb a nic dalsiho nezkouset. Pokud si nekdo pokusi takoveho psa vzit na “ prevychovu” -brala bych to pravne jako porizeni zbrane bez povoleni. A je treba, aby nesli nasledky. Platili skody, lecbu, vsechno co ten pes zpusobi… jenze tady jsou opravdu beztrestni vsichni tihle slunickari a spasitele vseho…Ani pojistku nemaji….nepotrebuji ji. Nikdy nikomu nic platit nebudou…
Jsem se zase rozjela 🙂 ale me to fakt vytaci…
U pastevcu - nejsem na ne zadny expert, ale podle me by se pastevec nemel vubec obtezovat, kousat na cvicaku a jeste do rukavu.
Pro nej tam neni duvod k nejake aktivite. Tam nehlida ani majetek, ani pana. Proto taky se za nimi jezdi do objektu, ohrad a vetsinou v ringu - kdyz uz teda nekdo chce zkusit aktivaci pastevce