Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.08.2025, 08:47:17
kteří ji znají, tvrdí, že věděla moc dobře, co dělá a prý současnou situaci pořád zlehčuje, že se nic moc nestalo.
aha, pokud by to tedy měla v hlavě srovnaný, tak trest jak bič a nemáš-li peníze - odmakat a zákaz chovu, odebrání psů a já nevím co ještě, pokud by to tak bylo, byla by to pro mě čůza největší.zlá a hnusná.
Oni ti psi vypadají kupodivu relativně dobře a mají i dobrý vztah k člověku i sobě navzájem, jsou i socializovaní, nejsou bázliví ani agresivní. Asi třetina je prý dost hubená, ale ne úplně vyhublá.
Nejvíc to odneslo pár štěňat, ta měla ošklivé kousné rány, boj o jídlo tam asi byl velký.
Ne, nevypadaji dobre. Ani nahodou.
1 - ty fotky co se dostavaji ven nejsou ani zdaleka to nejhorsi co tam bylo. 2 - hodne toho skryje srst - nevyhoda chlupatych psu. Na kratkosrstych by to bylo videt vic. 3 - add povahy - opet nevyhoda retrieveru. Ona je vylozene nebila, nikdo je nemlatil, rvali se jen mezi sebou o zradlo. Slabsi nebo nemocne kusy nemely sanci. Ale povaha retrievera je bohuzel takova, ze proste lidi miluje, i kdyz se boji, i kdyz je nejisty, i kdyz … Oni proste tu vazbu na cloveka maji v krvi. 4 - to ze maji dobry vztah mezi sebou navzajem - kdyby to bylo jine plemeno s nizsim socialnim citenim, davno by se navzajem vyrazne zredukovali. Opet tu hraje obrovskou roli typicka goldeni povaha. 5 - to co se naslo na pozemcich si radsi ani nechtejte predstavit.
A ano - poslednich par generaci uz je hodne nakrizenych napribuzno - ti psi jsou jak nas Saggi, proste retriever bonsai. Nakolik tam hraje roli fakt, ze pred cca 10 lety tam jeste pobihali jezevcici se neodvazuju hadat, ale muze to byt jeden z faktoru.
1 - ty fotky co se dostavaji ven nejsou ani zdaleka to nejhorsi co tam bylo. 2 - hodne toho skryje srst - nevyhoda chlupatych psu. Na kratkosrstych by to bylo videt vic. 3 - add povahy - opet nevyhoda retrieveru. Ona je vylozene nebila, nikdo je nemlatil, rvali se jen mezi sebou o zradlo. Slabsi nebo nemocne kusy nemely sanci. Ale povaha retrievera je bohuzel takova, ze proste lidi miluje, i kdyz se boji, i kdyz je nejisty, i kdyz … Oni proste tu vazbu na cloveka maji v krvi. 4 - to ze maji dobry vztah mezi sebou navzajem - kdyby to bylo jine plemeno s nizsim socialnim citenim, davno by se navzajem vyrazne zredukovali. Opet tu hraje obrovskou roli typicka goldeni povaha. 5 - to co se naslo na pozemcich si radsi ani nechtejte predstavit.
A ano - poslednich par generaci uz je hodne nakrizenych napribuzno - ti psi jsou jak nas Saggi, proste retriever bonsai. Nakolik tam hraje roli fakt, ze pred cca 10 lety tam jeste pobihali jezevcici se neodvazuju hadat, ale muze to byt jeden z faktoru.
Jani, a teď tam žádnej jezevčík nebyl?
Já vím, že se nemůžou ještě některý info zveřejňovat, ale už jsem napříč FB četla o tom, že na pozemku jsou hroby uhynulých pejsků. Bude se to tam nějak prohledávat, mají k tomu orgány nějakou kompetenci?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.08.2025, 09:53:16
Ne, jezevcici uz by byli ve veku cca 16. Coz by asi bezne jezevec dat mohl, ale ne tady. Podle chovatelu jezevciku uz ji pak nikdo nic neprodal. Nenasli se ani hledana Catahoula, ani NKO. Ten NKO uz byl taky spis bez sance, ta Catahoula vekove jeste prezit mohla, ale nestalo se. Z dalsich PP psu jeste hledame. Zatim mame jednoho, snad se zadari jeste neco.
Byly tam i horsi veci nez hroby. A ano, hleda se. A ne, rozhodne to tem lidem nezavidim.
Viděla jsem nějaká videa z útulků a tam nevypadali tak špatně.
Aby bylo jasno, vůbec to neomlouvám, jen přemýšlím, co se jí to mohlo zrodit v hlavě. Já mám takovou analytickou povahu a potřebuju vždycky co nejvíc informací abych to mohla pochopit. Když to chápu, uklidňuje mě to 🙂.
Pro ty chovatele, co jí prodali psy to tedy musí být taky strašný.
Asi bych v jejich situaci jednala trochu mimo meze zákona.
Vetsina tech chovatelu je ze zahranici. O to meli a maji nizsi sanci se cokoliv dozvedet nebo cokoliv podniknout. Ale vetsina z nich to resi uz od roku 2021. Bezuspesne samozrejme.
Imho pres jednu z chovatelek jsme tehda byli nakontaktovani na onen rakousky fond, ktery to chtel v roce 2021 cele zastitit.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 01.08.2025, 10:33:35
No, to co jsem dávala já na minulé stránce……….ty vyžraný díry do kožichu, ta velikost psů…….hrozný, strašný.
Nejhůř na tom museli být úplně mladí psi a ti staří, ten prostředek, který i teď mohl čerpat z toho, že ještě zažil lepší časy, je na tom asi nejlíp, pokud odhaduju správně.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.08.2025, 09:53:16
Hele já na vlastní oči viděla PČR u jedné tyranky vykopávat hrob psa, aby ho mohli poslat na pitvu. Takže to určitě jde, pokud je to potřeba a pokud je samozřejmě vůle to použít pro zpřísnění trestu.
Viděla jsem nějaká videa z útulků a tam nevypadali tak špatně.
Aby bylo jasno, vůbec to neomlouvám, jen přemýšlím, co se jí to mohlo zrodit v hlavě. Já mám takovou analytickou povahu a potřebuju vždycky co nejvíc informací abych to mohla pochopit. Když to chápu, uklidňuje mě to 🙂.
Pro ty chovatele, co jí prodali psy to tedy musí být taky strašný.
Asi bych v jejich situaci jednala trochu mimo meze zákona.
Video, který jsem viděla dnes, je strašný. Má to na FB útulek Tlapky na cestě. Několik odrostlejších štěňátek, všichni vyhublí na kost, všude po těle demodex, jizvy, otevřené rány, vypouklé oči. Dodneška bych asi ještě pochopila, že ta ženská byla nemocná, ale jakžtakž se snad snažila. Po dnešku už ne. Nevím, co se jí zrodilo v hlavě, ale ty psy ráda neměla, ani náhodou.
Psala mně jedna známá, že PP fenku, dovoz ze zahraničí, matku její fenečky, nenašli. 😢
víte, že tyhle zprávy sem nedávám-nebo moc nedávám, radši dám něco veselýho, ale tohle je výjimka, aby lidi přemýšleli nad tím, zda není lepší, aby byl pes doma.
Taky tomu moc nerozumím, ani z té reportáže nejsem moudrá.
Podle výpovědi té majitelky to nevypadá, že by byla všechna stejně stará, protože mluví o tom, že nejdříve uhynula ta nejmladší. Nevíte někdo, co je to za plemeno?
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.08.2025, 14:02:02
Já to ani nebudu rozklikávat. Titulek stačí. A ano přesně, proto (sousedům ukradli čtyřměsíční müsterlandku, když ji pustili na deset minut vyčůrat) nenechávám mladýho na zahradě bez dozoru.
Kometa, Sarah- nevím víc, než je psáno, já to tu mám totiž bez zvuku. Takže víc nevím. Jen jsem to dala jako varování, že magorů kolem přibývá mílovými kroky, už nejen traviči, ale i takovýhle magoři. Nikdy, ani na chalupě, která je na samotě, jsem psy samotné na zahradě nenechávala. nenechávám ani v novém domově. brr.
Kometa, Sarah- nevím víc, než je psáno, já to tu mám totiž bez zvuku. Takže víc nevím. Jen jsem to dala jako varování, že magorů kolem přibývá mílovými kroky, už nejen traviči, ale i takovýhle magoři. Nikdy, ani na chalupě, která je na samotě, jsem psy samotné na zahradě nenechávala. nenechávám ani v novém domově. brr.
Tak to já bez dozoru taky nenechávám, to je jasný. Ale pořád jsou lidi, kteří si myslí, že pes prostě patří na zahradu, takže když se mu něco stane, tak nic neví. Já mám i ve smlouvě, že štěně do kotce a na zahradu neprodávám a co myslíte?