Je zajímaé,že jsme za komančů měli v ohradě u silnice celá léta ovce,kozy,bývali tam s nimi i psi a nikdy nikoho nenapadlo k nim chodit,lízt,krmit.A po slavné revoluci jsme během pár let,ovce zrušili,kozy přestěhovali na dvůr a zvýšili ploty.Lidi je začali krmit,ale i se nám stalo,že jsme našli kůzle se zlomenou nohou a když se tam dali psi hrozilo pokousání.Cedelu necedule.
Psi v médiích
Hm…. vlastně máte pravdu asi? Nebo tak nějak napůl - jako dítě jsem jezdila na farmu na prázdniny a to se tam nedělo - i když v podstatě ovce byly za statkem a přístup by sice byl od lesa volný, ale nikdy jsem tam nikoho nepotkala, jinak přístup do statku byl sice otevřený, ale úzký vjezd a kdyby si tam dovolil někdo vlézt, špicí dáma by z něj udělala trhací kalendář. Ale na druhou stranu u koní na Xaverově furt někdo byl a krmil . Ale - zase - nebylo tolik všade lidí, teď jsou rozlezlí jak mor. Všude si dojedou autem , všude lozej národy. Tak tím, že by to bylo? nevím, ale myslím, že to nerespektování majetku ostatních bude hlavně v postkomundírovskejch zemích, venku to nevidíte.
Zrovna včera jsem vyháněla nějakého na čtyřkolce ze zahrady.A to není jednou kdy cizí lidi chodí,ale hlavně jezdí po poli,louce a vůbec je nezajímá,že tam někdo něco pěstuje a ještě se diví,když si dovolím říci,že je to soukromý pozemek,prý není oplocený,tak říkám a to vše soukromé musí být oplocené.To u nás tedy dřív nebývalo.Ale i pejskaři jsou bezohledný.Nechávají psy všechno ochcávat a osrávat.Mně by nikdy nenapadlo nechat psa někomu ochcávat kupky sena,ale to ti dnešní přistěhovalci vůbec neřeší. je toho daleko více.
Já si myslím, že to chování některých lidí je jednak důsledek socíku, kdy všechno patřilo všem, a jednak v neposlední řadě jakýsi přesvědčení, že v demokracii si můžu dělat, co chci bez ohledu na to, že tím jiným ubližuju a škodím. To druhý možná i víc, protože od konce minulýho režimu už to je víc než 35 let a vemte si, jak starý lidi se tak chovají. Jo, občas je to i starší člověk nad 50 let, ale vesměs, co tak vidím, jsou to mladší lidi. A toto chování hodně podporují mnozí populární youtubeři. Takže to vysvětluje i to, že jsou dnes i teenageři často až agresivní, vždyť to čteme pořád, že jo.
Já si myslím, že to chování některých lidí je jednak důsledek socíku, kdy všechno patřilo všem, a jednak v neposlední řadě jakýsi přesvědčení, že v demokracii si můžu dělat, co chci bez ohledu na to, že tím jiným ubližuju a škodím. To druhý možná i víc,
Asi jo, bude to mix s tím, co píšete dál. Jen mi přijde, že u nás to bují víc, než jinde, kde byli/jsou lidi vždy zvyklí respektovat soukromý majetek.
acher:Zrovna včera jsem vyháněla nějakého na čtyřkolce ze zahrady.A to není jednou kdy cizí lidi chodí,ale hlavně jezdí po poli,louce a vůbec je nezajímá,že tam někdo něco pěstuje a ještě se diví,když si dovolím říci,že je to soukromý pozemek,prý není oplocený,tak říkám a to vše soukromé musí být oplocené.To u nás tedy dřív nebývalo.Ale i pejskaři jsou bezohledný.Nechávají psy všechno ochcávat a osrávat.Mně by nikdy nenapadlo nechat psa někomu ochcávat kupky sena,ale to ti dnešní přistěhovalci vůbec neřeší. je toho daleko více.
Mně pravidelně ochcává zděný plot pes od souseda v ulici, který je soudce. ❗ Jo, soudce a přijde mu to úplně normální. Přitom u toho plotu mám záměrně větší kámen, který je tam zrovna za tímto účelem. Asi to na něj budu muset napsat. Viděla jsem to nedávno na Rejvízu, tam to měli na kameni napsáno, lidi dnes mají dlouhý vedení.
Sarah01:Přesně tak. A na SK ve Skalici ho prý nahánělo plno zvědavců s mobily.
Viděla jsem video, kdy borec se sáněma najel v lese na sněhu do losa a ten mu normálně umlátil psy. Borec ani nezasáhl, protože by ho tam zabil taky. Masakr…
Však von stačí nasr…srnec a udělá velkou paseku.
Tohle nechápu,proč nechat svýho psa něco ničit jiným.Viděla jsem to ve městě kde krásné opravili kostel.nová omítka,barva a ženská s nějakým jako jorkem a už ho to nechala ochcat.Povídám ji , a vám by se líbilo kdyby vám nechali psa ochcávat novou fasádu na domě.Prý do parku je to daleko na to nemá čas,je přece na mateřské,a pak to stejně ochčijou jiní,Co na to říci.
Před nějakou dobou nám zateplovali dům plus nová omítka, dům je rohový, kousek od přechodu na travnatý venčící pás…do půl roku kompletně zech…ý roh..na můj dotaz zde venčicich pejska odpověď, že už by to tam psi nestačili…
acher:Tohle nechápu,proč nechat svýho psa něco ničit jiným.Viděla jsem to ve městě kde krásné opravili kostel.nová omítka,barva a ženská s nějakým jako jorkem a už ho to nechala ochcat.Povídám ji , a vám by se líbilo kdyby vám nechali psa ochcávat novou fasádu na domě.Prý do parku je to daleko na to nemá čas,je přece na mateřské,a pak to stejně ochčijou jiní,Co na to říci.
Taky to nechápu. Lidi jsou čím dál větší prasata a ignoranti. Mně pes na zdi nechčije. Když není žádnej strom, tak prostě čůrá na fenku, žádnej problém. Jenže dnes lidi nechtějí psa nic učit. Já jsem jednu dobu nacházela u branky i 💩, po čase jsem i přišla na to, čí pes to dělá. Už jsem se chystala, že to budu sbírat a milé paní dávat před její branku. Pes ale náhle umřel a dalšího už naštěstí nemají. Byl to takovej samovenčitel a dost lidem se to nelíbilo, ono potkat jen tak na ulici NO není zrovna příjemný zážitek, když ho člověk nezná.
Mně pes na zdi nechčije. Když není žádnej strom, tak prostě čůrá na fenku, žádnej problém
jsem strasne dlouho mela jen feny. Takze zivot se psem pro me taky byla novinka. Na holku teda curat nebudou - pokud nemusi. Aspon jeden vyssi stvol travy potrebuji 🙂Nicmene -rohy baraku mi teda neocuravaji. Bych je zabila. Ale na zahrade jsem jim zacala nechavat mensi ostruvky vysoke travy (kopriv) - zacalo to omylem -nechtelo se mi dosekavat krovinakem 😇a zjistila jsem pak i na cizich psech, ze to docela maka. Dojede navsteva, jde precurat celou zahradu -ale drzi se prave te travy. Rohy baraku jsou stale nedotceny 👍
Ph:Mně pes na zdi nechčije. Když není žádnej strom, tak prostě čůrá na fenku, žádnej problém
jsem strasne dlouho mela jen feny. Takze zivot se psem pro me taky byla novinka. Na holku teda curat nebudou - pokud nemusi. Aspon jeden vyssi stvol travy potrebuji 🙂Nicmene -rohy baraku mi teda neocuravaji. Bych je zabila. Ale na zahrade jsem jim zacala nechavat mensi ostruvky vysoke travy (kopriv) - zacalo to omylem -nechtelo se mi dosekavat krovinakem 😇a zjistila jsem pak i na cizich psech, ze to docela maka. Dojede navsteva, jde precurat celou zahradu -ale drzi se prave te travy. Rohy baraku jsou stale nedotceny 👍
Jo, tak nějak, můj taky furt aspoň trošku zvedá nohu a potřebuje nějaké to stébélko, ale furt je to v pohodě a zdá se mně, že od něj ani nejsou tak vyčůraný kolečka jak od fen. Ty prostě mají svoje oblíbený místa a je to teda fakt vidět, každej rok na jaře to musím zrýt a nově osít, stejně to nepomáhá. Když pes čůrá na kopřivy nebo různý plevel u drátěnýho plotu, tak to mně nevadí, aspoň tam nic neroste. 🙂
Možná soused ani nevnímá, že pes ochcává plot. Natož aby si všiml příhodného šutru. Vidím to tu dnes a denně a je jedno, jestli je pes na vodítku nebo není. Prostě jde a zvedne nohu u vchodových dveří, rohu domu, kola u auta, nohy lavičky, rohu z-boxu, atd. A většina majitelů to ani nepostřehne, protože na svého psa nekouká nebo kouká, ale nevnímá.
Taky to nechápu…Sousedi dokonce nechávají ochcávat i “svou” budovu ve které bydlí svými psy. Asi je to netrápí, když jsou v nájmu. Všude tu jsou fleky.
Jacka stačilo na začátku upozornit 2x a pak už to ani nezkusil, vždycky si poodejte na ostrůvek s trávou, co tu je. O to víc nechápu, že lidi nemůžou ujít ty dva metry od vchodu navíc, aby jejich pes neochcal hned roh za dveřma…ale oni tu před vchodem kolikrát nesbírají ani 💩 a to tu bydlí…asi jako že od malého psa to nevadí, nebo co.
Minule tu někdo z protější budovy vyhodil na příjezdovku i celý dort (edit - z okna)…celé to tu je poměrně novostavba, nájem taky nebude nic extra levného v žádném bytě si myslím a stejně se sem stěhují divnolidi. Z místa u kontejnerů si dělají skládky. Od doby co se to zamyká, tak si sem tam někdo zapomene klíče a nechá pytle s odpadky přededveřma a je jim to úplně fuk…já už nějak dávno nemám víru v lidstvo.
Fiona.Praha:Možná soused ani nevnímá, že pes ochcává plot. Natož aby si všiml příhodného šutru. Vidím to tu dnes a denně a je jedno, jestli je pes na vodítku nebo není. Prostě jde a zvedne nohu u vchodových dveří, rohu domu, kola u auta, nohy lavičky, rohu z-boxu, atd. A většina majitelů to ani nepostřehne, protože na svého psa nekouká nebo kouká, ale nevnímá.
Myslím, že to musí vidět, když čeká, až to pes udělá a jde se dál, viděla jsem to zdálky, mobil v ruce neměl. Ale asi mu to přijde normální.
Moji pesani by si i nějakej ten barák nebo popelnici s gustem označkovali, ale prostě nedovílím a je to…vzhledem k tomu, že to opravdu není o tom, že se potřebuje nutně vyvenčit a jestli ne, tak mu praskne močák, no tak to prostě vydrží neochcávat do doby, než dojdeme někam, kde to není problém.
Ale bohužel nejenže vidím, že majitelům psů je to vesměs jedno, co jejich pes obchcává, protože ty rohy a budovy vidím jak vypadají.
Nicméně nejvíc mě překvapili “majitelé” dítěte…rodinka táta, máma a malej syn..tak asi 4-5 let a přijdou k nám do krámu a po nějaký chvíli si synáček vzpomene, že potřebuje čůrat…my tam záchod pro zákazníky nemáme a tak taťka vezme synáčka ven…a jestli si někdo z vás myslí, že ho teda vzal na travnatej pás na parkovišti nebo bokem ke stromečku…obojí vzdálenost tak 10 metrů, tak ne..vylez u nás z obchodu a hned k první naší výloze vedle dveří a na tu výlohu nechal hošánka vyčůrat. Upřímně jsem se nezmohla ani na slovo..to byla doslova a do písmene situace, kdy jsem mohla říct, že “nemám slov”…dodnes mi to hlava nebere…
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-nemecky-ovcak-pokousal-pracovnici-uradu-na-rokycansku-utociciho-psa-zastrelil-policista-40534906#dop_ab_variant=1487710&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Zase! 🤬
Chodila mi jedna rodinka z novýho bytovýho domu naproti mě venčit psa na kamennej sloupek u mojí branky. Sami mají okolo byťáku plot dlouhej jak Lovosice a asi za 10 metrů zatáčku k louce, kde už je vedle jejich plotu pruh trávy. To už jim bylo daleko, když stačí přejít cestu, nechat vychcat psa na cizí branku a honem zase domů. V létě, když jsem připínala u branky moje psy na vodítka a měla jsem sehnutou hlavu, to byl smrad jak u lví klece, málem jsem se poblila. Když jsem je požádala, aby pes chodil chcát na jejich plot, přestali mě zdravit 😀 😀