Říct to může. Ale to, že si děcko kopne do cizí zahrady míč, není důvod, aby tam lezlo přes plot. Prostě ne. Může zazvonit a požádat o podání míče. A když nikdo neotevře? Tak přijít jindy.
Jaká krajní nouze by to asi mohla být, aby donutila dospělého člověka, aby lezl přes plot do zahrady??? Fakt nevím. Vy ano?
Sice máte pravdu, ale stejně budou popotahovat vás. A pokousané dítě se bude řešit velmi moc.
A krajní nouze - takový chytrák si klidně vymyslí, že chtěl nahlásit páchání závažného trestného činu nebo odvrátit hrozící nebezpečí, ale zrovna u sebe neměl mobil, zvonil na vás a tak se v krajní nouzi rozhodl dobýt se dovnitř.
Vy jste nečetla celý můj příspěvek? A ten od acher?
Já bych takovýho obyčejnýho zloděje zabít asi nechtěla.., neměla bych z toho dobrej pocit..🤣
Já asi taky ne, kdybych měla použít nějaké obyčejné nářadí. Ovšem kdyby to měla vyřešit jedna mezi oči, tak to by bylo asi v cajku. Teď ještě se trefit. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.08.2025, 13:49:01
No to jo, jasně, když jsem doma, tak si prostě couraj, tojo, ale jakmile jdeme pryč ze zahrady ven, tak jdou domů. Nepřestala bych si to nikdy vyčítat, kdyby je třeba ukradli, představovala bych si, co se s nima stalo, děje…brrr.
No to jo, jasně, když jsem doma, tak si prostě couraj, tojo, ale jakmile jdeme pryč ze zahrady ven, tak jdou domů. Nepřestala bych si to nikdy vyčítat, kdyby je třeba ukradli, představovala bych si, co se s nima stalo, děje…brrr.
Jimá mě hrůza si to jen představit, ty moje důvěřivý telátka, že každej člověk je hodnej a chce se s nimi jen mazlit.
je mi těch fen moc líto - na stranu druhou já bych nemohla mít své psy někde jinde - a být u nich jen dvakrát za den. A jinak zavřená každá ve svém kotci… Když bych neměla podmínky, nechovala bych…
Jinak souhlas - viděla bych to na žháře a nebo možná na nějakého šílence, co si připadal ohrožen blízkostí smečky fen “nebezpečného” plemena.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.08.2025, 14:15:53
Ježkovy voči, já fakt nejsem úplně pitomá, vidím co se děje a jak to tu v republice chodí.
Ale taky je třeba vždy vzít v potaz místní podmínky a tím i míru nebezpečí či rizika. A tu neposoudíte aniž byste to tu znali. A tím nemyslím mrknutí do mapy.
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 21.08.2025, 09:47:04
Nebojíme se postihu, kdyby někdo vnikl na náš oplocený pozemek a pes mu ublížil. Pořád je to lepší varianta, než kdyby dotyčný ublížil nám nebo psovi.
I pro mě je to lepší varianta…když to řeknu hodně blbě, tak můj pes má pro mě větší hodnotu než cizí člověk a radši si půjdu sednout na tvrdo, že můj pes někomu na mém pozemku ublížil, než aby nedejbože někdo ublížil mému psu.
No a jasně…varianta s dítětem…můj názor je jasný…dítě, které dokáže přelézt naší branku (jinak všude sousedíme se sousedy a jejich děti nepolezou přes vysoký plot k nám), tak to není žádný dvouletý capart, co z toho nemá rozum…a opravdu si nemyslí, že poleze přes branku za kterou řvou dva velcí psi.
Nicméně…pokud není nikdo doma, tak jsou psi zavření v baráku, v noci jsou psi zavření v baráku. Jo a jsou na zahradě klidně i sami, ale pokud spustí řev, tak se okamžitě někdo z nás běží podívat, co se děje…minimálně proto, aby psy umravnil, poněvadž většinou je příčinou procházející cizí pes.
Myslím, že soudy dnes už tolik nechrání zloděje, který prokazatelně vnikl na pozemek, viz případ z pražského zlatnictví před pár lety, kde majitelka zloděje zastřelila a nebyla obviněna, případ se vyšetřoval, jasně, ale ona neměla problém, že sebe a svůj obchod bránila. Případy, že si zloděj vymkl kotník, když potmě šlápl do výkopu na cizí zahradě, a pak vyžadoval finanční kompenzaci, asi nějaké proběhly, ale dnes by soudy pravděpodobně rozhodovaly jinak.
Nemám psici hlídače, na zahradě ji moc samotnou nenechávám, ale protože ona nechce. Není to ze strachu, že ji někdo otráví, ukradne. Nechci svůj život žít ve věčné naštvanosti na svět okolo. Mám fajn sousedy, kdyby se tu něco dělo, dají mi vědět a já jim. Lidi si tu nechávají nastartované auto, zatímco si vyzvedávaji balík v Alza boxu, u mě je svět ještě v pořádku a já se odmítám přizpůsobit světu, kde se běžně tráví psi. Jasně, vím, že se mi může přihodit nějaká nepříjemnost, ale může za to ten jeden lump, ne celá společnost. Všichni nejsou lumpove a zloději, většina lidí je normálních a v nouzi dokonce přátelsky nabídnou pomoc.
Jezdím teď kočárkem a neminuly mě diskuze, jak maminky trpí, že jim bližní ani s kočárkem do tramvaje/autobusu nepomůžou. Opět, odráží to jejich vidění světa. Mě pomůžou, až pomocníky někdy musím odhánět, když se nikdo nenabídne sám, oslovím prvního vhodného kandidáta a on mi s úsměvem pomůže. To je můj svět, ve kterém žiju.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 21.08.2025, 14:32:32
No nevím, já myslím, že 5 kavkázáků zrovna potichu nebude, nebylo to na samotě, ale v zahrádkářský kolonii a psali, že blízko je panelák a lidi z toho paneláku si na štěkot stěžovali. Takže bůhví jak to bylo. Tím teda nechci říct, přijde mi to taky strašný, jak tohle může někdo udělat, i kdyby to bylo ve stylu že zoufalý lidi dělají zoufalý věci, tak tohle už je přes čáru v každým případě.
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 21.08.2025, 16:15:37
Nechci být škarohlíd, ale mám bohužel jiný příklad - i když odbočím od psů. Paní s berlemi potřebovala pomoct vystoupit z příliš vysokých schodů z vlaku. Na nástupišti stál shluk lidí a bohužel jen čuměli.
Já si myslím, že to chování některých lidí je jednak důsledek socíku, kdy všechno patřilo všem, a jednak v neposlední řadě jakýsi přesvědčení, že v demokracii si můžu dělat, co chci bez ohledu na to, že tím jiným ubližuju a škodím. To druhý možná i víc, protože od konce minulýho režimu už to je víc než 35 let a vemte si, jak starý lidi se tak chovají. Jo, občas je to i starší člověk nad 50 let, ale vesměs, co tak vidím, jsou to mladší lidi. A toto chování hodně podporují mnozí populární youtubeři. Takže to vysvětluje i to, že jsou dnes i teenageři často až agresivní, vždyť to čteme pořád, že jo.
Já zareagují jen na tu první větu. To, že za “socíku” všechno patřilo všem, je jen výklad z poslední ( nevím jak dlouhé) doby. Tehdy pole, louky byly statkové nebo družstevní. A nenapadlo by nás lozit přes neposekanou louku. Dám sem jeden příklad: u domu na vsi, kam jsme dojeli na letní byt, měli NO a ten měl holou boudu. Vymysleli jsme, že mu na mezi usušíme seno. Paní domácí nás z nápadu brzy vyvedla…"Kam s tím srpem? To ať vás ani nenapadne…xy vás přerazí" a tak jsme se dozvěděli, že tuhle mez si seká Novák tamtu Dvořáková. I meze měli sousedi přesně rozdělené. Nakonec jsme tu trochu sena usušili na okrajích lesního palouku, protože jsme usoudili, že hajný nás nenačapá.
Problém je ten, že dnes mají lidi moc volna, kola, auta….všude se dostanou a strašně se rozlézají. A je jich moc a obtěžují se navzájem. I psů je moc. A obtěžují se navzájem.
Já bych, být na jejím místě, měla nastálo jednu z fen puštěnou + kameru. Kamera stojí nula nula nic a pozemek je pod kontrolou.
Přesně tak. Mám kameru z Datartu, vešla jsem se do dvou tisíc i s kabelama a sd kartou a vidím a slyším všechno. A taky mi sama hlásí pohyb aut a lidí okolo plotu. Ještě budu pořizovat jednu do kříže, aby na sebe kamery viděly. Za mě jedna z nejlepších investic.
Já zareagují jen na tu první větu. To, že za “socíku” všechno patřilo všem, je jen výklad z poslední ( nevím jak dlouhé) doby. Tehdy pole, louky byly statkové nebo družstevní. A nenapadlo by nás lozit přes neposekanou louku. Dám sem jeden příklad: u domu na vsi, kam jsme dojeli na letní byt, měli NO a ten měl holou boudu. Vymysleli jsme, že mu na mezi usušíme seno. Paní domácí nás z nápadu brzy vyvedla…"Kam s tím srpem? To ať vás ani nenapadne…xy vás přerazí" a tak jsme se dozvěděli, že tuhle mez si seká Novák tamtu Dvořáková. I meze měli sousedi přesně rozdělené. Nakonec jsme tu trochu sena usušili na okrajích lesního palouku, protože jsme usoudili, že hajný nás nenačapá.
Problém je ten, že dnes mají lidi moc volna, kola, auta….všude se dostanou a strašně se rozlézají. A je jich moc a obtěžují se navzájem. I psů je moc. A obtěžují se navzájem.
Moje věta ale byla zevšeobecňující, já vím, jak to bylo, do JZD jsem chodila na praxi. Moji rodiče i prarodiče v JZD pracovali, babička měla pronajaté menší políčko a mělo to tak více lidí z vesnice, většinou na brambory. A tehdy se nikdo neodvážil něco na tom políčku ukrást. Ale nebylo soukromé vlastnictví, to přece víte, že člověk mohl vlastnit jen dům a pozemek kolem něj. Ano podnikat se nesmělo. Můj otec měl doma autodílnu, dělal to načerno, ale pravda nikdo ho neprasknul, protože ho potřebovali.