Aktuálně: 2 746 inzerátů258 475 diskuzních příspěvků19 109 uživatelů

Psi v médiích

Sarah01
Sarah01 09.10.2025, 12:00:00 xxx.xxx.11.197
Vahine:

Ehm, tak to je strašný, co všechno je v dnešní době možné.🙈 Kdybych chodila okolo, asi bych mu tam dala pelech a střídala je, kdyby to šlo…to kdyby byl déšť…  a něco na zub mu dávala….nevydržela bych nic neudělat…

To je divnodoba!!!…my tu měli v úterý mord…fuj!

Copak se stalo? 😲

Vahine
Vahine 09.10.2025, 14:16:37 xxx:xxx.9c2:bb01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.10.2025, 12:00:00

Matka zabila svou dceru, věk ? prý do 15 let, víc neřekli. Odehrálo se to dopo v novostavbě bytového komplexu. 

Sebe pobodala, byla v ohrožení života, nicméně už ji z nemocnice pustili a čeká na vzetí do vazby. 

Co tomu všemu předcházelo se neví, o otci se nic zatím neví. Co dohnalo matku k vraždě vlastní dcerky, ví zatím jen ona. 

Daja
Daja 10.10.2025, 03:57:41 xxx:xxx.3dac:56dc
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 09.10.2025, 14:16:37

Viděla jsem v TV a ano co se musí dít aby tohle matka dokázala😠. Dva dny to běží ve zprávách.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 06:13:11 xxx.xxx.11.197

Já teda TV teď nestíhám, něco jsem asi zaznamenala na Seznamu. Že někomu dnes v této době hrábne, se popravdě ani nedivím. 

Orionka (neregistrovaný) 10.10.2025, 08:12:50 xxx.xxx.226.32
Sarah01:

Podle fotky mně přijde, že je to on.

Je to on, nějakou fotku taky mám. Já tam tudy často procházela. Odhadovala jsem, že pes tam je v čase pracovní doby majitele, že s ním chodí na noc domů, je normálně krmen, venčen atd…..nevím, jak je to opravdu. Ale exkrementy kolem něj nejsou. Jen udusaná plocha, na fotce je to vidět. Nebezpečný nebyl, k tak velkému psu nikdo cizí nechodil. Snad mi nikdo neublíží. Pozemek zřejmě patří městu, je v sídlišti.

Orionka (neregistrovaný) 10.10.2025, 08:18:17 xxx.xxx.226.32
Orionka:

Je to on, nějakou fotku taky mám. Já tam tudy často procházela. Odhadovala jsem, že pes tam je v čase pracovní doby majitele, že s ním chodí na noc domů, je normálně krmen, venčen atd…..nevím, jak je to opravdu. Ale exkrementy kolem něj nejsou. Jen udusaná plocha, na fotce je to vidět. Nebezpečný nebyl, k tak velkému psu nikdo cizí nechodil. Snad mi nikdo neublíží. Pozemek zřejmě patří městu, je v sídlišti.

…..snad mu nikdo neublíží……

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 09:40:40 xxx.xxx.11.197
orionka-2:

On

Obrázek

Místní lidi na FB píšou, že pes tam prý bývá jen 3 hodiny denně, někdo ale píše, že už údajně začíná být agresívní. Nevím, já tam nebydlím, ale asi je to dost neobvyklé, že je na sídlišti, i kdyby jen na několik hodin, takto uvázaný. Jako majitel bych se o něj bála.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 11:19:39 xxx:xxx.f706:a7b2

Na Panoramě na Mapách.cz je pes vidět už v říjnu 2021. Když si otevřete Panoramu z místa mezi domy 815/12a a 12b, tak tam pes vidět je. Určitě tam nebýval jen ty tři hodiny, byl tam ráno v 8 a odpoledne v 15 zas. Ale možná ho mezitím někdo venčil, nestála jsem u něj. Agresivní mi nepřipadal, jen totálně otrávený a smutný. I když je to malamut ( a měl by být otužilý ), stejně bych ho tam v dešti, nebo 30°ležet nenechala. A nebude to žádný mladík.

Obrázek
Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 11:26:58 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Místní lidi na FB píšou, že pes tam prý bývá jen 3 hodiny denně, někdo ale píše, že už údajně začíná být agresívní. Nevím, já tam nebydlím, ale asi je to dost neobvyklé, že je na sídlišti, i kdyby jen na několik hodin, takto uvázaný. Jako majitel bych se o něj bála.

Pes tam bývá uvázaný 3 hodiny denně?….ale to přece nejni normální…ty 3 hodiny denně může být klidně doma. A jak jsem četla výše, tak to asi bude víc jak 3 hodiny…

Je mi toho psa fakt líto a divím se, že tohle se může…nechávat psa několik hodin přivázaného na veřejném prostranství…i když nic jinýho, tak tam nevidím misku s vodou, o přístřešku ani nemluvím…

Tak si jako pokládám otázku, proč ho jeho majitel má…

efe
efe 10.10.2025, 11:30:09 xxx.xxx.64.15

Není náhodou nějaký nový zákon, který uvazování psů zakazuje?

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 11:31:18 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 10.10.2025, 11:30:09

No mám pocit, že něco takovýho je, ale teda upřímně nevím, jestli už je v platnosti.

Tenurri
Tenurri 10.10.2025, 11:33:44 xxx.xxx.22.64

MZe:
MZE-23866/2025-13143 2 Přehled změn v zákoně na ochranu zvířat: Ustanovení § 4 odst. 1 písm. o) zákona na ochranu zvířat – zákaz uvazování psů • Ustanovení zakazuje uvazování psů a upravuje, na které prostory se zákaz uvazování psů vztahuje, a výjimky z tohoto zákazu. 
• Psů narozených před 1. lednem 2025 se zákaz uvazování týká od 1. ledna 2026. Viz přechodná ustanovení bod 1.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 13:21:48 xxx:xxx.f706:a7b2

Proč ho majitel má?

Nevím. Ale pamatuju, jak u nás na vsi vláčela argentinská doga důchodkyni : “Ona už vyrostla a tak ji dcera v Praze nemůže mít”. A ta doga byla opravdu agresivní.

Soused má kocoura, krásného. Moc se o něj nestará, ale přece jen v rámci venkovské péče o kočku…Také si ho nepořídil. Manželka si ho pořídila, pak s dětmi odešla a kocoura tu nechala. Kocoura si do městského bytu vzít mohla. Před tím měla na hraní indické běžce, jednoho odnesla liška, druhý asi zemřel stářím.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 14:30:57 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Pes tam bývá uvázaný 3 hodiny denně?….ale to přece nejni normální…ty 3 hodiny denně může být klidně doma. A jak jsem četla výše, tak to asi bude víc jak 3 hodiny…

Je mi toho psa fakt líto a divím se, že tohle se může…nechávat psa několik hodin přivázaného na veřejném prostranství…i když nic jinýho, tak tam nevidím misku s vodou, o přístřešku ani nemluvím…

Tak si jako pokládám otázku, proč ho jeho majitel má…

No, mně to povídej, taky mně to nepřijde normální, ale jak je vidět, jsou prostě místní lidi, kteří to ještě obhajují. Jestli ho ten člověk mít v bytě nemůže, tak taky nechápu, na co toho psa nemá. Řešit se nejspíš bude, až psovi přepne v hlavě a někoho pokouše. Což mu teda nepřeju. ☹️

Sardullah
Sardullah 10.10.2025, 16:45:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.10.2025, 14:30:57

Pes uvázenej u stromu …na to nemám obhajobu…

Je to malamut…tak tam bych předpokládala nějaký vyžití…běh, běh u kola, u koloběžky. Nemyslím si, že takovej pes potřebuje nutně unavovat mozek, že je z meritu věci určený k tomu, aby tahal. A takovej utahanej malamut určo zvládne doma prospat pracovní dobu majitele.

A když teda opomenu nějaký welfare psa, tak myslím, že v zákoně není nic o tom, že pes nesmí být uvázaný na veřejném prostranství…některé obce, ale možná mají vyhlášku, že pes na veřejném prostranství musí být pod vlivem doprovázející osoby…nebo něco v tom smyslu…jakože nemůže být ani uvázaný u obchodu….no tady to asi evidentně není.

Já se vlastně dost divim, že toho psa ještě nikdo neukradl.

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 16:59:35 xxx:xxx.f706:a7b2
Sardullah:

Pes uvázenej u stromu …na to nemám obhajobu…

Je to malamut…tak tam bych předpokládala nějaký vyžití…běh, běh u kola, u koloběžky. Nemyslím si, že takovej pes potřebuje nutně unavovat mozek, že je z meritu věci určený k tomu, aby tahal. A takovej utahanej malamut určo zvládne doma prospat pracovní dobu majitele.

A když teda opomenu nějaký welfare psa, tak myslím, že v zákoně není nic o tom, že pes nesmí být uvázaný na veřejném prostranství…některé obce, ale možná mají vyhlášku, že pes na veřejném prostranství musí být pod vlivem doprovázející osoby…nebo něco v tom smyslu…jakože nemůže být ani uvázaný u obchodu….no tady to asi evidentně není.

Já se vlastně dost divim, že toho psa ještě nikdo neukradl.

Prosím vás, kdo by s ním co dělal ? Pokud by se tedy ukrást dal. 

orionka-2
orionka-2 10.10.2025, 19:02:00 xxx:xxx.f706:a7b2
Sarah01:

No, mně to povídej, taky mně to nepřijde normální, ale jak je vidět, jsou prostě místní lidi, kteří to ještě obhajují. Jestli ho ten člověk mít v bytě nemůže, tak taky nechápu, na co toho psa nemá. Řešit se nejspíš bude, až psovi přepne v hlavě a někoho pokouše. Což mu teda nepřeju. ☹️

Není pravděpodobné, že by někoho pokousal. Cizí lidi k němu nelezou, k autům a na chodník se nedostane. I u dětí budí celkem respekt. Sem tam ho tam dojde někdo i podrbat. Viděla jsem tam muže, asi ze sídliště, jak ho šel pomazlit. Ptala jsem se, nebyl to majitel.

Sarah01
Sarah01 10.10.2025, 19:25:43 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Není pravděpodobné, že by někoho pokousal. Cizí lidi k němu nelezou, k autům a na chodník se nedostane. I u dětí budí celkem respekt. Sem tam ho tam dojde někdo i podrbat. Viděla jsem tam muže, asi ze sídliště, jak ho šel pomazlit. Ptala jsem se, nebyl to majitel.

Já bych se přesto bála, že ho někdo ukradne, kdybych teda byla na místě majitele. Až se do toho vloží takové ty fanatické zachránářky, které opravdu kradou psy, když už se to začalo šířit soc. sítěma……Myslím, že by mu mohla ta VS aspoň domluvit nebo někdo z obce, tomu majiteli. Ale samozřejmě nevíme, co v tom je, že pes musí být venku, třeba majitel bytu v domě psy nechce.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.