My byli teď v tom kempu v Hostýnkách a ten majitel, takový starý pán, se mě ptal kolik mám těch psů? Tak jsem se smála a říkám málo. Tady osm a doma zůstali tři. A on se na mě zamračil a povídá: "Takovou jsem měl kamarádku. Vždycky mi tvrdila, že má čtyři pět psů a pak jsem ji viděl v televizi, že jí stopadesát zabavili." 😆
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.10.2025, 19:38:20
No právě, ani za dvojnásobnou vraždu dvou náhodných lidi nedostal maximum. Já už o našich soudech nemám iluze. Psa na pozemku si zakopat můžete a nikde není řečeno kolik, to si jistě obhájce obhájí a ten zbytek, no nevím.
No právě, ani za dvojnásobnou vraždu dvou náhodných lidi nedostal maximum. Já už o našich soudech nemám iluze. Psa na pozemku si zakopat můžete a nikde není řečeno kolik, to si jistě obhájce obhájí a ten zbytek, no nevím.
Nevím, jak velkej měla baba pozemek a kde se kadávery našly, ale jen tak psa na vlastním pozemku zakopat nemůžete…
Kámoška z řad běžné veřejnosti má jednoho mlaďocha v dočasce už víc jak měsíc. ❤️
Na FB teď nabízeli do dočasky odchovaný štěňata a pak pejsky, kteří se léčili s těmi kožními zraněními a nemocemi. Nabízela je myslím ta paní Zuzana Horká, která byla přímo u toho, když je odebírali. A ještě jeden útulek nabízel dva pejsky, myslím Kapka pro tlapky.
My byli teď v tom kempu v Hostýnkách a ten majitel, takový starý pán, se mě ptal kolik mám těch psů? Tak jsem se smála a říkám málo. Tady osm a doma zůstali tři. A on se na mě zamračil a povídá: "Takovou jsem měl kamarádku. Vždycky mi tvrdila, že má čtyři pět psů a pak jsem ji viděl v televizi, že jí stopadesát zabavili." 😆
No, asi měla spoustu známých z doby, kdy ještě byla tzv. normální.
Iluze si taky nedělám, ale doufám. A hlavně mně jde o to, aby se jí nevrátil jedinej pes 🙏 a aby dostala zákaz chovu. A hlavně aby to někdo kontroloval, protože už prej zase má psa a taky koně.
Ale můžete, někdy předloni to novelizovali, zrušily se ty nesmyslný podmínky a v podstatě tam je jen jak to má být hluboko a použít dezinfekci.
Já mám psy taky na zahradě a nikomu jsem to nehlásila. Ale asi je rozdíl mít tam za ty roky cca 10 psů už rozložených, než několik desítek psů čerstvě zakopaných nebo se různě na dvorku povalujících mrtvolek. Očití svědkové tvrdí, že to bylo hrozné, já to pravda neviděla. Ale když si celá ulice stěžovala na děsný zápach, a to prý nebyly jen exkrementy, tak to asi úplně normální nebylo.
Zatim to u soudu neni. Zatim se konecne rozhoupala KVS a dodala podklady PCR. Ta to obzalovala a poslala na Statni zastupitelstvi. Ted to visi na nich - jestli to poslou k soudu nebo prekvalifikuji na prestupek. Tise doufame, ze tohle je takova kauza, ze si nikdo nedovoli to shodit ze stolu jako prestupek. Ale tatinek ma dlouhe prsty, tak drzte palce!
Realne pokud se to obzaluje, tak to nejspis pujde pres poruseni zakona 246/1992 Sb§ 7a - Ochrana psu a kocek pri jejich rozmnozování - odst.1., odst. 6b. (a mozna i a), odst.8. a pokud obcas preci jen nejaky stene nekomu dala a povede se to dohledat, tak pravdepodobne i odst. 2 a 4. Tedy by to melo byt posouzeno jako tyrani dle vyse zmineneho zakona § 4 odst. c.1 a mozna i 2 (pac zrali kde co, vcetne kamenu)., dost mozna odst. j., zcela urcite odst. l.
Sazba za tyhle veci je pak stanovena TZ. Konkretne § 302 - tomhle pripade dle odst.2c a odst.3a, b, c a d (pac podle me by ji mohli prisit vsechno) - tak az 6 let. Dale § 302a - odst.4b - sazba 5-10 let. § 303 odst.2 - az 2 roky. A ja bych ji prisila i § 306 (az 1 rok) Skoda ze se tresty za jednotlive pragarafy nescitaji, i kdyz by mohly. Ja bych fakt byla pro!
Pak je otazka, jestli ji k tomu jeste prisijou nejaky ty poruseni hygienickych norem, ohrozeni spodnich vod a ja nevim co jeste … vzhledem k poctu kadaveru ktere se tam nasli (a ne, nebyly rozhodne ani zdaleka vsechny zakopany do zeme) - jako obecni ohrozeni? Slo by to?
Kazdopadne - pokud to SZ obzaluje a da k soudu podle § 302a., odst.4b. tak NELZE ulozit podminku. Podmineny trest lze ulozit pouze tehdy, pokud je vyse hroziciho trestu max. 3 roky … proto vsichni doufame ze pokud to SZ nesecte a neobzaluje dohromady, veme to prave podle 302a.
Ale uprimne - i pokud by to slo na podminku nebo na prestupek, tak ve VSECH pripadech ma soud (v pripade trestneho cinu) tak ORP (v pripade prestupku) moznost ulozit propadnuti veci. Plus soud navic zakaz chovu a vlastneni zvirat …
Takze se co? Takze se modlime!
PS: super je, ze policajti to vzali nejen na madam MB, ale i na jejiho draheho.
Odpověď na příspěvek uživatele Arosek z 29.10.2025, 13:44:55
Dobrý den.Mám dotaz týkající se finančni pomoci odebranym pejskům.K dnešnímu dni je na transparentním účtu KCHLS retrievri stále víc než 300 000 Kč. Předpokládala bych,že největší pomoc byla třeba v začátcích, kdy byli pejsci do jednotlivých spolku dovezeni. Proto mě překvapilo, že víc než polovina vybrané částky je ještě dosud na účtu klubu.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 29.10.2025, 15:20:02
Na stránkách KCHLS je dlouhodobě výzva “Pomoc retrievrum z Odrovic” a ta vybor klubu uvedena i JT.-zde Arosek. Proto se domnívám, že by mohla tušit a znát odpověď.
Na stránkách KCHLS je dlouhodobě výzva “Pomoc retrievrum z Odrovic” a ta vybor klubu uvedena i JT.-zde Arosek. Proto se domnívám, že by mohla tušit a znát odpověď.
Ano, domnivate se spravne - znam a tusim odpoved.
Kopiruji z FB vyjadreni Magdy Nemcove, ktera je ve sbirce zainteresovana vyrazne vic nez ja 🙂 Ja jen v zacatku poskytla svuj transparentni ucet (ktery je urcen puvodne na neco uplne jineho) a sve jmeno jako zastitu. Dale to - z nekolika duvodu ktere tez byly jiz drive vypsany na FB - prevzalo KCHLS.
“Milí přátelé,
chtěla bych poděkovat za celý náš „tým“ každému z Vás, kdo přispěl a stále přispívá na pomoc odebraným pejskům v kauze Odrovice. Vaše obrovská solidarita a laskavost všem ukazují, že když jde o život a pohodu nevinných zvířat, dokážeme držet při sobě. S vaším přispěním mají dnes pejskové nejen plné misky a teplé pelíšky, ale i šanci znovu poznat lásku a bezpečí.
Naše největší poděkování patří hlavně lidem z útulků a spolků. Každý den s obrovskou trpělivostí a obětavostí pečují o desítky pejsků, dávají jim svůj čas, energii i srdce. Bez jejich práce a odhodlání by to všechno nebylo možné.
Jak jistě mnozí z Vás vědí, na transparentním účtě KCHLS je stále dostatek prostředků. Všichni bohužel tušíme, že tato kauza bude ještě nějakou dobu trvat. Proto jsme vděční, že útulky a spolky vědí, že se mohou na tuto inciativu kdykoli obrátit o pomoc s tím, co zrovna nejvíce potřebují. A my jim díky Vaší podpoře můžeme pružně pomoci. Velmi si vážíme Vaší důvěry a podpory. I proto bych Vás ráda uklidnila, že s vašimi dary i nadále nakládáme s velkou zodpovědností a péčí. S ohledem na složitost této kauzy chceme, aby tato pomoc nebyla jen krátkodobá, ale aby přinášela užitek i do budoucna.
Děkujeme všem – dárcům i pečovatelům v útulcích – za Vaše velká srdce. Společně dáváme pejskům naději na nový život. ❤️🐾”
Pokud mate jeste nejake dotazy, obracejte se prosim na Majdu (kennel Touch of Heaven), pripadne na Milana Slamu z KCHLS. Jen netusim, zda budou ochotni odpovidat anonymum ;)