Já bych se přesto bála, že ho někdo ukradne, kdybych teda byla na místě majitele. Až se do toho vloží takové ty fanatické zachránářky, které opravdu kradou psy, když už se to začalo šířit soc. sítěma……Myslím, že by mu mohla ta VS aspoň domluvit nebo někdo z obce, tomu majiteli. Ale samozřejmě nevíme, co v tom je, že pes musí být venku, třeba majitel bytu v domě psy nechce.
Já mám svoji teorii, ale je to jen moje ničím nepodložená dedukce. Naproti je Budokan, tělocvična ….Podle mě člověk zaměstnaný tam, nebo poblíž, vozí psa s sebou “do práce”. A má přes něj aspoň jakýsi přehled. Přijde mu to lepší, než kdyby byl 9-10 hodin zavřený v bytě. Nebo možná majitel sice bydlí v sídlišti, ale neodchází do práce a psa přes den nechá venku. A zase, třeba na něj vidí z okna. Bývá tam takhle minimálně 4 roky.
No, pokud nemá podmínky, neměl si pořizovat psa. A nebo jen nějakýho prcka do bytu, když furt není doma. Každopádně do 1. 1. 26 to bude muset vyřešit a moc času už nemá, ten majitel. A pes tam bude muset ještě dva a půl měsíce hnít.
Tak moje dedukce nebyla úplně vedle. Škoda, že tam nemá boudu a pelech. Ale to už by město vůbec nezkouslo. Jinak, až na to ležení, s pánem souhlasím, že je to lepší než v bytě. Teď se do toho vložili ochránci zvířat a Bůh ví, co se psem bude.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 11.10.2025, 20:19:44
je to lepší než v bytě
Já jsem v tomhle asi hodně subjektivní vzhledem k tomu, jak to mám s mými psy já. Já mám psy domácí s přístupem na zahradu, kdy chtějí a teda vzhledem k tomu je můj názor dost ovlivněn. Moji psi si mohou vybrat, jestli budou doma a nebo venku…mimo teda noční dobu, to jsou zavření doma, aby nerušili sousedy případným štěkotem. A vidím tedy, co takový pes (můj pes a že už jsem jich tedy v tomto režimu měla několik) preferuje a ta preference je jasná…pokud chce spát, tak si zaleze do baráku…pokud nejsem doma, tak prochrápou větší část dne…pokud jsem doma, tak jsou aktivnější, ale tak do oběda…pak si jdou hodit šlofíka a jdou si lehnout do baráku, i když je období, kdy jsou dveře ceý den otevřené…naopak berňucha je spokojenější, když mu na tu spací dobu ty dveře zavřu.
Jako obhajoba majitele, že pes štěká a vyje, jak na zahradě, tak v bytě…jako sorry…kolikrát už jsme řešili nějakou separačku a jak postupovat a že teda je to na dýl, ale že je potřeba psa naučit samotě…ale tady budeme říkat, že je to v pořádku. No a pak co vždycky říkáme “unavenej pes, hodnej pes”, takže pak je otázka, jaké měl a má ten malamut vyžití…
Nechci nikomu křivdit, neznám majitele ani psa osobně, ale na první dobrou mi to teda tak nějak přijde, že režim v jakém má psa se snaží omlouvat, ale ve skutečnosti je to kombinace nenaučení psa samotě a nedostatečné aktivitě se psem…
co vím, tak hodně malamutů (v chovkách i u smeček tahounů) tráví čas na úvazku. Mají boudičku nebo strom, poskytující jim stín, mají vodu a jsou spokojení. K jiným členům smečky nemůžou. Zima ani mokro jim nevadí. Ale “oddělenou” samotu často nemají rádi a smečku svolávají typickým vytím (inu plemeno, které je ve smečkách (díky sportu) chováno často i dnes. Asi tohle řešení majiteli nepřijde vůbec divné - a pokud pes ho akceptuje - pospává a pozoruje okolí… tak majitel je spokojený (nemusí řešit vytí)… Vůbec se mi to nelíbí (hlavně ne na veřejném prostranství ve městě) a už vůbec nechápu, proč se jinak chová na zahradě a jinak u stromu… jen se snažím pochopit, kde se to vzalo…
Taky mně to přijde divný to vyjádření. Pes u toho stromu ani nemá vodu, je uvázanej a nevyje? Hmm.
Vodu tam mívá. Krmit během dne nepotřebuje. A jestli ten majitel opravdu pracuje v Budokanu, tak pes o něm ví. Přijeli, přišli spolu. Prostě “páníček je vedle v tělocvičně”. A necítí se opuštěný - i když i výt už jsem ho tam slyšela. Ale to mohlo mít jinou příčinu než opuštěnost - fena okolo, pes přítel, či pes nepřítel. Většinou si okolních psů nevšímá - a že jich tam chodí ! Vstane, koukne, protáhne se a zas lehne.
Neberu to vyjádření “neměl si ho pořizovat, měl si pořídit prcka do bytu" - víte kolik těch malých je zavřeno celé dny v bytech?Nikdo neznáme okolnosti. A nikdo nevíme, co nás může stihnout. Udivuje mě dosavadní tolerantnost sídliště. A také MÚ.
Ještě dodám - když jsem dávala fotku poprvé ( příklad psa na úvazu ), tak dost ohlasů bylo ve smyslu “ je to malamut, to je v pohodě”. 🙂) Hledat to nebudu.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 12.10.2025, 06:47:13
V Harrachově pod můstkama byla chovka saňových psů, asi ESP, v klecích. Už to pár let je, kdy jsem nad tím kroutila hlavou. Psi žijí různě, nežijí všichni vhodně. I na válení na gauči může mít 100 lidí 100 názorů.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.10.2025, 08:49:47
Kousla ho shora do toho krku, krátce, když ji chytil za ruku, dá se to při přehrávání zvětšit. Pes nebyl rozzuřený doběla. Tou holí ho pak držela od těla, pes byl trochu zaskočený, tak vrtěl. Majitel a čumilové totálni debilové. Ach jo!
Kousla ho shora do toho krku, krátce, když ji chytil za ruku, dá se to při přehrávání zvětšit. Pes nebyl rozzuřený doběla. Tou holí ho pak držela od těla, pes byl trochu zaskočený, tak vrtěl. Majitel a čumilové totálni debilové. Ach jo!
pes byl trochu zaskočený, tak vrtěl
Podle mě vůbec nevrtí ocasem na tu paní, ale už má v záběru svého majitele.