Já budu mít nějaký systém s protizávažím a zajišťovací klapkou, případně elektrická vrata, ale mechanická by byla samozřejmě lepší - něco jako měl farmář v prasátku Babe.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.06.2026, 11:49:45
Vždycky do toho ale vstupuje lidský faktor, pokud ten nedohlédne, že branka zaklaplam že západka zaklapla……….. má následně onen lidský faktor problém se svou ženou 😀 😀
Kvůli němu už jsme měli i tak kliku u garáže, stejně to dokázal otevřít. Nevím co důležitého v garáži potřeboval, tak taky zamykáme. Vzpomínám jak synovi byli asi tři roky. Házel ohařovi míček a ten se zakutálel po mřížku, byl tam takový kanálek na odtok dešťové vody ze dvora. Zvednu mřížku byla docela těžká, držím ji oběma rukama a povídám synovi vyndej míček. Ten to nestíhá, přilítne ohař a míček si vyndá sám. No povídám, pak že pes je na úrovni dvouletého dítěte. Je chytrý jako opice.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 30.06.2026, 12:45:07
🤣
pomoooct!
A mě by teď fakt teda zajímalo, zda se dá udělat blbuvzdorný systém, který bude počístat se vším, co člověk, zvíře a náhoda dokážou dát dohromady. Hm????,
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.06.2026, 12:49:15
Brano zavira samo 😀
Ale kazdej system ma bezpecnostni diru, ja mam branku, ktera zaklapne zabouchnutim a stabilne tam mam klic kterym otocim a je zavreno a zamceno, otocit klicema se pes jeste nenaucil
Ted jak byly ty vedra, tak se v tom zamku neco roztahlo nebo co a ja az po par hodinach zjistila, ze branka drhne, takze nezaklapla a otocenim klicem se to fakt nezamklo
Takhle privreny nezavreny dvere si pes umi packou otevrit, ale tady to nejak vyignoroval a nebo ho to proste nenapadlo to zkusit tam kde to nikdy predtim neslo, takze nastesti dobry a ted uz po kazdym zamceni jeste lomcuju 😀
Já k tomu jen dodám : takových pastí na psa bez dozoru ( nebo jiné zvíře, nebo dítě bez dozoru ) je v krajině hafo. Staré skruže, jímky, studny, nádrže, propustky, vývraty…..V opuštěných vesnicích…..ve staré studni uvízl a zdechl divočák. Jediná jistota je mít psa pod kontrolou. ( To je zas moudro ! )
Nejhorší je že psi jsou zvyklý po okolí s námi chodit na procházky. A hlavně ohař s jezevčicí chodí po okolí na hony, naháňky. Po prázdninách začnou kachní hony a to jsou rybníky hned pár metrů od domu. Nebo malá chodí s páníčkem na posed. Ale musí tam mít deku, nebo chovat, přece nebude ležet na tvrdým prkně. Ona pak píská a páníčka štve že není potichu. Těžko jim vysvětlit, sami ne.
Já budu mít nějaký systém s protizávažím a zajišťovací klapkou, případně elektrická vrata, ale mechanická by byla samozřejmě lepší - něco jako měl farmář v prasátku Babe.
Brána na elektrické ovládání je právě na hov…. To abyste pořád kontrolovala, jestli se opravdu zavřela a jestli se náhodou neotevřela. A hlavně jestli je zavřel nebo neotevřel někdo další. Já vždycky mívala krabičku na ovládání na svazku klíčů, jinak bych ji ztratila nebo pořád někde zapomínala. Jenže pak se třeba stalo, že jsem po návratu z práce (brána byla po kontrole zavřená) vypustila psy na zahradu a jak jsem strkala klíč od domu do zámku, nechtíc jsem zavadila o ovladač a brána se samozřejmě otevřela. 🙄Přišla jsem na to sice hned, ale psi dřív a už byli u sousedů a proháněli slepice. Prostě průse. jako Brno. Teď je momentálně ovládání brány za hranicí životnosti, takže je odstaveno, zatím otvírám a zavírám ručně a přemýšlím, co s tím dál.
Tak ohař asi bude ze skákání za kachnama vyléčený.
Právě že ne. Vím jistě že by tam skočil znovu, je to prostě lovec. To že už je to psí důchodce, tak to si nepřipouští, někdy mám pocit že je to štěně……
Se špatně zavřenou bránou nebo zapomenutou zavřít, to je pech.U našich psů mezi první návyk patří , že nesmí ven bez povelu, i když je brána otevřená. Učím opravdu důsledně a někdy i možná tvrdě, ale za ta léta už se mně to mockrát vyplatilo. Zrovna dnes. Vnoučata letěla k mladšímu synovi do bazénu a samozřejmě nezavřela. Šla jsem asi za 15 min. za nimi a pes stál v otevřené brance, štěkal na kolemjdoucího a ani se nehnul. Tuhle zase vozil ráno manžel hnůj, měl otevřeno na pole a samozřejmě nezavřel, jelikož jsme spěchali odjed. Přijeli jsme asi za hodinu a první, co pes hlásil, otevřenou bránu. Naučili se to všichni psi i tibetská doga.
Kdysi dávno naši koupili chalupu, kde se branka bez zámku zamykala tak, že na brance bylo oko z drátu, které se přehodilo přes sloupek branky (snad jsem to popsala srozumitelně). Původní majitelé takhle “zamykali” kvůli psům. Je to skoro 45 a dodnes se branka takhle zamyká, i když tam psi v podstatě nejezdí a děti odrostly. Děti na to časem přišly, ale už byly dost velké rozumné, takže nebylo potřeba vymýšlet další fígl. No a zamykáme takhle automaticky všichni pořád.