Pamatujete si Nerglovou? Chodila na iFaunu. Tak vím o dalším průšvihu s asistenčním psem. Pes jako asistenční nefunguje, Nerglová ho chce zpátky, ale ve smlouvě má vrácení jen do určitýho termínu a ten už pán prošvihnul. Teď se bojí, že bude muset vracet úřadu skoro 300 tisíc dotaci na pořízení psa. Nevíte někdo, co by se v tomto dalo dělat? Asi nejlepší si vzít právníka, že?
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2026, 19:27:13
Ona pořád “cvičí” asistenční psy? Já myslela, že se na to po tom extempore s tím bílým pudlem, který skončil kdoví jak a kdoví kde, vyprdla.
A co je to za psa? Taky merle labík? Někde jsem s ní četla rozhovor, kde se jí ptali, proč przní labradory a ona odpověděla, že i nevidomí chtějí mít hezké psy. Jakože cože? 😲 Kdysi jsem na sídlišti potkala asi 3 letého obrovského merle labradora, dala jsem se s páníčkama do řeči. A dozvěděla jsem se, že ho mají rok, že je to vyřazený pes od ní, protože má problém s ušima, několikrát se operovaly a stejně to není dobré a asi ani nebude. Na dotaz, jestli ho dostali zadarmo, se oba mladí páníčci zlomili v pase, jak jsem je pobavila.
Taky jsem ji někde na bazoši identifikovala, že množila ty americké miniaussíky. Jestli je ještě množí, nevím.
A nemůžu si vzpomenout, jaký měla nick, bylo to nějaké takové jako unive. Mám HoSiPa.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2026, 19:27:13
On si ho chce nechat? Nebo vrátit? Nejdřív bych zkusila ten obecní úřad (nebo kdo to byl), který dal příspěvek, jak to v tomhle případu s penězi je.
Ty reportáže v TV byly o tom samém, pes nefungoval, myslím, že jednu nevidomou zatáhnul přímo do silnice, naštěstí se nic nestalo. Něrglová si psa vzala, peníze nevrátila a ten úřad (obecní, nebo kdo) chtěl prachy vrátit ne po ní, ale po tom nevidomém. V té reportáži byly 2 případy, jak to s prachama dopadlo, nevím jestli tam vůbec bylo. Ale ona se bránila, že si ti nevidomí ty psy zkazili sami. A co ona s tím teď?
Kdysi dávno naši koupili chalupu, kde se branka bez zámku zamykala tak, že na brance bylo oko z drátu, které se přehodilo přes sloupek branky (snad jsem to popsala srozumitelně). Původní majitelé takhle “zamykali” kvůli psům. Je to skoro 45 a dodnes se branka takhle zamyká, i když tam psi v podstatě nejezdí a děti odrostly. Děti na to časem přišly, ale už byly dost velké rozumné, takže nebylo potřeba vymýšlet další fígl. No a zamykáme takhle automaticky všichni pořád.
Ona pořád “cvičí” asistenční psy? Já myslela, že se na to po tom extempore s tím bílým pudlem, který skončil kdoví jak a kdoví kde, vyprdla.
A co je to za psa? Taky merle labík? Někde jsem s ní četla rozhovor, kde se jí ptali, proč przní labradory a ona odpověděla, že i nevidomí chtějí mít hezké psy. Jakože cože? 😲 Kdysi jsem na sídlišti potkala asi 3 letého obrovského merle labradora, dala jsem se s páníčkama do řeči. A dozvěděla jsem se, že ho mají rok, že je to vyřazený pes od ní, protože má problém s ušima, několikrát se operovaly a stejně to není dobré a asi ani nebude. Na dotaz, jestli ho dostali zadarmo, se oba mladí páníčci zlomili v pase, jak jsem je pobavila.
Taky jsem ji někde na bazoši identifikovala, že množila ty americké miniaussíky. Jestli je ještě množí, nevím.
A nemůžu si vzpomenout, jaký měla nick, bylo to nějaké takové jako unive. Mám HoSiPa.
Našla jsem to na ifauně - měla nick Flip.
Unive (nebo tak nějak) byla tak zapšklá chovatelka čivav, které ČMKU zakázalo chov, a ona se vždy jednou za čas objevila a plivala síru, jak je celý chov k prdu a dostala pokutu a bude se soudit nebo se soudí.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 30.06.2026, 20:12:46
Já jen, že nám žádný pes malý ani velký takhle zamčenou branku neotevřel. Takže asi není nutné vymýšlet něco, co už bylo dávno vymyšlené. Možná kdybychom měli někdo mrštnou čivavu, dokázala by to podlézt 🙂