Neviditelný plot a obojek asi dobrý, ale nesmí dojít baterky. To u nás měli léta na 4 tosy. Ničily plot, tak měly před ním neviditelný a obojky. No když došly baterky, tak zdrhly a toulaly se okolo. Párkrát jsme je potkali když jsme chodili s našimi 5 psy a to jsme se klidili. Jednou pro nás dokonce musel dojet tchán kluků, jelikož jsme je neměli, jak obejít a riskovat napadení se dvěma dorostenci, jedním starcem a psem a fenou jsme nechtěli.
Psi v médiích
Já jsem taky spíš psí, proto jsem měla kk těm psům dvě feny z útulku 😀 a teď tu pomatenou flekatou. Obě předchozí Bubrdle byly v pohodě, přesně, jak říkáte - když zjistily, že to na mě nefunguje, tak pohoda, spoleh a udělaly co mi na očích viděly, ale todle flekatý nadělení, který to má v hlavě pohrkaný od malička a ještě před nedávnem- cca dva roky zpět - to bylo pořád každý den začínat znovu a znovu a znovu a až teď si to nějak posedalo, tak s ní opravdu nic není jistý, ona za to nemůže, to člověk ví, ale……… někdy byste ji zabili 😀
Tak tosu skutečně neplánuji 😄 já tak spíš něco kolem 30 kg a spíš menší… a bude to něco pro začátečníky (protože to my jsme), tak to nebude snad kousat lidi ani psy… no ale to je ještě daleko.
Před vraty a vrátky máme takou menší louku s cestou, která vede k silnici asi 100 metrů. Takže psi jsou zvyklý s námi tam chodit, nastupovat a vystupovat z auta, vítat se. Z jedné strany je oplocená pastvina, kde máme ovce.
Koukala jsem na ty vrátka, doma to navrhnu, nějaký řetízek, jako pojistku.
…se psem to vypilníkujete do dokonalosti…
Pokud tím psem není Vasil, ehm… Ale musím ho pochvállit, taky už to zvládá a to dokonce na takových 70%!
Zrzavci:Přesně takhle to dělám taky.
A jak tak koukám na to, co píše Sarah…. feny prostě záškodničej, se psem to vypilníkujete do dokonalosti, fena má občas vlastní názor.
Hrozně tvrdohlavá potvora to je. Sice když zařvu, tak vždycky poslechne, to si stěžovat nemůžu, ale nemůžu být u všeho, že jo. A sluníčkář fakt nejsem, u nás se třeba moc dobře ví, co se má dělat, když zařvu VYPADNI nebo CO TO DĚLÁŠ? 😄a podobný, i jadrnější provozní povely.
No jo, ale Vasil, Vasil je diagnóza, stejně jako Taliprdnice 😀
Jo, jooo, Tali mě taky naučila provětrávat hlasivky 😀 . Ne, že bych to neuměla, ale bylo toho zapotřebí minimálně. Já si vždy dávala záležet na tom, že se psem komunikuju v tichosti -taky jsme za to na zkoušce byly vychválený. Ale Tali přišla ořvaná od zelených mužiků, takže tam, než jsem se dopracovala k tomu, že se může spíš mluvit, než řvát……tak to bylo něco. Umím to, ale jde mi to proti srsti, protože vím, že se dá fungovat jinak- pochopitelně něco jiného jsou nouzovky.
Jestli na neco neni nikdy spoleh, tak je to povel v nepritomnosti cloveka😄 ale vsem drzim palce, ze jim to vyjde….
Vcera me zase duchodci vyskolili a pripomenuli, ze nikdy clovek nedokaze predvidat vsechny situace.
Vracime se od reky chatovou oblastni, cesticka mezi ploty. Zadny les, civilizace - a najednou oba dva prepli do loveckeho modu, ale brutalne, 300 z mista, naraz do plotu, skoro jim prosli nez jsem stihla zarvat. Roky jsem to nezazila. Vubec jsem netusila, co sli zakousnout. Zpacifikovala jsem je…ale porad byli napruzeni a ve strehu. Tak hledam , co tam beha a co tak resi.
Automatickou sekacku zkouseli ulovit😂
Pud zavelel - nevim co to je, tak to ulovim a az pak si to prohlednu😁😁