Aktuálně: 2 475 inzerátů • 293 234 diskuzních příspěvků • 21 494 uživatelů

Velká pardubická

⋮
XY. (neregistrovaný) 14.10.2023, 10:21:05 xxx.xxx.120.185
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.10.2023, 09:43:55

Já ale věřím že Elvira nehraje žádnou hru a tak nepotřebuje vyhrát.

No ano drůbež jsem nechal těm znalcům.  A jsou tam ukryté Chovatelé ale v záplavě jiných jsou za mě moc skrytý.

Takže opět jsem krityk k webu já vím. Paní známá která se stydí i za svoje jméno opět promluvila.

⋮
XY. (neregistrovaný) 14.10.2023, 10:27:33 xxx.xxx.120.185

Opět k VP opravdu chci o ní diskutovat .

Když se podíváme na poslední 2 úmrtí na Taxisu. dnešní technikou. Jsou tam vidět věci které jsou zajímavé. Oba koně zlomený váz s tím že jeden v příkopu druhý na rovině. Oba měli netypický postoj hlavy ( oproti jiným koním) který značí přidržení uzdy a to že strachu žokeje.  ( Ale třeba i tohle je náhoda).

⋮
kometa
kometa správce
14.10.2023, 10:53:26 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 14.10.2023, 10:27:33

Na VP nemají koně uzdu. A vy myslíte, že žokej udrží v rukách 500 kg rozběhnuté koňské hmoty tak, aby mu zlomil vaz? Zase jste vedle.

Sedněte si na koně, nemusí být ani dostihový a pochopíte.

⋮
XY. (neregistrovaný) 14.10.2023, 11:20:51 xxx.xxx.120.185
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.10.2023, 10:53:26

Je krásný já se pořád snažíte dokázat že jsem koně neviděl a nic o něm nevím. To je také zábavné čtení tedy a já vás i u toho nechám 🙂.

Takže ano ten kus kůže na řízení a ovládání není třeba uzda . Ale fakt je neoddiskutatelný.  A záznamy opět mluví jasně není potřeba je zpochybňovat.

A ano na koni jsem seděl a i vím část teorie jízdy. Ale každý kůň je svůj nejsou všechny přes kopírák. 

A počkejte Vy mi chcete tvrdit že žokej tom kusem železe ovládá ve vzduchu 500kg živé váhy. To je tedy tvrzení jak řemen. A na to aby přemohl koní krční obratle určité takové úsilí v nečekanou chvíli pro koně určitě potřeba není . K přidržení hlavy na prsou mi opravdu stačí váha těla .

Ale ok jsem nakloněn k diskuzi a objasnění věci.

⋮
kometa
kometa správce
14.10.2023, 11:27:42 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 14.10.2023, 11:20:51

“K přidržení hlavy na prsou mi stačí váha těla” - a mně to zase stačí k tomu, abych se opět ujistila, že o koních a ježdění nic nevíte.

Takže nemá smysl v diskuzi s vámi pokračovat.

⋮
XY. (neregistrovaný) 14.10.2023, 11:41:19 xxx.xxx.120.185

Ano to už mi píšete do 50 že nechcete diskutovat .  

On člověk co nedokáže z odpověď mojí 3. otázku bohužel o koní také nic neví.  

Takže klidně psát nemusíte. Já nejsem ten kdo jede na kvantitu příspěvků. 

Ale za každým příspěvkem jsi pevné stojím a pro rejpali muži dát i důkazy. Až se mi jednou podaří od Vás mohu jistě změnit na Vás úhel pohledu .

A teď se ve vlákně zaměřím na lidi co koně opravdu znají. Vy jste zatím mě o tom přes obrazovku vážně nepřesvědčila. Ale Vy mě celkově na chovu zvířat nepřesvědčujete. A ono to bude i vaše kvantita příspěvků co nic neříkají.

Třeba už nikdo nenapíše do vlákna  ale mě to nevadí i když škoda to za mě  bude.

⋮
kometa
kometa správce
14.10.2023, 11:47:54 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 14.10.2023, 11:41:19

Teď jste mě opravdu rozesmál. Že nejedete na kvantitu příspěvků. Podle mě jste předběhnul i neverenda. Myslím ve zbytečných příspěvcích.

⋮
-Elvira-
-Elvira- 14.10.2023, 11:54:43 xxx.xxx.26.7

Zakopl pod vámi někdy kůň na rovině, pokusil se kůň pod váma si nutně podrbat nozdry o přední nohy?

To se udržet moc v rukách nedá, zvlášť žokejové, kteří se nemají jak zapřít, nemají kolenní opěrky na sedle, těžiště mají vysoko nad koněm. A koně mají v puse celkem jemná udidla. Jednou nebo dvakrát lomené stihlo.

Jo, je fakt, že nesoutěžím. Já jsem zvědavá, s jakou číčovinou zas přijdete 😆

Cena vstupenek na VP je k dispozici na stránkách závodiště. Počet diváků též. Troufnu si říct, že klidně polovina z nich jsou lidi od koní nebo letití fanoušci dostihů. Neznalci jsou možná na tribunách s cateringem, kteří mají lístky od sponzorů.

⋮
kometa
kometa správce
14.10.2023, 12:32:26 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele -Elvira- z 14.10.2023, 11:54:43

To nebude číčovina, ale další hlubokomyslná, teoretická a filozofická úvaha. Od člověka, který už na koni SEDĚL.

⋮
XY. (neregistrovaný) 14.10.2023, 14:40:59 xxx.xxx.120.185
Odpověď na příspěvek uživatele -Elvira- z 14.10.2023, 11:54:43

Zakopnutí koně na rovině je pro jezdce celkem  problém. Menší připravenost hobby jezdce určitě.

A pokud jak píšete bude v závodě u koně i vámi teď prezentována situace svědění nozder tak je to problém též . V běžném pomalém tempu když nemáte smolika a kůň na vás nešlapne tak si max natlučete  jen kokos.

Já tedy v Tv celé odpoledne nesleduji . Programové to byla letos nuda.  Ale prví dostih o jezcích řekl dost. Viz ten expert Šimůnek  když nejde o zdraví koně je pěkný řev od majitele a trenérů ale nic hrozného se neděje. 3 koně běží ¾ závodu zbytečně.

A ano může se říkat že vše je jen pouhá teorie.

⋮
Neverend
Neverend 14.10.2023, 22:37:36 xxx.xxx.242.38

Stejně Taxis zruší. Sedum koní si tam zase namlelo a jeden mrtvý.To mluví za vše a je jedno zda nejsou schopni připravit koně či snad ten příkop. Času bylo dost a koukat na hromadné pády snad nikoho kdo má koně rád nebaví. 😐 Pokud jsou takoví odborníci jako třeba zde, tak se ani nedivím.😀 Kecy v kleci jsou jedna věc a realita druhá. Pokud se tam koně dál lámou či zabíjejí je čas to ukončit. Když je někde nebezpečný úsek na silnici a často tam dochází k nehodám či dokonce smrti, tak to taky budete hájit ať to nechají jako tradici? Betonové patníky byly také tradičně podél silnic, ale hádejte proč už tam nejsou? 

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 15.10.2023, 21:28:18 xxx.xxx.2.1
-Elvira-:

Zakopl pod vámi někdy kůň na rovině, pokusil se kůň pod váma si nutně podrbat nozdry o přední nohy?

To se udržet moc v rukách nedá, zvlášť žokejové, kteří se nemají jak zapřít, nemají kolenní opěrky na sedle, těžiště mají vysoko nad koněm. A koně mají v puse celkem jemná udidla. Jednou nebo dvakrát lomené stihlo.

Jo, je fakt, že nesoutěžím. Já jsem zvědavá, s jakou číčovinou zas přijdete 😆

Cena vstupenek na VP je k dispozici na stránkách závodiště. Počet diváků též. Troufnu si říct, že klidně polovina z nich jsou lidi od koní nebo letití fanoušci dostihů. Neznalci jsou možná na tribunách s cateringem, kteří mají lístky od sponzorů.

Stane se, ale dobře trénovaný kůň většinu těch “náhodiček” nemá. Díky vůli a díky cviku, rozhodně mnohem méně než kůň pro volný čas.

⋮
Anonymní (neregistrovaný) 15.10.2023, 21:31:05 xxx.xxx.2.1
XY.:

Je krásný já se pořád snažíte dokázat že jsem koně neviděl a nic o něm nevím. To je také zábavné čtení tedy a já vás i u toho nechám 🙂.

Takže ano ten kus kůže na řízení a ovládání není třeba uzda . Ale fakt je neoddiskutatelný.  A záznamy opět mluví jasně není potřeba je zpochybňovat.

A ano na koni jsem seděl a i vím část teorie jízdy. Ale každý kůň je svůj nejsou všechny přes kopírák. 

A počkejte Vy mi chcete tvrdit že žokej tom kusem železe ovládá ve vzduchu 500kg živé váhy. To je tedy tvrzení jak řemen. A na to aby přemohl koní krční obratle určité takové úsilí v nečekanou chvíli pro koně určitě potřeba není . K přidržení hlavy na prsou mi opravdu stačí váha těla .

Ale ok jsem nakloněn k diskuzi a objasnění věci.

Nechápu co to je za styl psaní, vždyť to je skoro na sílu. Moc Vám to nepomáhá.

⋮
kometa
kometa správce
15.10.2023, 21:32:51 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Stane se, ale dobře trénovaný kůň většinu těch “náhodiček” nemá. Díky vůli a díky cviku, rozhodně mnohem méně než kůň pro volný čas.

Jako, že kůň si “poručí”, aby nezakopl? Nebo, že se nepodrbe, když ho něco svědí? To nezvládám ani já, člověk.

⋮
XY. (neregistrovaný) 16.10.2023, 06:08:00 xxx.xxx.120.185
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.10.2023, 21:31:05

No první větu moc nechápu také. A k druhé 😮 a v čem by mi měl způsob psaní pomáhat ? 

⋮
XY. (neregistrovaný) 16.10.2023, 06:13:47 xxx.xxx.120.185
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.10.2023, 21:32:51

😂 ,,To nezvládám ani já, člověk.  "  A vždyť člověk je trochu lepší opice není také buch ví jak dokonalí stroj. Ale pro někoho jsi připustit že k dokonalosti chybí kus je nad intelygenční problém.

⋮
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2023, 10:04:16 xxx.xxx.27.179

Milý XY, kometa je vet a taky má koně pár desetiletí nebo jste velmi mimo. Vy tu opravdu neargumentujete. Tak se nedivte, že Vám tu už nikdo nechce odpovídat.

⋮
XY. (neregistrovaný) 17.10.2023, 10:27:04 xxx.xxx.120.185

Nevím co je to ,,Kometa vet "?  No ještě že jste sem Jani  zavítala i když již asi pozdě páč Pardubická je již dávná minulost a tak vlákno nikoho moc neláká.

⋮
Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 11:36:40 xxx.xxx.60.79
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 17.10.2023, 10:27:04

Jana Vám sděluje, že Kometa je veterinářka a koňařka…

Chápu, že máte asi nějaký dysgrafický problém, ale už Vám psala Efe, abyste aspoň ta zvratná zájmena “se” a “si” psal bez “j” na začátku. Máme mnohdy problém pochopit, co vůbec píšete. A to Vám nepíšu ve zlém.

⋮
XY. (neregistrovaný) 17.10.2023, 15:31:23 xxx.xxx.120.185
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 17.10.2023, 11:36:40

A víte že mě je úplně jedno co kdo jak čte a kdo chce tak jsi to přečte a kdo nechce číst tak se vážně nemusí ani o to pokoušet . 

A pro Vás JF. opravdu nesmíte věřit všemu co kdo zde nebo někde napíše to je vše co mohu  ohledně 💫 říct. 

To bylo opět takové to soukromé okénko 😄.

Ale proč se nadále nedržel tématu Velké Pardubické  tam je víc otázek než koní v cíli.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.