Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 16.03.2025, 09:18:46
Proč mě to nepřekvapuje…🤣
Jste prostě hvězdný tým !
My ve středu cvičili s Břéťou, chtěla bych zkusit v dubnu BH, on mi pořád vytýkal, že to Framovi kazím, tak jsem mu říkala “ To víš, jsme tým a někdo je holt schopnější a někdo slabší..”.
Vy jste ovšem schopní oba 🙂!
Dneska bylo Framovi na cvičáku horko a uprostřed obrany si lehnul, že si chvilku odpočine 😅, že už si prej s figurantem pohráli dost, já se z toho pejska picnu ! On je opravdu flegmatik tělem i duší a adrenalin se mu jen tak nezvedne.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.03.2025, 13:29:10
..moc děkuji, ale nechvalme dne před večerem, víš jak to se stopama/na stopách bývá….no on to povětšinou vždycky kazí psovod🙂hele Framik je prostě svůj a je to skvělý pes, který měl šťastnou packu ve výběru paničky…
Pokud stejne trenujete a zkousky planujete - je BHcko je sice jednoduche. Ale taky je vstupem a moznosti, jak si napr. vyzkouset jednooddilovky. Nachystat psa na celou trioodilovku neni snadne, zabere to cas - tak moznost vyzkouset si jen jeden oddil je docela fajn. Aspon pro me - vyzkouset si, jestli trenink funguje i naostro.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 01.04.2025, 07:40:30
….mám prosbu a dotaz…teď podle nového zkouška UPR2 ohledně ÁČKA přeskoku…psa nechávám před áckem, sama jdu za áčko a psa volám povelem VPŘED a když je pes nad áčkem tak povel KE MNĚ..anebo psa rovnou volám povelem KE MNĚ?
Taky jsem jezdívala s křížencem typu a velikosti NO na kole. Pes šel na volno, mohl si volit tempo, tedy se chvíli zdržet čucháním a pak cvalem doběhnout, a zase do klusu,… bavilo ho to taky. Fůra lidí běhá se psem a vypadá to, že to psa baví. Ale na 15 km denně bych volila nějaké střední či větší plemeno, které to fakt bude bavit. Je to i o jedinci, ne jen o plemenu.
Já vím, je to mimo mísu, moje první jezevčice milovala běh. U kola, s koněm, se mnou. Já po 10ti km běhu toho měla akorát, ona by ještě šla 😀. Když jsem vyndala kolo nebo jsme jeli do maštale, úplně bylo vidět jak se rozzářila, že poběží. Současná smečka takhle organizovaně a daleko běhat nechce, jen když potkají zajdu…..
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 01.04.2025, 08:28:10
….diky moc, no mně to jenom KE MNĚ pripada take lepší…já bohužel na tyhle zkoušky nemůžu, protože nesnižují prekážky ani váhu aportu, ale naskytl se mi závod, kdy to zpřístupnili i malým plemenům
A ještě jeden dotaz VYSÍLAČKA..ze základní pozice ujdu 10 až 15 kroků a sama psa vysílám rukou a povelem VPŘED - pes vyběhne já se zastavím a poté na pokyn rozhodčího psa položím?
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 01.04.2025, 08:43:48
ano. vysilani bez pokynu rozhodciho, polozeni na pokyn rozhodciho.
Pokud tam nechate zvednutou ruku po celou dobu, co pes bezi - bere se to za jeden povel. Pokud ji date dolu a znovu zvednete ( pes se napr. ohledne a vy mu to chcete potvrdit) - i ta ruka ( bez slova) se bere za druhy povel.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.04.2025, 08:02:57
…u nás na cvičáku se dělá před zkouškami trénink, kdy je to i s nástupem, čtením čipů,hlášení a odhlášení rozhodčímu, tak aby si to ten člověk zkusil s plnou paradou a vedoucí zkoušky viděl zda tu ostudu na zkouškách udělá či nic…..
na webu CKS je video s podrobnym vysvetlenim zmen v IGP. Treba to nekoho zaujme 🙂
a k te ostude 😀 Vyzkouset si to nanecisto, jak pise Kilian, je dobra rada. Pro cloveka i psa. A nakonec i pro toho poradatele - aby videli, kdo se k nim chysta na zkousky 😀😄