Aktuálně: 2 327 inzerátů270 174 diskuzních příspěvků19 353 uživatelů

Polodivocí koně v naší přírodě

Lenacia
Lenacia 11.02.2026, 17:55:33 xxx.xxx.4.200

Tohle prosím nebrat jako argumentaci proč Exmoor je nebo není divoký…

Jen pouze prokázání ze daná tvrzení ohledně vlků a divokých koček jsou pravdivá na základě genetických studií… a ne, já si opravdu nenechávám nic generovat od AI. 

Až na obrázky čínských dlouhovlasých generálů do mých povídek… totiž coooo já to řekla nahlas? 

Lupus4
Lupus4 11.02.2026, 18:09:34 xxx:xxx.340f:af98
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 11.02.2026, 17:48:58

tam žádný relevantní zdroj NENÍ 

Lupus4
Lupus4 11.02.2026, 19:11:56 xxx:xxx.340f:af98
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 11.02.2026, 18:09:34

Tak jsem lehce zapátral a autor “60%” hybridů vycházel samozřejmě chybně a zcela nepřesně z tohoto : 

Loni Pilotová, odborná lektorka na britské University of Lincoln, a její kolegové zkoumali stovky genetických vzorků odebraných před deseti lety od vlků a psů po celém světě. Použili DNA čip k rozluštění genotypů těchto zvířat na 60 000 místech v genomu, aby detekovali hybridizaci. "V Eurasii mělo asi 60 procent všech testovaných jedinců malé chromozomální fragmenty pocházející od psů," uvedl Pilot. "To neznamená, že jsou hybridy. To znamená, že před mnoha generacemi měli psího předka. V Severní Americe jsme identifikovali velmi malý počet jedinců, kteří prokázali důkazy o minulé hybridizaci se psy." Zjištění mají podle ní zejména dopad na řízení černých vlků v Evropě, kde jsou někdy vyřazováni, protože tmavší barva je vnímána jako známka hybridů. "Všichni černí vlci ze Severní Ameriky a Itálie, které jsme testovali, měli gen pocházející ze psů, který způsobuje zbarvení černa, ale jinak nebyly nalezeny důkazy o hybridizaci se psy," uvedl Pilot. "Tito jedinci měli psího předka už velmi dávno, takže v jejich genomech už není žádná stopa po této směsi. Nemohou být považováni za hybridy."

shrnuto :

čili žádní novodobí kříženci sápající se radostně na lidi, 🤣

Lenacia
Lenacia 11.02.2026, 19:18:04 xxx:xxx.fe00:5dac

Kde přesně se vycucalo to poslední “radostné sápání”? Z vašeho nosu? Nic takového jsem nikde netvrdila…. 

Lupus4
Lupus4 11.02.2026, 19:21:58 xxx:xxx.340f:af98
Lenacia:

Kde přesně se vycucalo to poslední “radostné sápání”? Z vašeho nosu? Nic takového jsem nikde netvrdila…. 

to bylo na Orionku, ne na vás 😉nemusíte být hned nerudná

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.