janaa:Marcí,když k nám Bellina přišla,tak s ní vydržet v místnosti občas bylo nemožný. Nejvíc se mi osvědčilo toto https://www.drmax.cz/enzymatic-tbl-90
Ha, vidíš to, to jsem kupovala kdysi taky když měla zažívání problémy , díky
janaa:Marcí,když k nám Bellina přišla,tak s ní vydržet v místnosti občas bylo nemožný. Nejvíc se mi osvědčilo toto https://www.drmax.cz/enzymatic-tbl-90
Ha, vidíš to, to jsem kupovala kdysi taky když měla zažívání problémy , díky
Jo a ještě jsem vlastně zapomněla, že když k nám přišla ohařice, trávení pošramocený nevhodným krmením a byla jak průmyslová výroba bojových plynů, tak během pár dnů skvěle zabrala probiotika CanVit Probio. Na ten kmen Enterococcus faecium nedám dopustit (v tom Dromy Gastro je mimochodem taky).
Nebo Protexin, prášek se dá koupit i po jednom, nebo pasta. Nebo Fortiflora.
Ahoj, tak si jdu zase pro rady a zkušenosti. Všechna další harani byla na nic, zase takový jako nekomfort, divné chování, ale bez zvracení atd a nějak jsme to přežili. No a poslední aktuální harani jsme zase skončili na veterine. Uz delší dobu uvažuji nad kastrací, porad to odsouvám, porad si obhajuji proč ne… ale po téhle zkušenosti se zase začínám přiklánět k tomu, ze to bude pro všechny lepší , protože to je zase o nervy. Nemáte někdo zkušenost, ze by fena takhle nedávala ty hormony, a ze by pomohla kastrace? Coz teda asi logicky by pomoct melo, pokud jsou problemy jen pri harani a evidentne to spouští hormony?
Ač odpůrce “preventivních kastrací” tady jsem pro…Ona i po vrhu (pokud si vzpomínám) byla hodně divná
Lupus4:Ač odpůrce “preventivních kastrací” tady jsem pro…Ona i po vrhu (pokud si vzpomínám) byla hodně divná
Ano, vzpomínáte si dobře. Se štěňaty jsme si taky užili své, pak se sice “hodila do normálu” ale těch prvních 14 dnů to bylo hrozné. Jakoze “preventivne” bych do toho taky nesla, i takhle o tom premyslim hodne, ale uz se začínám fakt klonit k tomu, ze do toho půjdeme no. Jen se trochu bojím, co by s ní ta kastrace mohla udělat, protoze to urcite taky udela velkou paseku v hormonech? 🤔
Marcel,určitě jí vykastruj,tady je evidentní důvod, problémem jsou hormonální výkyvy,a těch se díky kastraci zbaví.
Taky nejsem zastánce preventivních kastrací, ale tady bych do toho rozhodně šla. Ona může mít i nějaké cysty, který tam právě dělají bordel. A až do toho půjdete, znovu připomínám, že není od věci zeptat se veta, zda umí takový to skrytý šití, kdy nemáte de facto ránu, nejsem momentálně schopná vydolovat z hlavy ten odborný název 😕 , je to šití, které používají plastičtí chirurgové, já ho prvně viděla u Tali právě při kastraci, od té doby miluju našeho pana doktora ještě víc, protože nemusela mít ani límec, ani pruban, nic, prostě si toho nevšímala. To na fotce je první den po operaci, to není jizva, to je čerstvá rána.
Marcel,ještě bych se přikláněla k tomu nechat dělohu,pokud bude v pořádku,vzít jen vaječníky. Výrazně to sníží riziko inkontinence
Já teď přesně nevím, jak je stará, ale vzhledem k problémům mám názor jako ostatní, šla bych do toho. Před dvěma lety jsem nechala vykastrovat starší 7letou fenu a změna defakto žádná. Měla jsem obavu hlavně z přibírání, ale nic takovýho se nekoná, i srst je pořád stejná, ona ji teda měla hroznou i předtím, ale že by teď byla nějak víc vatovitá, to vůbec. Povaha taktéž stejná a psům voní pořád. 😄
Už jsem tu psala dřív o feně co měla gastritidy spojené s háráním, případně s faleškou v jednom případě. Prostě s hormonální výkyvy. Od nutné kastrace je klid, brzy to budou 3 roky a ani jediná epizoda.
Jo, taky to u nás někdy bylo spojené s flaleskou. Díky všem za rady a zkušenosti, asi to bude nejlepší řešení.
Tentokrát jsme to snad podchytili včas, a fena uz je lepší, včera jsem se fakt bála.
skrytý šití
Myslíte intradermální steh?
vzít jen vaječníky. Výrazně to sníží riziko inkontinence
Já teda nevím, ale za tonus vnitřního svěrače močové trubice odpovídají estrogeny, které produkují vaječníky. Jak k tomu přispěje děloha?
kometa:vzít jen vaječníky. Výrazně to sníží riziko inkontinence
Já teda nevím, ale za tonus vnitřního svěrače močové trubice odpovídají estrogeny, které produkují vaječníky. Jak k tomu přispěje děloha?
prosím, rozvíjejte téma
budu muset na téma kastrace provést úvahu…
prosím, rozvíjejte téma
Úplně nevím, co mám rozvíjet. Inkontinence po kastraci se občas objeví (stejně jako u žen po přechodu - taky chybí estrogeny). Častěji je u fen větších plemen.
Tak u nás jako na houpačce… skončilo to akutní kastrací 🫣
marcelaamax:Tak u nás jako na houpačce… skončilo to akutní kastrací 🫣
Tak to bylo rychlé. Rychlé zotavení přeju a snad už bude navždy klid. 🍀
No to je mi líto, čubině přeju, ať se bez komplikací zotaví… na druhou stranu odpadlo vám dilema kastrovat/nekastrovat a dle toho,co jste popisovala, tak si myslím, že byste se nakonec pro kastraci rozhodla.
Tak hlavně ať se dobře a rychle hojí. U nás to byla akutka v 53 dnu březosti a v počátku gastritidy, taky sobota. Naštěstí pomohl Degan, gastro konzervy od Hills a pomalu se rozkrmila.
Držím palce!