Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.02.2026, 22:16:18
tak kdyz to zvelicim - asi by si clovek nemel porizovat zadneho psa - vzdycky hrozi riziko, ze se neco podela.
Mam taky problem rezat do zdravych psu -ale me vadi i uspavani na rtg ap. Takze ne, nebudu kastrovat preventivne. Ani to ale neznamena, ze si neporidim fenu…
Napr. 8 leta fena, co ma falesku ci nejaky nalez - to uz neni preventivni kastrace, ale duvod. A pak se rozhoduji velmi rychle a bez vycitek. neni treba cekat s kastraci az do chvile, kdy fena uz je opravdu stara a neni v dobrem zdravotnim stavu
inkontinenci asi ano, ale pak se nemusi fena kastrovat vubec -zustavaji vsechny ostatni duvody/rizika, proc se ke kastraci pristupuje. vcetne pyometry, nadoru na liste atd.
Tak když nemá dělohu nemůže mít její zánět …😉 Kamarád měl kdysi AH bez dělohy, ale s vaječníky, fenka norm. hárala, psi z ní byli nadšený…
Jestli myslíte ten článek od Duchka (odkaz od Plaky) tak tam zase jen polopravdy, tak 15 let starý, o záporech štěněcích kastrací ani slovo…o zánětu něčeho co nemám taky ne…🙃
Hele,píšou vzdálenost mezi předními a zadními končetinami,prostě,aby to měla ideál na nohy.
Díky, pak jsem si všimla, že to tam píšou 🙈😂. No vyslala jsem pro to včera muže, ale čubě to vubec nesedí. Vylejzají ji z toho zadní nohy, hrne se to celé dozadu. Ty poslední šňůrky u ocasu ji vychazi az za ocas, takze jsem to ruzne přivazovala k těm ke krku, ale stejne to nedrží. Celkově jakoby ji to bylo úzké ale dlouhe, takže menší velikost bude jeste užší, větší zase ještě delsi 😀. Asi blbá konstituce psa na to, takze na stafbula nedoporučuji, kdyby nekdo nekdy řešil.
No Marcelo - to je teda hukot! Zase ale, až se to zahojí, budete mít klid, rozhodlo se to za Vás a to tak nejlíp, vlastně? , jak mohlo, protože jste přijeli včas. Tak hladký hojení - držím palce.Ono nakonec na tu ochranu po operaci jsou stejně asi nejlepší dětský trička, jak tu psala Plaka
Všem moc děkujeme za držení palců😊. Čubina byla vzorný pacient (doma teda, venku to je věc jiná), rychle se naučila přijít ke gauci a počkat na vyzvednutí, pak zase na sundání 😄, ani košilka nakonec nebyla potřeba.
Ale jakmile se otevřou dveře ven, zvíře se probouzí a to je očistec 😄. Je mi jasné, že ještě nemůže úplně lítat třísta z místa, ale jak moc můžu polevit? Protoze ona to jinak neumí. (Stehy se vyndaly v pátek). Neumí být venku v klidu, to je bud všechno nebo nic. Na zahradu musi na střídačku, protoze jsou schopni se X hodin nahanet a tahat o hračku, a to nebude v tomhle pooperačním stavu ok. Ale samostatná kapitola jsou procházky - ona proste neumí chodit tak nějak normálně, musí pořád lítat… jenže procházky na vodítku jsou očistec jak pro me, tak pro ni 😄, ve všech směrech funguje lépe na volno… kdy myslite, ze uz by to tak asi slo?
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 02.03.2026, 20:56:23
Jak je to teď dlouho, dva týdny? Byla bych ještě dost opatrná, když měla akutní operaci. Minimálně ještě další dva týdny klidovej režim, ať si vnitřek pěkně sroste. Je to na palici, měla jsem s rotvicí to samý, chtěla se rubat s vořechem, lítat. Po ne zrovna snadný akutní kastraci chodila celej měsíc na zahradu jen na vodítku, na vycházky na šňůře, vet mi to důrazně doporučil v jejím případu. Navíc tyhle naše hovádka jdou přes bolest, takže by si mohla klidně ublížit… Edit - takže zaměstnat hlavu čmuchacíma klidovýma aktivitama, klikání nějakých blbinek a vydržet psy a psy a psychicky. 🙂
Jak je to teď dlouho, dva týdny? Byla bych ještě dost opatrná, když měla akutní operaci. Minimálně ještě další dva týdny klidovej režim, ať si vnitřek pěkně sroste. Je to na palici, měla jsem s rotvicí to samý, chtěla se rubat s vořechem, lítat. Po ne zrovna snadný akutní kastraci chodila celej měsíc na zahradu jen na vodítku, na vycházky na šňůře, vet mi to důrazně doporučil v jejím případu. Navíc tyhle naše hovádka jdou přes bolest, takže by si mohla klidně ublížit… Edit - takže zaměstnat hlavu čmuchacíma klidovýma aktivitama, klikání nějakých blbinek a vydržet psy a psy a psychicky. 🙂
Jojo, v sobotu to bylo 14 dnů. Takze jeste minimalne 14 dnu voditkovy rezim? Ono na te zahrade, v jedne casti teda, ji muzu nechat (za předpokladu, ze svítí sluníčko a je hezky, jinak ani nechce) kdyz je tam sama, to vim, ze se vyvalí a litat nebude (a i tak ji mam pod dohledem). Horsi jsou ty prochazky, kde ona to voditko nedava, prvni usek nez se uklidni do nej hryže a musim ji neustále povalovat, a i kdyz to pak přestane dělat, tak ten zbytek prochazky za moc nestojí… a čím déle to trvá, tím horší to je. Pane bože doted nechápu, jak jsme mohli po operaci kolene vydržet takový režim x měsíců 🤔😄. Ale ona je taky pravda, ze se to fungování na vodítku zhoršilo právě po tom režimu po operaci kolene. Kebuli zaměstnáváme, to ona jako doma padne a je zlatá, ale venku chce lítat jak je zvyklá. No nedá se, musíme vydržet.
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 02.03.2026, 22:35:07
Já bych to tak udělala, eště dva týdny zatnout zuby a pak postupně nějak zvolna draka vypouštět. A aby madame žabičková nezatínala zuby do vodítka, dala bych jí košík, když má teď extra režim, naprdnout se víc už nemůže. Hojení u velký břišní operace bych prostě nepodceňovala, kor u akutky, ať nemá nějaký pitomý srůsty a tak. Btw, na to je hodně dobrá rehabka u zkušenýho psího fyzio, moje čuba i přes klidovej režim měla pak problémy s pohybem (při operaci jí revidovali kvůli krvacení velkou část břišní dutiny).